Susjeda prije dva tjedna rodila tamo i nitko je ništa nije pitao (s pregleda su je poslali u rađaonu).Citiraj:
sandra23 prvotno napisa
Ja se nadam da ne vraćaju jer bi i ja uskoro tamo.
Printable View
Susjeda prije dva tjedna rodila tamo i nitko je ništa nije pitao (s pregleda su je poslali u rađaonu).Citiraj:
sandra23 prvotno napisa
Ja se nadam da ne vraćaju jer bi i ja uskoro tamo.
ja rodila u vinogradskoj 18. 12. sto se tice rasporeda beba sve je tocno kao sto je sandra23 napisala. meni bio prvi porod, nisu me rezali niti sam pukla. dr. bilandžija i babica su se stvarno jako trudile+2 sestre koje su me masirale i smirivale tako da je moj dojam cista petica. planirala sam roditi prirodno, ali sam dobila drup jel mi je pukao vodenjak i bila sam otvorena a trudovi nisu krenuli. uglavnom radjala sam 9 sati na dripu i nisam popucala. sto se tice dojenja sestre su mi pomagale, ali ja sam i sama pitala sto mi nije jasno. prva dva dana nisam imala mlijeka i onda mi je logicno da je beba dobivala nadohranu, no sad smo sve sredili i bebac je samo na sisi. i zadnji dan bolnice nije bilo nadohrane. nikad mi nisu dijete uzeli sa sise vec bi uredno dosle malo kasnije kada bi se malisa skinuo
Termin mi je 27.03. i laganini razmišljam u koju bolnicu na porod. O Vinogradskoj mislim sve najbolje jer sam tamo išla dok sam imala nekih drugih zdravstvenih problema nevezano za trudnoću i svi doktori a i sestre su mi bili super. Iz tog razloga bi tamo išla na porod. Zanima me samo, pošto živim u Španskom da li moj kvart pripada Vinogradskoj ili nekoj drugoj bolnici jer doista ne želim da me zbog toga pošalju negdje drugdje? Želim se pripremiti. Ako netko zna koja su područja Vinogradske neka javi.
Hvala.
Mislim da cijeli zapadni dio grada spada u vinogradsku pa tako i špansko..kad sam živjela u kustošiji tamo sam pripadala, za vrijeme trudnoće bila sam sa prebivalištem u Samoboru i isto sam spadala pod vinogradsku..ali mislim da u vinogradskoj ne šalju trudnice u druga rodilišta (jedino bi se trebalo otići na poslijednje preglede u rodilište u kojem se želi roditi)
Hvala za info. Kada bude vrijeme ići ću tamo na posljednje preglede i rodit ću, nadam se, po želji i zadovoljna.
Jupi jupi je je !!!
eto da se pridruzim rodila sam 5.8 porod je bio zapravo super (tocno 5 sati,prvorotka) ali ja bas nemam neki prag tolerancije na bol pa sam mislila da cu umrijet,poradala me predraga irina kojoj od sveg srca zahvaljujem na strpljenju i pomoci pred kraj se pridruzila dr.marijana mlada slavonka(NE ZNAM PREZIME) i malo su me recnule nisam osjetila ni rezanje ni sivanje muz je bio sa mnom cijelo vrijeme dopustile su mu da gleda iza njih izlazak bebe i odmah su mi ga dale na prsa a kasnije je muz isao na vaganje i mjerenje bebe.
za sestre isto imam samo rijeci pohvale divne i ljubazne spremne pomoci u svako doba a ja cu i ove godine radati u 8mj. i opet u vinogradskoj :D :D :heart:
Rodila prije nekoliko dana u Vinogradskoj.
Babica mi je bila koma - strašno je forsirala tiskanje i, naravno, na kraju me rezala. :(
Sve drugo je bilo odlično. I K su svaki put ostavili ako je sisala. Jednom je tako ostala kod mene skroz od 17,00 do 23,00, samo su je odnijeli presvući i odmah vratili (inače ih odnesu u 18 i vrate u 21). :)
Ne znaš babičino ime?
ja mislim da je bolje da se imena ne spominju kad su u pitanju negativna iskustva, jos se samo prepadnes ak ti bude ta osoba, a mozda ih ima vise istog imena... ja imam pozitivno iskustvo sa babicama, rodila prije mjesec dana, evo imena - Natalija, Silvija..
i Lidija, dr. Dijakovic ( prekrasna osoba ).
Kopiram
Citiraj:
milli prvotno napisa
Slažem se. Zato i nisam napisala ime.Citiraj:
mihim prvotno napisa
je l ima apartman u Vinogradskoj?
Ja milslim da ima, ali sto ce ti? Meni je bas to sto sam imala drustvo u sobi pomoglo da mi tih par dana u bolnici prodje bas ugodno...
Mene zanima kako je s dojenjem u Vinogradskoj nakon samog poroda, da li odmah stave bebu na prsa, ako da, koliko dugo je beba još s vama? Pretpostavljam da ovisi i u koje vrijeme se beba rodi. Da li ima smisla tražiti da se bebi ne daje adaptirano ili to baš tako mora biti (npr. preko noći) ja bih to svim silama htjela izbjeći :-(
Možeš se s pedijatricom dogovoriti da bebu ne dohranjuju, već da ti je nose kad je gladna (tj. kad plače). To pedijatrica upiše u bebin karton i toga se sve sestre moraju držati (bude svakakvih komentara, ali to nije tvoj problem, ti imaš pravo dojiti svoje dijete). Što se tiče nadohrane noću, ja se, kad sam rodila E. prije 2,5 godine, to nisam uspjela dogovoriti. Ali, bila sam sretna da sam je uspjela isključivo dojiti barem po danu.
Mislim da ti odmah nakon poroda daju bebu na podoj i maženje, ali nisam 100% sigurna jer sam sva tri puta rodila na carski. Znam da su voljni donijeti bebu mami na intenzivnu (nakon carskog) odmah nakon poroda (doduše, to ovisi o osoblju koje je tada u smjeni, nažalost).
Naravno da ima smisla traziti i zahtjevati, to je tvoje dijete i tvoja odgovornost.
To sto ces time narusiti njihovu rutinu neces time nastetiti svom dijetetu ili sebi, nego dapace ... i neka te ne obeshrabre njihova negodovonja, oni su tu zbog tebe a ne ti zbog njih.
U konacnici ako si ti voljna i zeljna hraniti svoje dijete njima je to manje posla, a ne vise.
Zanima me koliko i da li se uopće toga pridržavaju... A i kako mi je ovo prva beba, puno pitanja i nedoumica...malo i strah što ako mlijeko odmah ne krene ili nakon par dana, onda će ju morati hraniti sa AD :-(
U Vinogradskoj se pridržavaju ukoliko pedijatrica u bebin karton upiše da se doji na zahtjev. Da bi mlijeko prije došlo, važno je bebu čim više stavljati na prsa, a to ne uspijeva ako bebu mami donesu uspavanu (jer se najela AD-a). Onda je ne možeš nikako razbuditi (a i žao ti je maltretirati dijete).
Zato je najpametnije odmah, tj. čim prije nakon poroda reći pedijatrici/pedijatru da želiš isključivo dojiti.
Mašnica sve su to normalne nedoumice koje te muce, ne znam od kuda si ali bih ti svakako preporucila jednu od radionica Mala skola dojenja ta radionica bi mogla rijesiti tvoje nedoumice dojenja.
Sto se tice bolnickog osoblja, oni se trebaju pridrzavati tvojih zahtjeva sve dok time ne ugrozavas svoje dijete ili sebe. Sto si ti sigurnija u sebe i svoje zahtjeve to je bolje.
Ukoliko jos nisi do kraja odlucila u koje rodiliste zelis poci, a brine te hranjenje po noci i zelis dojiti svoje dijete na zahtjev i bez ogranicenja, razmisli da ides u rodiliste koje ima mogucnost rooming-in odnosno cjelodnevnog i cjelonocnog boravka sa svojom bebom od trenutka rodenja.
Živim blizu Zg i planiram na tu radionicu, za kojih mjesec dva (pretpostavljam da bude), a opskrbila sam se i Rodinim dvd-om o dojenju, predivan je, čitam forum redovito i javljam se :-) hvala cure na info...
Što se tiče bolnice, ne znam, po mjestu stanovanja spadam u Vinogradsku, u zadnje vrijeme čujem dosta pohvala za V.bolnicu, a i tamo sam oduvijek sve pretrage obavljala, ali još ću razmisliti....
cure!
šta mislite dal se na porodu može tražit kod samoga izgona da mi podignu naslon u polusjedeći položaj?Il nema šanse da ti udovoljavaju?
Na prošlom porodu imala sam potrebu pridić se malo kod tiskanja, a ne da mi dr legne na trbuh..:evil:
Mrva mozes traziti zasto ne? Ne znam da li udovoljavaju.
Ako recimo ne budu htjeli, mozes zamoliti pratnju da te podigne i da ti oslonac.
Fizioloski je da si se htjela uspraviti prilikom izgona jer samim time iskoristavas i silu tezu i pomazes bebi da izade.
svakako ću zamolit sestru da mi digne naslon, kad već nemaju drugog načina za položaj pri porodu(stolčić,npr..)
Nadam se da će mi udovoljit...:klap:
Rodila sam prije mjesec dana potpuno prirodno zahvaljujući izuzetnom dr. Grbavcu, tako da sam poslije poroda mazila i dojila svoju bebicu.
Pedijatricu sam tražila da mi dijete donose dojiti na zahtjev što je ona nerado upisala u djetetov karton, ali po danu je još to funkcioniralo, no po noći mi ga ipak nisu donosili.
Ipak uspješno dojimo i nisam imala problema.
Rodila sam prije dva tjedna drugo dijete i mogu samo nahvaliti vinogradsku.Osjeti se poboljsanje u vidu povezivanja majke s dijetetom neposredno po porodu.Svaka pohvala dr.Grbavcu i dr.Sabolu koji je sa mnom zadnje trudove prodisavao,masirao mi leda i davao veliku potporu.Uz njega divna je bila i primalja Nikolina koja mi je maksimalno olaksala izgon,a ne samo meni vec i bebici.Cak mi je ponudila da sama izvucem bebu i prerezem pupkovinu sto ipak nisam bila u stanju .Nakon poroda beba je odmah stavljena meni na prsa i bila je tako sa mnom sat vremena unutar kojih smo uspostavili i prvi podoj.Beba je olaksala i par savova koji su bili potrebni na medici i izgon posteljice.Nisam nista osjetila jer je sva pozornost bila usmjerena na stvorenje koje sam nosila 9mj.
Na odjelu babinjaca bebe se nose tokom dana gotovo svaka dva sata na podoj i budu s tobom u sobi cak i po 3sata.Zadnje ih odnose u djecju sobu oko ponoci i vec oko 5h su bebice opet s vama tako da se stigne majka malo i odmorit i naspavati sto i nije lose jer kad se dode doma nemamo vise te privilegije pa je svako skupljanje energije dobrodoslo...
Eto to je moje drugo iskustvo u vinogradskoj i ovoga puta sam izasla jos zadovoljnija...pozdrav!
:klap:bravo, nadam se da će i meni slično biti ako ne ista postva doktora onda barem slična i jednako dobra!:-D:klap:
ixa-mene zanima da li si ti spadala pod Vinogradsku i da li su radili probleme ako nisi?
Odnosno,zanima me pojavljuje li se i dalje problematika vraćanja rodilja u trudovima po mjestu stanovanja?
zivim u spanskom stoga spadam na sv.duh ali kako sam prije dvije godine rodila takoder u vinogradskoj kada nije bilo ogranicenja zelja je ostala ista.trudnocu sam kontrolirala ultrazvucno,a naposljetku i ginekoloski kod njih tako da sam se nadala da me nece vracati.jednom su me na kontrolnom pregledu upozorili da spadam na sv.duh na sto sam ja rekla da imam zelju kod njih rodit jer sam tamo vec radala i sto mi je ciniti,a dr.je komentirao da neka dodem pa ce vidjeti.njima je glavni problem guzva jer vele da mnogi dolaze k njima radi izbjegavanja rooming ina...sve u svemu nisam imala lose iskustvo po tome pitanju.
kad smo kod toga sa mnom na odjelu u sobi je bila jedna mama iz bjelovara...eto.mislim da ne bi trebali vracati trudnicu u pravilnim trudovima ako je barem ne pregledaju...to je moje misljenje,sretno!
tnx!!
Još jedno pitanje imam: da li je koja od vas došla u Vinogradsku s planom poroda, koliko su ga se pridržavali i kakve su bile reakcije?
koliko sam cula, vinogradska nema apartman, a tu gore medju postovima sam procitala drugacije.
kako da saznam tocnu info?
Vinogradska ima apartman, jer sam u njemu bila, no kakva je situacija što se tiče narudžbe tog apartmana ne znam, jer sam ja u njega doslono upala slučajno. Bila je strahovita gužva i nisu me imali gdje drugdje smjestiti :-P. No tada nas je bilo dvije u apartmanu (što je još i bolje jer ti nije dosadno, a imaš vlastitu kupaonu i tv.
mašnice nisam imala plan poroda, ali je dr. Grbavac podržao moju želju za prirodnim porodom i znala sam da neće raditi niti jednu intervenciju bez mojeg odobrenja
žao mi je što u zadnje vrijeme nema baš nekih priča o rođenju u vinogradskoj niti ičeg sličnog, a meni preostaje 30 tak dana do poroda,pa sam htjela čut malo friških info:-(
Mrva ja sam ti rodila u Vinogradskoj prije dva i pol mjeseca.
Mogu samo pisati riječi hvale.
Na porodu su me sve pitali što hoću... od dripa do rezanja.
Na krevetu sam mogla biti u kojem god sam položaju htjela... tako da sam ležala, sjedila, čučala, klečala...
Svi su bili izraziro ljubazni od babica, sestara, pedijatrica...
Uglavnom, oba puta sam rodila gore i ako ću opet biti trudna opet ću ići u Vinogradsku bez razmišljanja!
joj, baš ti hvala na ovim riječima,nekako mi treba hrabrost da tamo uopće nešto pitam ili tražim jer mi smo naviknuti svi samo slušat naredbe i molit se da sve prođe...
a ovako ću i ja malo šetkat,klečat i to sve i bez nekog grča slobodno pitat osoblje ak mi šta treba i sl..
:klap:hvala
samo da dođem u prave ruke...
Nemoj se bojati izboriti za sebe.
Ja sam imala full sreću što sam rađala kada je bila dežurna sestra Blaženska jer ona potiče prirodne porode bez ičega tako da je bila sretna kada sam rekla da odbijam drip i sve ostalo.... tražim nerezanje itd.
Odmah po porodu sam tražila da mi ju daju da ju podojim i dali su mi je bez problema.
Tražila sam dojenje na zahtjev i tako su mi je donosili čim bi zaplakala, bila je uz mene skoro cijeli dan, jedino kada je bila vizita su je odnjeli i opet bi je vratili jer bi ona ubrzo tražila cicu.
evo i mog iskustva! rodila sam u V. 27.07.2008. 5 tjedana ranije. Puknuo mi je vodenjak i to je bilo to. Doktorica koja me zaprimila (mlada, crna, zgodna) se prema meni ponijela kao prijateljica, opušten razgovor za tu situaciju, i rekla da će sve biti ok. Mene su primili u box, a ona je osobno izašla van s odjela da nađe MM i kaže da ću roditi, ali bez panike. Poslala ga je doma i rekla da čeka da javim kad će moći doći. Uglavnom, za prvi porod rijetko, ali dosta brzo je sve krenulo. MM je došao u zelenoj odjeći. Mjehur mi je bio pun, a nisam se mogla isprazniti, pa su mi uveli kateter (muža su poslali van da nije prisutan tom čudnom trenutku). Babica koja nije trebala biti na mom porodu, do dolaska muža je svako malo dolazila pitati da li želim da mi drži ruku. Rodila sam za 6 sati zdravog dečkića, rezali su me, šivali ali bez ikakvih trauma. Na porodu je bila i pedijatrica, koja je bila fantastična. Doktorica koja me šivala, cijelo se vrijeme šalila i opuštala me (mlada, visoka, vitka, plave kratke kose-ako netko zna kako se zove nek mi javi!!) Uvjeti su bili super. Hrana fina, WC uredan, plahte su se svako malo mjenjale. Jedini problem je bio to što se moj pišonja rodio mali i prerano, pa su mi savjetovali da ga ne dojim prvih mjesec dana, jer bi mogao izgubiti na težini. Bradavice su mi bile uvučene, a ja neiskusna rekla ok. 6 mjeseci sam se izdajala, ali mislim da sam bila iskusnija da bi i to sredili. Za drugo djete sam spremnija! U svakom slučaju svakom preporučam Vinogradsku. Doktori su većinom mladi, i bojala sam se da će biti bahati, ali ništa od toga. Stvarno sve pohvale! :)
Mrva, pročitaj si moju priču s poroda ako te zanima...
http://www.roda.hr/forum/threads/518...oljna-i-sretna