Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 400

Tema: svaka riječ hvale Vinogradskoj

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kopiram

Citiraj milli prvotno napisa
    Evo friškog i lijepog iskustva s poroda u Vinogradskoj.
    Rodila sam 05.01. i porodio me dr. Grbavac. Doktor pun razumijevanja koji rodiljama svojom mirnoćom ulijeva povjerenje.
    Nije mu bio problem prodisati trudove sa mnom i u pauzi dati mi vode...
    Porod je bio potpuno prirodan i rodila sam prekrasnog malog dječačića, bez i jedne agresivne medicinske intervencije i sve u suradnji s dr. Grbavcem.
    Ne smijem zaboraviti ni babice Nataliju i Mirjanu koje su vrlo tople i profesionalne i naravno sestra Zila koja je srčano pomagala mamama u dojenju i dijelila rodine brošure.

Velika hvala maloj uigranoj ekipi iz Vinogradske i DA DOJIMO!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    ja mislim da je bolje da se imena ne spominju kad su u pitanju negativna iskustva, jos se samo prepadnes ak ti bude ta osoba, a mozda ih ima vise istog imena...
    Slažem se. Zato i nisam napisala ime.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je l ima apartman u Vinogradskoj?

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja milslim da ima, ali sto ce ti? Meni je bas to sto sam imala drustvo u sobi pomoglo da mi tih par dana u bolnici prodje bas ugodno...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene zanima kako je s dojenjem u Vinogradskoj nakon samog poroda, da li odmah stave bebu na prsa, ako da, koliko dugo je beba još s vama? Pretpostavljam da ovisi i u koje vrijeme se beba rodi. Da li ima smisla tražiti da se bebi ne daje adaptirano ili to baš tako mora biti (npr. preko noći) ja bih to svim silama htjela izbjeći

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možeš se s pedijatricom dogovoriti da bebu ne dohranjuju, već da ti je nose kad je gladna (tj. kad plače). To pedijatrica upiše u bebin karton i toga se sve sestre moraju držati (bude svakakvih komentara, ali to nije tvoj problem, ti imaš pravo dojiti svoje dijete). Što se tiče nadohrane noću, ja se, kad sam rodila E. prije 2,5 godine, to nisam uspjela dogovoriti. Ali, bila sam sretna da sam je uspjela isključivo dojiti barem po danu.

Mislim da ti odmah nakon poroda daju bebu na podoj i maženje, ali nisam 100% sigurna jer sam sva tri puta rodila na carski. Znam da su voljni donijeti bebu mami na intenzivnu (nakon carskog) odmah nakon poroda (doduše, to ovisi o osoblju koje je tada u smjeni, nažalost).
    Posljednje uređivanje od laumi : 01.02.2010. at 09:11

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ima smisla tražiti da se bebi ne daje adaptirano ili to baš tako mora biti (npr. preko noći) ja bih to svim silama htjela izbjeći
    Naravno da ima smisla traziti i zahtjevati, to je tvoje dijete i tvoja odgovornost.
    To sto ces time narusiti njihovu rutinu neces time nastetiti svom dijetetu ili sebi, nego dapace ... i neka te ne obeshrabre njihova negodovonja, oni su tu zbog tebe a ne ti zbog njih.
    U konacnici ako si ti voljna i zeljna hraniti svoje dijete njima je to manje posla, a ne vise.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zanima me koliko i da li se uopće toga pridržavaju... A i kako mi je ovo prva beba, puno pitanja i nedoumica...malo i strah što ako mlijeko odmah ne krene ili nakon par dana, onda će ju morati hraniti sa AD

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U Vinogradskoj se pridržavaju ukoliko pedijatrica u bebin karton upiše da se doji na zahtjev. Da bi mlijeko prije došlo, važno je bebu čim više stavljati na prsa, a to ne uspijeva ako bebu mami donesu uspavanu (jer se najela AD-a). Onda je ne možeš nikako razbuditi (a i žao ti je maltretirati dijete).

Zato je najpametnije odmah, tj. čim prije nakon poroda reći pedijatrici/pedijatru da želiš isključivo dojiti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zanima me koliko i da li se uopće toga pridržavaju... A i kako mi je ovo prva beba, puno pitanja i nedoumica...malo i strah što ako mlijeko odmah ne krene ili nakon par dana, onda će ju morati hraniti sa AD
    Mašnica sve su to normalne nedoumice koje te muce, ne znam od kuda si ali bih ti svakako preporucila jednu od radionica Mala skola dojenja ta radionica bi mogla rijesiti tvoje nedoumice dojenja.
    Sto se tice bolnickog osoblja, oni se trebaju pridrzavati tvojih zahtjeva sve dok time ne ugrozavas svoje dijete ili sebe. Sto si ti sigurnija u sebe i svoje zahtjeve to je bolje.

Ukoliko jos nisi do kraja odlucila u koje rodiliste zelis poci, a brine te hranjenje po noci i zelis dojiti svoje dijete na zahtjev i bez ogranicenja, razmisli da ides u rodiliste koje ima mogucnost rooming-in odnosno cjelodnevnog i cjelonocnog boravka sa svojom bebom od trenutka rodenja.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Živim blizu Zg i planiram na tu radionicu, za kojih mjesec dva (pretpostavljam da bude), a opskrbila sam se i Rodinim dvd-om o dojenju, predivan je, čitam forum redovito i javljam se hvala cure na info...

Što se tiče bolnice, ne znam, po mjestu stanovanja spadam u Vinogradsku, u zadnje vrijeme čujem dosta pohvala za V.bolnicu, a i tamo sam oduvijek sve pretrage obavljala, ali još ću razmisliti....

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure!
    šta mislite dal se na porodu može tražit kod samoga izgona da mi podignu naslon u polusjedeći položaj?Il nema šanse da ti udovoljavaju?
    Na prošlom porodu imala sam potrebu pridić se malo kod tiskanja, a ne da mi dr legne na trbuh..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mrva mozes traziti zasto ne? Ne znam da li udovoljavaju.
    Ako recimo ne budu htjeli, mozes zamoliti pratnju da te podigne i da ti oslonac.

Fizioloski je da si se htjela uspraviti prilikom izgona jer samim time iskoristavas i silu tezu i pomazes bebi da izade.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

svakako ću zamolit sestru da mi digne naslon, kad već nemaju drugog načina za položaj pri porodu(stolčić,npr..)
    Nadam se da će mi udovoljit...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene zanima kako je s dojenjem u Vinogradskoj nakon samog poroda, da li odmah stave bebu na prsa, ako da, koliko dugo je beba još s vama? Pretpostavljam da ovisi i u koje vrijeme se beba rodi. Da li ima smisla tražiti da se bebi ne daje adaptirano ili to baš tako mora biti (npr. preko noći) ja bih to svim silama htjela izbjeći
    Rodila sam prije mjesec dana potpuno prirodno zahvaljujući izuzetnom dr. Grbavcu, tako da sam poslije poroda mazila i dojila svoju bebicu.

Pedijatricu sam tražila da mi dijete donose dojiti na zahtjev što je ona nerado upisala u djetetov karton, ali po danu je još to funkcioniralo, no po noći mi ga ipak nisu donosili.
    Ipak uspješno dojimo i nisam imala problema.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rodila sam prije dva tjedna drugo dijete i mogu samo nahvaliti vinogradsku.Osjeti se poboljsanje u vidu povezivanja majke s dijetetom neposredno po porodu.Svaka pohvala dr.Grbavcu i dr.Sabolu koji je sa mnom zadnje trudove prodisavao,masirao mi leda i davao veliku potporu.Uz njega divna je bila i primalja Nikolina koja mi je maksimalno olaksala izgon,a ne samo meni vec i bebici.Cak mi je ponudila da sama izvucem bebu i prerezem pupkovinu sto ipak nisam bila u stanju .Nakon poroda beba je odmah stavljena meni na prsa i bila je tako sa mnom sat vremena unutar kojih smo uspostavili i prvi podoj.Beba je olaksala i par savova koji su bili potrebni na medici i izgon posteljice.Nisam nista osjetila jer je sva pozornost bila usmjerena na stvorenje koje sam nosila 9mj.
    Na odjelu babinjaca bebe se nose tokom dana gotovo svaka dva sata na podoj i budu s tobom u sobi cak i po 3sata.Zadnje ih odnose u djecju sobu oko ponoci i vec oko 5h su bebice opet s vama tako da se stigne majka malo i odmorit i naspavati sto i nije lose jer kad se dode doma nemamo vise te privilegije pa je svako skupljanje energije dobrodoslo...
    Eto to je moje drugo iskustvo u vinogradskoj i ovoga puta sam izasla jos zadovoljnija...pozdrav!

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bravo, nadam se da će i meni slično biti ako ne ista postva doktora onda barem slična i jednako dobra!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ixa-mene zanima da li si ti spadala pod Vinogradsku i da li su radili probleme ako nisi?
    Odnosno,zanima me pojavljuje li se i dalje problematika vraćanja rodilja u trudovima po mjestu stanovanja?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zivim u spanskom stoga spadam na sv.duh ali kako sam prije dvije godine rodila takoder u vinogradskoj kada nije bilo ogranicenja zelja je ostala ista.trudnocu sam kontrolirala ultrazvucno,a naposljetku i ginekoloski kod njih tako da sam se nadala da me nece vracati.jednom su me na kontrolnom pregledu upozorili da spadam na sv.duh na sto sam ja rekla da imam zelju kod njih rodit jer sam tamo vec radala i sto mi je ciniti,a dr.je komentirao da neka dodem pa ce vidjeti.njima je glavni problem guzva jer vele da mnogi dolaze k njima radi izbjegavanja rooming ina...sve u svemu nisam imala lose iskustvo po tome pitanju.
    kad smo kod toga sa mnom na odjelu u sobi je bila jedna mama iz bjelovara...eto.mislim da ne bi trebali vracati trudnicu u pravilnim trudovima ako je barem ne pregledaju...to je moje misljenje,sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tnx!!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Još jedno pitanje imam: da li je koja od vas došla u Vinogradsku s planom poroda, koliko su ga se pridržavali i kakve su bile reakcije?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koliko sam cula, vinogradska nema apartman, a tu gore medju postovima sam procitala drugacije.
    kako da saznam tocnu info?

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vinogradska ima apartman, jer sam u njemu bila, no kakva je situacija što se tiče narudžbe tog apartmana ne znam, jer sam ja u njega doslono upala slučajno. Bila je strahovita gužva i nisu me imali gdje drugdje smjestiti . No tada nas je bilo dvije u apartmanu (što je još i bolje jer ti nije dosadno, a imaš vlastitu kupaonu i tv.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mašnice nisam imala plan poroda, ali je dr. Grbavac podržao moju želju za prirodnim porodom i znala sam da neće raditi niti jednu intervenciju bez mojeg odobrenja

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

žao mi je što u zadnje vrijeme nema baš nekih priča o rođenju u vinogradskoj niti ičeg sličnog, a meni preostaje 30 tak dana do poroda,pa sam htjela čut malo friških info

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mrva ja sam ti rodila u Vinogradskoj prije dva i pol mjeseca.
    Mogu samo pisati riječi hvale.
    Na porodu su me sve pitali što hoću... od dripa do rezanja.
    Na krevetu sam mogla biti u kojem god sam položaju htjela... tako da sam ležala, sjedila, čučala, klečala...
    Svi su bili izraziro ljubazni od babica, sestara, pedijatrica...

Uglavnom, oba puta sam rodila gore i ako ću opet biti trudna opet ću ići u Vinogradsku bez razmišljanja!

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa Vidi poruku
    Mrva ja sam ti rodila u Vinogradskoj prije dva i pol mjeseca.
    Mogu samo pisati riječi hvale.
    Na porodu su me sve pitali što hoću... od dripa do rezanja.
    Na krevetu sam mogla biti u kojem god sam položaju htjela... tako da sam ležala, sjedila, čučala, klečala...
    Svi su bili izraziro ljubazni od babica, sestara, pedijatrica...

Uglavnom, oba puta sam rodila gore i ako ću opet biti trudna opet ću ići u Vinogradsku bez razmišljanja!
    joj, baš ti hvala na ovim riječima,nekako mi treba hrabrost da tamo uopće nešto pitam ili tražim jer mi smo naviknuti svi samo slušat naredbe i molit se da sve prođe...
    a ovako ću i ja malo šetkat,klečat i to sve i bez nekog grča slobodno pitat osoblje ak mi šta treba i sl..
    hvala
    samo da dođem u prave ruke...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nemoj se bojati izboriti za sebe.
    Ja sam imala full sreću što sam rađala kada je bila dežurna sestra Blaženska jer ona potiče prirodne porode bez ičega tako da je bila sretna kada sam rekla da odbijam drip i sve ostalo.... tražim nerezanje itd.
    Odmah po porodu sam tražila da mi ju daju da ju podojim i dali su mi je bez problema.
    Tražila sam dojenje na zahtjev i tako su mi je donosili čim bi zaplakala, bila je uz mene skoro cijeli dan, jedino kada je bila vizita su je odnjeli i opet bi je vratili jer bi ona ubrzo tražila cicu.

pallmall

Početno

evo i mog iskustva! rodila sam u V. 27.07.2008. 5 tjedana ranije. Puknuo mi je vodenjak i to je bilo to. Doktorica koja me zaprimila (mlada, crna, zgodna) se prema meni ponijela kao prijateljica, opušten razgovor za tu situaciju, i rekla da će sve biti ok. Mene su primili u box, a ona je osobno izašla van s odjela da nađe MM i kaže da ću roditi, ali bez panike. Poslala ga je doma i rekla da čeka da javim kad će moći doći. Uglavnom, za prvi porod rijetko, ali dosta brzo je sve krenulo. MM je došao u zelenoj odjeći. Mjehur mi je bio pun, a nisam se mogla isprazniti, pa su mi uveli kateter (muža su poslali van da nije prisutan tom čudnom trenutku). Babica koja nije trebala biti na mom porodu, do dolaska muža je svako malo dolazila pitati da li želim da mi drži ruku. Rodila sam za 6 sati zdravog dečkića, rezali su me, šivali ali bez ikakvih trauma. Na porodu je bila i pedijatrica, koja je bila fantastična. Doktorica koja me šivala, cijelo se vrijeme šalila i opuštala me (mlada, visoka, vitka, plave kratke kose-ako netko zna kako se zove nek mi javi!!) Uvjeti su bili super. Hrana fina, WC uredan, plahte su se svako malo mjenjale. Jedini problem je bio to što se moj pišonja rodio mali i prerano, pa su mi savjetovali da ga ne dojim prvih mjesec dana, jer bi mogao izgubiti na težini. Bradavice su mi bile uvučene, a ja neiskusna rekla ok. 6 mjeseci sam se izdajala, ali mislim da sam bila iskusnija da bi i to sredili. Za drugo djete sam spremnija! U svakom slučaju svakom preporučam Vinogradsku. Doktori su većinom mladi, i bojala sam se da će biti bahati, ali ništa od toga. Stvarno sve pohvale!

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa Vidi poruku
    žao mi je što u zadnje vrijeme nema baš nekih priča o rođenju u vinogradskoj niti ičeg sličnog, a meni preostaje 30 tak dana do poroda,pa sam htjela čut malo friških info
    Mrva, pročitaj si moju priču s poroda ako te zanima...
    http://www.roda.hr/forum/threads/518...oljna-i-sretna

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, ima li u sobama wc i tuš ili je kupaona posebno?
    hvala

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pallmall prvotno napisa Vidi poruku
    Jedini problem je bio to što se moj pišonja rodio mali i prerano, pa su mi savjetovali da ga ne dojim prvih mjesec dana, jer bi mogao izgubiti na težini.
    Ovo ne kužim nikako

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa Vidi poruku
    cure, ima li u sobama wc i tuš ili je kupaona posebno?
    hvala
    Postoje 2 kupaone, ajmo tako reći, gdje su tuševi i wc-i; dakle, u sobama nema ništa osim 4 kreveta i mali ormarić pored svakog od njih.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovo ne kužim nikako
    cimerica u mojoj sobi je rodila malu bebu, ne sjećam se točno, ali nešto sitno ispod 3kg. i njoj je pedijatrica savjetovala da se izdaja i daje na bočicu jer je beba premala da bi dovoljno sama posisala.
    nikakvih drugih indikacija osim porođajne težine nije bilo.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Fae prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje 2 kupaone, ajmo tako reći, gdje su tuševi i wc-i; dakle, u sobama nema ništa osim 4 kreveta i mali ormarić pored svakog od njih.
    hvala puno

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

U svakoj sobi je i umivaonik, nije Bog zna sto, ali opet dobro dodje...

Ja sam nekoliko dana sada lezal u Vin. zbog nekih kompikacija, pa sam se sada uvjerila i iz tog aspekta da su stvarno OK....Za drzavnu bolnicu, sve 5...Definitivno i ovaj porod planiram tamo...

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, termin mi je 25.3.
    sutra idem na kontrolu kod dr Kune.pregledat će mi plodnu vodu,jer sam na prošlom porodu imala skroz zelenu, mala je povraćala dva dana i to na termin(nisam prenjela).
    Prijateljica koja tamo radi rekla mi je da uzmem torbu za svaki slučaj, što sam ja prevela da ako posumnja u mutnu vodu da će me inducirat.
    koliko god jedva čekam da rodim jer primam boksačke udarce u mjehur , boooliii ipak se bojim indukcije i njihovog dripa, jer do sad sam imala 2 poroda sa svojim trudovima koji su me lagano i brzo gotovo bezbolno otvarali...
    nije mi svejedno..

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sretno Mrva i javi kako je prošlo!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mrva od srca ti želim da ti sve bude super na porodu i da se vratiš doma sa zadovoljnom malom bebicom koja cica bez problema.
    Budi hrabra i pitaj za sve što ti treba, od podizanja naslona, zauzimanja položaja koji ti odgovara pa na dalje… nemaš šta izgubiti… Nemoj pristati na to da ti naređuju nego se izbori za svoja prava…
    Ja sam rodila u Varaždinu, i eventualno ti mogu preporučiti da odeš tamo jer bi tamo mogla zadovoljiti neke svoje potrebe što nije moguće u Vinogradskoj, npr. rađanje na stolčiću, hodanje i stajanje za vrijeme trudova,svaka soba ima svoju kupaonu.
    Nemoj se previše zamarati s tim da li ćeš doći u prave ruke… probaj razmišljati pozitivno i očekivati da će sve proći u najboljem redu i da ćeš se super slagati s osobljem i vjerojatno će tako i biti.
    Mislim da stanje plodne vode na prošlom porodu nema nikakve veze sa ovom trudnoćom ili porodom pa mi se to čini kao malo smiješni argument za pregled plodne vode. Vjerojatno postoji šansa da će ti nuditi inducirani porod (što često rade bez obzira na plodnu vodu), ali moraš znati da je na tebi odluka da li ćeš pristati na to ili ne. Mislim da tvoja beba puno bolje zna da li je spremna za porod od liječnika koji sumnja da bi ti voda mogla biti mutna. Tako da se indukcije ne moraš bojati nego možeš skupiti informacije i odlučiti da li smatraš da je to najbolje rješenje za tebe.
    Uživaj u zadnjim danima trudnoće jer kako god okreneš uskoro ćeš uživati u svojoj bebici u naručju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo kratko da se javim,i ja ležala par dana nedavno u Vin zbog komplikacija.Sve (osim hrane) je ok, nikakvih problema niti sa osobljem,niti sa liječnicima,ikim uopće. Suradljivi i pristojni. Pustili mi posjete kad god se moglo i nije moglo. Tamo ću opet roditi,i na prijemu nije bilo nikakvih problema vezano uz mjesto stanovanja/pripadanja bolnici.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pallmall prvotno napisa Vidi poruku
    Doktorica koja me šivala, cijelo se vrijeme šalila i opuštala me (mlada, visoka, vitka, plave kratke kose-ako netko zna kako se zove nek mi javi!!) Uvjeti su bili super.
    Malo sa zakašnjenjem, ali mislim da ti je to bila dr. Tomić koja je i mene šivala, a i porodila

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bok
    samo da se javim, da sam rodila 18.3.došla na pregled 17,.3.ustanovljeno da sam otvorena 4 prsta sa mliječnom vodom.ostavili me u bolnici, preko noći otvorena još jedan prst.<u rađaoni mi prokinuli vodenjak, što me otvorilo još 2 prsta, dali mi malo dripa i rodila u 3 truda.slatku malu mišicu, nisu me rezali...
    hvala svima na podršci...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čestitam Mrva!

Nego imam jednu nedoumicu...

Koga god znam da je rodio u Vinogradskoj kažu mi da odem na 2,3 pregleda prije poroda, u 8.mj. otprilike da se naručim.
    Jučer sam bila kod svog ginića i rekao mi je da nema potrbe, kao 1. ionako tamo spadam, a kao 2. dr. mi je rekao da sve pretrage koje rede u Vinogradskoj radi i on, ima sve za ctg, plodnu vodu, krvotok... i da je on specijalizirao u Vinogr. i da je to ista škola i da nemam potrebe ići osim ako ne želim.

Pa meni se ne da ići samo zbog tih silnih iščekivanja po hodnicima još i ogroman trbuh pa ako ne budem mogla nigdje sjesti

Trudnoća teče skroz ok, beba dobro napreduje i nema tegoba....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mašnica ne moraš ići tamo na preglede,slobodno dođeš samo roditi,osobito ako tamo spadaš.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj davorkica prvotno napisa Vidi poruku
    Malo sa zakašnjenjem, ali mislim da ti je to bila dr. Tomić koja je i mene šivala, a i porodila
    Ona je i mene porodila, ali mi se nije baš iskazala kod šivanja
    Naime, ja sam imala gotovo cijelu trudnoću gljivice pa tako i na porodu, tako da lokalnu anesteziju nisam ni osjetila, a ona je šivala "na živo" makar sam joj govorila da anestezija ne djeluje na što je ona samo hladno odgovorila da nebi na živo šivala, da valjda ona zna kad počinje djelovati i nek se već jednom smirim da me može zašiti

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bok cure, dal znate sta je sa dr. Hermanom, radili jos on u vinogradskoj ili je otisao u penziju.....??

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jedno pitanje za cure koje su rodile u Vinogradskoj... da li su vas tražili uputnicu kada ste došle roditi....?

Malo sam zbunjena, neka rodilišta traže, neka ne... moj ginekolog je rekao da mi ne treba... a po mjestu stanovanja spadam u vinogradsku?

I još jedno pitanje, malo blesavo ali .... pošto smo MM i ja kretko u Zg-u i (hvala Bogu) do sada nismo hodali po bolnicama, ali (na žalost) ni rađali, da li mi može netko reći gdje se javim kada dođem roditi?

Na preglede sam išla u trudničku ambulantu, tamo je i uvz pregled...ali gdje se javljam kada beba poželi na ovaj svijet?????

Zar sam ja jedina koja ne zna...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    cimerica u mojoj sobi je rodila malu bebu, ne sjećam se točno, ali nešto sitno ispod 3kg. i njoj je pedijatrica savjetovala da se izdaja i daje na bočicu jer je beba premala da bi dovoljno sama posisala.
    nikakvih drugih indikacija osim porođajne težine nije bilo.
    meni je pedijatrica u vinogradskoj rekla istu stvar, pa kada sam to ispričala svojoj pedici (a ovu prvu nisam poslušala), ona je samo odmahnula glavom i rekla da je ta doktorica u vinogradskoj inače cijeli staž radila u teoriji, pisala knjige i slično, a da je tek nedavno došla u praksu i da ju se treba prihvaćat sa odmakom

ja sam ju doživjela kao prilično hladnu osobu koja je imala puno teško izvodivih zahtjeva prema nama

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj slavonka2 prvotno napisa Vidi poruku
    da li su vas tražili uputnicu kada ste došle roditi....?
    Uputnica ti ne treba, jedino ako ides na dogovorenu indukciju ili hospitalizaciju prije termina ili pocetka poroda.

da li mi može netko reći gdje se javim kada dođem roditi?
    Javis se u rodiliste, na prijem. Kad dodete u Vinogradsku pitate covjeka na porti i on ce vam objasniti i cak dopustiti da autom udete u krug bolnice ako ne budes mogla hodati.

Obzirom da cete vjerovatno tvoj ginekolog uputiti u bolnicu na pregled prije trudnoce, mozes tada pitati za sve pojedinosti koje te zanimaju oko prijema kod poroda. Sretno!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jedno pitanje za cure koje su rodile u Vinogradskoj... da li su vas tražili uputnicu kada ste došle roditi....?

Malo sam zbunjena, neka rodilišta traže, neka ne... moj ginekolog je rekao da mi ne treba... a po mjestu stanovanja spadam u vinogradsku?

I još jedno pitanje, malo blesavo ali .... pošto smo MM i ja kretko u Zg-u i (hvala Bogu) do sada nismo hodali po bolnicama, ali (na žalost) ni rađali, da li mi može netko reći gdje se javim kada dođem roditi?

Na preglede sam išla u trudničku ambulantu, tamo je i uvz pregled...ali gdje se javljam kada beba poželi na ovaj svijet?????

Zar sam ja jedina koja ne zna...
    Uputnica ne treba...u cijeloj RH koliko znam samo u Zadru traže uputnicu..(po pričama cura sa foruma)

Kad porod krene ili trebaš na Hitnu (nisi sigurna jel curi plodna voda i sl) ideš u istu zgradu gdje je i trudnička ambulanta al ne ideš u prizemlju desno nego liftom na 3. kat....gore imaš zvono, pozvoniš pa te prvo ljepo pitaju "da?" kao da si možda po kruh došla

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •