Mij je iz nekih predmeta imao nastavu, blok sate. Iz nekih damo zadatke jer se prof ne snalazi. 8 razred. Srećom, u njegovom dlučaju je bilo samo dva dana, pa nije strasno
Printable View
Mij je iz nekih predmeta imao nastavu, blok sate. Iz nekih damo zadatke jer se prof ne snalazi. 8 razred. Srećom, u njegovom dlučaju je bilo samo dva dana, pa nije strasno
Ovo je totalno bezobrazno od mene, ali poželim da živim u Dubravi i da mi djeca pohađaju onu školu koja je gorila.
Sada bi išli online, a ne fizički u školu.
Dijete mi je dva tjedna bilo na antibioticima i za dlaku izbjeglo upalu pluća, jer je sjedilo kraj otvorenog prozora. I sada bi od sutra trebalo opet.:(
Moj prvasić srednjoškolac je imao par dana nastavu online. Sve sate su odradili uživo preko teamsa, sasvim druga priča od one proljetne (pročitaj, prepiši i pošalji zadaću) online nastave.
Čula sam jedno jutro iz njegove sobe ponešto sa sata stranog jezika, profesorica predaje, proziva ih, svi učestvuju u nastavi...
Jako smo zadovoljni...
Moja je imala sad online, sve isto kao na proljece.:psiholog::cupakosu:.. tako da se stvaaarno duboko nadam da skole nece zatvarati
Naša učiteljica je napravila male filmiće iz svakog predmeta za svako gradivo dan po dan nam pušta.
Srednja cijela škola bila online,ali ne svi u SI
Imali nešto zoom,nešto teams,nešto riječi to i to,nešto dođi u školu taj i taj sat ( kontrolni)
Mitovski koliko dana su dobili i od kad
Evo već vidim.. Nikakve razlike od online škole u proljeće. Na Teamsu su postavljeni zadaci i radiš sam.
moj je promijenio skolu u odnosu na proljece pa ne mogu usporedjivati, ali ovaj put je bilo puno bolje.
Znači gotova je skoro ta danas?
Posudi joj knjiga da čita nešto
I kak je prošlo?
evo kad se svako malo tu na forumu stavlja da neke skole prelaze na online ja stavljam i ovu vijest
sve skole u zg opet u klupama od ponedjeljka !
bravo!
(ps. nisu sve. naša srednja je po B modelu, dakle neki su online ...)
Vrijeska ti u Zg?
bas mi je zao to cuti ..
imamo iskustvo 9.mj B modela i od 9. nadalje prave skole, ukratko: nebo i zemlja..nase dete tek skuzilo da ide u skolu od 01.10.
i samo da dodam/ u nasoj OŠ od pocetka skole dosad od 15 samo 1 viši razred u samoizolaciji (i to od proslog tj)
djeca su nam psihicki super, nije ova kriza njihova briga (i ne treba biti!) cak već komentiraju da im je dosta ;))))
Ja sam trenutno pred odlukom da svoje visokorizicno dijete ne saljem vise u skolu.
To ce moguce biti po cijenu njezinog emocionalnig zdravlja, ali obzirom na slabe mjere i malu kolicinu testiranja ... rizik da ce mozda zatrebati zdravstvenu skrb, a da ju nece moci dobiti svaki dan se povecava.
Do sad sam odgadala tu odluku za zimski period, i nadala sam se boljoj situaciji barem koji tjedan blize zimskim praznicima, ali cini se nista od toga.
X
Moje nerizično dijete je zaradilo skoro upalu pluća, zamijenjeno sa dva antibiotika u dva tjedna zahvaljujući sjedenju kraj otvorenog prozora u učionici.
Rizično dijete je kuc, kuc za sada dobro. Iako nakon tjelesnog provede još četiri sata u mokroj robi sjedeći u razredu.
Isto sam na rubu da ih prestanem slati u školu...
nitko roditeljima cija su djeca rizicna nema kaj reći, i podrzavam svakog tko odluci djecu ostavit doma, svaku od vas cure!
ali jos vise podrzavam da dok se moze, isvugdje gdje se moze, djeca idu u skolu
Ne nervira mene da li itko ima ista reci. To mi je nevazno.
Zao mi je da moje dijete NE moze ici u skolu jer su dozvoljene aktivnosti koje puni vise utjecu na sirenje epidemije od skola.
Pa onda posljedicno i skole postaju opasnija mjesta.
Ali cak je i to manje bitino. Nije eventalna zaraza meni bitna , tj. ne brine mene covid kao takav.
Brine me to sto postoji rizik od komplikacija ( iako mali , srecom , gledajuci dob) , ali kod pretrpanih bolnica i eventualne opasnosti da se ne moze dobiti pomoc ako zatreba rizik postaje puno veci.
Nazalost, covid utjece i na faktore zgrusavanja, cak i kod blagih verzija bez upala pluca. Ne znam kako to moze utjecati na dijete koje ima anatomski drugaciju cirkulaciju i koje koristi preventivno lijekove za razrijedivanje krvi.
Zao mi je jer ono sto se u zadnje vrijeme povlaci po medijima kronicni bolesnici su si sami krivi jer su kronicni , pa samim tim u vecem riziku.
Ne mora zbog njih svijet stati niti se stisati ziva muzika po birtijama. :prioriteti:
Na kraju je ko i uvijek odluka na nama roditeljima...
jedino to mozemo "kontrolirati"
Da
I vidim veliki pad u koncentraciji, želji za učenjem, brzini...
Sad se vidi da spada u grupu djece kojima online ne odgovara.
Nije poticajan način podučavanja. Naprotiv, potiče lijenost.
Njemu puno znači kad mu prof na satu objasni i kad ima kontinuitet u radu.
Ovako sad ne razumije neke dijelove (matem.,fiz.), a mi mu ne možemo pomoći.
A to je dijete koje je s lakoćom i velikom brzinom svladavalo gradivo, bez iakave pomoći, niti sata instrukcija tijekom OŠ ...
(imam i starije dijete pa mogu usporediti,da ne mislite da sam jedna od onih nerealnih roditelja ...)
A jel malo bolje objasne onaj tjedan kad su u školi,pitaju li klinci, profesori?
Zanima me prati li ijedno dijete videolekcije objavljene na i nastava gov hr? I ako da, kako je zadovoljno?
Hvala na toj stranici.
Bas cu dati malome da si malo pogleda i da mi kaze jel mu to kaj koristi.
I nastava gov.hr
Prvi srednje je i inače priličan šok zbog promjene u načinu poučavanja, intenzitetu rada, količini zadaća - a online nastava tu nimalo ne pomaže :|
Jesu li se oni unutar razreda uspjeli bar donekle povezati? Mogu li jedni drugima pomoći oko gradiva, tj. ima li volje za to?
Bistro dijete koje inače nije imalo problema s tim predmetima pohvatat će konce i shvatiti gradivo, možeš biti sigurna, samo mu treba malo vremena.
X
Baš sam htjela nešto slično napisati. Ja sam prošle školske godine imala maturanta i brucoša. Moj maturant je bio u školi u kojoj je online nastava bila uglavnom prepuštena samostalnom učenju. Nije bilo isto za svaki predmet - neki su se profesori snašli ok, drugi nikako.... Uglavnom su se mlađi profesori bolje snašli, iako to nije pravilo. To je uvijek tako - kako im padne grah.
Moj mlađi sin je društven tip koji voli učenje u grupi. Oni su si organizirali "online kružoke", grupe za učenje na Teamsu i tako su savladavali gradivo koje su dobili u školi. Uvijek je netko razumio bolje, pa je objašnjavao drugima i tako su zajedno radili i učili jedni od drugih. Dobro su prošli i u školi i na maturi. Mislim da je rekao da im najbolje ide ako ih je 4 ili 5. I sad radi tako.
S druge strane, moj stariji je vuk samotnjak - taj sve savladava sam i vrlo savjesno radi. Njemu ne bi odgovarala galama i čoporativno rješavanje zadataka na Teamsu. On se uzdaje u se i svoje kljuse.
No, uskoro počinju kolokviji, pa ćemo vidjeti rezultate...
Kod mojeg sina online nastava isto potiče lijenost, super si ovo rekla:-)
Sva sreća bili su samo 6 dana online. Osim toga, puno je bolje riješena online nastava u gimnaziji,
imali su skoro sve sate uživo.
Moj sin koji inače nema problema s matematikom,
kaže da je matematika baš teška. Ima dobre ocjene, malko šarene,
ali kod njega u razredu ima djece koja još nisu dobili pozitivnu ocjenu iz matematike.
Mislim da se jednostavno moraju priviknuti na veću količinu gradiva i drugačiji način poučavanja.
Moj je recimo za ispit vježbao matematiku više vremena nego što je tom predmetu posvetio u cjelokupnom osnovnoškolskom razdoblju8-)
Vezano uz on line nastavu, kod kćerke su odskakala 4 profesora koji su se iznimno trudili.
Nakon što sam vidjela ovo: http://os-spansko-oranice-zg.skole.h...w=290#mod_news
Još više sam happy da je prepoznat entuzijazam i trud naše prof hrv a koja je glavna urednica nagradjene knjige za šestaše.:-D
Upravo se ovih dana podsjećam proljeća jer mi je mlađi sin u samoizolaciji pa je nastava na daljinu.
Osim što mi je diglo tlak što je likovni opet neko oblikovanje u 3D, jer bi svijet propao da ovaj jedan tjedan jednostavno nešto nacrtaju, uz to je sve puno uputa tipa: uključi ukućane, organiziraj natjecanje za cijelu obitelj, pitaj roditelje da ti pomognu.
Ono, u samoizolaciji su?!
Ni u proljeće nije imalo puno smisla inzistirati da cijela obitelj sudjeluje u djetetovoj nastavi jer smo ionako po cijele dane bili zajedno i potpuno je bila promašena zamisao da se članovi trebaju dodatno družiti, a sad je još gore. Pa kući su zato da se maksimalno SMANJE svi kontakti.
:ventilana:
Kod nas bar nemaju takvih zelja. Mi smo upravo preselili komp iz radne u djetetovu sobu. Jos jedna tura samoizolacije i online skole.
Ali moram priznati nisam jako nezadovoljna skolom.
Da, meni je isto zanimljivo u online nastavi zašto pojedini profesori misle da trebaju zadavati više posla nego u redovnoj nastavi. Onako, tona zadaće iz predmeta iz kojeg inače nikad nema zadaće :?:
To smo i mi primjetili. I ne samo to, kod mojeg je škola normalno od početka, nije razred nikako bio u SI. Znači uz redovnu nastavu, neki prof stavljaju dodatne zadatke i projekte na Teams.
Znači preko vikenda su imali normalni domaći iz mat i plus na Teamsu im je zalijepila još 5 str zadataka.
Moje kronicni bolesni dijete ima nastavu na daljinu. Samo ona u razredu . Dobiva materijale na tjednoj bazi i obraduje sama. U teoriji. U praksi joj ja objasnjavam.
:-o
To onda doma trebate preko teamsa organizirati, ili? Svašta.
Inače sam ja nacrtnu geometriju imala i u srednjoj i na faksu. Toga više nema ni u programu srednje, ni na faksu (s tim da u srednjoj nisam ništa naučila, osim crtati po nekoj uputi, ništa nisam razumjela, premda sam imala 5 iz toga). Uglavnom, mladi danas imaju dosta lošu 3D percepciju, pa možda nije ni loše da rade malo 3D, ali opet ne može samo to.