Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ja mogu shvatiti , ali ona još ne (3,5g) i na meni je ta odgovornost
a kako da to odradim pošteno kad svi oko mene misle da dijeca i bomboni idu skupa i da ona može jesti kolača , čokolade, bombona koliko god želi jer nije debela?
... :(
pa ona i ne mora shvatiti.
moj stav je, a potvrda sam sama sebi :mrgreen: , da ako svaki dan doma imaš kuhano, ako je mojoj djeci najnormalnija stvar u subotu ujutro ići na pjacu i ribarnicu, ako se po ljeti jedu tikvice, a po zimi karfiol, ako umjesto vegete vide da reckam češnjak i peršin, ako ti vjera brani kupiti gotove lasagne i juhu iz vrećice, ako se jednom tjedno preko noći namače fažol ili slanutak, ako ne sjediš doma svaku večer uz vreću smokija, onda straha nema.
kao što mene neće ubiti čaša vina, tako neće ni njih kiki bombon, čaša kole ili jedna dorina.
dobro je magriz negdje rekla, (mislim, sve je dobro rekla :mrgreen: ), razum treba uključiti. kod nekih proizvoda deklaraciju uopće ne treba čitati, samo rok trajanja. :mrgreen:
šta će ti čitanje deklaracije kod kiki bombona? ili čipsa?
meda govori o zagađenom zraku, a zaboravlja da je zagreb, prema kvaliteti zraka, jedan od najčišćih europskih gradova. voda, barem u rijeci je odlične kvalitete.
kao što znamo, sve je manje proizvodnje i teške industrije, tako da što se toga tiče, može samo biti bolje.
prošlo je vrijeme nekontrolirane upotrebe pesticida i antibiotika u poljoprivredi i stočasrtvu, stroge propise već imamo, a kontrola kvalitete je iz dana u dan sve bolja.
ja ne razumijem jednostavno čemu takva panika. :?
skroz OT, ponijelo me. :mrgreen: