Ni ja se odavno ne sjećam toga da ne gledam mailove izvan 8-16, ali ne sjećam se ni da mi smeta.
Vjerojatno je počelo još u doba kad se vratiš tek s porodiljnog, a dijete zakuri pa ostaneš doma... a nemaš posao na kojem samo javiš da si na bolovanju nego se ipak moraš javljati ljudima s kojima nešto trenutno radiš i odgovarati im na mailove. Onda je to puno lakše kad imaš mob u ruci nego pali komp, gledaj na komp svako malo... isto se ni ne sjećam, koliko dugo imamo ovakve mobitele...? 6-7 godina?
Kasnije mi je to isto puno značilo kad sam s jednim djetetom često visila u bolnici, gdje čekaš par sati, a realno nemaš što raditi... pola posla bih obavila preko moba dok on čita lektiru ili piše zadaću. 1-2x sam čak uzela i laptop i radila u dnevnoj bolnici... obavljala poslovne razgovore u bolničkom hodniku ne znam koliko puta..
Korona je definitvno izbrisala granicu do kraja... prvi lockdown, kad smo svi radili od doma + online škola + vrticka djeca doma... radio je tko je kad stigao, a mailovi su se slali 0-24, 24/7...
I u nekom trenutku mi ti mailovi ni nisu nešto sto mi smeta... Otvorim, pročitam pa razmislim... odgovorim ako misim da će nekome pomoći, ne otvaram i ne odgovaram ako mi nije na pameti... ali granica je definitvno izbrisana.