winnerica prvotno napisa
Stvarno neznam koji dio mog posta i života tebi nije jasan; pa dug je period od 18-te godine do 22-ge, nisu četiri godine malo?! Ne, ni mm ni ja nismo bili predsjednici uprave nekog holdinga i sl., imali smo svoju firmu i bavili smo se trgovinom tj. veleprodajom voća i povrća, meni je dnevno u Zg. dolazilo 4 šlepera robe i prodalo se uredno, uredno smo sve plaćali - nemaš brige, sve legalno ;) Ponavljam, od nikoga ništa nismo dobili, ni posao, ni zemlju, ni kuću, ni temelje, ni kamen, ni crijep - dovoljno? Dapače, mm i ja smo "sretnici" koji svaki svoju familiju i dan danas vuče i pomaže kroz život; on ima 2 sestre i 3 brata, a ja samo jednog ali je invalid i jako bolesnu mamu, pa svaki tegli svoj dio kolača kroz život jer nam je tako pao grah. Zbog čega se ti čudiš plaći od cca 4000 DEM po glavi, mi nismo bili u prosjeku, mi smo bili obrtnici? Pa mi smo živjeli na kotačima doslovce cijelu godinu, proveli km i km na putu, imali 5 zaposlenika, štedjeli i štedjeli svoju zaradu. Imamo jedan par koji je isto imao dobra primanja u ono doba, dan danas su podstanari s jednim djetetom, sve novce su spiskali na putovanja, obišli Egipat, SAD, Indiju, danas samo imaju od toga svega uspomene i lijepe fotke; nama je ostala naša kuća i mogućnost da živimo sad bez stambenog kredita. Sad se meni treba čuditi ili me osuđivati, pa neznam osobu koja dan danas nebi se prihvatila takvog posla s mogučnošću zarade...