A jeste li na prve konzultacije isli u paru ili same? MM je cesto na putu pa me zanima mogu li te prve konz. obaviti sama ako ga nema ili cu morati odgoditi.
Printable View
A jeste li na prve konzultacije isli u paru ili same? MM je cesto na putu pa me zanima mogu li te prve konz. obaviti sama ako ga nema ili cu morati odgoditi.
Mozes sama,ali svakako prije neka on napravi spermiogram pa ga ti pokazi doktorici.zasto si odabrala bas dr smiljan?
A,ja mislila da je post od ove druge cure..tako da zanemari dio o dr smiljan :)
Bubicazubica,
zbilja, pitala bih te, zašto si odabrala dr S. S.?
Ajmo ekipa, šećemo opet: tema
Svi zainteresirani su dobrodošli, ove godine Snekica organizira čergu pa se njoj javljajte za detalje.
I imajte na umu da proljetna šetnja metropolom blagotvorno djeluje na kvarnerske jajnike i endometrije.
Tko god organizira čergu za Zg ostaje ubrzo T, zato ove godine organiziram JA! :P
Hm... znala sam da je kvaka u nečem drugom, a ne u samoj organizaciji :lol: (admini sorry na malo OT)
Hvala vam cure moje...
tek sam se sad uključila ,imala sam dosta posla(a tko ne tipka s dela:-)
Na Smiljanicu sam se odlučila..u biti nisam još,ali tu mogućnost mi je spomenula sama moja soc.gin...a sad kome ću pripasti,vidjet ćemo..spermiogram je obavljen još u 7 mj..kad smo tek počinjali razmišljat o tome"što ako je problem u meni"..ali nije..ima spermiće za poželit...(što se i obistinilo nakon kratkog vremena..ali završilo je kiretažom u 9 ttj....sa stajališta moje priv. gin.(jako dobre dijagnostičarke,spremne na sve i svašta samo da bude uspješno) i kod mene je sve ok...s obzirom na godine..i to je ono što je u biti najveći problem..i zato ne želim čekati..već samo malo požuriti ...
Danas je onaj dan d...tako bar kaže moj fer.graf od prošlog mjeseca..a i po temp.vidim da moramo krenuti u produženi vikend-akciju:):-D...ali i zovem negdje poslije 20 za konzultacije...
Hvala vam još jednom curke...
i da..zaboravila sam...hvala na savjetu,ali i ja sam razmišljala da se ne isplati ići privatno na razgovor kod dr.S.
a koliko ti je prošlo od kiretaže? i o kojim se godinama radi?
imam sličnu situaciju. došlo je do spontane trudnoće i sad bih najradije na konzultacije i hormonsko uštimavanje u Ri, ali vec mi je moja dr. rekla da se te stvari događaju i da treba pokusati za par mjeseci ponovno. A ja imam 38 godina i ne da mi se čekati sljedeću ovulaciju koja ce doći za pola godine, mozda!?
da li je netko od vas mijenjao doktora na humanoj? da li je to izvedivo i kako vam je bilo kad ste došli na pregled kod onoga od kojeg ste otišli?razmišljam lagano o tome,ali mi je bed što se stalno mijenjaju pa ne možeš izbjeći susret..
Bila je jedna cura tu na forumu koja je promijenila...ne sjećam se nicka, možda će se netko sjetiti, bila je sva usplahirena i stalno je nešto pitala i brinula :) . Ona je bila primjer da stres nema apsolutno nikakve veze sa zatrudnjivanjem, ako je tko bio pod stresom, onda je bila ona, a ostala je trudna :mrgreen: .
donatela :))
Mala Mimi - pp sam ti poslala
phiphy - ja vjerujem da stres ne igra ulogu,puno se faktora tu mora poklopiti.a embrio je najmanje briga u kakvom smo mi psihičkom stanju..bitnije mu je kakav je endometrij i kakav je sam embrio genetski..ako se sjetiš kako se zove ta cura javi pa da nađem ako je šta pisala o tome...mada sumnjam da ću mijenjati jer je cijeli postupak mukotrpan i bez toga da moram razmišljati što će tko misliti i kako će se zbog toga ponašati..
Red peper, ja sam par puta procitala da su cure mijenjale dr i da je to proslo bez problema. Govorim o kbc ri. Jedna je prresla od dr S. Kod dr. V. Sve sam to nasla na starim temama o mpo u ri na rodi ili na forum.hr. nadam se da cu ja imati srece s odabranom dr...
Yes, to je to!!! Bila je kod S., prešla kod ? (ne sjećam se).
Red, ovo za stres je samo zezancija na račun onog 'kad se opustite, bit će beba' :roll:, al' da pročitaš donateline postove sve bi ti bilo jasno, svakih par postova bi joj netko napisao nešto u stilu: 'Ženo, daj se skuliraj.' :mrgreen: .
idem onda vidjeti malo što donatela kaže...:)
ja bi vjerojatno bila prva u povijesti koja je pomislila prebaciti se kod S...ali nema je skoro nikad ionako pa mi na isto dođe..bolje da ne zakuhavam ništa..možda ipak nije ni ona uvijek u pravu..
joj da sjećam se donatele, ja mislim da su i dr. odahnuli kad je zatrudnila
prebacivanje, hm hm, u Ri :mrgreen:
neznam što ćeš dobiti jer ionako prije ili poslije kod svih završiš a ako na nečemu inzistiraš baš svaki će te od njih poslušat...
...ili nijedan
ovisi na čemu inzistiraš :lol:
uh to editiranje prekratko traje... a imala sam najbolju namjeru dodati nesto uz ta dva koja umiru od smijeha...
sto dodat uz smajlice ...hmmm....
netko tko sad ide trenutno ili je bio na konzultacijama koliko se dugo ceka na stimulirani ?
meni je rekao da nema nikakvih čekanja ako imaju lijekove,a obično da ih imaju početkom mjeseca..znači rekao mi je da mogu odmah ciklus nakon konzultacija..
Wooow! Bravo za RI! (ili ima manje konzumenata tih lijekova?! :mrgreen: )
Snekice možda ima manje konzumenata jer ima više trudnoća :angel:
Mene zanima od ovih koje su ostale, što se čuje po čekaonici, koliko JS u prosjeku dobiju žene i na kakvim protokolima? Forsiraju li se blagi da ne bi nedajbog netko dobio preko 12 komada ili...?
Ja mijenjala dr i uopce mi nije bed zbog toga, i nisam imala nikakvih losih iskustva do sad... A vidjet cemo..
...Dan ...od kiretaže je prošlo 6 mj....ustvari imala sam dvije u razmaku mj.i pol...prva kad se plod nije razvijao kako treba u 9 ttj.( 9 mj.prošlog ljeta), a onda polovicom 10 mj.druga jer prva nije bila dovoljno dobro napravljena..tako da sam ipak morala malo više čekat ponovnu akciju...
...ali s obzirom na godine,41 sam napunila pred 2 tjedna...mislim da će mi dobro doći i malo dodatne stimulacije...jer ono što i sama kažeš...tko zna ako će i doći ovulacija i koliko su mi se sad poremetili hormoni...
...tako da ti želim sreću i savjet da ipak odeš na konzultacije ,ma što god govorila tvoja dr.
ma vraga ima manje konzumenata. krcato je ko šipak koštica :) ..nemaš mjesta za sjest na klupu..
a normalno da se forsiraju blagi..cura što je sa mnom bila prošli mjesec na punkciji je imala 7 folikula i 5 stanica..a zadnji joj je postupak preko hzzo-a..pa mogli su joj taj zadnji pokušaj barem prirediti party i nakrcat je hormonima ko božićnu puricu da dobije što više stanica..
Inače ja danas bila na punkciji i oba folikula prazna..da li to pokazuje niske rezerve jajnika ili može biti slučajnost? zadnji put sam dobila stanicu i dobar embrio pa me to malo tješi,ali ovo mi se nimalo ne sviđa..
Meni je za prvi stimulirani sada dao neki antagonist protokol..kao zbog policističnih jajnika..kakav je to protokol? jedino mi je rekao da nema puno bockanja,a to mi smrdi na mjere štednje prije nego na neku super stručno pogođenu terapiju..
I ne mijenjam doktora,..malo sam posumnjala u njega pošto je profesorica popljuvala njegovu odluku jer kao ona je iskusnija,ali kasnije čujem da se ona voli praviti pametna..a i neprofesionalno je od nje mijenjati tuđe odluke kod tuđeg pacijenta. ipak mi se manestar od prvog dana najviše sviđa i vjerovat ću njemu..
Ja sam se suludo ponadala da nas ima manje u pohodu ali šipak! Ženskice moje, štedi se svugdje, fino nas uvalio i ovaj ministar! Sve redom jedan bolji od drugoga! :roll:
To mjenjanje odluka drugog liječnika tuđem pacijentu mi je malo bedasto i nikako mi ne paše.
Imam pitanje. Za prve konzultacije treba uputnica. A što poslije? Folikulometrije, punkcije, pregledi? Jel za svaki odlazak treba nova uputnica ili mjesečno, po postupku? Kako to funkcionira?
Svaki postupak - nova uputnica, ajmo reći da je to onda ova varijanta "mjesečno" :)
Dakle, jedna uputnica ti pokriva folikulometrije, punkciju i transfer, druga mužu za spermiogram (daje mu njegova dr. opće prakse), treća za vađenje bete.
Argente hvala.
ma nemam policistične jajnike tj. na papiru mi je omjer lh i fsh takav da ukazuje u tom smijeru,ali daleko je od policističnih jer mi je lh 10,a tsh 7..a za policistične mora biti ili 2:1 ili 3:1...a po ultrazvuku nisu policistični..tako da možda i imam male rezerve,tko će ga znati..a nemaju oni izbora puno oko protokola..moraju igrati s vrstom i količinom lijekova koje dobiju..kad ti kupuješ sam lijekove onda ti doktor može maximalno personalizirati protokol i vidjeti što je najbolje za tebe,ali ovako dobiješ šta ima na lageru..
tsh=fsh
nije više tako. sada jedna uputnica vrijedi godinu dana i pokriva sve postupke iste vrste unutar godinu dana..znači ako ideš prvo na IUI onda dižeš tu uputnicu, a kad kreneš na IVF onda dižeš godišnju uputnicu za IVF..jedino dok se ne krene s prvim postupkom treba za svake konzultacije uputnica.i za hssg treba posebna uputnica..