Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
A ježi ga sad, zavirivanje ili ne-priča se razvila iz onog stavljanja slika novaca na fejs. Ako se već hvališ i prenemažeš onda želiš da ti drugi zaviruju u tanjur i budu ti "jalni" . naša djeca su unatoč svemu još djeca i teško im je nekad prihvatiti da oni nešto nemaju šta svi drugi imaju.Tome ne pomažu niti današnja konzumeristička vremena.Ja se trudim svoje dijete naučiti šta je važno-sad kad je veća i sama kuži a prije mi se znala potužiti kako ovaj ili onaj ima nešto a ona npr nema. Sad polako postaje svjesna i tog "glumatanja" u našem društvu i da sve ono što se prezentira prema van i nemora baš uvijek biti istina. Krizmi i pričesti će uvijek biti velikih kao svadba i kičastih i biti će i normalnih,ali jednostavno nemogu ne primjetiti kad mama u dućanu nagovara kćer da si za krizmu kupi platforme sa petom u kojoj bi i ja jedva hodala a mala jedva stoji u njima kamoli da hoda i da su curice ponekad na toj Krizmi našminkane i obučene kao da idu na u provod. Nisam neka velika vjernica, ali zna se kako odjeven dolaziš u crkvu i šta priliči djetetu od 14 godina, zna se da je zemlja u krizi , da ljudi nemaju posao ili d arade za siću-pa nemožeš onda očekivati poklone od nekoliko tisuća kuna.
Ovdje jesmo da podjelimo iskustva i mišljenja sam da Krizma treba biti ugodno obiteljsko okupljanje(nebitno jel ta obitelj ima 12 ili 50 ljudi) na kojem se slavi ulazak tog djeteta u "odraslu" dob a pokloni trebaju biti primjereni dobi djeteta i prilikama.
Iako me na pravu u ciloj priči najviše iznenadilo to da roditelj dopusti djetetu staviti takve slike na društvenu mrežu, isto toliko me kasnije (ako ne i više) iznenadilo proučavanje tih istih slika, to jest novčanica