Moja mala princeza je jako mirna beba. Bude aktivna dan-dva kao gimnastičarka, pa se onda smiri na par dana. Onda ju osjetim ali lagano kao neko meškoljenje u trbuhu. Zna proći i po pola dana da se ne javi. Dr kaze da je bebica super i sve u redu.
Printable View
Moja mala princeza je jako mirna beba. Bude aktivna dan-dva kao gimnastičarka, pa se onda smiri na par dana. Onda ju osjetim ali lagano kao neko meškoljenje u trbuhu. Zna proći i po pola dana da se ne javi. Dr kaze da je bebica super i sve u redu.
Ja sam svoju curu osjetila prvi put, a da sam tad već shvatila da je to to, sa 17+6. Nakon prvog kicka, još je jednom i oba su se čak i vidjela. Mala izbočina, ali se vidjela :)
Nakon toga sam je osjetila najčešće navečer, ali vrlo rijetko i vrlo blago. Ipak smo još mali valjda, ili jako mirni. Danas sam 19+2.
Ne znam kako mjerite da li je beba hiper ili ne.
Ali našla sam neke savjete kako se mjeri aktivnost bebe:
Kada je beba aktivna/budna, treba zabilježiti sat i min kad se počela gibati, i u koliko min dođe do 10 udaraca.
Broje se udarci, gibanja,rastezanja. Ali ne štucanje.
Moj je dečko neki dan imao 10 udaraca u 3 min. Ali sad se borim skužiti koji je udarac, a koji kontrakcija :/
Ja bih trebala brojiti sate da dođem do 10 udaraca. :-) Još nisam skužila štucanje.
Moj ima faze. Evo 2 dana pokušavam izbrojiti 10, i nisam uspjela a da ne zaboravim koji je kick bio zadnji.
Evo sad brojim već preko 30 min i tek sam na 8.
Ja sam trenutno odustala od brojanja.. probam 5 puta dnevno i svih 5 puta me udari 10 puta u 5 minuta .. Kad dođe u neku mirniju fazu onda ću počet brojat..
A vaši dečki su i stariji od moje cure :-)
Čekaj ,čekaj, još par tjedana i mislit ćeš da nikada ne spava :)
Apsu, mislim da sam došla u te tjedne :)
kako koji dan jucer sam se jedva doklepala do ducana , kad sam ja hodla ova mala je skakala ko nora po mojem trbuhu!
Ja sam u 29+3, zadnjih par dana, intenzitet i učestalost pokreta i udaraca se totalno smanjio, osjetim je samo navečer, lagano, i to ne onih 10 puta kolko bi kao trebalo u 2h.
Zvala sam svoju gin i poslala me na CTG u bolnicu, bila sam 45min, i nakraju rekli da je sve ok, da je pupčana omotana isl da nebi bio takav nalaz, da nebrinem.
Nemogu da nebrinem, jer uvijek je bila u pokretu i baš se razbacivala, a sad se prorijedilo ful zadnjih 1tj, je moguće toliko rijetko jedva osjetiti bebu u tom tjednu trudnoće?
Simpatična tema :D
Ja se žalila kako je ne osjecam , al tamo u 21 tjednu je krenila i ne staje. Trenutno 25+5 i nekad zna toliko lupnuti da boli, a i nedavno je pocelo zabavljati udaranje po mom mjehuru, razmišljam o pelenama :mrgreen:
inace posteljica mi je sprijeda tako da me cudi sto je toliko osjecam, a i trbuh stalno poskakuje :-D
i ja sam 25+5 odlično je osječam,ali na žalost moj ne osjeti ju pod rukom još kad pomazi trbuh?? :roll:
neznam nas dvije smo solo tako da nas nije briga hahaha
al vjerovatno za koji tjedan to vec bude komad bebe
o da komadina bebe bude to za 4 tj. i tome se veselim,pa da i ne spavam koliko bu lupala :-)
Moj je kako kada. Ima razdoblja da se miče kao da tulumari - to mi više nisu samo udarci, nego baš micanja, meškoljenja, svašta. A onda par dana malo. I tako ukrug. Valjda se i on umori
Noću nikad ne osjetim da li se i koliko miče. Ali par puta mi je muž rekao da je osjetio na mom trbuhu kad je došao spavati.
to meškoljenje mi je čak i najdraže...imam osjecaj ko da pokušava izac, mali alien :-D