Ovako i kod mene :mrgreen: Tamniji i svijetliji smeđi za moje zen spa veliko kupatilo :mrgreen: i tirkizni plavi za mali plavi wc za goste ;-)
Printable View
Ja isto imam Ikea ručnike, po 2 kom svake boje + par malo manjih šarenih ručnika za ruke. Realno, ove sam kupila kad nismo imali sušilicu, sad bi mi bilo dovoljan jedan set - sinoć sam ih nakon tuširanja stavila u vešmašinu-sušilicu, ujutro sam ih nazad samo objesila na mjesto :mrgreen:
Sve boje perem zajedno na 40 i drže se sasvim dobro već godinama, ručnike sam samo počela prati odvojeno ne zbog higijene nego da mi se manje zgužva ostali veš u sušilici...
dakle tako, sad mi je jasno otkud 50 nijansi sive.
I tako je tema prešla s kuhinje na kupaonu...
ja volim bezglave teme
moji rucnici su vecinom bordo, sivi i bijeli sa bordo-sivim prugama :aparatic:
ima i zelenih/ljubicastih za mali wc
ostale vecinom ignoriram, stariji su, eto nisu za baciti, ali ih redovito preskacem i samo zauzimaju mjesto
ti su iz dote :)
perem sve skupa na 60, na veliku sablazan jednog dijela obitelji
druga kategorija je 30/40
svako toliko skupim zamrljano bijelo na 90
jos smo zivi, nema bakterija ni nametnika, meni dosta
Ma ja imam boje da se zna ciji je ciji. A za ves, briga mene kakvi ce bit rucnici, nego da se bijele majice za tjelesni i te dvije fine majice koje ukupno posjedujemo ne oroze, ili poplave. Bez ručnika u boji mogla bih dnevno imat mašinu ručnika....
Da li još neko ima shemu za ručnike: jedan stoji u kupaoni par puta se iskoristi npr. od umivanja, onaj ko se tušira njega iskoristi stavi u mašinu i donese novi ručnik ?
Ali - kako znate čiji je čiji ručnik ako nisu različite boje? Ozbiljno. Kod nas svatko ima "svoj" ručnik i to zna po boji. Otkad se sjećam u kući smo imali colour-coding ručnika da znamo koji je čiji...
Vidim da i casa ima isti problem s jednakobojnim ručnicima :lol:
Joj veš.
Kako mi ide na džigericu.
Nemam balkon, nemam sušilicu, imam vrlo mali stan.
Inače, spasila sam se od tih podvrsta pranja kad sam shvatila da ono što se ne može oprati na 60 naprosto ne zaslužuje kod mene biti.
Sve ide na 60, osim povremeno nečeg bijelog na 90.
Šta umre, nek počiva u miru, uopće mi ne treba.
ako se iskuha nije važna boja
bijelo je na 95, šareno 40
Mi koristimo jedan rucnik dok nije mokar ili prljav sta ja znam... jedan manji za ruke i lice, i jedan veliki za tusiranje. Navecer su oba nekom carolijom na podu i idu u korpu pa u masinu. Nitko nema potrebu za svojim rucnikom trenutno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ja doma imam dva ručnika koja sam dofurala iz djevojačkog stana. mislim da su stari prek 30.god. i taman su onakvi kakve volim debeli i grubi. mada iz sušilice sada izlaze mekani pa sam se brzo naviknula i na to.
imam svilanitove ručnike, nikako da se poderu. imam samo dva iz ikee šarena jer ne stane mi više jer ovi neće pa neće da se poderu.
i mi imamo boje, muž ima plavi, ja rozi, malac bijeli a curica još onaj dječji s kapicom.
Ja imam balkon a to mi je tek tlaka jer smo uzasno aljkavi i muz i ja i uvijek cemo se uvjerit da nece padat kisa samo da ne bi skupili ves, a nekad cak i da nece padat dugo ili da pada okomito pa da vesu nece nista bit. Tako da je vrlo cesto pokisao. Prije sam ga ponovo prala, vise ni to. Cekam da se osusi. Strpljen spasen.
