Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 402

Tema: Krizma, pokloni, pretjerivanja naša svagdašnja...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    I još nešto; oduvijek je bilo onih koji su pretjetrivali i bit će ih
    ne vidim kakvoj bi to veze trebalo imati s onim kako mi kao obitelj živimo
    svakom svoje
    točno

dodat ću da ne bih reagirala da moja plače što nije dobila hrpu eura, štoviše, smatrala bih to smiješnim obzirom da nije riječ o šestogodišnjakinji
    niti bi mi se svidjelo da ju smiri čestitka s novcima
    niti da misli da će za učenje i petice biti nagrađena ajfonima
    niti to da misli da treba nešto posebno postići da dobije poklon

tako da... ne razumijem te ni ja, Tanči
    ni tvoju potrebu da iz teme u temu ponavljaš kako nikad ništa od nikoga nisi dobila i da sve treba zaraditi - počevši od ajfona zarađenog peticama u osnovnoj školi
    i reći ću da mi je drago da te ne razumijem, jer mi sve to zvuči naopako

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sad mi je baš drago da nismo vjernici i da djeca ne idu na krizmu.
    Pritisak vršnjaka je gadna stvar, a stavljanje slike novca na fejs je još gadnije.
    Nije mi jasno zašto dijete koje je loše u školi ne bi trebalo dobiti poklon za krizmu? Kaj sad, nećemo mu dat ni poklone za rođendan jer ima loše ocjene?
    Te stvari nisu povezane s uspjehom u školi.
    Iako mi je u svakom slučaju čudno kupiti djetetu u osnovnoj Iphone (bez obzira na uspjeh). Ni sebi ga ne bih kupila sve da sam milijunašica jer je to bacanje novca u vjetar na precijenjenu i nepotrebnu stvar. Ali to je već neka druga tema.

Najmanje mi je jasno žaljenje na tih 150 ili koliko već kuna koje se daju crkvi. Moj nećak ima krizmu sljedeći tjedan i toliko su platili, ali za to će dobiti DVD, slike, svatko dobije neku knjigu, imat će cvjećara koji ukrašava prostor ispred crkve i postavlja se nadstrešnica vani jer je crkva premala, a puno krizmanika. To se treba od nekud platit. Zašto oni koji nisu vjernici troše na restorane i haljine i frizure i poklone i onda se žale zbog tih 150 kuna. To bi im valjda trebali financirati oni koji inače idu u crkvu?
    Licemjerno je.
    Ako vam to ništa ne znači, zašto uopće šaljete djecu na krizmu?
    Ljudi koji znaju da smo MM i ja ateisti nas pitaju ide li sin na krizmu. Nije mi to jasno - zašto SVI idu?

Olakšajmo svima život, ako dijete ne vjeruje, ako ne želi i ne namjerava ići u crkvu, ne šaljite ga na krizmu. Uštedite živce i novce
    Posljednje uređivanje od annvilli : 30.04.2015. at 02:37

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    Najmanje mi je jasno žaljenje na tih 150 ili koliko već kuna koje se daju crkvi. Moj nećak ima krizmu sljedeći tjedan i toliko su platili, ali za to će dobiti DVD, slike, svatko dobije neku knjigu, imat će cvjećara koji ukrašava prostor ispred crkve i postavlja se nadstrešnica vani jer je crkva premala, a puno krizmanika. To se treba od nekud platit. Zašto oni koji nisu vjernici troše na restorane i haljine i frizure i poklone i onda se žale zbog tih 150 kuna. To bi im valjda trebali financirati oni koji inače idu u crkvu?
    Licemjerno je.
    Oprosti, zašto je licemjerno žaliti se?
    U našoj župi ima 100 krizmanika x cca. 150 kuna, to je 15000 kuna.
    Naši budu dobili 2 fotografije, krunicu i crkva bude ukrašena. I to je po mome mišljenju previše novaca tražiti za dobiveno.
    Da su stavili do 100 kuna ništa ne bi rekla, ali ovo mi je "too much".
    Ja za tu svotu radim 5 mjeseci, skoro pola godine a i većina ljudi u Hrvatskoj, i imam pravo reći da traže previše ako se zna kakva je situacija, i da je crkva financirana od strane države.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I da, pred dvije godine smo platili isto i onda je to opravdano haljinom i kemijskim čišćenjem iste nakon Prve pričesti.
    Ove godine haljine nema....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Tražila jesam savjet, a lovu sam pregrizla.
    ja uvijek pitam,nakraju sam i sada pitala...
    meni je npr na pamet pala AS a oni su mi rekli da su je dobili već...da nisam pitala pojavila bi se sa poklonom koji im ne treba?
    onda bi kao zicer bio nakit (još ono pločice od žutog zlata,križevi itd) ali s obzirom da to svima samo stoji u ladici ja radije pitam pa da poklonim nešto korisno....

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Naši budu dobili 2 fotografije, krunicu i crkva bude ukrašena. I to je po mome mišljenju previše novaca tražiti za dobiveno.
    Da su stavili do 100 kuna ništa ne bi rekla, ali ovo mi je "too much".
    Ja za tu svotu radim 5 mjeseci, skoro pola godine a i većina ljudi u Hrvatskoj, i imam pravo reći da traže previše ako se zna kakva je situacija, i da je crkva financirana od strane države.
    Slazem se.jer ja kad sam se krizmala uz tih 150kn da sam zeljela slike i dvd morala sam jos platiti dodatno.i nisam tila.a u nasoj zupi nas je bilo jaaako puno i krizmani smo u drugoj crkvi zbog manjka mjesta.onda mozete zamislit koliku su paru digli.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nas sada ceka krizma, pricest smo imali proslu subotu. Nije dobila nista, obtelj se okupila, baka je napravila rucak...drugi dan je dosla iz skole i frapirala nas kada je ispricala sto su joj kolege u razredu dobili: moj favorit je mali sa lap, tabletom i mobitelom....2. mjesto ide maloj koja je dobila 600 eura, da ne nabrajam sada. Njoj je to bilo cudno, ona je bila sretna sa svojim danom. Za krizmu smo rezervirali mjesta za 15 osoba u restoranu kojeg mali voli...i to je plafon, nista vise od nas nece dobiti i nece se nesto usreciti parama jer je samo obitelj u pitanju A i mali nam je stan da ih ugostimo u kuci a i nisam bas dobro da bih nakuhavala pa cemo platiti. Ono sto me je doista iznenadilo, u moje doba kada se islo na krizmu dobio si 80-tak pitanja koje si morao nabubati, svecenik te pitao 3 pitanja ili 5 kod nekih. Nekako si u ono doba i "zaradio" liniju za krizmu ili neke pare koje su kapnule. Toga nema, nema niti onoga da trebas biti svake nedelje na misi da bi mogao na pricest/krizmu..pa ako je crkva tako spustila kriterije, pa sto se cudite roditeljima? Sto veca kriza, to se vise trazi utjeha u ispraznom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je, kod nas jedna mala svako ljeto leti u Dubai ..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Je, kod nas jedna mala svako ljeto leti u Dubai ..
    koliko čitam - to i nije neki trošak - i po mome isto spada u zabadanje nosa u tuđe tanjure.

Npr - imaš gomilu žena koje u kupaonici imaju vrijednost boljeg auta (skupa kozmetika i parfemi) i to sigurno košra više od puta u Dubai -ali laici ne vide njenu "masku" skupe kozmetike na licu- dok se putovanje u dubai vidi

Svatko troši koliko može i ima, i gdje želi. i druži se sa sebi sličnim ljudima - kod nas u obitelji i među prijateljima nema ovoga o čemu se piše, a kako sam rekla, neka djeca su mi frendovi na fejsu i nisam vidjela nikakvu fotku darova - eventualno obiteljske fotke sa krizme

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije baš da te razumijem. Htjela sam reći da djeca svašta pričaju.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo lani imali Prvu Pričest, pričestilo se 106 djece.
    Prvopričesnici su obavezni ići svake nedjelje na misu.
    Smješteni su u prva 3 reda sjedala s obje strane prolaza i time im se daje na važnosti.
    Nakon mise od časne dobiju naljepnice koje lijepe u posebnu knjižicu, kao i posebne za mise blagdanom, prvu ispovijed...i na kraju ostane zgodna uspomena.
    Također, pohađaju vjeronauk u školi i u crkvi posebno.
    Za troškove Pričesti smo platili 150 kuna.
    Dobila je svijeću, krunicu i molitvenik, 2 grupne fotke, posvetu za prvopričesnika (nešto kao "diploma") i križ koji su nosili preko haljinica- to sve za zadržati, a vjenčić i haljinu na posudbu.
    Ne mislim da je cijena prevelika.

Za kasnije, za obući sam joj kupila haljinu, balerinke i bolero.

Ručak smo imali u restoranu-izletištu koje ona jako voli, za 17 ljudi.
    Tortu naručenu iz slastičarne.
    Skupa nas je koštalo oko 2500 kuna.

Od poklona je dobila srednjeklasni smartphone od nas (ujedno i poklon za uspješni završetak školske godine), zlatnu narukvicu i 2 privjeska, srebrni lančić i privjesak, bižuterija rinčice i oko 1000 kuna novaca.

Bila je oduševljena sa svime što je dobila, a najviše kaj je mogla jahati konja poslije ručka, kao i svi ostali klinci <3

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

htjela sam ti reći da izlet u Dubai nije skup koliko misliš - ali se svako putovanje vidi.

Neki troše ogromne svote novca (navela sam prinmjer kozmetike) a ti to ne vidiš.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma mima je bila sarkastična, kako se meni čini

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to stvarno nema nikakve veze sa onim što sam htjela reći, a to je da djeca pričaju svašta i rado se hvališu, pa tako i sa gomilama poklona i novaca koje dobiju za pričest ili krizmu.

Većini ljudi u našoj zemlji su i laptop za pričest i put u Dubai, a i skupa kozmetika - nedostižni.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako bi rekla tetka štefice cvek : pričao mi onaj naš iz bosanske krupe...
    meni pričao neki dan frajer koji se doselio iz dubaia
    da dubaiu nije baš neki život
    kad je iz dubaia pokupio obitelj i došao živjeti kod nas......
    možda se u dubaiu klinci hvale da svake godine idu zagreb

znam da sam OT
    na temu nemam niš reć
    ništa pristojno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam skužila sarkazam jer kod nas fakat ima djece koja putuju u Dubai

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima i kod nas, ova mala koja ne ide ide sa prijateljicom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taman čitam na tportalu da se na kršetnju nosi i od kuma dobiva baby dior

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

OT: mogu li znati gdje je bilo slavlje- jer ja nikako naci neki OPG blizu
    a bas bi tako nesto
    tnx

Citiraj zmajica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo lani imali Prvu Pričest, pričestilo se 106 djece.
    Prvopričesnici su obavezni ići svake nedjelje na misu.
    Smješteni su u prva 3 reda sjedala s obje strane prolaza i time im se daje na važnosti.
    Nakon mise od časne dobiju naljepnice koje lijepe u posebnu knjižicu, kao i posebne za mise blagdanom, prvu ispovijed...i na kraju ostane zgodna uspomena.
    Također, pohađaju vjeronauk u školi i u crkvi posebno.
    Za troškove Pričesti smo platili 150 kuna.
    Dobila je svijeću, krunicu i molitvenik, 2 grupne fotke, posvetu za prvopričesnika (nešto kao "diploma") i križ koji su nosili preko haljinica- to sve za zadržati, a vjenčić i haljinu na posudbu.
    Ne mislim da je cijena prevelika.

Za kasnije, za obući sam joj kupila haljinu, balerinke i bolero.

Ručak smo imali u restoranu-izletištu koje ona jako voli, za 17 ljudi.
    Tortu naručenu iz slastičarne.
    Skupa nas je koštalo oko 2500 kuna.

Od poklona je dobila srednjeklasni smartphone od nas (ujedno i poklon za uspješni završetak školske godine), zlatnu narukvicu i 2 privjeska, srebrni lančić i privjesak, bižuterija rinčice i oko 1000 kuna novaca.

Bila je oduševljena sa svime što je dobila, a najviše kaj je mogla jahati konja poslije ručka, kao i svi ostali klinci <3

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U pradavna vremena moji su se međusobno bili okumili s dugogodišnjim prijateljima - njihovo dijete je bilo sa mnom u istoj grupi krizmanika, a majke nam bile "unakrsne" kume. Na poklon sam od kume dobila srebrni prsten s koraljem, a kumina kći od mojih neki fensi ručni sat. Vrhunac je ipak bila sama krizma jer je moja kuma za svoju kćer uzela još jednu kumu (!) pa je mala imala dvije ruke na svojim ramenima i dobila dva poklona . Beat that!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ok, i po mom. Ja sam navela jedini primjer za koji znam gdje se plaća 150kn i za tu unajme snimatelja, i fotografa , dobiju DVD i slike, postavlja se ta nadstrešnica i cvijeće, dobiju knjigu... to mi se uopće ne čini skupo za 150kn.
    Za 2 slike je puno, istina. Ali i dalje mislim da je licemjerno plakat nad tih 150kn dok se u isto vrijeme potroši par tisuća na restoran, poklone, odjeću itd. Tu ne mislim na tebe Cathy, kažem općenito

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ali nisam primijetila da se itko osim Cathy žalio. JA sam i zaboravila koliko smo platili u crkvi, i u svakom slučaju mi je normalno da se nešto plati (a svakako nije bilo puno kad se niti ne sjećam).

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Općenito u životu, ne na forumu. To je sad aktualno pa se čuje u razgovoru, neki dan je bio i članak (čini mi se u jutarnjem) u tome što se sve poklanja za krizmu i koliko se troši, a onda na to hrpa komentara o tih 150kn. Pa me tema potaknula da kažem to što sam već prije primjetila.
    Iako je i tu bilo još komentara u stilu "institucija koja propovijeda skromnost".

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

@ mima: Ili ti je dzep dublji, ni to ne treba zanemariti.
    Posljednje uređivanje od chris blue : 30.04.2015. at 17:21

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne bih rekla da je do dubine džepa, nego je to zaista najmanji trošak.

Općenito nisam čula da se netko na to žali, a još manje da misli da bi te troškove trebali pokrivati oni koji inače ne idu u crkvu, kako je to annvilli zaključila na temelju ne znam čega.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Pogledaj na prvoj stranici čuđenje na to što se mora nešto platiti. Ne znam bome kak nisi čula da se netko na to žali, ja sam to čula od 3 mame iz razreda svog osmaša (pojedinačno) i to bez da sam ih pitala išta o krizmi, bila je glavna tema nakon roditeljskog (koji isto tako nije imao veze s krizmom).
    I komentari na taj članak koji sad ne mogu naći...

A rekla sam samo da mi nije jasno tko bi trebao pokriti te troškove ako se ništa ne bi platilo crkvi, ne da je netko zbilja predložio da to pokriju oni koji inače idu.
    Žao mi je zbog nesporazuma.
    Ja sam inače daleko od cijele te priče pa možda zato djelujem strože nego što jesam

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    OT: mogu li znati gdje je bilo slavlje- jer ja nikako naci neki OPG blizu
    a bas bi tako nesto
    tnx

U kleti Bunčić, na Martin bregu (http://www.buncic.hr/hr/velika-klet.htm ).
    Imaju lijepo sređen okoliš- penjalice, tobogane, ljuljačke i sve je ograđeno, kućice od ogromnih vinskih bačvi, malo jezerce, stari traktor na kojeg se može penjati i "voziti ga", životinje u ograđenom prostoru koje možeš ići pogledati i pomaziti, a kao kruna je deda s kobilom koju možeš jahati (mislim da je 10 kuna bio krug po imanju).

Što se hrane tiće, imaju 3 menija u ponudi, ali se možeš dogovoriti što ti želiš dodati ili izbaciti, a o tome ovisi i cijena.
    Mislim da se kretala od stotinjak kuna naviše po osobi, s tim za dijete plaćaš 1/2 cijene.
    Mi smo imali (ak se dobro sjećam)-hladno predjelo, juhu s domaćim rezancima, kuhanu govedinu sa hrenom i paradajz sosom, 3 vrste mesa s prilozima (roštilj, šnicli u lovačkom i pohana piletina, pomfri, seljački krumpir, kroketi, rižoto, povrće na žaru, salata miješana) i kolač kao desert, te kava.
    I pored toga smo donesli svoje kolače i tortu iz slastičarne- moraju biti "s etiketom".
    Piće je bilo uračunato u cijenu, bez ograničenja.
    Porcije su i više nego obilne i hrana je jako fina (viškove su nam bez pitanja spakirali za doma, skup s ostacima kolača i torte).
    Svaki stol ima svog konobara koji se brine da svega ima dovoljno.
    Bila je i živa muzika- tamburaši.
    To im je, kakti, pod normalno za takve fešte.
    Taj dan su imali puno pričesti i krštenje (sreli smo susjede iz kvarta i klinku iz župe koja je tam isto imala prvopričesnički ručak), te jedan vjenčani ručak- masa ljudi, ali prostor je jako velik i ugodan i uopće se ne osjeti gužva.
    Imaju par odvojenih dvorana, mi smo bili u Vinskom podrumu, što je ustvari prizemlje, pa su djeca sama išla van, a stol je bio uz prozor i bili su nam na oku.

Kod njih smo imali i ručak za krštenje mlađe prije 5,5 godina i isto je bilo jako lijepo, bili smo i na par svadbi i uvijek je bilo odlično i bez zamjerke.

Eto, nadam se da sam bila od pomoći

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    Pogledaj na prvoj stranici čuđenje na to što se mora nešto platiti. Ne znam bome kak nisi čula da se netko na to žali, ja sam to čula od 3 mame iz razreda svog osmaša (pojedinačno) i to bez da sam ih pitala išta o krizmi, bila je glavna tema nakon roditeljskog (koji isto tako nije imao veze s krizmom).
    I komentari na taj članak koji sad ne mogu naći...
    Da, žalila se jedna forumašica kojoj si rekla da ne misliš na nju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    nisam skužila sarkazam jer kod nas fakat ima djece koja putuju u Dubai
    evo u razredu klinca jedna cura ili s familijom u dubaj za uskrs 10 dana, teta platila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jedna moja učenica je za Uskrs bila u Londonu a druga u Peruu.

no 99 posto ih je jelo šunku iz Kauflanda.

ove dvije su iznimka .

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    točno

dodat ću da ne bih reagirala da moja plače što nije dobila hrpu eura, štoviše, smatrala bih to smiješnim obzirom da nije riječ o šestogodišnjakinji
    niti bi mi se svidjelo da ju smiri čestitka s novcima
    niti da misli da će za učenje i petice biti nagrađena ajfonima
    niti to da misli da treba nešto posebno postići da dobije poklon

tako da... ne razumijem te ni ja, Tanči
    ni tvoju potrebu da iz teme u temu ponavljaš kako nikad ništa od nikoga nisi dobila i da sve treba zaraditi - počevši od ajfona zarađenog peticama u osnovnoj školi
    i reći ću da mi je drago da te ne razumijem, jer mi sve to zvuči naopako
    Ova tema nije o meni i ni ti, a ni nitko drugi me ne mora razumjeti.
    Meni je jasno da većina komentara dolazi od forumašica koje niti idu u Crkvu, niti imaju dijete doraslo za Krizmu, a nemaju ni dijete, kao ni životnu situaciju ni približno sličnu mojoj.
    Ako ti ne paše, preskoči. Kao što ja preskačem topice koji meni ne odgovaraju, a imala bih svašta za reći.
    Da, u životu treba, odnosno; trebalo bi sve zaraditi svojim rukama jer onda bi se, nadam se i više cijenilo, a i lakše u RH živjelo.
    Ja sam ponosna na to da sam sa suprugom sve sama stekla jer nije bilo lako raditi na drugom kraju svijeta.
    Ja sam ponosna na svoj život jer svakome mogu pogledati u oči.
    Ja sam ponosna što sam majka zaista posebnog djeteta.
    I da, sretna sam da mi je nalaz biopsije od nekidan ok i zamisli; kupila sam si ruž da se razveselim nakon toga. Samu sebe sam "nagradila".
    I da ne nabrajam dalje...da ne ispadne naopako.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je jasno da većina komentara dolazi od forumašica koje niti idu u Crkvu, niti imaju dijete doraslo za Krizmu, a nemaju ni dijete, kao ni životnu situaciju ni približno sličnu mojoj.
    Ako ti ne paše, preskoči. Kao što ja preskačem topice koji meni ne odgovaraju, a imala bih svašta za reći.
    Da, u životu treba, odnosno; trebalo bi sve zaraditi svojim rukama jer onda bi se, nadam se i više cijenilo, a i lakše u RH živjelo.
    Ja sam ponosna na to da sam sa suprugom sve sama stekla jer nije bilo lako raditi na drugom kraju svijeta.
    I da, sretna sam da mi je nalaz biopsije od nekidan ok i zamisli; kupila sam si ruž da se razveselim nakon toga. Samu sebe sam "nagradila".
    A ma kako ova tema nije o tebi?? Više o tebi, nego o tvom djetetu. Jer ti si se pitala, kako ovo, kako ono, jesi li pogriješila, jesi li mogla više. Oprosti, ali u nekim trenucima mi se činilo da su svi ti pokloni i šta ti ja znam, pogodili više tebe nego tvoje dijete. Ako otvoriš neku temu, onda i očekivaj svakakva mišljenja, sviđala se ona tebi ili ne. Ne možeš očekivati da će 100% komentara biti tebi u korist. Ja da otvorim neku temu, ne bih preskakala skoro sve komentare koji ne odgovaraju mojem mišljenju. Čemu onda otvarati temu?
    Ti budi ponosna na sve što ste sami stvorili, što tvoje dijete postiže, imaš puno pravo na to, al dopusti da nisi u svemu u pravu, dopusti da je nekom normalno ono što tebi nije i obrnuto.
    Posljednje uređivanje od anabeg : 01.05.2015. at 11:04

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Iako me na pravu u ciloj priči najviše iznenadilo to da roditelj dopusti djetetu staviti takve slike na društvenu mrežu, isto toliko me kasnije (ako ne i više) iznenadilo proučavanje tih istih slika, to jest novčanica
    x
    Makar to sto klinci stavljaju na fejs roditelji sigurno i ne prate, ali da se drugi oko takvih objava nerviraju te ih detaljno proucavaju, khhmm.. nije mi jasno..

Danas ima svega, ali cemu u takovim glupostima tako detaljno sudjelovati i zasto? Jednostavno se na takove stvari ne treba obadirati..

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

o čemu je onda ova tema?

tema da još jednom istakneš kako je:

1) svijet grozan, materijalistički - da bi onda napisala da si s kćeri proučavala snop eura i da je njoj nakon koverte i zlatnih naušnica bilo "srce na mjestu"

2) da ti nikad nitko ništa nije dao - vjeruj mi, takvih je pun ovaj forum, samo ne koriste svaku priliku da to naglašavaju

3) o kreditima i minusima koji su za tebe ultimativno zlo - što te se tiče tko ide u kredite i minuse? kakve to veze s tobom ima? tebi ni u džep, ni iz džepa

4) da je tvoje dijete preposebno - takve djece je isto pun ovaj forum. kad ćemo već o tome, moje dijete ne osvaja nagrade na državnoj razini, već i na međunarodnoj, za to nije dobila ni ajfon, ni ajped, ni kovertu s eurima, ni zlatne naušnice. dobila je zagrljaj, poljubac, odlazak na pizzu i poticaj njenog oca i mene da samo tako nastavi i da je znanje nešto predivno što joj ostaje za cijeli život

tebi i tvojoj kćeri želim puno zdravlja i sreće. ali molim te, ne prozivaj i ne zgražaj se nad drugima koji ništa nisu skrivili, koji žive život kakav su odabrali i koji se ni po čemu ne razlikuju od tebe i od mene.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Lol

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bravo ngrace!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Potpis, n.grace, nemam sto dodati.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Tanči bravo za nalaz biopsije i za ruž!
    ja hvala Bogu nisam nikad morala a nadam se da ni neću na biopsiju
    a ruž si kupim svako malo
    iako mi plata nije neka
    u Crkvu idem ako koga zanima, dijete imam, skoro za krizmu
    I ja sam sama s deset prsta stekla znanje I imanje
    al ne mislim da zaslužujem aplauz
    I ne smetaju me oni koji su možda u tom pogledu imali vise sreće pa su prošli s manje truda
    to je naprosto tako I nema razloga da me ždere

što se tiče posebne djece, vjerujem da je tvoja kćer doista posebna
    ali malo narod živcira kad to istakneš svako malo
    takvi su ljudi, nema tu zlobe ni zavisti
    osim toga, svakom od nas naša su djeca najposebnija

a što se tiče eura i proučavanja tuđih satusa, ja smatram da stvarno nisi dala djetetu dobru poruku
    samo si joj time pokazala da je zapravo treba zanimati koliko tko ima
    što s etiče njene želje da dobije nešto, mislim da joj je bio postreban osjećaj da dobije "nešto"
    ipak je ona samo dijete
    I nemoj se srditi, stavila si temu na javan forum, moraš očekivati da ima onih koji razmišljaju suprotno od tebe

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    o čemu je onda ova tema?

tema da još jednom istakneš kako je:

1) svijet grozan, materijalistički - da bi onda napisala da si s kćeri proučavala snop eura i da je njoj nakon koverte i zlatnih naušnica bilo "srce na mjestu"

2) da ti nikad nitko ništa nije dao - vjeruj mi, takvih je pun ovaj forum, samo ne koriste svaku priliku da to naglašavaju

3) o kreditima i minusima koji su za tebe ultimativno zlo - što te se tiče tko ide u kredite i minuse? kakve to veze s tobom ima? tebi ni u džep, ni iz džepa

4) da je tvoje dijete preposebno - takve djece je isto pun ovaj forum. kad ćemo već o tome, moje dijete ne osvaja nagrade na državnoj razini, već i na međunarodnoj, za to nije dobila ni ajfon, ni ajped, ni kovertu s eurima, ni zlatne naušnice. dobila je zagrljaj, poljubac, odlazak na pizzu i poticaj njenog oca i mene da samo tako nastavi i da je znanje nešto predivno što joj ostaje za cijeli život

tebi i tvojoj kćeri želim puno zdravlja i sreće. ali molim te, ne prozivaj i ne zgražaj se nad drugima koji ništa nisu skrivili, koji žive život kakav su odabrali i koji se ni po čemu ne razlikuju od tebe i od mene.
    Hvala ti na lijepim željama.
    Ne želim se natezati dalje jer vidim da ti imaš neki problem "sa mnom" a da se uopće ne poznamo.
    Analiziraš, vadiš iz konteksta i u isto vrijeme pola mog posta uredno odignoriraš, mene vrijeđaš, stavljaš mi riječi u usta....
    Nikog nisam prozvala i ne zgražam se i sad se još moram opravdavati.
    Kome i zašto?!?
    Nekome tko ima drukčije mišljenje i drukčije svjetonazore od mojih i smatra da je jedino to ispravno?
    Pusti na miru i mene i moje dijete, to ja tebe molim.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči bravo za nalaz biopsije i za ruž!
    ja hvala Bogu nisam nikad morala a nadam se da ni neću na biopsiju
    a ruž si kupim svako malo
    iako mi plata nije neka
    u Crkvu idem ako koga zanima, dijete imam, skoro za krizmu
    I ja sam sama s deset prsta stekla znanje I imanje
    al ne mislim da zaslužujem aplauz
    I ne smetaju me oni koji su možda u tom pogledu imali vise sreće pa su prošli s manje truda
    to je naprosto tako I nema razloga da me ždere

što se tiče posebne djece, vjerujem da je tvoja kćer doista posebna
    ali malo narod živcira kad to istakneš svako malo
    takvi su ljudi, nema tu zlobe ni zavisti
    osim toga, svakom od nas naša su djeca najposebnija

a što se tiče eura i proučavanja tuđih satusa, ja smatram da stvarno nisi dala djetetu dobru poruku
    samo si joj time pokazala da je zapravo treba zanimati koliko tko ima
    što s etiče njene želje da dobije nešto, mislim da joj je bio postreban osjećaj da dobije "nešto"
    ipak je ona samo dijete
    I nemoj se srditi, stavila si temu na javan forum, moraš očekivati da ima onih koji razmišljaju suprotno od tebe
    Ma ne srdim se uopće.
    Imam ja pametnijih posla i briga.
    Znala sam da će biti ovako i zato sam temu stavila na filozofski.
    Nisu važni ni euri, ni pokloni. Moja mala je sutradan već bila u nekom drugom modu i Krizma je ostala u prošlosti gdje joj je i mjesto.
    Važno je zdravlje.
    Ništa drugo.
    Meni je jedino to važno.
    O biopsiji neću. Da ne ispadne da se hvalim s tim.
    Izletilo mi i sad mi je žao kaj sam to bila napisala, a nemrem obrisat.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pa to i jest jedino važno naposljetku
    a i prirodno mi je da čovjek pohvali s tim
    možemo mi ovako svi laprdati što hoćemo
    ali svi smo krvavi ispod kože
    I želimo nabolje za svoju djecu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala ti na lijepim željama.
    Ne želim se natezati dalje jer vidim da ti imaš neki problem "sa mnom" a da se uopće ne poznamo.
    Analiziraš, vadiš iz konteksta i u isto vrijeme pola mog posta uredno odignoriraš, mene vrijeđaš, stavljaš mi riječi u usta....
    Nikog nisam prozvala i ne zgražam se i sad se još moram opravdavati.
    Kome i zašto?!?
    Nekome tko ima drukčije mišljenje i drukčije svjetonazore od mojih i smatra da je jedino to ispravno?
    Pusti na miru i mene i moje dijete, to ja tebe molim.
    nemam apsolutno nikakav problem s tobom
    pitala si za mišljenja i dobila si ih
    ako ti se ne sviđaju, to zaista nije moj problem
    sve najbolje još jednom

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tanci, od pocetka teme te zelim pitati, najvise iz ciste znatizelje:
    Sta bi bilo da kojim slucajem uz Lisu Simpson imas i Barta? Bi li mu priustila ajfon?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne bih se baš htjela miješati, ali ipak hoću. Tanči, zašto kažeš da nisi ništa dobila? Pa otvarala si temu o stanu koji ste naslijedili, a bilo je i riječi o nekoj kući na otoku.

Neka si dobila, I treba dobivati u životu. Naročito je lijep poklon koji se dobije samo zato što je netko ono što jest. Ne treba imati petice, ne treba pobijediti na natjecanju, ne treba diplomirati...da bi se dalo poklon. Poklanja se otvorena srca. Poklanja se ono za što znaš da ta osoba želi.

Uvjetovanje poklona je za mene totalno bezveze. Nikad nikog nisam pitala da meni ili mojoj djeci pokloni određenu stvar. A bilo je i prvih mjesta na međunarodnim natjecanjima ( i ovaj mjesec, ako ćemo se već hvaliti ), i petica i krizmi i vjenčanja...
    I bilo je svakakvih, baš svakakvih nepodopština ( ako ćemo fino pisati), ali kakve to veze ima s poklonima.

Za rođendan su mi djeca poklonila jednodnevno putovanje u željeno mjesto, mami srce prepuno .
    A sebi poklonim sve što mislim da treba. Cvijeće najviše. Pokloni su zakon, ali ne treba pretjerivati.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

O Jezuš Marija...
    Beti, kuća na otoku nije moja i nisam ju naslijedila i nemam ništa s tim.
    Stan je bio od pokojne svekrve i da, darovala ga je svom jedinom sinu, mom suprugu i to zato jer smo ju mi zbrinuli/dohranili, nazovi to kako hoćeš, a u praksi je to bilo tako da je živjela s nama, nepokretna u pelenama, a mi, odnosno ja jer suprug to nije mogao, sam ju prala, okretala, dizala se dva-tri puta tijekom noći da ju premotam i sve ostalo što ide u brigu o nepokretnom biću.
    Kasnije kad smo uspjeli dobiti mjesto za nju u domu, a u dom smo ju smjestili jer smo oboje radili, ja sam padala s nogu od umora zbog noćnih dizanja ( ne hvalim se s tim i ne glumim heroja) i zato jer je bila smještena kod mene u kuhinji kao privremena mjera i trebalo je smjestiti ju negdje trajno da ima svoju sobu i mir i taj smo dom za nju plaćali.
    Čak potpisali zadužnicu na 10 000 eur za to.
    Ne misliš li da smo taj stan isto zapravo, zaradili?
    Jer, radili smo za to itekako. Nismo se samo pojavili na ostavinskoj i dobili ga.
    Nismo mamu šutnuli u neku ubožnicu kao što su nam mnogi savjetovali, već smo sami zasukali rukave i brinuli o njoj.
    Inače, nevezano za temu; meni je drago za svu djecu da su dobro, da napreduju, da su zdrava, da postižu uspjehe.
    I čestitam im od srca.
    Ali mi nije jasno puno toga vezano za ovaj forum iako sam godinama tu.
    Neću dalje o tome, nije mi važno.
    Ne znam ni tko je Lisa Simpson i ne zanima me, ali me nije ni sram to reći.
    Odoh ja odmarati pošto nije vrijeme za šetnju, a vi nastavite u revijalnom tonu bez mene.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lisa Simpson i Bart su likovi iz crtica.
    Lisa je san svakog roditelja i primjer odgovornog, savjesnog , maljivog djeteta- savrsenstvo bez mane .
    Bart je njezin brat. I susta suprotnost.

Ja ih imam oboje. I u spolu iz crtica.
    Samo je ( srecom) Bart puno stariji od Lise. Nasa Lisa ce tek u prvi razred. :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sirius ti si st varno zasluzila da vise ne ides u osnovnu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius ti si st varno zasluzila da vise ne ides u osnovnu
    Sa Lisom ce osnovna skola biti jedan veliki godisnji odmor.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sa Lisom ce osnovna skola biti jedan veliki godisnji odmor.
    I to posteno zasluzeni

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo na zadnjem roditeljskom prije prve pričesti dobili prekrasno pismo roditeljima kako se pripremiti za taj dan. Sve je počinjalo i završavalo obiteljskom molitvom, isticalo se da taj dan ne propustimo čuti pitanja i razmišljanja koja djeca mogu poželjeti podjeliti s nama... Stvarno poticaj da se čovjek vrati smislu sakramenta i stavi to dijete u centar paznje za taj dan.
    Ne mogu reci da sam uspijela, zato smo za sljedece dijete paradu sveli na minimum. Bilo je lijepo, ali jednostavno i znalo se sto je vazno. Isto tako sam se sljedeći put sama angazirala oko pripreme i ucenja i potrudila se da dijete zna sto se stvarno dogada taj dan.
    Nije puno dati 150 kn, trebali bi vjernici davati desetinu i biti aktivni u svojoj zajednici jer Crkva smo mi - tih 150 kn, kao i sve sto se daje u Crkvi vidim da se vraca stostruko, sa svakim beskućnikom koji dobije kruh, svakim besplatnim instrukcijama, lijepo uređenim dvorištem i sto drugih aktivnosti i materijalnih i nematerijalnih dobara. Pa cak i da nije tako, nikad me nitko nije nista ganjao da platim, znam da ima ljudi koji stvarno ne mogu i ne plaćaju, dapače....
    Posljednje uređivanje od pikula : 01.05.2015. at 21:38

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •