inkontinencijaCitiraj:
koksy prvotno napisa
Printable View
inkontinencijaCitiraj:
koksy prvotno napisa
Mislis? Ali obicno mi curi poslje mokrenja. Ponoci nesto manje ali preko dana je stalno mokro.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Najvise me to muci jer sam prehladena i dosta jako kasljem. I bas taj dan, kad je pocelo curit, jako sam zakasljala i nesto me jako zaboljelo tj. zarezalo. I od onda curi. Ne zelim dizat paniku bezveze niti ici u bolnicu zbog svake sitnice, vjerujem svom doktoru jer je stvarno dobar ali ipak me to kopka...
becky cestitke na princezi... kako se zove?
becky čestitke na curici. :heart: :*
Ono što me muči jest slijedeće: koliko vremena smije proći nakon puknuća vodenjaka, a da krenem put bolnice???Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Ivana
koliko se sjećam od puknuća vodenjaka max 3 sata do bolnice.
i ja sam jedva čekala da pukne vodenjak al sad mi tako drago da su trudovi prvi došli jer su bili skroz podnošljivi i super sam se otvarala i skoro do kraja bila doma, tko zna koliko bi me izmučili gelom i dripom da je prvo voda otišla....sad se nadam da će i drugi put biti tako... :mrgreen:
odgovori su razliciti. anegdotalno: da pitas u vinogradskoj, 2 sata nakon puknuca ide drip. pitas u merkuru, u roku 12 sati moras roditi, ooooor eeeelseeee... :roll:
ako radjas vani, imas 48 sati do indukcije. bilo je istrazivanja u kojima se cekalo 72 sata nakon puknuca i pokazalo se jednako sigurnim.
najbolje je pricekati svoje trudove i pratiti kako se osjecas.
ja osobno bih cekala bar 12 sati - ali u tom roku sigurno ce poceti trudovi. vlastiti. koliko ces ti cekati, naravno, tvoja je odluka :)
a uz vodenjak ovisi još dosta toga......samnom u liftu je došla žena kojoj je u pola 8 pukao vodenjak (u bolnicu došle u 11)....al je ona bila otvorena 5 cm bez trudova .......a ja koja sam imala trudove navečer od ponoći otvorena 8 cm (iako su bili jačine menstrualne boli i nisam mislila da sam se toliko otvorila)..ona rodila 15 minuta poslje mene....
da nije bila otvorena vjerojatno bi prvo bila na promatranju.....al tko zna, ovisi i na kakvog doktora naiđeš
meni je otisao cep oko 10 ujutro, tek oko 1 ipo sam otisla u ginekologa, zatim u split zbog prijevremenog poroda, dobila klistir, trudovi poceli oko 5, rodila u 9. mislim da je to individualno koliko mora proci... meni nisu inducirali porod, imala svoje trudove... nisam dobila ni drip
a meni čep otišao 13 dana prije poroda i ja se ponadal...i čekam i čekam a trudova nema.... :lol: ..a svugdje sam čitala da porod sljedi nakon izlaza čepa....
:lol:Citiraj:
a svugdje sam čitala da porod sljedi nakon izlaza čepa
pa i slijedi.
znaš li ikog tko nije rodio nakon izlaza čepa? :mrgreen:
Konačno sam uhvatila malo vremena da vam se javim.
Za početak, čestitke svim rodilicama (posebna za Anu.M- trebaš nas vidjeti kak smo zgodni u tvojim kreacijama :D ) i želim vam svima što ljepše, toplije i bezbrižnije majčinstvo :saint: :heart: :saint: !
A što se tiče poroda... kad se sjetim i trudnoće i poroda, odmah mi se plače. Fali mi trudnoća i moj trbuh, mislim da se nikad nisam osjećala ispunjenije, sretnije, i sama sebi ljepšom. A porod... koliko god da možda boli, koliko god da nije ugodan u masi trenutaka, ostao mi je u sjećanju kao možda i najljepši dan u mom životu. Svaki trud, svaka bol, svaki tren kad bi najrađe svima zavrnula vratom... bio je toliko svečan, toliko pun nečeg neizvjesnog lijepog, toliko sam uživala da bi ga najrađe sad odmah ponovila!
Bila sam u bolnici, u 6 ujutro je puknuo vodenjak (kapalo). Nakon pregleda i potrebnih predradnji otišla u rađaonu oko 9 sati. Trudovi su krenuli oko 10, sasvim podnošljivi, ali je CTG rekao da su već dosta jaki i u pravilnim razmacima. Vodenjak prokinut. Onda su mi dali epiduralnu (analgeziju- ona samo smanji osjećaj boli, i to je zapravo super- osjećaš trud, znaš kad treba disati, u fazi izgona sudjeluješ potpuno), uz drip, i dalje je sve išlo svojim tijekom... Nisam osjećala ni glad, ni žeđ, čak i bolovi su mi, koliko god bili jaki, bili ugodni, i nekako sam uživala u njima. Nisam bila ni nervozna, samo sam se prepustila tom blaženom osjećaju da ja- RAĐAM NOVI ŽIVOT... Muž je stigao pred kraj, i onda smo zajedno dočekali naše malo zlato. Oko 19 h se rodila naša Jana, preslatka, ružičasta, glasna mala plačljivica od 4000 g i 53 cm! Uzaludno je uopće pokušati pisati o emocijama koje su nas preplavile!
I sad smo kod kuće već par dana, uhodavamo se i upoznajemo, uživamo u maloj bucki, a ona uživa zezati starce i poremetiti im sav ritam života kojeg imaju. I da, jučer nam je otpao pupak!!!
A sad moram juriti, jer me mala gladna usta zovu!
Pusa svima od nas dvije :heart:
Becky draga pa čestitam ti na curici!!!
Nisi nam se javila na potpomognutu s lijepim vijestima, ali baš mi je drago da je sve tako lijepo započelo u životu tvoje curice :)
Uživajte.
Becky :* . Drago mi je da ti je porod bio lijep...
Ja sam nakon ovog drugog rekla da nikad više neću roditi.
Moram priznati da će mi faliti euforija oko pravljenja bebe, iščekivanja plusića na testu, sve radosti koje trudnoća donosi, pokazivanja trbuščića, iščekivanja novog člana obietelji, ali stvarno mislim, bar sada, da je dosta! Mislim da ne bih podnjela još jedan ovakav porod.
Becky-čestitke od :heart:
Ana.m-hoće biti priča s poroda?
Bude, kad se posložim sama sa sobom...Treba to i napisati uz dvoje pilića ;)Citiraj:
traktorka prvotno napisa
mislim da je marta s 3. sinekom rodila tek mjesec dana nakon odlaska čepa.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Nisam. Odnosno ono sto je curkalo mjesec dana prije porodjaja ili nije bio cep, ili je bio dio cepa, jer uglavnom kad je porod krenuo ispao je pozamasan komad koji je definitivno BIO cep. valjda sam bila jasna... :PCitiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
jesi :trep:
zeljka znatizeljka pita:
Ja sam mislila da sam imala prirodan porod, ali buduci da su mi probusili vodenjak, ocito da i nije bas prirodan.
Al opet je prirodniji od neprirodnijih s dripom i epiduralnom.
Ja sam u rađaonu stigla s jakim trudovima s malim razmakom i mnogo otvorena, ali vodenjak nije pukao.
Doktor ga je probusio.
Zanima me sto bi bilo da mu nisam dopustila da ga buši, jer drugi put to definitivno necu dopustit.
Kad bi on puknuo? Mozda glupo zvuci, dali je moguce da ne pukne, a da osjecam potrebu za tiskanjem i izgonom?
Koliko znam, ima djece koja su rođena u vodenjaku http://www.youtube.com/watch?v=3npxG...eature=related .
Mislim da je Saradadevii rodila tako http://forum.roda.hr/threads/22488-S...=mamina+ljubav
suuuper!
A sto mislite bi li dopustili u nasim bolnicama porod s čitavim vodenjakom ili je to rezervirano samo za kucne porode?
Ja sam rodila vodenjak, nije puknuo
Ih...umjesto idi na napredno stisnula sam brzi odgovor.
Htjela sam još napisati da mi je doktor nekoliko puta nudio bušenje, ali nisam htjela i pustio me. Za vrijeme izgona sam mislila da će se raspršiti, ali nije.
Bilo mi je to prekrasno iskustvo:-D i super jer sam imala osjećaj da mi je bebica skroz zaštićena...i manje su me boljeli trudovi :mrgreen:
Super, znaci moze se u bolnici odbiti pucanje vodenjaka. Vjerojatno treba potpis da se odbija umjetno pucanje vodenjaka, isto kao i za drip pretpostavljam.
Ja sam rodila u Vž, nisu me tražili potpis ni za što...a odbila sam i drip i bušenje nekoliko puta...to vjerojatno ovisi od doktora do doktora i od bolnice do bolnice. Na prva dva poroda su mi ga probušili bez prethodne obavijesti...grrrr....:evil: i time su mi prvi porod do maksimuma otežali, nisu mi niš pomogli...
jel ima neko ovdje tko nije uopce osjetio pucanje vodenjaka? mislim imali ste trudove, ali niste osjetili nikakvo curenje?
Jel krenulo?
Imaš trudove? Misliš da ti je pukao vodenjak? Ne kužim baš što pitaš.
Možda misliš na visoko puknuće bez znakova curenja?
ma ne. mislim u prvoj trudnoci nisam nista osjetila, dr me je u rodilistu pitao a kad vam je pukao vodenjak?!!, reko nemam pojma da mi je ista puklo....i danas danas mi je to ostalo zagonetno...!
O koksy moja, ja ne znam jesam li ikad poslije toga rekla "nikad više" .
Mogu jedino reći da nikad više neću reći nikad više...:lol:
Probala sexom, probala ciscenjem stana, setnjama koliko mi to bolovi u zdjelici dozvoljavaju, sluzni cep otisao prije 4 tjedna i nista...NI-STA!
Sta ono da jedem? Jos mi samo ta opcija preostaje...
Ananas
dugo (ne trčanje ali brzo) hodanje može pomoći da se dijete spusti malo više i vrši pritisak na cerviks i na taj način poticati trudove.
Ali, beba je ta koja zna točno kad se treba roditi, a ne zna čitati kalendar :)
Eh kad bi ja mogla brzo hodat, gegam se uzasno, zdjelica i stidna kost me jako bole vec mjesecima. Za relaciju za koju mi je prije trebalo 5 min normalnog hoda sad mi treba 15 min uz bolove. Trbuh je nisko vec 3 tjedna, bas vidno visi, a i beba isto tako, na pregledu pipaju glavicu i 2-3 prsta sam otvorena.
Sa Svenom mi je bilo puuuno lakse iako je bio velika beba, al sam do zadnjeg dana mogla skoro sve radit. A sad mi treba sat vremena da usisem kuhinju i dnevni i operem pod jer moram svako malo stat i odmorit....
Znam ja da ce on doc kad bude spreman, jadam se malo, vruce mi je, nestrpljiva sam...Ma znate kako je :-)