probajte tempuru, hrskavo a puno jednostavnije
ja obožavam povrće u tempuri
(bemti lchf i kile)
Printable View
probajte tempuru, hrskavo a puno jednostavnije
ja obožavam povrće u tempuri
(bemti lchf i kile)
od brzih večera za klince dođosmo do višesatne spore musake :-D
(zaboravih napisat da moj tata ne podnosi pelate, pa kad treba musaku zalijevati salsom od pomadora, prvo uzavre vodu za štufat pomadore pa ih onako vruće guli pa dinsta na luku i česnu...nema kraja)
Ja volim samo pohanje sa mrvicama, a pohano povrće ne zalijevam šalšom nego šalša ide pored.
Tempura je super ali za povrće tipa karfiola.
je, sjetila sam se ličkih kasnije
ali one mi imaju smisla, njih ne preispitujem :D
Paradajz za šalšu isto gulim, kad kuham sama pravu šalšu od paradajza, ali ne prezirem niti pelate.
U DM-u su super pelati i komadići paradajza u konzervi.
ne pojacava se kolicina, vec njena iskoristivost. ali meni je odovoljno ono sto dobijem i bez kozice.
pa meni je veci gust, meni je to najgora stvar koja mi se nalazila u tanjuru, onako sfrkana, pa jos bocne u grlu, e nes meni kad ja kuham.
i ja gulim paradajze, i za šalšu i sataraš.
ja pravim salsu ili od pelata ili od neguljenih pomadora.
ajde, priznajem da velikoj gulim pomadore za na salatu i sve 3 vrste voća koje jede jer inače ni to ne bi primirisala (ne podnosi nikakvu koru - navodno je to poremećaj SI pa je ne gnjavim).
Nikad ne gulim paradajz; kome smeta, taj si sam vadi kozice iz tanjura. No nemamo takvog, u principu.
A u parmigianu i musaku stavljam sirovi paradajz. Uvijek je super kad je sve peceno. Jednom sam pekla prvo u pecnici, jednom przila i oba puta zakljucila da nema smisla.
ni ja ne gulim paradajz
a jako volim i domaći pekmez od šljiva s kožicama
onako sfrkane su mi :mljac: