Mene muči porast carskih rezova u splitskom rodilištu :(
Svi završavaju na način, žena otvorena 10 cm, beba se nije dovoljno spustila.
Pa ljudi moji što je to????????????
Printable View
Mene muči porast carskih rezova u splitskom rodilištu :(
Svi završavaju na način, žena otvorena 10 cm, beba se nije dovoljno spustila.
Pa ljudi moji što je to????????????
Dobro, ne baš svi, ali tri moje prijateljice, čak tri su upravo zbog ovoga gore završile na cr :(
osobno ne kužim tu negativnu famu oko cr, bolje cr nego izmrcvarena beba
cr je operativni zahvat koji nosi svoje rizike, produzava vrijeme oporavka i sl.
da se u rodilistu podrzava prirodni porod (prirodni nije isto sto i vaginalni!) ovakvih slucajeva bi bilo manje, i uvijek mi je zao cuti
nedavno sa imala srecu cekati prijateljcin slican porod, kad lijecnik zeli da se rodilja porodi dok je on u smjeni, pa nasilno zeli ubrzati porod a tijelo jos nije spremno, na kraju smo nije bio carski nakon cjelodnevnog radjanja sto pod dripom, sto pod gelom....a sve je moglo ici normanim tijekom...manje sokantno i za bebu i za majku
trebalo bi saznati postotak carskih u nasem rodilistu, bas me zanima
Negdje sam čula da je broj CR u Splitu ili općenito u RH smanjen jer je Milinović tako naredio,to je opreracija koja puno košta...
pa radje izmrcvare ženu...
ja ne znam zašto se stvara tolika fama oko tog rodilišta. svaka žena je priča za sebe, tribaš se zauzet za sebe i jasno reć šta želiš a šta ne.
mene su pitali želim li šetati ili bi radije legla, nisu mi dali drip na silu i ni nepotrebno, nego tek nakon nekoliko sati šta nisam imala trudove a plodna mi je pukla, isto tako trudile su se da mi ne rade epi.
eto , nemojte se drage moje uvaljivat u negativne filmove i sebi nabijat paniku bez razloga. imajte svoj plan, jasno im recite šta želite i to je to. svima je u cilju da porod prođe šta lakše i da sve bude ok.
pa ne moze se reci da smanjenje broja carskog znaci vise mrcavrenja zena
ja bih rekla obrnuto
ali uz uvjet, naravano, da se sto manje uplice i diktira prirodni tijek poroda
nije ma daj već je to točno.
nemoj se ljutit i nemoj me krivo shvatit alja mislim da su to totalne gluposti. tako se stvaraju mitovi. ministra osobno ne podnosim, al odbijam virovat da može tako nešto naredit
pa kako ne može' pa jel vidiš šta se radi u zdravstvu? sve se živo plaća. a to im je smanjenje troškova,jer ako se ne varam Cr košta jako puno,neću sada bubati cifru...
zato sam i rekla nemoj se ljutit i nemoj krivo shvatit. ja imam svoje mišljenje, ti svoje. i ja imam u obitelji par koji se bori protiv neplodnosti pa mi je poznata problematika.
al i dalje mislim da ne triba dizat paniku i krenit na porod sa tako negativnim stavom.
neznam dal se povecao broj carskog u splitkom rodilistu ili ne, ali znam da onaj dan kad sam ja rodila na Cr, su jos 4 zene rodile putem carskog. to je znaci nas 5 u jedan dan. ja i cura koja je bila kraj mene u sok sobi nismo imale dogovreni , s ostale 3 ne znam sta je bilo. e sad, dali je to samo slucajnost bila taj dan ili ne, neznam.............
ja isto ne volim taj stav...
nije baš tako sve crno...
slazem se!
kad sam krenila u rodiliste, meni je samo bilo na pameti kako me jos samo malo djeli od trenutka kada cu ugledati svoje toliko cekano djete, nisam mislila ko bi mogao bit od doktora, i tokom trudnoce nisam tila slusati nikakve price o "njima" tamo.
ja sam u radaoni provela 18 sati, i nisam niti jednom vrsnula niti njima nesto prigovarala. mislim da meni nitko nije kriv sta se to sve oduzilo ( je da su mozda me mogli malo prije odvesti na Cr,al dobro), al ipak za ekipu koja mi je bila u radaoni nemam bas nista ruzno za reci.za razliku o sestara na odjelu, ali vec sam pisala o njima, tj. o jednoj doticnoj.
Pa jasno sve se mi trudimo ne biti "bitch" i sve mi pretrpimo, više ili manje, iako smo i pod hormonima, iako nismo sve iste, nije nam svima bio isti porod, nije nam svima bilo jednako roditi, ALI (uvijek postoji ono ali), DA LI JE ŽENA KOJA DONOSI NOVI ŽIVOT NA SVIJET, KOJA MORA PROĆI KROZ BOL I NEŠTO NOVO, ZASLUŽILA DA SE PREMA NJOJ PONAŠA NAJBLAŽE I NAJLJEPŠE ŠTO MOŽE. Mislim da jest! To je cijela poanta.
Kad smo do cr, ne vidim zašto cr ako je žena otvorena 10 cm, osim onog što je i Zrinka rekla, požuruju porod, požuruju i to rezultira time da je beba visoko, a žena je dobila trudove za izgon. Nije vrag da je postalo moderno da se bebe ne spuštaju.
A što se tiče Milinovića, o tom čovjeku ne želim niti razmišljati, kamoli komentirati ga!!!
evo i mojih dojmova o novom rodilištu
kao prvo moram reći da nemam ni nekih prevelikih zamjerki na staro rodilište, mislim da je bitnije osoblje i njihov odnos prema nama nego sobe i wc-ei
iako je sad puno ljepše i osječala sam se puno "čistije" sa wc-om u sobi
kreveti su super, možete podizati naslon za glavu gore, dolje, s novim madracima više ne bole leđa, ništa ne škripi
super mi je multi funkcionalni ormarič, koji se pretvara u stolić, a ima i minibar
puno je tiše i mirnije, i uopče nema gužve jer ja sam stalno mislila, budući da su svi govorili da je kapacitet rodilišta isti kao prije, a da su u međuvremenu zatvorili neka rodilišta , da će biti gužve i stavljanja više od 2 rodilje u sobama, ali nije
što se tiče stavova o dojenju mislim da se puno promjenilo u odnosu na prije 3 god
sestre potiču dojenje, i ne davaju tako lako adaptirano mlijeko, prvo dugo pokušavaju da žena proba dojit, a tek ako je dijete dosta iznervirano,a ne želi sikiti donesu malo mlijeka da se dijete smiri (i to ne davaju bočice,nego čašice)a onda opet potiču ženu da stavi dijete na sisu
ovaj put me nisu rezali, sa mnom u sobi je isto bila žena koja nije rezana, pa ne znam je li to slučajnost ili su i tu se promjenili na bolje
dijete su mi odmah stavili na prsa, odnijeli su ga samo nakon jedno sat vremena da ga izvažu, i onda je sa mnom odveden u sobu
još jedna promjena zbog koje sam se osječala puno ljudskije je da ujutro u vizitu dolazi samo jedan doktor i jedna sestra, i ne morate skinut gačice ranije , nego kad oni dođu
i na kraju, svo osoblje mi je bilo super i jako ljubazno,sestre dolaze često i pitaju je li sve u redu , je li treba što pomoći
i na kraju evo vam par slika sobe u novom rodilištu
https://picasaweb.google.com/1036134...566/Rodiliste#
hvala zrinka!
a di stave 2 bebe?
ima mista pinky, ne boj se, velike su sobe
Meni izgleda super, pristojno, čisto i baš onako kako treba biti.
Ne znam, nakon dugo razmišljanja, ipak ću ići s planom poroda i vjerojatno doulom koja će se pobrinuti za sve to.
Ima li tko preporuku za predivnu doulu u St???
i zaboravila sam napisat još jednu promjenu u vezi dojenja
ako vam dijete završi na neonatologiji možete se u sobi izdajat, sestre vam daju sterilnu čašicu i nose vaše mlijeko na neonatologiju
inače vi možete 3 puta ići dojiti,u 9, 12 i 15 h
i još jedna ne promjena
koliko sam ja vidila u ovih 5, 6 dana roditelji su samo 2 dijece odnijeli kući u AS
u koju uru počinju sestre u prizemlju skupljati uputnice za preglede kod ginekologa u novom st rodilištu? u 7 ili ranije?
pinky, pocinju ti negdi oko 7.30-8 , ali ne prije.
ali to skoro ulazis u bolnicu?
evo bila jutros na pregledu. vjerojatno ću na hospitalizaciju krajem mjeseca
je, za sad je sve ok, hvala bogu.
hvala :heart:
Jest stvarno lijepo i čisto, ali mene manje zanima ovaj dio, više me zanima to što se vezano za porod nisu puno pomakli.
Navodno još uvijek se rađa samo ležeći :( ja ne želim!!!
Htjela sam u kadi, ali u njoj očito još uvijek hlade lubenice :(
Ako ništa drugo bit će hladnih lubenica :)))))))))))))))))))
Nažalost da više ne hlade lubenice trebali bi zaposliti bar pet doktora...O sestrama neću ni govoriti.
Ajde bar su vam lijepi ogromni hidraulični kreveti .
Pinky:heart:za ekipu u drobu!
evo me već 2. tjedan na patologiji trudnoće, sve je za sada stvarno super osim spize. ugodno sam za sada iznenađena, vidit ćemo kako će dalje biti (kuc, kuc, kuc).
eto jesam ti rekla.... sretno:klap:
Sretno :)
pinky a je bas sve mislim di si ti. znam da si nam pisala da ces malo prije uci u bolnicu, ali nisam upamtila kada.
nek si ti zadovoljna, i nek i dalje tako ostane.
javi nam se kad stignes, da smo u toku ;-)
SRETNO! :bye:
Čujem da je krenuo porod u vodi...ima li tko potvrđenu informaciju???
Ja bi svakako pristala ovo puta roditi u vodi...za sada imam sve uvjete za to...