Nisam ni partizan iako uzivam u pravima koja je antifasizam izborio.
Nisam ni partizan iako uzivam u pravima koja je antifasizam izborio.
Nasla sam jednu staru temu http://forum.roda.hr/threads/22240-I...ight=Feminizam
Riri ha ha ma nisam se zahebala ja samo iskreno kažem šta mislim a u nekim (mnogim) stavovima smo slične-ona zlatna sredina koja nije omiljena jer postoji samo crno ili bijelo
Heba vas cure čovik ne može ni s mirom na plaži uz valove bit haha šalim se, samo vi tipkajte. Ja volim čitačitat razna mišljenja i prihvaćam da smo različite.
Konfuzija slažem se i s tvojim viđenjem.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.06.2019. at 19:09
Nisam ni hrvatski ratni veteran iako uzivam u pravima koja mi je domovinski rat omogucio (a to je da mogu emigrirati bez vecih problema u prosperitetniju zemlju).
Sprdam se.. nadam se da sam objasnila.
Posljednje uređivanje od Konfuzija : 27.06.2019. at 19:08
Ok, Zoran Milanović NIJe alfa, a tko jest? Možete li npr. navesti neku mušku osobu iz javnog života koja je alfa? Imam problema s razumijevanjem tog pojma, zapravo čini mi se da čak prvi puta čitam da se koristi u pozitivnom kontekstu, inače uvijek čujem 'alfa mužjak' posprdno, zlobno, usmjereno na jedan određeni tip muškarca.
Posljednje uređivanje od Mima : 27.06.2019. at 19:09
@ lili, ali to nije isto.
Ako svedes neciji rad na njegov lik i tvoju simpatiju/antipatiju prema njemu, to nije isto kao kad si svjestan da je rad tog nekog vrijedan (ili ne) usprkos tvojoj simpatiji/antipatiji prema liku.
Sent from my ZTE BLADE A910 using Tapatalk
Posljednje uređivanje od Evelina : 27.06.2019. at 19:14
Upravo to i govorim da mi nečiji istup govori o toj osobi, ne može mi netko bit antipatičan eto samo tako izgledom.
Uvijek zaključujem na temelju nečijeg ponašanja, riječi, načina djelovanja...
Mima ja ti ne mogu ovako iz glave reći za javne osobe (za Zokija znam provjereno neke stvari, ne bi javno) jer moram poznavati nekoga osobno ili imat provjerene informacije da bi znala je li alfa ili glumata alfu.
Ode ova tema u kupus![]()
Jel mi netko može pojasnit post od Argente?
Ona misi da mi kojima su alfe privlačne imamo doma alfe?![]()
Ne bih rekla da je tako mislila, ali pojasnit će ona sama.
Mene zanima je li se itko malo detaljnije informirao kako je nastao pojam alfa mužjak?
Ili ih percipiramo kao alfe. Inace, ja se isto ne izjasnjavam kao feministkinja, iskljucivo jer sam nesklona ideologijama. Svaka cast pokretu i svemu sto je iznedrio.
Kli kli di si niša ti tvoga, uvede alfe i nestade![]()
Zanimljive vode
Meni je alfa pojam za nekoga tko voli biti glavni, tko je vođa, tko diktira pravila - u društvu, obitelji, poslu, gdje god...
I vežem taj pojam uz agresiju
I nametanje svojih pravila
I očekivanje da te se slijedi, onako bespogovorno
I ne sviđa mi se to
Imala sam priliku biti u vezi s alfom (ovom mojom predodžbom alfe) i to je za mene bilo neprihvatljivo
Jednako tako doživljavam i alfa ženke ako koristimo te pojmove
Zdravko Mamić
Ruža Tomašić
:kez:
Posljednje uređivanje od flopica : 27.06.2019. at 19:49
Flopice očito različito doživljavamo alfe. Ja uz njih uopće ne vežem agresiju i bespogovorno nametanje pravila drugima.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.06.2019. at 19:51
Pa i ja mislim da tu ima agresije, ali mislim da bez takvih ne bi bilo nikakvih promena. Sve bi se uljuljkalo. Ja ih vise posmatram kao ljude koji su sposobni da 'shake the box.'
Takodje, subjektivni mi je osecaj da ni feminizma ne bi bilo :rofl:
To 'bespogovorno' je jaaaako loaded a nedefinisan pojam :D
A moguće
Mislim da ti po alfom zamišljaš osobu koju je betty blue onako temeljito i precizno opisala, što mi se baš svidjelo
Znači tvoj alfa je ona izgrađena osoba iz nhenog posta, a moja alfa je Zdravko Mamić
A obje volimo bettinog
E to to Flopi
Meni je Mamić seljačina![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.06.2019. at 20:07
Moje pitanje nije bilo jesi li dojila nego jesi li protiv dojenja ako ti smetaju istupi nekih dojilja.
Odnosno, da budem posve jasna, moja pitanje ukazuje na logicku pogresku u tvojoj tvrdnji da si protiv feminizma jer ti smetaju istupi nekih feministkinja.
I ovo sto konfuzika tvrdi vise nije logicka pogreska nego naprosto...ne znam, privilegiranost, da budem blagorjeciva. Da vam netko riba klitoris na ribez jer je takav obicaj ne znam biste tako lako govorili o suvisnosti feminizma.
Riri, crni feminizam nije protiv feminizma, niti je feminizam protiv muskaraca. Crni feminizam je struja unutar pokreta feminizma koja pokusava naglasiti probleme crnih zena (women of color, ukljucuje sve ne-bijele zene) u USA. Mi ne znamo NISTA o problemima tih zena nizi bih se usudila ista komentirati jer bi to bio komentar iz jedne vrlo vrlo privilegirane pozicije hrvatice u hrvatskoj, u EU, koja o rasizmu zna tek ovlas. Dakle, nisu to suprotni ili medjusobno iskljucivi pokreti nego pokreti koji se medjusobno nadopunjavanju.
Takodjer, feminizam je skup ne-homogenih struja i to je dobro jer se potice rasprava.
Jos jedan takodjer - kada netko kaze da se sminkamo jer nas je drustvo uvjetovalo, time se ne govori ni dobro ni lose o sminkanju - time se propituje uzrok. To nije sud, to je rasprava. Meni je zao da se rasprave na forumu dozivljavaju tako osobno pa odjednom krecu prozivke kako se nekog napada, krecu se okupljati "zrtve napada" u snazne obrambene tabore i slicno.
Ovo je forum, tema je filozofska, suck it up i borite se argumentima, odnosno argumentima obrazlozite svoje stavove.
Cekam sasu i pulinku
Alpha koliko znam dolazi iz zoologije, odnosno ponasanja drustvenih zivotinja, a koristi se i u psihologiji. Koliko je zastario ne znam, al sam nedavno citala clanak o karakteristikama alfa zena, znanstveni, pa mislim da se jos koristi. Kako nisam ni biolog, ni psiholog, nit stignem citati, nadam se da ce se netko javit tko je procitao![]()
Al eto, da me ubijete, ni ja ne kuzim kako netko moze biti za ravnopravnost i za alfu u svom domu kad to ne postoji.
Konfuzija, zaista ni ja nisam sigurna da dobro shvacam sto zelis reci. Da ti je OK da ti se netko drugi izbori za tvoja prava, a ti uzivas i ogradjujes se.
Odmah se sjetim aktivistickih IVF dana i tzv. podupiruša koje su pomagale, a nisu bile zainteresirane osobno. I onih koje su se komotno uljuljkale i cekale da mi izborimo prava i za njih.
Posljednje uređivanje od Jelena : 27.06.2019. at 20:49
Pa Anitin je muz prava alfa- ako vec binarno dijelimo svijet- on zaradjuje, brine za zenu i djecu, na njoj je da ga slusa, on ju vodi.
Inace je Betty super napisala. Mozete se stoputa nazivati nefeministkinjama. Ako usput tvrdite da ste za ravnopravnost spolova sve sto pokazujete je da ne razumijete sto feminizam jest.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa meni znači da je to osoba koja se bori, zna preuzeti vodstvo ako to treba (ni ne može drugačije), zna i može motivirati okolinu, naprosto netko tko se ne da izbaciti s tračnica, tko se uhvati 'posla' i istovremeno ga delegira drugima, naprosto aktivan, ona(j) kojeg drugi (po)slušaju jer im je smislen i s njim/njom imaju osjećaj da nekamo idu.
Sent from my ZTE BLADE A910 using Tapatalk
Na tim testovima vecina ljudi koji imaju imalo snaznije stavove ispadaju "alfe"
U mojoj firmi se doduse ne zove tako nego popustljivi i nepopustljivi ili nesto slicno
Sasa!Od tebe stručne nismo očekivale ovakvu definiciju alfe!
![]()
Pa ja u strucnom smislu nikada ni nisam razgovarala o alfama i betama. Ali jasno je da je alfa muzjak termin koji opisuje dominantnu jedinku. Sto Anitin suprug iz svega navedenog definitivno jest. Pa kom pravo kom krivo.
Posljednje uređivanje od sasa : 27.06.2019. at 21:23
Al je super kad antifeministkinje po vokaciji, objasnjavaju jednoj submisivnoj zeni da se izbori za svoja prava koja su joj oduzeta u ime alfa muzjastva, koje ih navodno privlaci.
E, bravo! Ne znam je li uopće moguće objasniti preciznije.
pa ne znam baš
sigurna sam da bi te antifeministkinje na isti način savjetovale submisivnog muškarca koji bi bio nezadovoljan u svojoj vezi s alfom, muškom ili ženskom, svejedno.
Zapravo je problem što je naš forumski Alfa zapravo zamišljeni, idealni, pomalo glorijasti muž na kojeg se žena u svakom smislu uvijek može osloniti i koji je podržava u svemu pa i u tome da ona bude alfa.
A to onda više i nije pravi Alfi.
Meni se cini da svaka forumasica sad odjednom moze reci - pa nisam mislila na tog alfu nego na mog alfu, odnosno da je alfa sta god ju rajca
Dobro je flopica rekla, Zdravko Mamic je utjelovljenje alfa muzjaka, sta god mi mislili o tome. Dominantan, (bio) visoko pozicioniran, agresivan, rodjen da vodi jer sasvim sigurno nije rodjen da slijedi nekoga.
Pa eto Sasa mislila sam da smijem, nigdje ne piše da antifeministkinje ne smiju sudjelovati u raspravama, ali možda bi bilo dobro da se uvede u pravila foruma.
Zdravko Mamić mi nikako nije alfa muškarac, kao ni Milanović jer pravi alfa muškarci ne nameću drugima svoje mišljenje da bi postali lideri. Oni su prirodni lideri zbog sposobnosti, inteligencije i visokog samopouzdanja. Ne možeš na silu biti alfa, takve nitko ne doživljava.
Je li svaka zena (ili osoba, nevezano za pol?) koja se ne izjasnjava kao feministkinja antifeministkinja?
Evo baš sam nedavno gledala dokumentarac o pravom alfa muskrcu. Julije Cezar. Nema puno većih alfi od njega... Rođeni vodja, inteligentan, hrabar, lukav, obrazovan, ma genijalan u toliko mnogo aspekata... usput odgovoran za smrt desetaka tisuća ljudi, uništio Rimsku republiku, nebrojene tisuce prodao u roblje da financira svoje vojne pohode i politicku ambiciju itd.
Nisam neki ljubitelj pravih alfi...srećom nema ih puno tog ranga.
Posljednje uređivanje od sillyme : 27.06.2019. at 22:44
Po meni jeste, jer mi doista nije jasno sto to u feminizmu ima a s cim se ne slazu.
Ne moras biti feminist aktivist, to zahtjeva angazman. Ali ovako, kada laprdamo sa nasih smartfona o feminizmu, bas me zanima koje je to feministicko uvjerenje s kojim s ne slazete i samim time ne biste se nazvale feministkinjama.
Riri, nadam se da si svjesna da iznosenje misljenja i stavova na forumu automatski znaci da se ta misljenja i stavovi mogu propitkivati. Nije forum mjesto gdje svak kaze sto misli pa se lijepo razidjemo i divimo se svojoj raznolikosti, 100 baba 200 sisa i tak
Evo članak o alfama. Odnosno o njihovim karakteristikama. Savršeno opisuje ono što ja stalno pokušavam reći.
https://gentleman.hr/sigurni-pokazat...etan-muskarac/