pa to i jest jedino važno naposljetku
a i prirodno mi je da čovjek pohvali s tim
možemo mi ovako svi laprdati što hoćemo
ali svi smo krvavi ispod kože
I želimo nabolje za svoju djecu
Printable View
pa to i jest jedino važno naposljetku
a i prirodno mi je da čovjek pohvali s tim
možemo mi ovako svi laprdati što hoćemo
ali svi smo krvavi ispod kože
I želimo nabolje za svoju djecu
Tanci, od pocetka teme te zelim pitati, najvise iz ciste znatizelje:
Sta bi bilo da kojim slucajem uz Lisu Simpson imas i Barta? Bi li mu priustila ajfon?
Ne bih se baš htjela miješati, ali ipak hoću. Tanči, zašto kažeš da nisi ništa dobila? Pa otvarala si temu o stanu koji ste naslijedili, a bilo je i riječi o nekoj kući na otoku.
Neka si dobila, I treba dobivati u životu. Naročito je lijep poklon koji se dobije samo zato što je netko ono što jest. Ne treba imati petice, ne treba pobijediti na natjecanju, ne treba diplomirati...da bi se dalo poklon. Poklanja se otvorena srca. Poklanja se ono za što znaš da ta osoba želi.
Uvjetovanje poklona je za mene totalno bezveze. Nikad nikog nisam pitala da meni ili mojoj djeci pokloni određenu stvar. A bilo je i prvih mjesta na međunarodnim natjecanjima ( i ovaj mjesec, ako ćemo se već hvaliti :) ), i petica i krizmi i vjenčanja...
I bilo je svakakvih, baš svakakvih nepodopština ( ako ćemo fino pisati), ali kakve to veze ima s poklonima.
Za rođendan su mi djeca poklonila jednodnevno putovanje u željeno mjesto, mami srce prepuno :) .
A sebi poklonim sve što mislim da treba. Cvijeće najviše. Pokloni su zakon, ali ne treba pretjerivati.
O Jezuš Marija...
Beti, kuća na otoku nije moja i nisam ju naslijedila i nemam ništa s tim.
Stan je bio od pokojne svekrve i da, darovala ga je svom jedinom sinu, mom suprugu i to zato jer smo ju mi zbrinuli/dohranili, nazovi to kako hoćeš, a u praksi je to bilo tako da je živjela s nama, nepokretna u pelenama, a mi, odnosno ja jer suprug to nije mogao, sam ju prala, okretala, dizala se dva-tri puta tijekom noći da ju premotam i sve ostalo što ide u brigu o nepokretnom biću.
Kasnije kad smo uspjeli dobiti mjesto za nju u domu, a u dom smo ju smjestili jer smo oboje radili, ja sam padala s nogu od umora zbog noćnih dizanja ( ne hvalim se s tim i ne glumim heroja) i zato jer je bila smještena kod mene u kuhinji kao privremena mjera i trebalo je smjestiti ju negdje trajno da ima svoju sobu i mir i taj smo dom za nju plaćali.
Čak potpisali zadužnicu na 10 000 eur za to.
Ne misliš li da smo taj stan isto zapravo, zaradili?
Jer, radili smo za to itekako. Nismo se samo pojavili na ostavinskoj i dobili ga.
Nismo mamu šutnuli u neku ubožnicu kao što su nam mnogi savjetovali, već smo sami zasukali rukave i brinuli o njoj.
Inače, nevezano za temu; meni je drago za svu djecu da su dobro, da napreduju, da su zdrava, da postižu uspjehe.
I čestitam im od srca.
Ali mi nije jasno puno toga vezano za ovaj forum iako sam godinama tu.
Neću dalje o tome, nije mi važno.
Ne znam ni tko je Lisa Simpson i ne zanima me, ali me nije ni sram to reći.
Odoh ja odmarati pošto nije vrijeme za šetnju, a vi nastavite u revijalnom tonu bez mene.
Lisa Simpson i Bart su likovi iz crtica.
Lisa je san svakog roditelja i primjer odgovornog, savjesnog , maljivog djeteta- savrsenstvo bez mane .
Bart je njezin brat. I susta suprotnost.
:)
Ja ih imam oboje. I u spolu iz crtica.
Samo je ( srecom) Bart puno stariji od Lise. Nasa Lisa ce tek u prvi razred. :D
Sirius ti si st varno zasluzila da vise ne ides u osnovnu :-)
Mi smo na zadnjem roditeljskom prije prve pričesti dobili prekrasno pismo roditeljima kako se pripremiti za taj dan. Sve je počinjalo i završavalo obiteljskom molitvom, isticalo se da taj dan ne propustimo čuti pitanja i razmišljanja koja djeca mogu poželjeti podjeliti s nama... Stvarno poticaj da se čovjek vrati smislu sakramenta i stavi to dijete u centar paznje za taj dan.
Ne mogu reci da sam uspijela, zato smo za sljedece dijete paradu sveli na minimum. Bilo je lijepo, ali jednostavno i znalo se sto je vazno. Isto tako sam se sljedeći put sama angazirala oko pripreme i ucenja i potrudila se da dijete zna sto se stvarno dogada taj dan.
Nije puno dati 150 kn, trebali bi vjernici davati desetinu :P i biti aktivni u svojoj zajednici jer Crkva smo mi - tih 150 kn, kao i sve sto se daje u Crkvi vidim da se vraca stostruko, sa svakim beskućnikom koji dobije kruh, svakim besplatnim instrukcijama, lijepo uređenim dvorištem i sto drugih aktivnosti i materijalnih i nematerijalnih dobara. Pa cak i da nije tako, nikad me nitko nije nista ganjao da platim, znam da ima ljudi koji stvarno ne mogu i ne plaćaju, dapače....
Ne znam kojom prilikom i kad je ovo izjavio (netko od friendova je stavio na FB) ali baš mi je prikladno za podijelit: "Nije nužno vjerovati u Boga da biste bili dobar čovjek. Tradicionalno vjerovanje u Boga čak je pomalo i zastarjelo. Netko može biti duhovan, ali ne i religiozan. Nije nužno ni ići u crkvu i davati joj novac. Za mnoge crkva može biti i priroda. Neki od najboljih ljudi kroz povijest nisu vjerovali u Boga, dok su mnogi koji jesu ('vjerovali'), radili najgore stvari u njegovo ime“. Papa Franjo
Svećenik kod kojeg sutra krstimo kumče je svojedobno tražio 1000eur da krsti dijete roditelja koji nisu bili crkveno vjenčani....:|
Nedavno sam bila na misi i malo se zabezeknula, jer nisam ocekivala da ce se na razglas citati koliko je tko dao za elektricna zvona. Crkva ima zvonara. Cura do mene je rekla da je svecenik rekao na prijasnjoj misi da tko nije dao za novi kip u dvoristu crkve, mora dati za zvona, uz komentar, sto je vele, vele je.
Ajme meni... :(
Prilicno sam sigurna da papa Franjo to nije izgovorio, fejsom svasta kruzi :)
Ako nije na fejsu , nije istina.
Nedavno sam naletjela na fejsu sliku Ive Andrića i na njoj piše nešto u stilu:
"Pola ovih citata što mi pripisuju na Facebooku nisam nikada izgovorio.
Ivo Andrić"
E tako nekako :mrgreen:
Ali i logično je, ako pratiš na tv-u papine objave i izjave, da bi to bilo potpuno kontradiktorno svemu što inače govori.
Da :) Kao onaj citat Bože daj mi hrabrosti da promjenim što mogu promjeniti, strpljenja za ono što ne mogu i mudrosti da to dvoje razlikujem ispod kojeg piše jednom Majka Tereza, drugi put Bik koji sjedi, treći put Ghandi...
i ja sam promislila jer ovo nije prvi put da tako nešto čitam,doduše puno "umjerenije" izjave (za neke znam da su bile istina,bile bi prenesene i na uvjerljiviji način),i neki bi komentirali da Vatikan očito ima dobrog PR stručnjaka koji zna kakve rečenice treba bacat medju puk....
do sada je definitivno najtolerantniji pa mu eto onda očito nadođontaju...
i ja sam isto isla računati :lol:
rolanu šunku iz kauflanda.
ne pravu
:lol: :sp:
ludjakinje :lol:
uljepsale mi jutro!
Rolana šunka je prava šunka. Jedino ako nisu stavili drugi komad mesa?
ajte vrit :-),
ono kaj je koštalo po 35 kn ,
ja ne kupujem , ja samo hodam za mužem ko zombie
A "prava šunka" je za mene ona cijela zadnja noga od pajceka.
aaaa umirem od smijeha
Badava prascu točno pogodiš zadnju nogu ako ista nije bila "necjepiša" kojoj nisu uštrcavani E-ovi, okusi šunke, arome krša, sela, dima, vjetra, bukovine itd.