The circle of life :heart::heart::heart:
Printable View
pa ne znam baš
sigurna sam da bi te antifeministkinje na isti način savjetovale submisivnog muškarca koji bi bio nezadovoljan u svojoj vezi s alfom, muškom ili ženskom, svejedno.
Zapravo je problem što je naš forumski Alfa zapravo zamišljeni, idealni, pomalo glorijasti muž na kojeg se žena u svakom smislu uvijek može osloniti i koji je podržava u svemu pa i u tome da ona bude alfa.
A to onda više i nije pravi Alfi.
Meni se cini da svaka forumasica sad odjednom moze reci - pa nisam mislila na tog alfu nego na mog alfu, odnosno da je alfa sta god ju rajca
Dobro je flopica rekla, Zdravko Mamic je utjelovljenje alfa muzjaka, sta god mi mislili o tome. Dominantan, (bio) visoko pozicioniran, agresivan, rodjen da vodi jer sasvim sigurno nije rodjen da slijedi nekoga.
Pa eto Sasa mislila sam da smijem, nigdje ne piše da antifeministkinje ne smiju sudjelovati u raspravama, ali možda bi bilo dobro da se uvede u pravila foruma.
Zdravko Mamić mi nikako nije alfa muškarac, kao ni Milanović jer pravi alfa muškarci ne nameću drugima svoje mišljenje da bi postali lideri. Oni su prirodni lideri zbog sposobnosti, inteligencije i visokog samopouzdanja. Ne možeš na silu biti alfa, takve nitko ne doživljava.
Je li svaka zena (ili osoba, nevezano za pol?) koja se ne izjasnjava kao feministkinja antifeministkinja?
Evo baš sam nedavno gledala dokumentarac o pravom alfa muskrcu. Julije Cezar. Nema puno većih alfi od njega... Rođeni vodja, inteligentan, hrabar, lukav, obrazovan, ma genijalan u toliko mnogo aspekata... usput odgovoran za smrt desetaka tisuća ljudi, uništio Rimsku republiku, nebrojene tisuce prodao u roblje da financira svoje vojne pohode i politicku ambiciju itd.
Nisam neki ljubitelj pravih alfi...srećom nema ih puno tog ranga.
Po meni jeste, jer mi doista nije jasno sto to u feminizmu ima a s cim se ne slazu.
Ne moras biti feminist aktivist, to zahtjeva angazman. Ali ovako, kada laprdamo sa nasih smartfona o feminizmu, bas me zanima koje je to feministicko uvjerenje s kojim s ne slazete i samim time ne biste se nazvale feministkinjama.
Riri, nadam se da si svjesna da iznosenje misljenja i stavova na forumu automatski znaci da se ta misljenja i stavovi mogu propitkivati. Nije forum mjesto gdje svak kaze sto misli pa se lijepo razidjemo i divimo se svojoj raznolikosti, 100 baba 200 sisa i tak
Evo članak o alfama. Odnosno o njihovim karakteristikama. Savršeno opisuje ono što ja stalno pokušavam reći.
https://gentleman.hr/sigurni-pokazat...etan-muskarac/
Aj Riri, što ne bi smjela, ovo je samo forum!
Eto imamo drugačije predodžbe o alfama i svoju percepciju našeg položaja spram tih naših predodžbi
Anita je u podređenom položaju, to je očito i može uzeti neki savjet ako joj paš
Toliko o tome.
Ovdje vlada vrlo šaroliko društvo, a neke forumašice imaju bogato životno a i profesionalno iskustvo, što može obogatiti raspravu i malo proširiti neke vidike, a koji put te i natjerati da se osjećaš malko kuš, ali u principu koga briga? Nije da nam je forum najbitnijs stvar u životu, jel.
To je sve ok.
I uz Zdravka, alfa mi je i Milan Bandić!
Znači potpuno negativan predznak vežem uz taj pojam, ne mogu si pomoći
A i ne želim.
Evo ovaj članak mi je još bolji, isti izvor, gentleman.hr (hrvatski gentleman) https://gentleman.hr/alfa-gospodin-1...i-beta-muzjak/
Ok, na prvom mjestu je brada :lool:
Brada alfa muškarca je sređena, čista i mirišljava, a odjeća koju stavlja na sebe je izabrana tako da savršeno pristaje njegovom stilu, obliku tijela, načinu života, ali i vremenskim uvjetima.
Slatko i simpaticno.
Zapravo ne znam sta se cudim, nama zenama podvaljuju ista sranja
Pa ja se stvarno trudim shvatiti što fali toj rečenici, ali ne razumijem te.
Valjda bi bilo bolje da mi smrdi po stanu ili? :lol:
Ma znam Flopi, ali ne volim kad se vade stvari iz konteksta jer ja apsolutno nigdje nisam napisala da bi žena trebala dopustiti da je muškarac ili bilo tko drugi tlači. I onda se iznerviram.
Riri dala bih se kladit za tebe da bi ti puno manje uopće dozvolila nekome da te maltretira nego neke druge na forumu iako te eto privlače ti alfa mužjaci a te druge beta mužjaci :mrgreen:
Riri pa meni je taj clanak urnebesan, a ovaj mimin mi je zastrasujuci. Ne znam tko to pise, ali malo me stislo oko srca.
Lili, a koje su to druge forumasice koje bi se dale maltretirati, bas me zanima? Nije fer da ne znamo od kog je to riri bolja.
Meni je dobar, odnosno sviđaju mi se navedene karakteristike. Ali dobro, to je sad već stvarno do naših osobnih preferencija za drugu osobu. Mimin mi je smiješan. :lool:
Lili :heart:
Betty,
Pa šta te briga šta ko misli o kome, pa ko bi preživio da mu je bitno šta o njemu drugi misle :mrgreen:
Mi sa vježbačica se malo bolje “poznajemo“ pa sam zato napisala svoj dojam o Riri.
Bome nije se rodio ni onaj koji bi sve zadovoljio, a ni onaj koji bi mene tlačio :mrgreen:
Da nismo Riri, kli kli i ja zapravo alfe :lool:
A na osnovu cega zakljucujes da bi se neka forumasica koja tvrdi da ne voli alfe dala maltretirati puno prije nego riri?
Uopce mi nije jasna ta logika. Da nije presmijesno i infantilno, pomislila bih da joj samo dajes do znanja kako ti je draga i simpaticna, za razliku od nekih drugih. I onda ona tebi to isto daje do znanja. Sva sreca pa nije tako.
Nemam pojma to sa feminizmom...rekla bih da to jesi ili nisi. Tj. ili ti je ideja bliska ili nije. Ako ti se cini ( jedino) pravedna, razumna i logicna onda podrzavas feminizam bez obzira sto brijes sve dlake s tijela osim kose.
Da li ti je ok da zena ima jednaku placu kako muskarac za isti posao? Da li ti je ok da dobije placen porodiljni dopust ? Da li ti je ok da moze glasati na izborima? Ili birati struku i vlastito zanimanje? Da li ti je ok da moze odlucivati o vlastitom tijelu i koristiti kontracepciju/ prekid nezeljene trudnoce? Da li ti je to sve ok ili nije? Samo je to pitanje. Bez obzira na to sto su tebi te stvari toliko normalne da ne razmisljas o njima ili bez obzira na to sto nesto od toga nije tvoj osobni izbor .
Betty a na osnovu čega bi netko tvrdio da bi se Riri dala maltretirat? Zato što voli alfe i nije feministkinja. Ma daaaj ...
Upoznala sam muskarca koji vjezba , kojem je to hobi i posao. Zapravo nekoliko takvih. Zovu se profesori fizicke kulture. :mrgreen:
Ali ovo , ma daj ?!
8. Trojstvo
Idealni alfa muškarac ima tri hobija. Prvi ga drži vitkim i zdravim, drugi mu donosi zaradu, a treći mu dozvoljava biti kreativnim. Tri su to hobija koja prakticiraju bez obzira koliko slobodnog vremena imaju. Naposljetku alfe su spremne i sposobne posao pretvoriti u hobi te obrnuto.
Pobježe mi :-)
pišem isključivo što mislim (iako da Riri mi je draga to stoji),to ne znači da se na svakoj temi s nekim uvijek slažem. Bože me sačuvaj...
P.s. jako puno forumašica mi je drago, zapravo je vrlo vrlo mali broj onih koje mi nisu srcu prirasle :mrgreen: možda dvi-tri
Okreni stranicu ili dvije, pa neću sad sve ponovo pisati. :lool:
A članak sam dala kao primjer u kojem se opisuje alfa muškarac kako ga JA doživljavam. Ne mora valjda biti znanstveno utemeljen da bih se ja s njim slagala. Kakve veze onda ima jel iz muškog cosma ili iz ženskog ili iz bilo kojeg drugog izvora.
A tko je to tvrdio? Aj citiraj.
Meni iskreno puca kiki tko si je dobar s kim. A mislim i da je to za raspravu potpuno nebitno.
Ali ti si usporedila jednu forumasicu s drugima i rekla i da se ona sigurno manje da maltretirat od drugih. Mene zanima koje premise su te do tog zakljucka dovele. Ok, kazes da dobro poznajes riri, ali onda moras i ostale dobro poznavat, zar ne?
To je da se netko sigurno da lako maltretirat je poprilicno teska tvrdnja.