Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 402

Tema: Upravo se vratili iz bolnice - febrilne konvulzije

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

o moj Bože, pa zar se toliko dugo čeka? mislim da ti možeš upisati dijeti bilo gdje za mr pa gdje prije dođeš na red, sad nisam 100 % sigurna barem je tako bilo za moju susjedu ona je zvala sve bolnice koje imaju mr redom i svugdje se upisala i najbrže je stigla u Požegi. sad za djecu vjerojatno ne rade sve bolnice koje imaju mr

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da ali ne rade svi uz anesteziju
    Njemu su probali raditi bez ali corak kad se mice i nervozan je

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a, joj a da su možda htjeli raditi u vrijeme kada ide spavati....samo što im se to vjerojatno neda čekati

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

draga jaffa neznam ti što reći osim da mi je jako žao.Prije svega malca pa vas.Mislila sam da ste bolje i jako me je to sve rastužilo.Meni je to nešto užasno za djete.Što se tiče mr,definitivno probaj u anesteziji.To užasno unutra buči i jako je nezgodno za odraslog a kamoli za djete.Ja znam da kod nas u Ri rade klincima u anesteziji i super su po tom pitanju.Neznam koliko se čeka ali mi nismo dugo.Imaju novi aparat pa moj ti je savjet probaj snjima.Nadam se da je malac ovako dobro.Da se njegovo ponašanje nije promjenilo.Od Convulexa može biti pospan,mislim da su ti to već rekli,ali čisto da znaš.Kod takvih lijekova ako ga bude duže koristio pripazi na jetru i radite tzv.jetrene probe.Želim vam od srca da vam se ta noćna mora nakraju završi na najbolji mogući način.Sretno

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sunce hvala.

Nije pospan, nasuprot dosta je hiperaktivniji. A inace je bio zivahan. Pogotovo dan nakon sto mu se poveca doza. Za 3 dana ce doci do konacne doze. Dobio je i nesto vise od pola kile u prvih par dana. Sad ga moram opet vagat da vidim kako je al cini mi se da su mu se noge zbucale. Rekla je neuropedica da moze dobiti 2-3kg od toga.
    Za jetru znam, to moramo jako paziti.

Kako ste vi sada? Kakvi su vam nalazi.
    Jako me brine da ne prede sve u epi, pogotovo sto neuropedica jako upozorava na visok rizik, realno sve objasni al mi nije previse optimisticna.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

draga jaffa nadam se da ste dobro i da je sve ružno konačno iza vas. Mi smo stabilni.Pod terapijom smo i guramo nekako dalje.Od sveg srca vam želim da se crne prognoze vaše neuropedjatrice neće ostvarit.Čuvaj te malca a pogotovo sad od sunca.Kažu da glava uopće nesmije na sunce.Želim vam svu sreću ovog svjeta

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hej, evo mi smo na moru. Tu je zaradio bronhitis i temperaturu sa virozom. Drugi put u zadnjih 9mj da ima visu temp bez napada, prva temp od zadnjeg. Nadam se da to znaci da terapija djeluje. Zagledavanja su jos tu ali nesto manje. Kontrola nam je sredinom 10.nadam se ne prije. Do tada pazimo koliko mozemo.

Drzim fige da vam jos dugo dugo bude dobro sredinom 10.nadam se ne prije. Do tada pazimo koliko mozemo.

Drzim fige da vam jos dugo dugo bude dobro
    Posljednje uređivanje od jaffa : 14.08.2011. at 14:56

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Malo mi se smotao tekst, pisem sa moba pa sam slucajno dio poduplala

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

trebali bi obaviti mr da li je netko od vas vec bio, gdje je najbolje budući da će i ona morati u anesteziji pa me zanima kako izgleda taj postupak
    inače ona je sada dobro, postupno se skida s terapije i mr je nešto što kaže njezina dr po protokolu se mora obaviti, a i ja ću biti mirnija kada dobijem i taj nalaz

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi cemo u Klaicevu jer tamo ima anesteziju. li tek smo naruceni 20.01. Nisam nasla nigdje prije. Ako nades sta vici
    Obavio je jedan u Vinogradskoj bez anestezije al nije uspio. Iskljucili su velike ciste i tumore ali ostalo se nista ne vidi jer je bio nemiran.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

znaš li možda kakvu anesteziju trebaju dobiti, znači li to da ćemo morati koji dan ranije doći tamo pa ići i kod anesteziologa?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da treba ranije anesteziologu. E sad kakvu ne znam zasada al pretpostavljam da je opca. Mi se moramo naruciti kod anesteziologa al ne znam koliko se to ceka.
    Posljednje uređivanje od jaffa : 05.09.2011. at 16:32

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj, mislim da će i to potrajati. nismo iz zg a naša nas neuroped. šalje u zg da obavimo mr zbog anestezije, ne znam hoće li to značiti 2 puta da će morati u zg?
    ajde kako god, bitno da nalaz bude ok, javim ti kad ja saznam kad smo mi na redu....

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

E sad sam se sjetila, narudzbe u Klaicevoj su utorkom, ne znam tocno kada. Mi smo morali osobno, ne znam kako ide kad je netko van Zg.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo i ja da se nadovežem ...Moj mali (za 1,5 mj. će 3 god.) je također prije nešto manje od mjesec dana imao feb. konvulzije..."Sreča u nesreči " je bila što se to dogodilo na pedijatriji ,pa tako da napad,davanje dijazepama ...nije trajalo niti nepunu minutu,ali meni je bilo kao cijela vječnost..Napravljen EEG je u redu za tjedan dana idemo na kontrolni pregled i ponovo na EEG -preventivno....Ugl,sad dijazepam ,10 mg. je svuda s nama (imamo ga kod bake ,u vrtiću ...) Ali ne mogu vam opisati (mame koje su to prošle znaju ) strah koji osječam,toliki da ga izbjegavam dati u vrtić (na dan napada mi se u vrtiću probudio s temp. 39 ),te ga stalno pipam i provjeravam temp.
    Ali hoču Vam reči da temp. skidate već od 38,jer jedna sestra na odjelu mi je rekla da konvulzije kreču od 38...I u biti nama su na odjelu i skidali temp,čim bi bila preko 38,pa makar i 38,1...I neuro-ped. nam je tako savjetovala...čim prelazi 38 snižavati temp. lijekovima i dr. metodama (kupanje...)
    Ajme mame držite se,čuvajte svoje limače i nadam se da nam se napadi neče ponoviti više nikad
    E da Trantinčice i ja sam imala konvulzije kao beba...
    Posljednje uređivanje od tanjacC : 06.10.2011. at 15:57

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Nadam se da su vam prve i zadnje. Nama je receno da skidamo od 37.8. Zadnji put ih je imao na toj. Kako je sada maleni?

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da su vam prve i zadnje. Nama je receno da skidamo od 37.8. Zadnji put ih je imao na toj. Kako je sada maleni?
    brr..i kod nas je 37.8 znacajan..
    ja vam njima skidam temperaturu cim vidim da je imaju...ako je bas mala tipa 37.2 pricekam 15ak min, vidim da li raste i ako da, krenem skidat...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja bih samo napomenula da dio stručne literature ne preporuča da se "konvulzičarima" temperatura skida kupanjem i tuširanjem nego radije brisanjem mokrom krpom ili spužvicom. Naši liječnici kažu drugačije no mi smo jedne konvuzije sasvim sigurno izazvali kupanjem (iako smo uvijek kupali u vodi od najviše 2 stupnja nižoj od tjelesne, dakle vrlo polako i prema uputama koje smo dobili od neuropedijatra) - tada ovo nisam znala da se ne preporuča. Konvulzije nastaju uslijed naglog skoka temperature u bilo kojem smjeru - ili na gore ili na dolje, stoga treba paziti i pri snižavanju temperature. Iz istog se razloga ne prepruča voltaren, jer prenaglo spusti temperaturu.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Uff ovo za kupanje nisam znala Moj ih je jednom dobio i nakon kupanja. Uffff!!!
    Posljednje uređivanje od jaffa : 09.10.2011. at 16:30

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A vidiš mojoj sestri su rekli da upravo umatanje u mokre pelene izaziva konvulzije...Meni su kao bebi skinuli temp. u bolnici tako da su me umotali u mokru plahtu,pa nas pustili kući i ja imala napad pred bolnicom...Hm...pa sad ti budi pametan
    Mi smo sad hvala Bogu dobro,u četvrtak je kontrola kod neuro ped. i EEG...Ali strah me je uh....

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne umatati, samo brisati morkom krpom. I to ne hladnom. Umatanje ima isti učinak kao i kupanje i tuširanje - prenaglo spušta temperaturu.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mr se jako brzo može dobiti za djecu do 7. godine u Požegi

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nikoli prenaglo jednom skinula temperaturu - ibuprofen+tusiranje i dobio ih je cim smo izlazili iz tusa...uh...ali svejedno skidamo i dalje temperaturu kupanjem u toploj kadi a nekad i oblozima (npr kad temp nije padala ni 2 sata nakon sto sam mu dala oba lijeka...) tesko je generalizirati i navesti savrsenu metodu nazalost ali svakako i nagli pad i skok temperature nisu dobri

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nisam znala ovo za tuširanje i konvulzije...brrrrrrrrrrrrrrrr
    ne ponovilo se.....

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zna li netko rade li mr na rebru uz anesteziju?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MR na Rebru rade uz anesteziju, ali i bez anestezije uz spavanje ako je beba mala - znači pola noći (ili cijela) neprospavana i još daju injekciju fenobarbitona i to bude kao da malo jače prirodno spava. I tu postoji mogućnost da se dijete probudi i da snimak ne uspije, ali isplati se pokušati.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sto se tice obavljanja MR u anesteziji u Klaicevoj, mozda ti mogu pomoci (bar je tako bili kad smo mi obavljali ove godine) ... prvo se narucis i dobijes termin za MR, onda nazoves anesteziolosku ambulantu, kazes da si van Zg i oni ce ti izdiktirati koje sve pretrage treba napraviti, i narucit cete sa svim tim nalazimo isti dan kad ti je zakazana MR. Onda taj dan stignete nataste u bolnicu (dva sata prije ne bi smjeli ni vodu piti), obavite prvo pregled kod anesteziologa sa svim nalazima i idete na MR.

Mi nismo imali najljepse iskustvo sa tim snimanjem, iako smo bili jedini to jutro naruceni, tehnicar je mozda u zelji da sve sto brze zavrsi jednostavno iscupao L iz mojih ruku i uz njeno negodovanje i vrisku je odnio u prostoriju gdje je aparat. Ja se nisam snasla i vec su me izgurali van, ali mislim da ne bi bilo nikakvih problema da sam ga zamolila da je ja odnesem tih dva koraka i smirim ... ovako smo imali dosta jaki stres i poslije kad se probudila je samo nastavila gdje je stala sa vristanjem i otimanjem.
    Uglavnom moj savjet je da djetetu dan prije objasnis sto ga otprilike ceka i zamolis tehnicara da nakon sto dijete razodjenes odneses je sama do stola.
    Sama pretraga ne traje dugo, ne mogu se sjetiti ali mislim nekih pola sata, to je neka vrsta 'plitke' anestezije tako da se ona vec probudila u liftu dok smo je vozili na odjel dnevne bolnice. Tamo ostajes sat vremena ili dva, trebala bi lezati dok se skroz ne probudi i onda idete doma. Nalazi se podizu nakon nekoliko dana, to oni kazu.

Mi smo dobro, napadi se nisu vise ponavljali, ali ostalo nam je desno zariste u nalazu EEGa što se za sad samo prati bez terapije. Nalaz MR je pokazao jednu malu cistu sto oni zovu 'nus' nalaza, jer obzirom da se MR ne radi rutinski kod svih ljudi vecina ljudi zivi s tim da i ne zna za to, i ne pravi im to problem. Medutim kako medicinski protokol nalaze u tom slucajevim se radi jos preventivni pregled kod endokrinologa, pa smo obavili i to.
    U ponedjeljak imamo kontrolni EEG na rebru pa cu bas pitati za MR i anesteziju ako ne zaboravim, pa ti pisem ovdje.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo magnetsku obavili u lipnju u Klaićevoj. Bila je uz anesteziju i sve je bilo ovako kako je opisala srecica. Nama su isto L. oteli i odnijeli u prostoriju sa MR-om. Nalaz je bio ok. Od svibnja nismo imali temperaturu niti konvulzije. Sad je krenuo u vrtić pa tko zna što nas čeka...

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jooj, zasto ih tako naglo uzmu, moj ce poludit

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

srećice puno hvala,javi kad saznaš kako je na rebru. a,zašto ih tako odvedu moja će poluditi od muke

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo išli u Medikol preko uputnice.
    Tamo ne otimaju dijete. Budeš s njim dok ne zaspe, a pozovu te prije nego se svjesno razbudi.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bibai koliko si morala čekati da dođete na red? i treba li obična uputnica od dr,ili ipak nešto drugčije? i mora li se što nadoplatiti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo imali preporuku specijaliste, i hitnu uputnu dijagnozu tako da su nas ubacili za samo 2 tjedna.
    A bio je temin koji ljudi izbjegavaju (oko Božića i Nove godine). Nismo ništa nadoplatili.
    To je bilo prije godinu dana.

Možda je sada drugačije?
    A bili su zaista .
    I što je najvažnije nalaz smo dobili za 10 minuta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj crnkica zaboravila sam pitati ... kill me ... ali sam se sjetila da kad smo se mi raspitivali za uopce obaviti MR, da su nam rekli da djecu iz Klaiceve (tada jos nije bilo aparata) salju na Rebro na tu pretragu, ali nam je tada doktorica rekla da to ipak obavimo u Klaicevoj kad se u meduvremenu pojavio aparat jer se i tamo dugo ceka i nisu samo djeca na listi cekanja.

Za Medikol je meni kod narucivanja receno da imaju odredenu kvotu koju rade na uputnice i da to obicno ispucaju u prvih nekoliko mjeseci, ali ako placam termin mogu dobiti skoro odmah. I nisu radili sa anestezijom nego isto tako sa ranim budenjem i klizmom diazepanom ili sto vec neurolog preporuci, tako da jedino ako su se sad stvari promijenile.

A sto se tice 'otimanja', sad kad vidim da to i nije usamljeni slucaj, ja bih unaprijed rekla tehnicaru da cu je ja donijeti do stola i da molim 2 minute vremena ... nije mi on djelovao kao covjek s kojim se ne bi moglo dogovoriti, nego eto radi po nekoj sabloni. Ne znam kako druga djeca, ali L je jako lose reagirala na to sve i imali smo problem s njom kod kasnijeg snimanja EEGa jer je odbijala leci i zatvoriti oci ... vristala je sve glave 'necu u tunel!!!' ... ne znam kako ce to izgledati ako budemo za par godina radili kontrolni, nadam se da ce zaboraviti.

Uglavnom moram jos jednu lijepo vijest za kraj ovog posta, podijeliti s vama danasnji nalaz EEGa je puno puno bolji od proslog i naruceni smo za iduce ljeto na kontrolu. Zarista se vise ne pojavljuju ucestalo, nego su u cijelom nalazu samo dva i to puno manje naglaseni. YES!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma sve ok srecice,
    jeeeeeeeeeee za ovu lijepu vijest.
    samo hrabro naprijed

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Srecice supeeer!!!! Mi iduci mjesec idemo na eeg. Prvi nakon terapije pa se nadamo pomaku nabolje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moj mali ima pet godina i prošli tjedan je prvi puta dobio te konvulzije , ljudi moji to je nešto strašno , on je okrenuo okicama , ja sam misla da je gotov , temperature nije imao ( u biti temp. mu je pala na 35,5 ).to je trajalo oko 30 min. tako da je to prešlo već u epi status , danas smo došli iz bolnice , ja se još uvijek tresem i ne skidam pogled s njega . dijagnoza je epilepsija , meni je to nešto strašno , nikada nikakvih takvih problema , a sada odjednom epilepsija , strašno . pjena mu je išla na usta , stiskao je šakice , ti ga držiš nemožeš mu pomoći , odjednom ti se ruši cijeli svijet. što je bit da to nitko u obitelji nema , tak da neznam odkuda . naručeni smo na magnetsku u medikol u čakovec na uputnicu i to 1.12.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Drž'te se!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ketty- najgore je iza vas. za magnet dobro pripremi dijete ako će biti budan za vrijeme snimanja. to je jako bučna pretraga. Mi smo bili baš u Čakovcu, još proljetos, i ja sam bila sa sinom za vrijeme snimanja. Pretraga traje oko pola sata, dijete je u tunelu, ti ga možeš držati za nogu. Dobije male čepiće za uši koji i nisu od neke velike koristi. Svakih otprilike 30 sekundi se izmjenjuju zvukovi kao kuckanje čekića (i to jako bučno kuckanje) u različitim ritmovima i traje po 10 sekundi. Dijete je preplašeno već samim ulaskom u taj uski prolaz, tunel, a kada počne lupanje jadni se skroz izbezume, a sve to traje i do pola sata. Naravno, kao i za eeg, dijete mora biti potpuno mirno jer svako pomicanje produljuje boravak u "tunelu", zamučuje se slika itd... Dakle, dobro ga pripremi i porazgovaraj s njim. Jedan veliki

