ponosna sam cure na vas.....:heart::heart::heart:
Printable View
ponosna sam cure na vas.....:heart::heart::heart:
prvi izvještaji s PLITVICA kažu da su naše liječnici uočili, neki od naših bježe, drugi su im i pristupili, ali sve u svemu podršku nam dati neće! ni deklarativnu...
Ja se nisam ni nadala nekoj podrsci. Nekako mislim da je u svom tom sra_u vrlo bitno da se uvijek glasno cujemo. Ipak se u nasoj zemlji stvari vrlo sporo ili nikako ne mijenjaju na bolje pa bi bilo i nerealno misliti da cemo lako dobiti i ovu bitku, a kamoli cijeli rat...
No, strpljenja...
Kadauna ocisti inbox :-)
Drage moje, ja se naspavala, malo odmorila i puna sam dojmova! Žao mi je da se dotični nije jučer udostojio pojaviti, a znao je da smo tamo, a zna i zašto! Liječnicima zahvaljujem što su rekli nekoliko riječi (neki i nebuloznih, dok su neki iznijeli svoje stvarno mišljenje). Dr. K, skidam kapu na otvorenoj duši i samoj potvrdi da se ne borimo zbog gluposti nego stvarnog kiksa u zakonu, drago mi je da su nas ipak neki i poslušali, podijelili s nama svoje stavove (koji su vrlooo slični našima) i mišljenja, jedino mi je žao da se "glavni" u svemu tome još ograđuje i podilazi niz dlaku ličkom međedu! Očito ga je strah da mu ne ukine novac koji se slijeva niz račun pojedine klinike... ali to je samo moje mišljenje koje mi nitko ne može zabraniti... Zato postavljam pitanje dotičnom: koliko vrijede životi tisuće žena, muževa i djece naspram jednog čovjeka?
Dr. V. me i sam negativno iznenadio svojim stavom koji se potpuno razlikuje od onog koji je meni na jednom UZV rekao tj. komentirao novi zakon. Mislila sam da je on jedan od pozitivaca, a kad ono, bum tres u koprive... Brrr, nisam se uspjela koncentrirati i postaviti mu pitanje od šoka i nevjerice... Ali to sad više nije jako bitno!
Plitvice su iza nas i trebamo samo gurati kao i do sad ako ne i još jače, ovo je bio odličan podvig i nesmijemo stati na tome!
Volim vas sveeeee puno, puno i jako mi je drago da sam uspjela povezati nickove sa stvarnim osobama!
Malo sam se razvezalaaaaaaaaaa........ Sorry!
I ja sam puna dojmova i drago mi je da sam vas upoznala! :-D
Moj posao oko Plitvica još nije gotov i zato kidam na posao i potpisujem Šnekicu u svemu!
I svaka čast dr. K.! :heart:
Cure, bez obzira na sve, vi ste nasi heroji a ne ovi jadni korumpirani lijecnici i novinari - SRAM IH BILO!!! A vama jedno beskrajno i veliko HVALA!!! :love2: :klap:
Tikica, bilo mi je zadovoljstvo biti dio vas!
Za nas koji nismo bili - kako je prošlo?
Dr. V. je ...? Vlastelić ?
Vrčić
Pustiti ću ostatak tvog posta, nek netko još da svoje mišljenje...:-)
vrcica sam preko nekoliko puta gledala na tv-u i citala njegove intervjue - i svaki put je uglavnom bilo stalno ponavljanje o promiskuitetu i spolno prenosivim bolestima u kontekstu mpo-a!!!! od starta mi se zgadio!
Evo drage cure jedan link o zabrinjavajućem porastu muške neplodnosti, i u tekstu odgovori našeg dragog dr. Š. (s poliklinike Cito, moram staviti da ne daj bože ne bi bilo zabune da se radi o nekom drugom dr. Š.), gdje se točno vidi razlike kako je kad je liječnik upućen u svjetska istraživanja, za razliku od liječnika čija se mišljenja baš puno ne razlikuju od dijela priprostog puka, a nažalost imaju udjela u našoj sudbini,
http://www.slobodnadalmacija.hr/Nedj...9/Default.aspx
Snekica jel Vrčić onaj "dođite kod mene i bit ćete trudna za 2 mjeseca" ??? :evil: :-o
Ako je onda ga uopće ne želim komentirat. A ostatak tvojih dojmova potpisujem X
I baš mi je drago da sam vas sve upoznala :heart:
Ajmo cure, zanima nas što se dešavalo na Plitvicama :)
Malo se odmaramo, pa vjerojatno zato ni ne pišemo puno. Dakle, uspjelo nam je rezervirati dvoranu u neposrednoj blizini kongresne dvorane, tako da smo se lijepo smjestile, imale pića, hrane, internet, ponijeli računala, projektor, majice, letke, prezentacije, A3 posterčiće, jaja s porukom, obavijestili novinare da dolazimo. S novinarima nije išlo tako sjajno, jer su već dan ranije bili tamo i snimali kad je Milinović bio, a poklopili smo se s Blajburgom pa su kamere tamo otišle. Bilo je nešto novinara.
Highlight je bio kada smo uspjeli dogovoriti da nam dođe liječnička delegacija s prof. Šimunićem. Tu smo dosta temperamentno razgovarali, ipak smo mi ti kojima je više stalo da se zakon ukine. Dopustio je nekima od nas da uđemo u dvoranu kada su izrečene statistike. Roda će dobiti službenu obavijest. Rezultat je nešto lošiji nego prije zakona, ali ne smijemo zaboraviti da su dostigli gotovo isti rezultat uz veliko novčano ulaganje i puno bolju opremu. Detektirano je da je 10-15% parova potrebno naći neko rješenje, jer nije uredu da budu liječeni prema ovom zakonu. Također statistike pokazuju da je prekid liječenja prije transfera porastao (imamo i mi svoju listu onih koji nisu niti stigli do transfera). Prof. Šimunić negira da se radi oplodnja odmrznutih stanica paralelno s prirodnjacima. Nadamo se da će ipak doći do nekih promjena. Golemu, koji je bio tamo, naravno nije bio na kraj pameti da razgovara s nama, jer bi morao reći da je vidio više od 2 nezadovoljna para. Uglavnom umorni smo, dojmovi se još sliježu. Liječnici očito prepoznaju problem, Milinović neće nikada shvatiti, bojim se. On je to doživio kao svoj trijumf.
Je, je cranky to je on.Šteta što nam to nije dao napismeno,
Svi liječnici vide propuste Zakona, a vide i neke koje, kako oni tvrde, mi ni ne vidimo. Zato je prof. Šimunić tražio da svi napišemo što nas muči, i liječnici i pacijenti. Ja se nadam da to neće biti uzaludno. Da, bilo nas je nekoliko na završnom dijelu kongresa, koji je bio manje rasprava, a više podnošenje izvješća. Meni je sve bilo OK, osim Golema, on je opet svojom starom retorikom nastupio. Sav sretan sa zakonom, manje ga zanima dio zakona koji nas prisiljava na loše liječenje, cijelo vrijeme samo trabunja o registrima i kontroli kvalitete.
matto, ajd linkaj članak na gradjane....
ja osobno bi volila se sljedeci put, na nekoj slicnoj aktivnosti, skupi jos vise pacijenata
ovo je bio super odaziv, ali moze i mora biti duplo veci
Hvala cure i dečki u ime svih nas!
Slike su odlične! Bravo cure i dečki, odlično ste to napravili! :klap:
svaka cast svima!
Hvala svima!!!!
Je, dr.K. je Kniewald. Dr.R. i dr. P-B su bili odlični, interesantni i lagano zagonetni, ali činjenica je da su na "našoj" strani, iako se ne bi smijelo raditi o ničijim stranama, ali eto...
Što se završne rasprave tiče, mislim da je Jelena išla, mi smo onda krenuli za doma.
ponosna zbog vas što sam ženskog roda...iako nisam mogla biti sa vama. svaka čast žene (i muževi), zaslužujete svi skupa milion :naklon:
Svima koji su bili tamo veeeliko hvala u ime nas koji se sad borimo i u ime onih koji koje to tek (nažalost) čeka.
Bez vas mi bismo bili samo statistika na papiru s kojom se može manipulirati kako kome odgovara, već prema potrebi...
ma šta se mi bunimo. mi koje idemo na "umjetnu oplodnju" (kako je naziva naš ministar ginekolog) u hrvatskoj, gledamo jedne druge, slušamo priče, mi smo DEZINFORMIRANE.... ima više trudnoća nego prošle godine, čak 40... briga njega za nas, on je u pohodu da osvoji svojim "statistikama" hrvatske medije, mi smo ionako militante babe, rode ili dezinformirane glupače i možemo se fakat smo slikat.
e znam da je nemoguće, ali da je ikako izvedivo trebalo bi bojkotirat hrvatske klinike!!!!!!!! fuj
I ja sam dezinformirana baba! :-P
pa naravno da smo dezinformirane, idemo na kongrese, slusamo njegove strucnjake
on koji nije bio tamo, on ZNA
Meni je još gore što će sad vjerojatno onaj frižider odjeknut više nego sve naše do sad :-(
Kud novinarka nije jedna od nas, odnosno da barem razumije što pita, da ga nije priupitala za podatke iz stimuliranih postupaka, jer prirodnjaci i inseminacije nisu ni zahvaćeni ovim zakonom. Tu bi ga vjerojatno već malo zbunila. Zanima me taj službeni izvještaj prof. Šimunića.
Stoji iza toga. Osim ako ne.
Ima danas članak u Jutarnjem! http://www.jutarnji.hr/traze-se-izmj...djece-/778336/
Sad se opet prica o nekim "povlastenim statusima" :-o
Znaci ja s 36 sam po struci vec u skupini smanjenog fertiliteta, ali moraju me mesarit jos 4 godine dok ne dodjem medju "povlastene" kad mi sanse padnu na minimum :-(
Nekako nisam baš optimistična :roll:
Vjeruj mi, nisam ni ja sa 32! Uopće!