:lol:
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Printable View
:lol:
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Vi bar znate da ste sposobne rodit, ja sve mislim da ovo neće nikad van :joggler:
Apsu, ti jos imas fore 2 tjedna, nemoj se obeshrabriti :)
Rekao mi doktor da mi daje 10 dana nakon termina, znači još 6 i silit ce me na induciranje..
da, tak su i mene prvi put silili i na kraju prisilili. drugi put sam rodila s 40+4 pa nije bila frka, ali se zato treci put nisam dala prisliliti i rodila 15 dana nakon termina. vec sam mislila da cu ostati zauvijek trudna :lool:
nakon prvog ne bi vise pristala na indukciju ni da sam duze cekala :mrgreen:
Ja sam drugu mislim 10 il 11 dana prenijela....
da nije bila jumbolina....valjda bi odbila indukciju..ovak sam samo uspjela ispregovarati da me pusti doma 5-6prstiju otvorenu...da dodjem drugi dan na indukciju:lol:
I naotekla sam prestrasno bila....hobiti imaju elegantna stopala prema mojima tada...
Strah me sada što se tiče te indukcije, ne znam koliko ću se usuditi ići po svome, nikad si nebi oprostila da se nešto zakomplicira.. nadam se da neće doći do toga, ajde bar je čep počeo curkati, možda dođe prirodno..
i ja sam bila uzasno naotecena u prvoj i trecoj t. oboje su bili 4200, mozda ima veze s tezinom bebe, ko zna
u drugoj t nisam uopce oticala, a mala je bila 3300
Apsu, ma daj zaskoci muza, tko ga pita....to je za dobrobit djeteta :-)
I da, s obzirom da je moj vbac bio s dripom, ja preporucam da trazis epiduralnu ako te prisile na indukciju (znam da se nece svi sloziti, al ovo je moje misljenje na osnovu vlastitog iskustva-ja je nisam dobila i bilo je uzasno)
Moja indukcija...Katja je imala 4540g i 57cm
i kao necu ja epiduralnu..dosla 6 otvorena...nakon 2h dripa i muke nisam se uopce otvorila....pa mi dr. rekao....ajde dokazali ste prvi put da mozete bez epiduralne...sad ju uzmite da se otvorite..i nakon pola sata epiduralne sa 6 na 10 i stigla gospodicna....
ne kazem da treba epiduralna...al eto moje iskustvo....
daj neću vas čitati uopće, samo se nerviram bez veze, imam fore još 6 dana pa ću onda razbijati glavu kaj dopustit a kaj ne.. zapravo sam razočarana jer već 5 dana vučem lažne trudove i stalno mislim da će početi, prije 5 dana sam mislila da je to to i sad mi je iz dana u dan sve gore.. sutra imam pregled, ak mi ne kaže da sam barem malo otvorena ja ću si pucati u glavu :mrgreen:
Ginger.. ne da.. ne da i gotovo hahahaha
Ja sam svaku put pitala nakon sto su mi predlagali da li treba indukcija....koji su razlozi i da li moram.
Nekad ti predloze eto....beba dovoljno velika, ti u terminu pa da se rijesi....
e u takvim situacijama sam odbila...
Slusaj sebe i ono sto ti navedu kao razlog, ako pitas bez napadackog stava vjerovatno ces dobiti normalan odgovor....
Nestrpljivost kod ocekivanja poroda...cesto izaziva samo nepotrebnu nervozu....ja sam si u glavi za svaku zabrijala da cu prenijeti....pa sam se postedila odbrojavanja kad cu....
prvu sam bila u soku kad sam rodila dva dana prije termina:lol:
Skaci po pilates lopti kad nemres po muzu:bouncing:
ma to s otvorenoscu nema veze s vezom. jedina "korist" od bezveznog prckanja dole je da mozes pobrati neku infekciju. ko da je bitno jesi li otvorena ili nisi ako trebas roditi svaki dan :)
ja sam u prvoj t ko budala isla na one preglede svaka 2 dana (s po 2 sata cekanja u trudnickoj) i svaki put me drugi dr pregledavao--to fakat nije normalno. i naravno svi su mi govorili 'pa vi niste uopce otvoreni, bla bla'.. kao da sad svaka zena mora biti bar malo otvorena. meni su to govorili od 37 tjedna--znaci mjesec i tjedan dana!! ludaci.
e ta zatvorenost i ta sokiranost zatvorenoscu i mene je izludjivala.
so what!
puce vodenjak, pregled, ali vi ste zatvoreni, totalno, zabetonirani, ne bude nista od toga.
jap, eto male 10h kasnije. :mrgreen:
Što mi možemo birati bismo li išle ili ne svaka dva dana u TA na pregled? Ja bih svakako onda odabrala da ne idem ako nemam trudove. Hm, ali opet, kako znam da je sve ok? Mogu i oni samo napraviti uzv? Ili živim u oblacima.
ja sam isla samo na ctg.
Jel to bila neka posebna borba? Ja ni sad ne radim vaginalne preglede jer nema ni potrebe, a rado ne bih da čačkaju dolje jer se eto to tako radi.
Tako se i ja mučim sa tom TA, prvo sam išla jednom tjedno a sad svaka dva dana, čekanje u TA i po 3-4 sata, sutra idem opet :roll: .. ali nisu me svaki puta gledali dolje, najbitnije mi je otići radi CTG-a da vidim kako je bebica..
ne.
0d 39+6 do 40+2 sam isla samo na ctg, svaki dan, ali i to samo radi GD.
pregled u trudnicku sam isla svaka 2 tjedna (ne sjecam se da li sam zadnji tjedan isla na 7 dana)
Tak mi to i ima smisla - vidjeti kako je beba, a ne jesam li ja otvorena ili nisam!
leonisa, GD? :oops:
gestacijski dijabetes.
Ja sam iz druge dimenzije ( :lol: ), ali na pregled sam isla svaka 2-3 dana od 40+0 do 42+0. Nisam stigla na indukciju na 42+2 jer se rodio dan prije toga. Na CTG-u sam bila ukupno tri puta, a na ovim pregledima smo provjeravali samo kolicinu plodne vode ultrazvukom.
Na sd-u sam da, upravo sjedim u čekaoni al nekak nije gužva, izgleda da su svi osim mene rodili :D
Jutro Apsu draga kako si nam ?
Evo mene i da se javim i tu malo. Jutros me u 6 probudila jaka menstrualna bol i tren vruce pa hladno i tako dignem se ja pa krenem mjeriti hmm nisu pravilni. Onda me potjera na wc i odo se ja otuširati i obrijati za svaki slučaj ako krene. Evo sad ležim na kauču i sad je drukčija bol nije vise menstrualna nego pocinje iza od leđa pa se širi prema naprijed prema maternici i kad stisne onda boli uff ufff. Pokušavam smireno disati i popustiti se koliko mogu. Opet mjerim vrijeme i tren su u pravilnim razmacims od 10min pa onda malo nepravilni hmmmmm
super, stize nam jos jedna bebica :heart:
sarasvati, mozemo birati, samo ne dodes na pregled, ko da je njih briga :mrgreen:, ionako narucuju zbog protokola. meni je protokol s vremenom postao nebitan (u odnosu na moje potrebe i preferencije)
bebu sam pratila tako da sam brojala pokrete. isla sam kod jedne super privatnice na preglede, bila sam s 37t, tad mi je rekla da je sve spremno i da cu uskoro roditi, pa sam dosla s 40+5 provjeriti protoke, i onda sam na kraju rodila s 42+1 :lol:
evo, recimo, amnioskopija...nakon zadnje trudnoce zakljucila sam kako je ona nepotrebna. sve se vidjelo na UZV. na UZV je vido da je mlijecna (cak je is tudentima pokazivao :drama:) i sam je rekao kako se na UZV lijepo vidi kad je plodna voda mlijecna, cak sam i ja naucila kako :)
i meni nije uopce bio bitan taj podatak.
kao ni da li sam zatvorena/otvorena. UZV i/ili CTG su mi bili sasvim dovoljni.
bit ce da je to zbog toga sto sam u prvoj trudnoci imala minimalan broj vaginalnih pregleda zbog rizika, pa sam shvatila kako su oni, zapravo, nepotrebni.
Kod mojeg ginekologa je standardna praksa da je sve nepotrebno dok, jel, ne postane potrebno. Radi jedino UZV redovito jer niti boli, niti je stetan, plus sto putem UZV-a vidi sve sto treba. Da netko spomene rutinsku amnioskopiju, valjda bi se covjek tri puta prevrnuo.
Nakon iskustva s obje strane bare (ok, u HR nisam bila trudna, ali nije ni bitno), mogu skoro pa sa sigurnoscu reci da se u HR opcenito u zdravstvu rade gluparije, prvenstveno zato sto to nitko nista ne placa direktno iz dzepa. Pa je onda sve free for all.
I meni je moja dr radila samo ultrazvuk. Dve puta me pregledala vaginalno, jednom na moje inzistiranje jer je MM isao na sluzbeni put od par dana, a kako sam se u prve 2 trudnoce otvorila dosta rano bilo me malo strah. I drugi put kad sam dosla na porod.
Tako da mislim da to ipak ovisi od dr.
Meni je amnioskopija oba puta pokrenula porod
Jednom na okruglo 38tt, drugi put na 39 tt
Oba puta pl.voda totalno bistra
Nakon drugog poroda, kad je mala izasla totalno prekrivena verniksom, babica je komentirala: joj malena, mogla si ti jos biti unutra
Zao mi je sto se u tom trenutku nisam sjetila reci: i bila bi, da me niste nadripali...
Ne kazem da je sve nepotrebno, al neke stvari jesu
Ja cu u trudnicku ambulantu slijedeci tjedan, s punih 38 tt, iako mi moja ginicka rekla da mogu i kasnije - i ako budu htjeli raditi amnioskopiju, zamolit cu da odgode, ako nije nuzno - ctg i uzv bi trebali biti dosta
Meni ju jos nisu radili a 40+ 5.. Nadam se sa necu to ni docekat, osim ako u rađaoni nece provjeravat..
Mislim da na SD ne rade amnioskopiju...barem meni nisu niti jednom, a drugu curku sam rodila u 42tjednu...
Mislim da je njima neki standard ctg
A prije 2 dana su mi htjeli radit al nisam bila otvorena :neznam:
I to mi je isto sad mutavo, kad god dođem na pregled putaju me ko mi je doktor, sve nesto citam svi imaju svog doktora , mole se da ce on bit u dezurstvu kad ce radat itd.. Mene je svaki puta u TA pogledao netko drugi, nemam nikakvog svog doktora :neznam:
Ništa, jedini komentar je bio da ide polako ali sigurno, u stilu omekšalo je..