Držite se :heart:
Printable View
Držite se :heart:
Ketty samo hrabro!
Drzite se i sretno!!
jel bio tko u poliklinici Sabol ?? sada bih otišli tamo po drugo mišljenje da vidim što če tamo reći .
ketty-nemam iskustva sa poliklinikom,al radim sa oboljelima od epilepsije i nažalost svi simptomi koje je imao maleni ukazuje upravo na epi.Febrilne konvulzije imaju djeca do 3 god.
Puno ljudi epi.dobije tijekom života,znam ljude koji su prvi napad imali 17,neki s 55 i nitko u obitelji bolest nema
Al želim vam puno sreće da se nikad ne ponovi.Bilo je i takih slučajeva.
Sretno još jednom
Bili smo mi tamo. Kod doktorice Kovac Sisgoric i odusevljena sam. Sve nam je objasnila. Radili su eeg u spavanju i razgovor sa neuropedijatrom. Preporucujem polikliniku Sabol definitivno. Za koji dan idemo opet tamo.
pozdrav, evo da javim...obavili smo mr na Rebru i nije bila pod anestezijom, nego je bila sedirana. sve je prošlo super samo što joj je dugo trebalo da zaspe, ali kad je zaspala obavljen pregled bez ikakvih problema.
ja sam jako zadovoljna sa svim tamo. lijepo su nas primili, otišli na pedijatriju po bocu i spustili se dolje kod njih. ugasili joj svjetlo ja sam ležala uz nju i kad je zaspala ja sam išla s njom na snimanje, trebala sam im signalizirati ukoliko se ona počne buditi ali nije se to dogodilo i dobili smo nalaz što je najvažnije sve je ok jeeeeeeeeeeeeeee
svima vama želim puno zdravlja i da sve bude super....
Bas mi je dragooooo :)
podizem i ja temu, mi se nedavno vratili iz bolnice s prvim febrilnim konvulzijama :-((( Hvala Bogu, sve pretrage su dobre (EEG i lumbalna punkcija), dijagonoza viroza i osjetljivost na povišenu temp. Puno mi je lakše sada kad sam čitala ovu temu i vidjela koliko se roditelja s tim susretalo, ali trenutno sam u tolikom strahu da mi mališu najradije priključila na toplomjer, onu sliku okrenutih očiju, klonulog tijela ne zelim vise nikada vidjeti :-((((
uf, kada vidim da je tema "skočila" prođu me trnci. nisam nikada odgovarala, samo sam pročitala i pratila.
ja sam mislila da je fras babska priča. moja mama je imala nebrojeno puta, nisu više znali šta bi s njom...... tako je moje iskustvo, da ako imaš nekoga u obitelji ko je imao konvulzije - stvarno pazi. nama su se ponovile i to nije imala visoku temp. nego enteroviroza.....
ma vidjet ćeš, postat ćeš maher u otkrivanju temperature kod svoga djeteta. moja počne ubrzano i plitko disati, usta crvena, oči caklene i da, iako je prešla 3 godine i dalje joj mjerimo u guzi klasičnim toplomjerom, jer niti jednom ne vjerujem!
Isobela nazalost strah je uvijek tu al drzim fige da se ne ponove!! :grli:
Sad sam iscitala cijelu temu pa kako sam pisala na drugoj temi, citirat cu samu sebe
Naime, nama nisu rekli da se radi o febrilnim konvulzijama, otpusma dijagnoza je: nespecificne konvulzije
Neuropedijatrica je unutar otpusnog pisma napisala i da se epi ne moze potvrditi
Al sve sto sam ovdje procitala me nekako navodi da su febrilne
Ja ne znam sta da mislim i kako da se ponasam, umirem od straha
Jedva cekam kontrolu za mjesec dana i nadam se urednom eeg-u
Na mr pod opcom smo naruceni pocetkom svibnja u Klaicevu pa ako netko ima friska iskustva od tamo, molila bih da ih podijelite
Ginger, ako ona nije imala temp, onda i nisu febrilne. Nadam se da se nece ponoviti.
Pa ne znam je li imala
Ja sam taj dan prvi dan nakon gripe (svih 5 doma smo imali gripu) isla raditi
Ona je dobila zadnja i taj dan je imala 37,5 i ostala s bakom doma
Kasnije je i u bolnici imala 38,7 slijedeca dva dana, taki da njoj temp nije skroz prestala prije nego se to dogodilo
Ma ne znam :-(
Sto god da je, nadam se da se nece ponoviti
Znaci ipak je imala bar blagu tempicu? Moj je zadnje imao na 37.8 a mm na 37.5. Drzim fige da sve bude ok!
Pa je, ona je zadnja dobila gripu pa je i zadnja ozdravila
Al bila je lagano povisena temperatura, zato i nije isla u vrtic
Sad ne znam kad cu je opet pustiti...
Mr smo radili prosle godine u Klaicevoj pod opcom anestezijom. Traje pola sata i to popodne ide doma. Bude nakon mra gore u dnevnoj da se vidi kako je nakon budenja.
Nalaz je za 2tj.
thnx
A kak izgleda obrada prije? Mislim za anesteziju?
Mi nismo iz zg pa to necemo obavljati tamo
Treba se narucit za pregled kod anesteziologa, mi smo mislim isli dan prije. Nazalost neznam broj jer sam isla osobno a mozda mozete i u svom mjestu to ne znam. :(
Trebalo je donjet kks i urin, te potvrdu od anesteziologa. Nas prvi put nisu npr pustili jer je imao hropce na plucima (na kraju ispalo da je upala pluca) pa su odgodili. Mislim da je to bilo to, trebala bi probat nac ako imam zapisano :(
Hvala na informacijama, nazvat cu tamo i pitati, valjda ce mi htjeti reci preko telefona
I probat obavit anesteziologa kod nas
Ginger, na uputnicu ti radi i Medikol. Znam da u Zg rade s anestezijom, mozda rade i u ostalim centrima. I Sv. Rok isto radi na uputnicu. Zovi i pitaj.
Hvala enela, raspitat cu se jos
Ovo je sve dogovarao moj brat dok smo mi jos bili u bolnici i totalno izbezumljeni
Nego, kako se daje ta anestezija?
I daju li je prije ili nakon sto legne u tu tubu?
Mislim, ja sam radila mr i us*ala se od straha kad sam legla...
A i malena bi se sigurno uplasila
Za anesteziju ne znam jer je moja radila mr bez anestezije (taman je napunila 6). Radili smo u Medikolu u Cakovcu. Pozvali su ju unutra malo ranije, tehnicar joj je pokazao kako jednoj teti rade pretragu i sve joj objasnio. Bila sam s njom unutra i drzala ju za nogu. Izdrzala je bez problema tih pola sata. Ako ti je curica blizu 5 god mozda bi i ona mogla bez anestezije? Mi smo doma s mojom pricali i "igrali" se uvlacenja i izvlacenja iz tunela.
Nalaze salju u Zg centar da ih ocita neuropedijatar. Isto je radila MR po protokolu za epilepsiju.
Medikol ima podruznice u Cakovcu, Osijeku, Rijeci i Splitu pa se raspitaj. Kad smo mi dogovarali receno nam je da u Osijeku mozemo doci na red vec za par dana. Nije nam bilo hitno pa smo cekali termin.
Hvala enela
U ck nemaju anesteziju, to znam, a to nam je najblize (iako udaljenost nema veze)
Ne znam bas bi li ona mogla bez anestezije biti totalno mirna pola sata
Ni eeg nam nije prosao najbolje :-(
Mislim, ja bih bila sretnija kad bi to islo bez anestezije, al i neuropedijatrica u bolnici je rekla da bi trebala s anestezijom
Kad smo naruceni imat ce 4,5 godine
hej, evo da i ja napišem naše iskustvo!
prvi puta je imala tipične febrilne konvulzije u urinarnoj infekciji, viskoka temperatura. drugi puta nije imala temp, tj. 37.5, imala je klasičan grand mal, ali se utvrdila dijagnoza enteroviroza, koja je očito kuhala u njoj i njeno tijelo je tako reagiralo. dijagnoza nam je složene febrilne konvulzije, eeg je nešto malo pokazivao, ali je sada ok. mi u obitelji imamo te narodski rečeno frasove, pa smo potpali pod tu kategoriju.
MR smo radili u Medikolu, dobili termin za manje od mjesec dana. Ono što mogu reći da ljudi znaju svoj posao! odrađeno super! rade anesteziju i sve je bilo gotovo za pola sata! za preporučiti 100%
Na žalost evo i nas na ovoj temi... Sad je E.dobila drugi put febrilne konvulzije u osam mjeseci. Sad ima 2,2 god. Rekla nam je dr u Klaicevoj da za sada jos nista, al da ako i treci put dobije morat ce na lijekove , ali o tom-potom, nije htjela davat previse inform. Ja sam ne treba reci ocajna pa me zanima jel ima netko tko vec daje djetetu te lijekove, kakve su nuspojave, koliko dugo se to daje...? I vidim da su neki radili mr? Zasto? Njoj su samo ct glave oba puta...
Jos sam smušena...sad vidim da sam napisala ct, nisu joj radili ct nego eeg ..
Moj D je imao konvulzije 4 x i nije dobio lijekove. EEG je sve vrijeme bio uredan. Tako da, ako se, ne daj Bože dogodi i 3x, traži drugo mišljenje, jer ti lijekovi nisu sasvim bezopasni (preporučam dr. Cvitanović i Gjurgja u Vinogradskoj). Drugo je ako EEG pokazuje neke promjene.
angel1 :love2:
ne znam ti ništa o lijekovima
a što se tiče MR, nama ga je preporučila neuropedijatrica u bolnici (nismo htjeli ct zbog zračenja) ali naša dijagnoza nije febrilne konvulzije, nego nespecifične konvulzije :-/
Onaj prvi eeg nakon prvog napada je bio u redu( bez ikakvih promjena) i drugi kontrolni nakon 6.mj isto u redu, a ovaj sad od jucer jos ne znamo, danas njena dr radi od 13h pa ce onda doci i reci im. Jucer je bilo govora da bi danas ih pustili doma jer je bila dan i pol bez temp i ona opet jutros zakuri 38.1 A sad ovaj put je s toliko i dobila konvulzije. Imali smo srecu da je bio jedan prazan apartman pa je tata s njom, a ja doma ludim jer sam 33 tj i vec otvorena, skracen cerviks itd imam strogo mirovanje i ne mogu bit sa svojom curicom sad kad me najvise treba... J... gripa...
Gle, ako su tipične konvulzije, šansa da ih sad ponovo dobije (mislim u ovoj bolesti) je vrlo mala. One obično nastupaju u prva 24 sata. Kod nas se to pokazalo pravilom. S druge strane sama temperatura nije bila pokazatelj - dobivao je i na 38 i na 39, i u rastu i u padu. Naša dijagnoza su prvotno također bile netipične konvulzije (ali to je vjerojatno bilo zbog opisa koji sam ja dala, a ja se nisam sjećala svih detalja - npr. je li se tresla samo jedna ruka ili obje). U konačnici se pokazalo da su i to prvi puta bile vjerojatno tipične konvulzije, samo što je moj opis bio nedostatan. I izgurali smo bez lijekova, pratili se do 5. godine, otpušteni s neuropedijatrije i, hvala Bogu, visokih temperatura je bilo i poslije, ali konvulzija više ne.
Pa nemam pojma jer ona je dobila napad u subotu u 23.30 , ostavili ih u bolnici, u ned je temp bila do 38.5 E.je bila jos relativno normalna,a u pon je skroz satralo, temp do 39 i tad joj dali nekakvu inekciju koja sprecava ponovne konvulzije, a drzi 24h. Od nje je prespavala doslovno cijeli dan. U ut temp ujutro 37.5 i tad rekose da ak ce rast ce morat na punkciju leđne moždine,( ja se oduzela vec),al srecom tak je ostala cijeli dan, jucer- sri je bila oko 37 ili ispod i vec se poveselili da stize doma, a jutros opet 38.1. I nama je prvotna dojagnoza tipicne febr.konvulzije. Onaj prvi napad je bio gori i duzi, ovaj drugi sam joj dala klizmu pa je vjerojatno zato bio kraci i blazi ( sad nije poplavila) i ne znam vise sta da mislim... Nitko u obiteljima s obje strane nema toga ni epi,svi su nas bili uvjeravali da je taj prvi put vjerojatno bio i posljednji jer kao puno djece u toj dobi ima pa vise nikad. I vec smo se stvarno bili skulirali i opustili i sad opet... Sad mi vise nije svejedno, mislim si jos nisu ni pocele one standardne djecje bolesti( kozice itd), a viroze danasnje koje isto idu s visokim temp... Šta cemo svaku bolest mi provoditi u bolnici? Tj ako cemo imat opet i srece da ovak budemo uz nju, da dobijemo apartman...
Moj je na terapiji od srpnja 2011. Tada je eeg pokazao promjene nakon jednog jakog zagledavanja. Imao je 7 puta konvulzije, al on inace ima i zagledavanja. Kod njega su atipicne.
Ct i mr u principu rade nakon 3 puta, nama su igrom slucaja nakon 5.
Jaffa što su to zagledavanja? Mislim jel to ono kad se nesto zamislis i zagledas u neku tocku nekoliko sekundi? Mislim primjetila sam da to E nekad jako rijetko kad se probudi napravi, al i ja to radim pa sam mislila da je to normalno... Ono zamislim se i buljim u neku tocku 15-ak sekundi il vise neznam tocno..
angel1, teško i stresno je, ali ne mora da ćete zato često boraviti u bolnici. Evo kod nas 4x, a sao jedan boravak u bolnici i to 1x. Mi smo redovito odlazili na kontrole, imali uvijek klizmu doma, pedijatricu obavijestili kad bi se dogodile, ali nismo nakon 1x nijednom više išli u bolnicu nakon konvulzija, jer smo uvijek već znali da je u igri viroza/angina/što li već. Dakle, s njim smo jurili pedijatrici na prve znakove bilo kakve bolesti, ali nismo posebno još išli na hitnu nakon konvulzija. Dali smo mu klizmu i pratili ga cijele noći (poslije klizme ionako čvrsto spavaju). Kad god je bio bolestan, jedan od nas je budan dežurao uz njega.
Ne kažem da tako trebate i vi, ali eto, samo sam htjela reći da ne znači nužno da ste se pretplatili na bolnicu.
Ne znam Freja nama su rekli nakon prvog puta da ako sljedeci put dobijemo javimo se pedijatrici i da ona pregleda dijete i odluci jel smo za zaraznu il za Klaicevu, a ako se dogodi noci ili vikendom ( kao sto je bilo i ovaj put ) da odmah dođemo k njima u Klaicevu. Ja sam iz toga shvatila da je pod normalno da je nakon svakih konvulzija hospitalizacija... Izgleda da to onda ovisi od bolnice da bolnice tj od neuropedijatra?
Ma da, javljaš se zbog same bolesti, da se što prije nađe uzrok. U tom slučaju ideš na hitnu vikendom i blagdanom, ali tako bi i da dijete nema konvulzije, zar ne?. No ne znači da će biti hospitalizirano. sasvim sigurno je i do politike bolnice, ali mislim da je primarno do djetetova stanja, trenutačnih nalaza i nalaza s neuroloških kontrola. mi smo uvijek sa sobom nosili svi+u dokumentaciju, i kao što sam rekla, više poslije nikad nije bio hospitaliziran. A odlazaka liječniku i na hitnu je bilo bezbroj.
Inače, meni su čak i nakon prvog slučaja rekli, kad sam zvala hitnu što da radim, da se ujutro javim pedijatru (dogodile su se oko ponoći). No mi smo bili previše u strahu pa smo ipak otišli odmah.
Gadno je, ali preživi se. Nakon 3. godine, a vi ste blizu, pojavljuju se izrazito rijetko (D je još imao s 3 i nešto jako sitno i to su bile zadnje). Do 5. godine ne mičete ruku s djetetova čela i ne odvajate se od toplomjera i paracetamola, a poslije zaboravite :)
Drži se :love2: