Pokazuje rezultate 1 do 50 od 402

Tema: Krizma, pokloni, pretjerivanja naša svagdašnja...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

OT: mogu li znati gdje je bilo slavlje- jer ja nikako naci neki OPG blizu
    a bas bi tako nesto
    tnx

Citiraj zmajica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo lani imali Prvu Pričest, pričestilo se 106 djece.
    Prvopričesnici su obavezni ići svake nedjelje na misu.
    Smješteni su u prva 3 reda sjedala s obje strane prolaza i time im se daje na važnosti.
    Nakon mise od časne dobiju naljepnice koje lijepe u posebnu knjižicu, kao i posebne za mise blagdanom, prvu ispovijed...i na kraju ostane zgodna uspomena.
    Također, pohađaju vjeronauk u školi i u crkvi posebno.
    Za troškove Pričesti smo platili 150 kuna.
    Dobila je svijeću, krunicu i molitvenik, 2 grupne fotke, posvetu za prvopričesnika (nešto kao "diploma") i križ koji su nosili preko haljinica- to sve za zadržati, a vjenčić i haljinu na posudbu.
    Ne mislim da je cijena prevelika.

Za kasnije, za obući sam joj kupila haljinu, balerinke i bolero.

Ručak smo imali u restoranu-izletištu koje ona jako voli, za 17 ljudi.
    Tortu naručenu iz slastičarne.
    Skupa nas je koštalo oko 2500 kuna.

Od poklona je dobila srednjeklasni smartphone od nas (ujedno i poklon za uspješni završetak školske godine), zlatnu narukvicu i 2 privjeska, srebrni lančić i privjesak, bižuterija rinčice i oko 1000 kuna novaca.

Bila je oduševljena sa svime što je dobila, a najviše kaj je mogla jahati konja poslije ručka, kao i svi ostali klinci <3

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    OT: mogu li znati gdje je bilo slavlje- jer ja nikako naci neki OPG blizu
    a bas bi tako nesto
    tnx

U kleti Bunčić, na Martin bregu (http://www.buncic.hr/hr/velika-klet.htm ).
    Imaju lijepo sređen okoliš- penjalice, tobogane, ljuljačke i sve je ograđeno, kućice od ogromnih vinskih bačvi, malo jezerce, stari traktor na kojeg se može penjati i "voziti ga", životinje u ograđenom prostoru koje možeš ići pogledati i pomaziti, a kao kruna je deda s kobilom koju možeš jahati (mislim da je 10 kuna bio krug po imanju).

Što se hrane tiće, imaju 3 menija u ponudi, ali se možeš dogovoriti što ti želiš dodati ili izbaciti, a o tome ovisi i cijena.
    Mislim da se kretala od stotinjak kuna naviše po osobi, s tim za dijete plaćaš 1/2 cijene.
    Mi smo imali (ak se dobro sjećam)-hladno predjelo, juhu s domaćim rezancima, kuhanu govedinu sa hrenom i paradajz sosom, 3 vrste mesa s prilozima (roštilj, šnicli u lovačkom i pohana piletina, pomfri, seljački krumpir, kroketi, rižoto, povrće na žaru, salata miješana) i kolač kao desert, te kava.
    I pored toga smo donesli svoje kolače i tortu iz slastičarne- moraju biti "s etiketom".
    Piće je bilo uračunato u cijenu, bez ograničenja.
    Porcije su i više nego obilne i hrana je jako fina (viškove su nam bez pitanja spakirali za doma, skup s ostacima kolača i torte).
    Svaki stol ima svog konobara koji se brine da svega ima dovoljno.
    Bila je i živa muzika- tamburaši.
    To im je, kakti, pod normalno za takve fešte.
    Taj dan su imali puno pričesti i krštenje (sreli smo susjede iz kvarta i klinku iz župe koja je tam isto imala prvopričesnički ručak), te jedan vjenčani ručak- masa ljudi, ali prostor je jako velik i ugodan i uopće se ne osjeti gužva.
    Imaju par odvojenih dvorana, mi smo bili u Vinskom podrumu, što je ustvari prizemlje, pa su djeca sama išla van, a stol je bio uz prozor i bili su nam na oku.

Kod njih smo imali i ručak za krštenje mlađe prije 5,5 godina i isto je bilo jako lijepo, bili smo i na par svadbi i uvijek je bilo odlično i bez zamjerke.

Eto, nadam se da sam bila od pomoći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •