kupljena!!!! u king crossu, dobili ih danas, iako su trebale stici tek sljedeci tjedan. kaze MM da ih nisu dobili puno, a ova nasa vrsta je stigla samo jedna... tko je zainteresiran nek pozuri
kupljena!!!! u king crossu, dobili ih danas, iako su trebale stici tek sljedeci tjedan. kaze MM da ih nisu dobili puno, a ova nasa vrsta je stigla samo jedna... tko je zainteresiran nek pozuri
koliko si je platila?
2000 kn
super![]()
jel možda planirate doći na pregled AS u Zagrebu? rado bih vidio kako ta sjedalica izgleda.
doci cemo sigurno, vidimo se!![]()
Molim za pomoć.. imamo Romer Safefix plus TT 9-18.. Sad smo skinuli navlake da ih operemo i unutra (u sklopu plastične kontrukcije) sve je puno nekog stiropora koji je napol strgan ?!? Malo mi je to čudno.. Npr u onom dijelu što ide oko glave, onaj kao polukrug je stiropor koji je nama puknuo.. Jel ima tko iskustva s tim? Malo me brine koliko je to sigurno/učinkovito sad ako vratim presvlaku na strgani stirpor, pogotovo u slučaju ovoga što štiti glavu.
poslikaj i pošalji sliku proizvođaču. jedino je on kompetentan u takvim slučajevima.
Opet imam pitanje:
kupili smo kidfix i instalirali je u auto (citroen berlingo). E sad, naslon- gornji dio se može pomaknuti desetak cm od sjedišta, tj. ne može se fiksirati. Je li to normalno?
je, normalno je![]()
pojas vozila je taj koji kod grupe II/III mora odraditi posao, sjedalica mu samo pomaže u tome.
Puno ti hvala, već me bilo strah da je neispravna sjedalica.
molim vas ako netko ima staru navlaku od romer as 9-18 kg , a da mu ne treba da mi je pokloni![]()
posudila sam prije par god romericu, i budući da je tada već skoro prešla 6 god nisam previše čuvala navlaku ( a i bila je već pomalo iskidana) jer sam mislila da će je ljudi bacit jer sad je već 10 god stara
međutim oni je ne žele bacit, kažu još može poslužit, i što je najgore žena je sad trudna i trebam im više vratit (da ne bi bilo zabune odavno smo kupili novu AS), a glupo mi je dati 34 eura za navlaku za AS kojoj je odavno prošao rok
plizzzzzzzzzzzzz, ima li tko???
trebala bih malu pomoc.
radi se o AS Romer Eclipse.
Jeli netko imao iskustva sa njom ili zna jeli se isplati kupiti?
Vidjela sam postove od tine406 koja je imala problema, no radilo se o tvornickoj pogresci.
Nisam naisla na Adac-ove testove bas za tu as, no nekako se vodim za tim da Romer opcenito radi dobre autosjedalice, pa ni sa ovom nebi trebalo biti problema.
Cini mi jako udobna i sigurna za dijete.
Voljela bi cuti vasa misljenja.
ovo bi trebala biti pouka kod kupnje sjedalice. mislim na to da se navlaka skine i zaviri, jer vaša nije tako stara, jel tako?petruška prvotno napisa
znači vrlo je vjerojatno da je oštećena u skladištenju/transportu i da ste ju kupili oštećenu.
vlasnici romerica, dajte recite mi koliko su udobni pojasevi vaših as?
jučer sam krenula kupiti K, as saefix plus ili safefix plus tt i opet je nisam kupila jer se dvoumim.
nekako mi se pojasevi čine pretvrdima i neudobnima, pogotovo onaj "nazubljeni" dio? kakvo je vaše iskustvo?
kako je ljeti?
i još nešto, da li je as saefix plus tt moguće dovesti u ležeći položaj tijekom vožnje ili je potrebno to učiniti prije početka vožnje?
i hvasla na podsjetniku za kontrolu stiropora.
i još nešto,
sad sam gledala na netu.
kod duo plus sjedalice mi je za škodu prekrižen onaj znak sa TT-om pa pretpostavljam da to znači da se u nju montira sa isoixom, al bez tt-a :/
a ne mogu pronaći vehicle application za safefix plus tt da vidim paše li ona :?
i da, već sam slična pitanja postavila na zasebnom topicu pa nek moderator pripoji ovdje, ako je problem. smotana sam![]()
i koliko je uopće onda duo plus sigurna bez 3. točke vezivanja :?
imam milion pitanja, al stvarno sam zbunjena![]()
a joj wana bas si vrckava![]()
kao sto rekoh imam duo plus i saefix plus i glasam za ovu drugu. duo plus bez TT mi se cini ipak bez trece tocke, mada se na dosta mjesta zna pisati da je dovoljno montirati isofixom :/ .
sto se tice pojasa moji se nikad nisu zalili na neudobnost, pa mislim da im je OK.
spajalica prvotno napisa
![]()
hvala na savjetu![]()
negdje sam pročitala da su se cure žalile da im ti pojasevi žuljaju dječicu ljeti i urežu im se u kožu :/ i da su to znale, odlučile bi se za MC Priorifix. (a upravo su to neke od mojih dilema)
ako nemaš mogućnost fiksiranja top tethera onda nema smisla kupovati safefix sa tt-om jer ga nećeš imati gdje zakvačiti isto kao niti kod duo plus.
mi imamo romerovu sjedalicu 0-18 i samo da kazem da smo prezadovoljni sa njom i svakom bi je preporucila
hvala daddy, evo mi vratila prijateljica jurinu mc priori xp kojoj je rok trajanja još godinu dana, tako da imam fore.
mislim da ću uzeti safe fix. cijena je stvarno "prava", 3.000,00 kn
dajte, recite mi juš, onaj jastučić što ide oko glave, pomiče li se ili ne?
koliko je praktičan manjem, a koliko starijem djetetu? mislim, da li starije smeta?
thnx
Evo da vam javim da smo kupili Romer Duo Plus, večeras u Brežicama, imaju danas i sutra (subota) akciju 15 % na sve AS,odmah sam MM po povratku s posla, okrenula s vrata u auto i trk u Brežice.
Htjeli smo King Plus al kad smo je probali nekako joj nije "sjela",materijal je ona vražja koža na koju se ježim(samo to je ostalo) i mala se baš bunila u toj AS, a u Duo plus je baš guštala i u MC Priori XP. Kako imamo isofix u autu ipak smo se odlučili za najsigurnije rješenje.
Cijena je ispala super: uštedili nekih 700 kn, cijena je inače 325 EUR, al s ovim popustom i povratom ispast će nam 230 EUR, ukupno nekih 1670 kn,što je cijena u Zg AS bez isofixa, joj tako sam happy ne mogu vam objasnit kako se veselim, a mišica se na povratku odmah udobno smjestila, i zaspala taj tren.
Trgovkinje su mi rekle da smo stvarno kupili najbolje. Uh kak sam sretna...
Najviše vam to javljam zato što ako nekom treba AS sutra je prilika za otići u brežice al fakat ujutro ranije jer očekuju gužvu...od Maxi cosi-ja imaju još Axiss koliko znam a od Romera Duo plus i 2 komada King Plus i još neke,nisma pohvatala baš cijeli asortiman,al znam da više nemaju MC Tobi i Priorifix.
Super za uštedu!
Kažeš da imaju još samo 2 komada King Plus... Koža? Kak te zgledaju? Ma, dok se mi sutra dotepemo do tam, sigurno će ih prodat, kakve god da bile...
Neroslava, tek sad vidim mail: imaju ti samo model Amanda i Florian, to t ije ko ona "vražja koža" ja se ježi mna taj materijal pa niej dolazilo u obzir, al kažu da je kvalitetan..sretno ako još tko uspije uhvatit koju AS....
Nismo danas uspjeli otić, šteta, al bit će još prilike. Svejedno hvala na informacijama!
Ljudovi,trebamo malu pomoć, kad smo kupili Romer Duo Plus montirali su nam je u auto pred dućanom. E sad, ostala je ona knjižica s uputstvima sa stražnje strane sjedala i ne znamo kako demontirati AS jer trebamo malo bolje namjestiti pojaseve za L.
Jel ima negdje neki filmić kako demontirati Duo Plus s isofixom? MM je probao povući one crvene gumbe na polugama prema naprijed ali ne ide?
Fakat ne kužim ove u dućanu uputstva mi ostavit u onom džepiću a ne mogu do njega da vidim kako skinut AS![]()
puntica,hvala ti puno sad znamo, nama se pojasevi dižu i spuštaju otraga na mehanizam, thx još jednom.
ako netko kupuje Romer AS, u Baby centru imaju 20 % popusta na staru kolekciju:
http://portal.baby-center.si/PortalS...x=7&tabid=1070
...još kad k tome dodamo povrat DDV-a i ionako jeftinije cijene nego kod nas, mislim da se radi o popriličnoj uštedi...nama još samo treba da se odlučimo između Duo Plus i Safefix Plus modela - može pomoć?![]()
ako ti pomaže, mi se odlučili za safefix plus iz razloga što se može montirati sa isofixom ili sa pojasevima, a kod isofixa ima i nogu i time i bolju sigurnost.
kupili je u brežicama, došla nas je cca 900 kn manje nego u st.
I DUO plus se može montirati i ISOFIX-om i pojasevima. DUO plus koristi toptether kao treću točku tako da samo postojanje noge nije automatski prednost. Ukupna ocjena na ADAC testu im je ista s time da je SAFEFIX prošla puno bolje u frontalnom sudaru a DUO plus u bočnom, ukupna ocjena za sigurnost im je jednaka ali je DUO plus puno bolje ocjenjena u kategorijama Udobnost i Upotrebljivost. Još bih napomenuo da je SAFEFIX teža gotovo 5 kg od DUO plus.
važno nam je (između ostalog) da se može montirati i ISOFIX-om i pojasevima, zato smo i odabrali baš ta dva modela. malo mi je taj TT nejasan - ako sam dobro shvatila, kupuje se posebno i montira u automobile koji imaju tu opciju? što ako kupim Duo Plus i montiram je samo isofix-om? jesam li onda odabrala manje sigurnu opciju od Safefix-a?
tako je. TT se kupuje posebno i ne može se montirati u sve automobile (treba provjeriti upute od vozila i romerov "vehicle application list"). mislim da ADAC nije testirao varijante sa i bez TT-a tako da nemam podatak s kojim bi potkrijepio svoje mišljenje, ali ja bih rekao da bi u tom slučaju Safefix bio sigurnija opcija jer iskorištava sve sigurnosne potencijale sjedalice. no kažem, to je moje osobno mišljenje.
I ja se još uvijek dvoumim koju da na kraju naručim, duo ili safefixKako imamo mali auto (yaris s 2 vrata) dosta mi je bitna i veličina sjedalice.
Online izvori tvrde da je Safefix ovih dimenzija: Tiefe/Breite/Höhe: 65 x 46 x 65, Gewicht: 13,4 kg, a Duo je 50 x 48 cm x 62 cm Tiefe, Gewicht: cca. 10 kg. To su dosta velike razlike u dubini - čak 15 cm! Kako ove dvije sjedalice izgledaju uživo u autu? Je li ova Safefix baš toliko robusnija i veća u odnosu na Duo?
I da li se za Duo posebno kupuju oni bočni štitnici za glavu/vrat ili se u tom modelu ne koriste? Curica mi u autu uvijek spava, pa mi nekako Safefix s onim bočnim pojačanjima u području glave izgledaju kao dobra potpora kad zaspi.
I još jedno pitanje, koji model ima pamučnu presvlaku, Classic-Harry model?
moj savjet vam je da odete do dućana koji ma obje i isprobate, sve ostalo su nagađanja. uzmite u obzir da "noga" zauzima dio prostora između prednjih i stražnjih sjedala te da postoji mogućnost da u malom autu to bude problem.
daddycool, hvala na pomoći![]()
nia_zg, draga šaljem ti pp, al ne primaš pun ti je inbox, please očisti ga da primiš info koji si me pitala za AS.
evo da nakon mjesec dana uporabe potvrdim da nam je Duo Plus kupljen u Brežicama savršen,prezadovoljni smo!!! živio Romer i vi koji ste nas informirali!!!
jos da se nas dvije nadjemo
Nia_Zg pisem ti pp, nadam se da imas mjesta u inboxu.
a moja spajalice, baš tako!!! valjda uspijemo!!! javim ti se
I mi smo kupili Romer Duo plus. U trgovini smo isprobali i pogledali Duo i Safefix i zaključili da je Duo kompaktnija, manja i lakša, a izgleda mi i udobnija za malecku. I kad smo sve zajedno odvagnuli, uzeli smo ipak Duo. Sutra ćemo tek sjedalicu montirati, tako da još nije testiranja u vožnji, ali uopće ne sumnjam da će malecka uživati u odnosu na staru sjedalicu u kojoj je bila pod 45 stupnjevaI da, bez problema smo prošli carinike ovaj put
, hvala Lili, išli smo kao i vi.
Ne znam sto da radim, planiramo kupiti auto, mazda premacy a do tada moramo zicati aute djedova i baka (fiat punto, renault europa)! Zbog toga smo mislili kupiti romer duo plus (jer ima opciju isofix i pojasevi), zaista mi se cini super i po ocjenama i iskustvima drugih!
Sve je bilo odluceno i jucer sam na stranicama romera nasla opciju da se selektira auto i prikaze kako i da li autosjedalica pase te na koja sjedeca mjesta!
http://www.britax.co.uk/car-seats/fit-finder
za premacy ima opcija da se moze montirati ako je auto proizveden od rujna 2001 nadalje i uz top teehter (a ja ne znam koje godiste cemo kupiti!!), renault europa niti nemaju na popisu a punto cemo koristiti malo tako da ne zelim uzimati uzu stolicu zbog par puta godisnje!
Sad razmisljam dal da uzmem first class plus (ona ima opciju montaze samo pojasevima, zar ne? Kakva je na testovima? Dobro mi je sto moze voznja unatrag i dalje..)
Sto da radim??? kako trenutno stvari stoje najvise cemo koristiti renault...
Posljednje uređivanje od Tikva : 28.03.2010. at 13:06
ja se sad dvoumim koju sjedalicu da kupim, ali čitajući ove postove nemam pojma niti išta kužim
koja je razlika između te duo i safefix???
Cure gdje ste na kraju kupile Top Teather za Duo Plus?
I Duo Plus i Safefix TT imaju Isofix, ali razlika je u modelu, Duo Plus je oko glave širi od Safefixa TT koji ima deblje jastucice, sto moze biti prednsot ali ne mora. Mani se cini da bi se dijete u tome jako znojilo pa smo uzeli Duo Plus.
Duo Plus može i s remenima od auta a za Safefix TT nisam sigurna.
I Duo Plus je cca 50 eura jeftinija AS.
Obje su odlicno prosle na testovima
ma ne, mozda sma se krivo izrazila, muce me podaci s ovog linka koji sam stavila jer duo plus ne pase savrseno na premacy koji bi kupili a renault-a nema pa sad ne znam da li duo plus pase na taj auto niti gdje da to potrazim...