Točno kaže Barbi. Nažalost i ovaj slučaj potvrđuje da trgovci nisu dovoljno educirani.
"Giving you the flexibility of two installation options – the ISOFIX system or a 3-point seat-belt installation."
Printable View
Točno kaže Barbi. Nažalost i ovaj slučaj potvrđuje da trgovci nisu dovoljno educirani.
"Giving you the flexibility of two installation options – the ISOFIX system or a 3-point seat-belt installation."
Zvala sam onaj dućan u King Crossu i rekli su mi da će dobiti Romer AS za desetak dana. No, zbunilo me što mi je prodavačica rekla da će dobiti novu kolekciju 2010. što to znači, da će dobiti neke nove modele koji još nisu testirani ili ove za koje znamo King plus, Duo plus i Safefix?
Moželi mi tko pojasniti.
Ok, onda idem u potragu za top tetherom na druga mjesta. I još samo jedno pitanje, taj top tether je univerzalan ili trebam kupiti baš za duo plus isofix?Citiraj:
daddycool prvotno napisa
modeli su vjerojatno isti, najčešće se radi samo o dezenima presvlakaCitiraj:
keti prvotno napisa
koliko ja znam ima samo jedan jedini.Citiraj:
Tina406 prvotno napisa
naša malecka ima 11 mjeseci i preko 11 kg i 82 cm, samostalno se diže i stoji uz pridržavanje, i prerasla je AS 0 grupe u kojoj se do sada vozila. htjeli bi ju nastaviti voziti u smjeru suprotnom od vožnje, pa smo gledali romerovu first class kombiniranu sjedalicu. ima li tko kakvih iskustava sa njom i da li znate kako je prošla na testovima, nisam to uspjela naci. da li je istina da kombinirane sjedalice opcenito lošije prolaze na testovima? hvala
istina je jer moraju zadovoljiti kriterije obje grupe, a s tim moraju i napraviti neke ustupke, koji se onda refelktiraju na ocjenama sigurnosti.Citiraj:
morula prvotno napisa
nemamo tu ali sve sjedalice su na Romer i zadovoljni smo s njima. od kombiniranih imamo samo Evolvu, jer BC ima 4,5 godina, 15,5 kg.
isto je losija na testovima nego kidfix, kojeg takodjer imamo ili neka od prethodne grupa, kojih isto tako imamo.
vidim da su svi zadovoljni sa romerom, a mislim da cemo morat napravit kompromis i uzet kombiniranu, jer mi se cini prerano za voznju prema napred. hvala spajalica :)
samo da napomenem da se sa 13 kg ova sjedalica mora okrenuti u smjer vožnje.
btw gdje namjeravaš kupiti tu sjedalicu?
znam da je granica za voznju unazad 13 kg, ali kako mala sad ima malo vise od 11, mislim da ce nam posluzit jos bar 3 mjeseca, mozda i vise, sad vise ne dobiva puno mjesecno na kilazi, a stara nam je stvarno premala, a moja je procjena da je ona jos premala za voznju prema naprijed. kako tebi to zvuci, po tom pitanju si sigurno puno upuceniji od mene.
gledala sam malo po netu, probat cu pitat u brezicama, znam da kika ne dobiva kombinirane modele.
kupljena!!!! u king crossu, dobili ih danas, iako su trebale stici tek sljedeci tjedan. kaze MM da ih nisu dobili puno, a ova nasa vrsta je stigla samo jedna... tko je zainteresiran nek pozuri
koliko si je platila?
2000 kn
super :)
jel možda planirate doći na pregled AS u Zagrebu? rado bih vidio kako ta sjedalica izgleda.
doci cemo sigurno, vidimo se! :)
Molim za pomoć.. imamo Romer Safefix plus TT 9-18.. Sad smo skinuli navlake da ih operemo i unutra (u sklopu plastične kontrukcije) sve je puno nekog stiropora koji je napol strgan ?!? Malo mi je to čudno.. Npr u onom dijelu što ide oko glave, onaj kao polukrug je stiropor koji je nama puknuo.. Jel ima tko iskustva s tim? Malo me brine koliko je to sigurno/učinkovito sad ako vratim presvlaku na strgani stirpor :( , pogotovo u slučaju ovoga što štiti glavu.
poslikaj i pošalji sliku proizvođaču. jedino je on kompetentan u takvim slučajevima.
Opet imam pitanje :mrgreen: :
kupili smo kidfix i instalirali je u auto (citroen berlingo). E sad, naslon- gornji dio se može pomaknuti desetak cm od sjedišta, tj. ne može se fiksirati. Je li to normalno?
je, normalno je :)
pojas vozila je taj koji kod grupe II/III mora odraditi posao, sjedalica mu samo pomaže u tome.
Puno ti hvala, već me bilo strah da je neispravna sjedalica.
molim vas ako netko ima staru navlaku od romer as 9-18 kg , a da mu ne treba da mi je pokloni :saint:
posudila sam prije par god romericu, i budući da je tada već skoro prešla 6 god nisam previše čuvala navlaku ( a i bila je već pomalo iskidana) jer sam mislila da će je ljudi bacit jer sad je već 10 god stara
međutim oni je ne žele bacit, kažu još može poslužit, i što je najgore žena je sad trudna i trebam im više vratit (da ne bi bilo zabune odavno smo kupili novu AS), a glupo mi je dati 34 eura za navlaku za AS kojoj je odavno prošao rok
plizzzzzzzzzzzzz, ima li tko???
trebala bih malu pomoc.
radi se o AS Romer Eclipse.
Jeli netko imao iskustva sa njom ili zna jeli se isplati kupiti?
Vidjela sam postove od tine406 koja je imala problema, no radilo se o tvornickoj pogresci.
Nisam naisla na Adac-ove testove bas za tu as, no nekako se vodim za tim da Romer opcenito radi dobre autosjedalice, pa ni sa ovom nebi trebalo biti problema.
Cini mi jako udobna i sigurna za dijete.
Voljela bi cuti vasa misljenja.
ovo bi trebala biti pouka kod kupnje sjedalice. mislim na to da se navlaka skine i zaviri, jer vaša nije tako stara, jel tako?Citiraj:
petruška prvotno napisa
znači vrlo je vjerojatno da je oštećena u skladištenju/transportu i da ste ju kupili oštećenu.
vlasnici romerica, dajte recite mi koliko su udobni pojasevi vaših as?
jučer sam krenula kupiti K, as saefix plus ili safefix plus tt i opet je nisam kupila jer se dvoumim.
nekako mi se pojasevi čine pretvrdima i neudobnima, pogotovo onaj "nazubljeni" dio? kakvo je vaše iskustvo?
kako je ljeti?
i još nešto, da li je as saefix plus tt moguće dovesti u ležeći položaj tijekom vožnje ili je potrebno to učiniti prije početka vožnje?
i hvasla na podsjetniku za kontrolu stiropora.
i još nešto,
sad sam gledala na netu.
kod duo plus sjedalice mi je za škodu prekrižen onaj znak sa TT-om pa pretpostavljam da to znači da se u nju montira sa isoixom, al bez tt-a :/
a ne mogu pronaći vehicle application za safefix plus tt da vidim paše li ona :?
i da, već sam slična pitanja postavila na zasebnom topicu pa nek moderator pripoji ovdje, ako je problem. smotana sam :oops:
i koliko je uopće onda duo plus sigurna bez 3. točke vezivanja :?
imam milion pitanja, al stvarno sam zbunjena :oops:
a joj wana bas si vrckava :lol:
kao sto rekoh imam duo plus i saefix plus i glasam za ovu drugu. duo plus bez TT mi se cini ipak bez trece tocke, mada se na dosta mjesta zna pisati da je dovoljno montirati isofixom :/ .
sto se tice pojasa moji se nikad nisu zalili na neudobnost, pa mislim da im je OK.
:oops:Citiraj:
spajalica prvotno napisa
hvala na savjetu :*
negdje sam pročitala da su se cure žalile da im ti pojasevi žuljaju dječicu ljeti i urežu im se u kožu :/ i da su to znale, odlučile bi se za MC Priorifix. (a upravo su to neke od mojih dilema :roll: )
ako nemaš mogućnost fiksiranja top tethera onda nema smisla kupovati safefix sa tt-om jer ga nećeš imati gdje zakvačiti isto kao niti kod duo plus.
mi imamo romerovu sjedalicu 0-18 i samo da kazem da smo prezadovoljni sa njom i svakom bi je preporucila
hvala daddy, evo mi vratila prijateljica jurinu mc priori xp kojoj je rok trajanja još godinu dana, tako da imam fore.
mislim da ću uzeti safe fix. cijena je stvarno "prava", 3.000,00 kn :-/
dajte, recite mi juš, onaj jastučić što ide oko glave, pomiče li se ili ne?
koliko je praktičan manjem, a koliko starijem djetetu? mislim, da li starije smeta?
thnx
Evo da vam javim da smo kupili Romer Duo Plus, večeras u Brežicama, imaju danas i sutra (subota) akciju 15 % na sve AS,odmah sam MM po povratku s posla, okrenula s vrata u auto i trk u Brežice.
Htjeli smo King Plus al kad smo je probali nekako joj nije "sjela",materijal je ona vražja koža na koju se ježim(samo to je ostalo) i mala se baš bunila u toj AS, a u Duo plus je baš guštala i u MC Priori XP. Kako imamo isofix u autu ipak smo se odlučili za najsigurnije rješenje.
Cijena je ispala super: uštedili nekih 700 kn, cijena je inače 325 EUR, al s ovim popustom i povratom ispast će nam 230 EUR, ukupno nekih 1670 kn,što je cijena u Zg AS bez isofixa, joj tako sam happy ne mogu vam objasnit kako se veselim, a mišica se na povratku odmah udobno smjestila, i zaspala taj tren.
Trgovkinje su mi rekle da smo stvarno kupili najbolje. Uh kak sam sretna...
Najviše vam to javljam zato što ako nekom treba AS sutra je prilika za otići u brežice al fakat ujutro ranije jer očekuju gužvu...od Maxi cosi-ja imaju još Axiss koliko znam a od Romera Duo plus i 2 komada King Plus i još neke,nisma pohvatala baš cijeli asortiman,al znam da više nemaju MC Tobi i Priorifix.
Super za uštedu!
Kažeš da imaju još samo 2 komada King Plus... Koža? Kak te zgledaju? Ma, dok se mi sutra dotepemo do tam, sigurno će ih prodat, kakve god da bile...
Neroslava, tek sad vidim mail: imaju ti samo model Amanda i Florian, to t ije ko ona "vražja koža" ja se ježi mna taj materijal pa niej dolazilo u obzir, al kažu da je kvalitetan..sretno ako još tko uspije uhvatit koju AS....
Nismo danas uspjeli otić, šteta, al bit će još prilike. Svejedno hvala na informacijama!
Ljudovi,trebamo malu pomoć, kad smo kupili Romer Duo Plus montirali su nam je u auto pred dućanom. E sad, ostala je ona knjižica s uputstvima sa stražnje strane sjedala i ne znamo kako demontirati AS jer trebamo malo bolje namjestiti pojaseve za L.
Jel ima negdje neki filmić kako demontirati Duo Plus s isofixom? MM je probao povući one crvene gumbe na polugama prema naprijed ali ne ide?
Fakat ne kužim ove u dućanu uputstva mi ostavit u onom džepiću a ne mogu do njega da vidim kako skinut AS :roll:
puntica,hvala ti puno sad znamo, nama se pojasevi dižu i spuštaju otraga na mehanizam, thx još jednom.