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ketty, drži se...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Držite se

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ketty samo hrabro!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Drzite se i sretno!!
    Posljednje uređivanje od jaffa : 09.11.2011. at 16:40

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jel bio tko u poliklinici Sabol ?? sada bih otišli tamo po drugo mišljenje da vidim što če tamo reći .

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ketty- prvotno napisa Vidi poruku
    jel bio tko u poliklinici Sabol ?? sada bih otišli tamo po drugo mišljenje da vidim što če tamo reći .
    ketty-nemam iskustva sa poliklinikom,al radim sa oboljelima od epilepsije i nažalost svi simptomi koje je imao maleni ukazuje upravo na epi.Febrilne konvulzije imaju djeca do 3 god.
    Puno ljudi epi.dobije tijekom života,znam ljude koji su prvi napad imali 17,neki s 55 i nitko u obitelji bolest nema
    Al želim vam puno sreće da se nikad ne ponovi.Bilo je i takih slučajeva.
    Sretno još jednom
    Posljednje uređivanje od bodo : 10.11.2011. at 21:27

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bili smo mi tamo. Kod doktorice Kovac Sisgoric i odusevljena sam. Sve nam je objasnila. Radili su eeg u spavanju i razgovor sa neuropedijatrom. Preporucujem polikliniku Sabol definitivno. Za koji dan idemo opet tamo.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pozdrav, evo da javim...obavili smo mr na Rebru i nije bila pod anestezijom, nego je bila sedirana. sve je prošlo super samo što joj je dugo trebalo da zaspe, ali kad je zaspala obavljen pregled bez ikakvih problema.
    ja sam jako zadovoljna sa svim tamo. lijepo su nas primili, otišli na pedijatriju po bocu i spustili se dolje kod njih. ugasili joj svjetlo ja sam ležala uz nju i kad je zaspala ja sam išla s njom na snimanje, trebala sam im signalizirati ukoliko se ona počne buditi ali nije se to dogodilo i dobili smo nalaz što je najvažnije sve je ok jeeeeeeeeeeeeeee
    svima vama želim puno zdravlja i da sve bude super....

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bas mi je dragooooo

Isobela avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

podizem i ja temu, mi se nedavno vratili iz bolnice s prvim febrilnim konvulzijama (( Hvala Bogu, sve pretrage su dobre (EEG i lumbalna punkcija), dijagonoza viroza i osjetljivost na povišenu temp. Puno mi je lakše sada kad sam čitala ovu temu i vidjela koliko se roditelja s tim susretalo, ali trenutno sam u tolikom strahu da mi mališu najradije priključila na toplomjer, onu sliku okrenutih očiju, klonulog tijela ne zelim vise nikada vidjeti (((

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

uf, kada vidim da je tema "skočila" prođu me trnci. nisam nikada odgovarala, samo sam pročitala i pratila.
    ja sam mislila da je fras babska priča. moja mama je imala nebrojeno puta, nisu više znali šta bi s njom...... tako je moje iskustvo, da ako imaš nekoga u obitelji ko je imao konvulzije - stvarno pazi. nama su se ponovile i to nije imala visoku temp. nego enteroviroza.....
    ma vidjet ćeš, postat ćeš maher u otkrivanju temperature kod svoga djeteta. moja počne ubrzano i plitko disati, usta crvena, oči caklene i da, iako je prešla 3 godine i dalje joj mjerimo u guzi klasičnim toplomjerom, jer niti jednom ne vjerujem!

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •