Po prvi put se javljam na ovoj temi i skidam kapu svima vama koji se odlucite na trudnoce iako puno faktora ne stima. Prva trudnoca je i kod nas bila takva...puno briga, posebno na poslu. Radim sa osobama sa posebnim potrebama i suocavala sam se svakodnevno sa napadima sticenika, tako da sam se bojala ostati trudna, da ne bih zbog tog izgubila bebu. Suprug studirao, ja tek upisala drugi fax koji mi je u zemlji u kojoj sam nekih cetiri godine prijeko potreban, no, ipak se odlucimo za bebicu...I tako savrsena trudnoca, radila do kraja, uzela si dva tjedna pred termin, dala jos jedan ispit, zakljucila semestar i uzivala u posljednjim trenucima sa svojim deckicem...da, bili su zbilja posljednji...nas Patrick je ubrzo nakon poroda otisao k andjelima...Proslo je 7,5 mj. Radujem se svakom mjesecu jer me udaljava od tog datuma ali i priblizava njegovom prvom rodjendanu, kojeg cu nazalost provesti bez njeg.
Evo, tata ce uskoro diplomirati, meni isto ide bez problema, ali strah od nove trudnoce, od faxa, od poslodavca, ovog onog je tu...Ne znam kako se odvaziti na to i prepustiti sve sudbini. Mnogi mi preporucuju da se ne stitim, ali ja se bojim uci nespremna u to...Mislim si , ako ovoliko intenzivno razmisljam o tom, vjerojatno je i sada odluka jako blizu, a nekako ne mogu zamisliti da cu odluciti jos cekati, jer znam da cu se svaki dan pitati i ubijati dok cekam...
Ta razmisljanja me izludjuju, molim Boga da mi da malo mira dusi, da ne mislim toliko na trudnocu...prije par dana sam cula da mi je tesko odluciti se na novu trudnocu zato sto nisam pustila svog Andjela da odleti...i moguce je, jer me uspomena na njeg jos jako boli. Ali kako to uciniti? Valjda ce vrijeme pokazati svoje i nadam se da ce mi barem malo lakse biti, i da ce kaos u srcu manji biti, kad budem spremna za to...
Oprostite ako pisem na vasem podforumu, ipak ja dolazim od strane onih "tuznih i imaginarnih" mama, iako sam eto sve to prosla, samo bez svoje bebe...Pusa svima
I da, jos nesto, da li ste vi imale problema sa svojim poslodavcima?...Naime, mene moja sefica kao pita:"Jel da, sada sigurno necete 2-3 godine pokusavati?" I sto da joj kazem na to...SIgurna sam da je htjela reci, imala si cetiri mjeseca porodiljnog i jos mjesec bolovanja, sad je vrijeme da malo radis :(
Ajd pokusajte me navesti na pravi put, da se malo maknem od ovoh svog unutarnjeg kaosa ;)