Kćerka je 7. razred al su već krenule najave za rujan.
3 dana 1.500kn
a ako bude 4 dana, onda 2.000kn
Printable View
Vjeruj mi, ne ide im super. Neke su se i zatvorile u pandemiji. One koje su opstale, godinu i pol nisu skoro ništa radile.
Zašto je samo jedna ponuda? Zato što nema autobusa (tj. autobusa ima, ali nema ih tko voziti), zato što nedostaje vodiča...
Sve škole su sada u istom periodu navalile na izlete/maturalce i kronični je nedostatak gore navedenih osoba. Pa se agencije ne javljaju na puno natječaja jer nemaju što ponuditi.
Dvodnevne (1 noćenje), srednja Dalmacija 1180 i 1260 kn.
Koje cijene za 1 nocenje covjece...i to jos na veci broj djece,pa bi valjda trebao biti popust
Noćenje je tu najmanja stavka.
I kod nas jedna ponuda
1 noćenje - Zadar,Šibenik - od 1000 do 1500kn (ovisno o hotelu)
Isprika, krivo sam napisala, imamo ponudu za 1 noćenje 1180 kn, i za 2 noćenja 1260 kn.
Gledala sam na stranicama jednog od tih hotela - polupansion u 3-krevetnoj sobi košta 700 kn.
Znači po osobi 230 kn.
Naravno da u cijeni izleta plaćamo i za nastavnike i nekoliko gratis aranžmana za učenike, i bus, i ulaznice (koje su za učeničke skupine mizerne), i lokalne vodiče i 1 ručak. Ali mi opet mije jasno kako dođemo do stavke od 1180 kn za 1 noć.
Pa da ni meni nije jasno.
Srednjoskolac Istra. Jenda noc 725 kn. Moglo se platiti i na 12 rata.
Osnovoskolka Istra. Cini mi se dvije noci 1660 kn. Ne znam jel moze na rate. Jer ne mogu naci ponudu.
Kod nas u OS jesu.
Ja znam više škola koje jesu, nego koje nisu, ali moguće je da nisu sve škole radile iste planove. Očito svatko ima svoju računicu - škole svoju, agencije svoju. Nekako se očito uspiju dogovoriti.
Sigurno ne organiziraju sve škole izlete za sve razrede u istom danu. A jasno je da unutar jedne škole jednostavnije ako su svi razredi isti dan na izletu, zbog rasporeda, organizacije nastave, itd.
Btw. kod mojeg bi se sad trebalo početi govoriti o maturalcu, ali još nisam čula ništa konkretnije od đačkog naklapanja u WhatsApp grupi. Jedino što je izvjesno je da se neće ići u inozemstvo.
Tanja_b, a bas steta...pa.koja je razlika, inako su sad mjere manje-vise ukinute i vani i kod nas?
Ne znam koja je razlika, stvarno. Nismo još dobili nikakve službene informacije. Ali s obzirom da je njihovoj generaciji u zadnje dvije godine uskraćeno praktički sve osim "obične" nastave (nije bilo izleta, putovanja, izvannastavnih aktivnosti u školi, čak i natjecanja su održavana online), za njih je svaki izlet, pa još k tome višednevni, dragocjeno iskustvo, i u ovom trenutku je svejedno hoće li ići u inozemstvo ili npr. nekamo u Dalmaciju. Samo da se nekamo ide.
tanja_b pa znaš da su naši bili na maturalcu. Tri dana u HR
Tako će vjerojatno i naši.
Naši ne isključuju odlazak u inozemstvo.
Koliko znam za sve koji idu preporuka je HR
Vrlo jednostavno , ako se neka država sjeti da se mora imati ovo,ono i to ne možeš u trenu dobiti recimo svi cjepljeni....
Pa u tom slucaju biras zemlju gdje nisu imali (a nemaju ni sad) restriktivne mjere, uostalom koliko shvacam ide se u par narednih mjeseci, a sad je svima sezona, pa sumnjam da ce poostravat. Uostalom i sad u 90% zemalja u Europi se moze uci s neg.testom, punoljetni ne trebaju biti cijepljeni, (skoro) sve su zemlje olabavile. To su samo izgovori nadleznih.
Ima zemalja u kojima ne trebaju nikakvi papiri ni za zatvorene prostore (muzeji i sl.), zapravo sad vecina.
Al nema veze kuda, bitno da djeca putuju i druze se.
Inozemstvo se ne preporuča jer u slučaju zaraze Covidom roditelj mora doći po dijete (tako su nama objasnili).
Bas sam htjela napisati da se moze dogoditi situacija da se klinci kolektivno zaraze. Ja sigurno ne bih zeljela biti u Spanjolskoj u nekom hotelu odgovorna za njih.
A ni kao roditelj ne bih zeljela u tom slucaju biti toliko udaljena.
Npr. Da sam razrednica. Trci od djeteta do djeteta. Roditelji zovu. Kolika je temo. Jel pije. Jel moze jesti.....Alergican je na ovaj lijek onaj.
Ovako su udaljeni par sati i svaki roditelj moze doci po svoje dijete.
Nedavno smo bili na putu. Sin nije. Iskreno nije mi bilo bas najugodnije bas sta ako se zarazi.
Na srecu nije tad.
Zna li netko, pokriva li putno zdrastveno osiguranje situaciju da si prije povratka pozitivan i moraš ostati u toj državi do kraja karantene?
Neću biti u mogućnosti vidjeti ugovor.
Ja se pokušavam sjetiti koja to zemlja nije imala "restriktivne mjere" za covid. Turkmenistan?
Trenutno vlada omikron i mjere su relaksirane visemanje svugdje.
Ali nitko ne zna što iduce slovo nosi. Tako da mi je razumljivo da je preporuka Hrvatska jer nitko nema kristalno kuglu što će biti za 2-3-5 mjesecu. Iduće godine ako se situacija smiri na dulje vrijeme pretpostavljam da bi se mogle i preporuke promijeniti.
Ne, ja sam jesenas zvala na sve strane i rekla bih da ne. Dakle, Grawe je jedan od rijetkih koji pišu da pokrivaju do 1000€ po osobi taj smještaj. Ali onda piše da se to ne odnosi na zemlje za koje je mvep izdalo preporuku da se u njih ne putuje za vrijeme pandemije. A mislim da sam onda pronašla da je mvep to rekao za sve valjda.
Uglavnom , uzela sam Grawe ipak, mi smo isli kod prijatelja pa nam smještaj i ne bi bio problem ali bi eventualni visoki troškovi liječenja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako imate Revolut Premium, pokriven je smjestaj u slucaju covida, ali samo ako ste u inozemstvu.
Gledalala sam sitna slova ali ne nalazim točno uvjete. :(
Put ne bude povezan sa revolut karticom.
I može li se Premium plaćati samo mjesec-dva ili onda mora za stalno.
https://www.revolut.com/en-HR/revolut-premium
I ja sam kopala. :)
Mi smo uzeli premium kad su imali neku akciju 3 mj besplatno. Taman prije nego smo isli na put.
Mm je usporedjivao cijene s ostalim putnim osiguranjima kod nas i zakljucili smo da nam se isplati i nastaviti placati jer putujemo par puta godisnje.
Trebala bi se jedino raspitati vrijedi li kad maloljetni clan putuje bez vas.