Sent from my iPhone using Tapatalk
svilanitve rucnike ne volim jer nemaju velike dimenzije, ili ih prije nisu imali. ja volim rucnike dimenzija 150x100 cm
a zato moje rucnike tvoja perilica onako sporo prala :-P
Kako mislite jedan ručnik? Mi svatko svoj par dana, nekad i tjedan... I mi one koji ne upadaju u boja shemu ne koristimo. Zapravo ni ne znam gdje su...
mi znamo po mjestu gdje vise i boji
ja imam dva, za lice i tijelo
oni po jedan
drzim ih dan-dva-tri
ovisno koliko su mokri/zaprljani
i imamo jedan za ruke, taj se stalno mijenja jer nitko (osim mene :aparatic:) ne zna otresti ruke malo prije brisanja pa se sav odmah natopi
znao je muz, ali to radi u smjeru ogledala, pa sam odustala od opominjanja
Kod nas - bež su moji, žuti su mm-ovi, zeleni su za starijeg sina, a s nekim crvenkastim šarama za mlađega. Imam još i hrpu ručnika drugih boja koji se koriste za goste i za bacanje na pod kad se izađe ispod tuša, ti se ne dijele. I još ima par malih, za ruke, to imam i u kupaoni i u kuhinji.
Previše krpa...
Rado bih kao sasa da ne dijelimo, ali svi smo odrasli i nakon tuširanja ručnik je mokar, pa ga ne može koristiti nitko osim gazde.
Usudim li se nakon svega pročitanog napisati da mi ručnik traje jedno tuširanje?
A meni u mojoj obnovljenoj kupaonici bijeloj... Toplo oko srca kad vidim sve te ručnike u bojama
Mi imamo rucnike u 2 boje, svjetliji i tamniji bež, i svi su 50x100 (veci nam ne stanu na radijator-ljestve). Dok smo bili bez djece, svatko je imao svoje. S djecom se to sve nekako pomijesalo koliko god se trudili naučit ih da koriste svoje pa svaku večer bacim sve ručnike mašinu jer se brišemo kako tko kojeg dohvati. Svijetli bež ide na 60 s bijelom robom, tamni na 40 sa šarenom. Koji put uhvate neku drugu nijansu kad kći ubaci crni traper da ne primijetim, ali to me prestalo živcirati. MM je, time užasnut, poceo kupovati tamne bokse :mrgreen:
Naravno, boja ručnika mora biti usklađena s bojom kupaonice.
Imamo dvije kupaonice, strogo pazim da se ne miješaju.
i ja. u teoriji. a u praksi su obješeni, više od 90% vremena sponzorsko-sportski ručnici koje mm dovuče doma. tipa gavrilović/podravka i sl :lool:
gavrilović ručnika imam milijardu, a odvratni su, ogromni, jedan zauzme cijelu mašinu. mm i j UVIJEK te izvuku iz ormara, iako ih sakrim na dno. jedan dan ću ih sve pobacati u smeće.
Nakon ovakvih tema se uvijek pitam što nije u redu samnom :mrgreen:.
Da mama nije čitavo desetljeće kupovala ručnike na akcijama, ja bih imala samo sponzorske.
Ja sam uvjerena da je sa mnom sve OK :mrgreen:
I s mojim ukucanima. A svi koristimo isti rucnik minimalno tjedan dana Ali svatko svoj...
I ne znam kolike to imate rucnike za goste, kod mene je za goste samo onaj za ruke, visi iznad radijatora i osusi se brz. Taj mi isto zna visiti po tjedan dana... jer u njega se brisu oprane ruke, ako su bile oprane onda rucnik nije prljav. Bar u mom svemiru...
a moj za jedno tuširanje tri ručnika, i svi odmah u perilici završe...samo ja u kući šparna :)