ako je žena starija od 35 godina preporuča se napraviti pretrage koje sam ti gore napisala nakon 6 mjeseci redovitih spolnih odnosa
Printable View
ako je žena starija od 35 godina preporuča se napraviti pretrage koje sam ti gore napisala nakon 6 mjeseci redovitih spolnih odnosa
Ok hvala
Sent from my iPhone using Tapatalk
:neznam:
neki dan sam naletjela na ovaj upravo nevjerojatan članak:
http://www.vijesti.me/vijesti/dan-828243
Evo i mene kod vas:alexis:
Ima još nevjerovatniji:
http://www.fokus.ba/67404/magazin/zi...nosi-cetvorke/
ima li još koga u ovoj temi i željama?
naime, nakon dvije uredne trudnoće, imala sam dva zadržana pobačaja (20tt i 12tt; trudnoće inače uredne do kontrola u tim tjednima) i sad sam u pretragama (trombofilija), a inače urednih ostalih redovnih nalaza (papa, brisevi, kks, guk).
nije bilo problema sa začećem, ali eto sa trudnoćama u 38/39+ dobi baš nas i ne ide. :-(
ima li možda netko sa sličnom pričom za podijeliti?
Ima mene na temi i sa željom ali nije slična priča. Mama_28 želim ti brze rezultate pretraga da što prije saznate što je problem.
i ja bi vam se pridružila na ovoj temi, ako me primate. nisam još 39, ali nisam ni daleko...za koju godinu. imam jednog velikog dečkića i novi suprug i ja pokušavamo već 3 godine dobiti dijete. prolazili smo neke testove koji su pokazali da smo ok, a nakon toga ja sam u razmaku od 10 mjeseci 2 puta prirodno zatrudnjela. no i imala spontani oba puta. sad sam u procesu oporavka, potom me očekuje niz dodatnih pretraga i nada da će sljedeća trudnoća proteći u redu. ginekolozi su mi spomenuli da ću sljedeći put od početka na mirovanje i uzimati progesteron...
Nakon dva spontana preporuka je napraviti nalaze trombofilije, nadam se da je i to na listi pretraga koje planiraš raditi.
Sretno!
između ostalog, da, napravit ću i nalaze na trombofiliju. iako mi je svaki ginekolog do sada rekao da to kod mene sigurno nije slučaj, jer da je već bi mi se pojavila u 1. trudnoći koja je prošla školski...no eto, kažu da je to popularno sad raditi pa će me poslati i na to.
Nije točno.
Moja prijateljica je prvo dijete rodila bez komplikacija, drugo izgubila u 39 ti. Nakon toga su joj utvrdili da se radi o faktorima trombofilije. Samo ti napravi pretrage.
Popularno raditi...?! :-(
Ja bi to stavila u obaveznu pretragu prije trudnoće.
sigurno da ću napraviti sve pretrage, no evo trebam još malo vremana za oporavak. trenutno sam psihički malo potonula, no nadam se da ću uskoro isplivati iz ovog stanja.
:love2:
Ja sam odradila pretrage na trombofiliju, imam 2 mutacije koje mogu i ne moraju pridonijeti pobacajima, no receno mi je da zbog te sklonosti zgrusavanju i dobi ipak preporucaju heparine ako se odlucim za jos jednu trudnocu.
marla-s, zao mi je i veliki :love: saljem. Ima tema na kojoj pisu mame andjela (Kako dalje nakon gubitka...) meni su cure tamo puno pomogle i digle me kad mi je bilo najteze. :heart:
Pozdrav svima! Evo, kako su mi klinci vec veliki (9,13 i 16), nakon puno razmisljanja i kalkuliranja sa njegove, a malo sa moje strane, mm i ja smo se odlučili na jos jednu srecicu u nasem zivotu. Malo me strah jer cu uskoro napuniti 39. Da li cemo uspjeti ( svaki put sam ostala t u prvom ili drugom ciklusu) i naravno da li ce biti sve u redu. (Jednu bebicu sam izgubila u 24 tj.t. )
Sve trudnoce sam docekala i provela uz ovaj forum i nadam se da ce mi i ovaj puta donjeti srecu kao i vama svima i da cemo se uskoro druziti na trudnicama!
Eci, sretno!
sretno
Sretno Enci!
Taman kad sam počela razmišljat o odustajanju od 3. bebice zbog godina, pročitam tvoj post.
To mora da je neki znak.
Hvala cure! Cathy, nevjerojatno, imamo sva tri ista godista. Mozda cemo i cetvrto! Mami2- isto ja 77, mm73! To mora biti znak :)
Ima nas jos koje smo rodile 4. put sa 39+
Trudnoca i porod prosli bez ikakvih problema. Dijete zdravo.
Doduse imala sam nesto cesce preglede, povisen tlak, pa sam ga terapijom regulirala, no odbila sam amniocentezu. Nisam trebala mirovati, dobila sam samo par kila. Porod je bio tako brz i lagan, bez tiskanja, da ne bih vjerovala da se i tako moze roditi da nisam dozivjela :)
Nakon svih problema s trudnocama koja sam imala kao mlada mama, ova u "starim" godinama je bila kao iz price.
I onda setas s kolicima sa mamama kojima mozes biti mama.
Moja me kasnorodjena kcer pomladila za bar 10 godina.
Ok, ponekad je tesko biti mama u 40im, teze nego u 20im, ali je divno.
Eci, sretno.
Ali počni odmah raditi na tome.
Vrijeme užasno brzo prolazi, a ženska plodnost opada.
Hvala!
Danas mi je tek 5 DC . Jos malo i bacamo se na posao.
Sta je sa ovim forumom, nestalo mi je pola posta. Velika mi je dilema ici na amnio ili ne. Nadam se da su druge metode napredovale od kada sam zadnji puta bila trudna. Ima vremena, samo da se pokaze plusic pa cu razmisljati o ostalim stvarima.
Sretno Eci!
Ja sam 4. dijete rodila s 40. Puno mi je lakše bilo s prvo dvoje nego s druge dvije. Godine ipak nose svoje. Jedno je s 30, drugo s 40., al sad kad su malecke veće ipak je lakše.
Pozdrav svima i od mene!
Nadam se da me primate u društvo iako nisam stara forumašica (godinama vas čitam no dugo mi je trebalo da vam se i aktivno priključim)..
Danas ste mi uljepšale dan i cijeli tjedan i mjesec :-)
Ja sam prije dva mjeseca napunila 39... imam dvoje male djece i pet izgubljenih trudnoća... iako sam oduvijek htjela biti po godinama mlada mama sve mi se u životu drugačije posložilo.. i sad bi silno htjela i treće dijete, no u mojoj široj okolini svi imaju najviše dvoje djece pa me zbog toga, a i zbog godina, gledaju kao nenormalnu i zbog toga sam usamljena u tom dijelu pa bi se rado ovdje družila sa vama :-)
Bas mi je drago da nas je sada vise ovdje! Kad sam se bila prvi put javila ovdje, dugo nije bilo odgovora, kao da sam zagusila temu... Isto imam par prijateljica koje razumiju ovu zelju, a ostatak okoline, usudim se reci i blize i dalje, me onako gleda postrance. Nakon dvoje zdravih pa dva pobacaja, sto sad jos razmisljam dalje? Nedavno sam tako u jednoj prilici bila cool pa samo mirno rekla otkud vam pravo... I sad se nadam novoj trudnoci, jako me strah uopce jer su i dr podijeljenih misljenja sto raditi u iducoj, a za okolinu bi najradije sutila dok sami nece primjetiti jer onda me valjda nitko nece castiti neugodnim komentarima?
Jos sam par dana do punih 40. Uvijek sam mislila i zeljela troje do 35, no zivot je to drugacije donio.
Kako i da li vi reagirate na te komentare? Povremeno me to pogodi, a ponekad se odbije od mene ko ping pong loptica.
Sto kazu vase bolje polovice na zelju za jos djece?a
Zelim nam svima brze plusice i zdravo dosadne trudnoce!
Cure, ja ne bi nista govorila nikom od koga ne ocekujem podrsku. Ne trebaju vam negativni komentari. A, ako ih ko bude inao kad zatrudnite, tome bi bome odbrusila da gleda svoja posla ;)
Ne razumijem zasto negativni komentari? Zbog godina? Zasto bi nekog bilo briga sa koliko godina cete roditi svoje dijete? I zasto se vi zamarate sa tim sta neko misli o tome? Ja nisam naisla na negativne komentare a i poznam puno mama koje su rodile 40+ i bas su omiljene u drustvu na klupici. :)
Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk
Slažem se. Baš te briga... I sama sam se našla u situaciji da ljudi u parkiću ne znaju da li sam mama ili baka, hehehe, ali nije me to pogađalo. Naprotiv, znalo me zabavljati. Ja nemam iskustva majčinstva u mladim danima jer sam prvi put rodila u 38.godini, ali znam koje su prednosti majčinstva u četrdesetima: čovjek možda ne trči tako brzo kao 25-godišnjak, ali psihički je stabilniji i iskusniji, pa se lakše nosi s mnogim situacijama koje su mlađim roditeljima izazov. A za one kojima to nije prvo dijete pa imaju i vlastito iskustvo to isto može biti samo prednost. Sretno!
cure, samo naprijed. ako želite još djece, imajte ih. :-) samo požurite, jer u godinama oko 40-te ili iznad 40-te, slobodno možemo reći da svaki mjesec znači puno, ne za zavidne susjede i znance, već za naš reproduktivni kapacitet.
rodila sam u 42-drugoj i nikad nisam čula zloban komentar, naprotiv, samo riječi ohrabrenja od osoba koje su znale koliko imam godina. oni drugi koji nisu znali koliko imam godina, jer ne piše mi na čelu, nisu niti mogli komentirati.
sretno svima! :-)
Mogu komentari bit i zbog tretjeg djeteta. Ima ih dosta koji se i tome cude: "a sta ce ti to?"... a to su uglavnom isti koji su nakon prvog djeteta skloni ispitivati "a kad ce drugo?" A opet ima ih i koji nakon drugog ispituju, "a kad ce tretje?" Sto ljudi, sto misljenja :D
Meni većina ne komentira u lice (rodbina) nego mi tata prenese. Ono, pa ima troje pa kaj će joj četvrto i još u tim godinama...:roll:
Ova osobna interakcija je pozitivna , svi se vesele i čestitaju.
Najbolji su mi oni koji prije ljeta nisu skužili trbuščić i sada padaju na guzicu kada me vide.:lol:
Ah, ti ljudi kao da uživaju baviti se tuđim životnim izborima. :-( mama_28 sretno!
Sjetila sam se jednog lijepog teksta koji sam nedavno čitala vezano uz takve situacije...
https://www.facebook.com/rodaneplodn...99634876777169
Da, da to su oni koji pitaju kad ce drugo, a za trece su me znali pitati sta se zalomilo? Uglavnom svi moji prijatelji znaju da si vec dugo prizeljkujem cetvrto i nitko nije imao lose komentare. Sto se majcinstva tice sigurna sam da bi kvalitetnije provodila vrijeme i imala vise strpljenja sada, nego kad sam rodila najstarijeg sa 22.
Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk