Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 318

Tema: Jačina trudova

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

daj neću vas čitati uopće, samo se nerviram bez veze, imam fore još 6 dana pa ću onda razbijati glavu kaj dopustit a kaj ne.. zapravo sam razočarana jer već 5 dana vučem lažne trudove i stalno mislim da će početi, prije 5 dana sam mislila da je to to i sad mi je iz dana u dan sve gore.. sutra imam pregled, ak mi ne kaže da sam barem malo otvorena ja ću si pucati u glavu

Ginger.. ne da.. ne da i gotovo hahahaha

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja sam svaku put pitala nakon sto su mi predlagali da li treba indukcija....koji su razlozi i da li moram.
    Nekad ti predloze eto....beba dovoljno velika, ti u terminu pa da se rijesi....
    e u takvim situacijama sam odbila...

Slusaj sebe i ono sto ti navedu kao razlog, ako pitas bez napadackog stava vjerovatno ces dobiti normalan odgovor....

Nestrpljivost kod ocekivanja poroda...cesto izaziva samo nepotrebnu nervozu....ja sam si u glavi za svaku zabrijala da cu prenijeti....pa sam se postedila odbrojavanja kad cu....
    prvu sam bila u soku kad sam rodila dva dana prije termina

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Skaci po pilates lopti kad nemres po muzu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma to s otvorenoscu nema veze s vezom. jedina "korist" od bezveznog prckanja dole je da mozes pobrati neku infekciju. ko da je bitno jesi li otvorena ili nisi ako trebas roditi svaki dan

ja sam u prvoj t ko budala isla na one preglede svaka 2 dana (s po 2 sata cekanja u trudnickoj) i svaki put me drugi dr pregledavao--to fakat nije normalno. i naravno svi su mi govorili 'pa vi niste uopce otvoreni, bla bla'.. kao da sad svaka zena mora biti bar malo otvorena. meni su to govorili od 37 tjedna--znaci mjesec i tjedan dana!! ludaci.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e ta zatvorenost i ta sokiranost zatvorenoscu i mene je izludjivala.
    so what!
    puce vodenjak, pregled, ali vi ste zatvoreni, totalno, zabetonirani, ne bude nista od toga.
    jap, eto male 10h kasnije.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Što mi možemo birati bismo li išle ili ne svaka dva dana u TA na pregled? Ja bih svakako onda odabrala da ne idem ako nemam trudove. Hm, ali opet, kako znam da je sve ok? Mogu i oni samo napraviti uzv? Ili živim u oblacima.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam isla samo na ctg.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel to bila neka posebna borba? Ja ni sad ne radim vaginalne preglede jer nema ni potrebe, a rado ne bih da čačkaju dolje jer se eto to tako radi.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Tako se i ja mučim sa tom TA, prvo sam išla jednom tjedno a sad svaka dva dana, čekanje u TA i po 3-4 sata, sutra idem opet .. ali nisu me svaki puta gledali dolje, najbitnije mi je otići radi CTG-a da vidim kako je bebica..

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne.
    0d 39+6 do 40+2 sam isla samo na ctg, svaki dan, ali i to samo radi GD.
    pregled u trudnicku sam isla svaka 2 tjedna (ne sjecam se da li sam zadnji tjedan isla na 7 dana)

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tak mi to i ima smisla - vidjeti kako je beba, a ne jesam li ja otvorena ili nisam!

leonisa, GD?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

gestacijski dijabetes.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam iz druge dimenzije ( ), ali na pregled sam isla svaka 2-3 dana od 40+0 do 42+0. Nisam stigla na indukciju na 42+2 jer se rodio dan prije toga. Na CTG-u sam bila ukupno tri puta, a na ovim pregledima smo provjeravali samo kolicinu plodne vode ultrazvukom.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Tako se i ja mučim sa tom TA, prvo sam išla jednom tjedno a sad svaka dva dana, čekanje u TA i po 3-4 sata, sutra idem opet .. ali nisu me svaki puta gledali dolje, najbitnije mi je otići radi CTG-a da vidim kako je bebica..
    ides na SD?

cekanje u toj trudnockoj me ubijala kad sam prenjela...ocaj...
    ja isto idem danas al na priv kat....
    tam sam ipak malo brze gotova....

nadam se da ne budem morala danas opet debatirati o indukciji

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Na sd-u sam da, upravo sjedim u čekaoni al nekak nije gužva, izgleda da su svi osim mene rodili :D

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jutro Apsu draga kako si nam ?

Evo mene i da se javim i tu malo. Jutros me u 6 probudila jaka menstrualna bol i tren vruce pa hladno i tako dignem se ja pa krenem mjeriti hmm nisu pravilni. Onda me potjera na wc i odo se ja otuširati i obrijati za svaki slučaj ako krene. Evo sad ležim na kauču i sad je drukčija bol nije vise menstrualna nego pocinje iza od leđa pa se širi prema naprijed prema maternici i kad stisne onda boli uff ufff. Pokušavam smireno disati i popustiti se koliko mogu. Opet mjerim vrijeme i tren su u pravilnim razmacims od 10min pa onda malo nepravilni hmmmmm

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super, stize nam jos jedna bebica

sarasvati, mozemo birati, samo ne dodes na pregled, ko da je njih briga , ionako narucuju zbog protokola. meni je protokol s vremenom postao nebitan (u odnosu na moje potrebe i preferencije)

bebu sam pratila tako da sam brojala pokrete. isla sam kod jedne super privatnice na preglede, bila sam s 37t, tad mi je rekla da je sve spremno i da cu uskoro roditi, pa sam dosla s 40+5 provjeriti protoke, i onda sam na kraju rodila s 42+1

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    , ko da je njih briga , ionako narucuju zbog protokola.
    Ne, nije tako. Ovo je edukativni forum i treba pisati točno. Naručuje se da bi se vidjelo da li je beba dobro.

Mislim da je svakoj mami to jedino bitno: da je beba dobro. A ako će UTZ, amnioskopija i CTG to potvrditi, malo je mama koje će odbiti saznanje o tome.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo, recimo, amnioskopija...nakon zadnje trudnoce zakljucila sam kako je ona nepotrebna. sve se vidjelo na UZV. na UZV je vido da je mlijecna (cak je is tudentima pokazivao ) i sam je rekao kako se na UZV lijepo vidi kad je plodna voda mlijecna, cak sam i ja naucila kako
    i meni nije uopce bio bitan taj podatak.

kao ni da li sam zatvorena/otvorena. UZV i/ili CTG su mi bili sasvim dovoljni.
    bit ce da je to zbog toga sto sam u prvoj trudnoci imala minimalan broj vaginalnih pregleda zbog rizika, pa sam shvatila kako su oni, zapravo, nepotrebni.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 02.01.2014. at 13:43

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mojeg ginekologa je standardna praksa da je sve nepotrebno dok, jel, ne postane potrebno. Radi jedino UZV redovito jer niti boli, niti je stetan, plus sto putem UZV-a vidi sve sto treba. Da netko spomene rutinsku amnioskopiju, valjda bi se covjek tri puta prevrnuo.

Nakon iskustva s obje strane bare (ok, u HR nisam bila trudna, ali nije ni bitno), mogu skoro pa sa sigurnoscu reci da se u HR opcenito u zdravstvu rade gluparije, prvenstveno zato sto to nitko nista ne placa direktno iz dzepa. Pa je onda sve free for all.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I meni je moja dr radila samo ultrazvuk. Dve puta me pregledala vaginalno, jednom na moje inzistiranje jer je MM isao na sluzbeni put od par dana, a kako sam se u prve 2 trudnoce otvorila dosta rano bilo me malo strah. I drugi put kad sam dosla na porod.

Tako da mislim da to ipak ovisi od dr.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je amnioskopija oba puta pokrenula porod
    Jednom na okruglo 38tt, drugi put na 39 tt
    Oba puta pl.voda totalno bistra
    Nakon drugog poroda, kad je mala izasla totalno prekrivena verniksom, babica je komentirala: joj malena, mogla si ti jos biti unutra
    Zao mi je sto se u tom trenutku nisam sjetila reci: i bila bi, da me niste nadripali...
    Ne kazem da je sve nepotrebno, al neke stvari jesu
    Ja cu u trudnicku ambulantu slijedeci tjedan, s punih 38 tt, iako mi moja ginicka rekla da mogu i kasnije - i ako budu htjeli raditi amnioskopiju, zamolit cu da odgode, ako nije nuzno - ctg i uzv bi trebali biti dosta

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Meni ju jos nisu radili a 40+ 5.. Nadam se sa necu to ni docekat, osim ako u rađaoni nece provjeravat..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mislim da na SD ne rade amnioskopiju...barem meni nisu niti jednom, a drugu curku sam rodila u 42tjednu...
    Mislim da je njima neki standard ctg

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A prije 2 dana su mi htjeli radit al nisam bila otvorena

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nemam pojma....meni dr.Hafner nikada nije radio..mislim cak da je rekao kad sam prvi put bila trudna da po njemu je to potpuno nepotrebno...
    al on ni ne pregledava vaginalno ....do pred sam kraj....

Nisu svi isti na SD.....

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

I to mi je isto sad mutavo, kad god dođem na pregled putaju me ko mi je doktor, sve nesto citam svi imaju svog doktora , mole se da ce on bit u dezurstvu kad ce radat itd.. Mene je svaki puta u TA pogledao netko drugi, nemam nikakvog svog doktora

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Draga a kakva je situacija danas?
    Jesi kaj otvorena?!?
    Ja sam već skoro 3 tj otvorena za prst, lažne trudove imam, ponekad bole ponekad ne, sve kosti me bole, čak se i keksam sa mm-om, ali ništa se ne dešava

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ništa, jedini komentar je bio da ide polako ali sigurno, u stilu omekšalo je..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I to mi je isto sad mutavo, kad god dođem na pregled putaju me ko mi je doktor, sve nesto citam svi imaju svog doktora , mole se da ce on bit u dezurstvu kad ce radat itd.. Mene je svaki puta u TA pogledao netko drugi, nemam nikakvog svog doktora
    ja sam se prvi put narucil kod dr.Hafnera i onda svaki put kod njega....

Prvi put rodila u dezurstvu , nije ga bilo, drugi put me narucio na indukciju....
    bilo mi je ok oba puta....

Ma nijeopce od presudne vaznosti da pogodis dezurstvo...

Ne opterecuj se.....

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ginekolog, kod kojeg vodim trudnoću, mi je rekao da nije potrebno raditi amnioskopiju i vaginalne ako je sve u redu, a kod mene je sve u redu. Baš mi je dobro bilo sve ovo pročitati.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Apsu, još uvijek u komadu?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ništa, jedini komentar je bio da ide polako ali sigurno, u stilu omekšalo je..
    kao da čitam sebe...i potpuno te razumijem

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, nije tako. Ovo je edukativni forum i treba pisati točno. Naručuje se da bi se vidjelo da li je beba dobro.

Mislim da je svakoj mami to jedino bitno: da je beba dobro. A ako će UTZ, amnioskopija i CTG to potvrditi, malo je mama koje će odbiti saznanje o tome.
    ma ok, moze biti i da im je fakat to bitno

ali ne bi rekla da je vaginalni pregled svaka 2 dana, od strane raznih osoba, nesto bas tako pozeljno i dobro za mamu i bebu (osim tog sto je neugodan). ctg ajde. amnioskopija je diskutabilna pretraga koja se, kolko sam citala, ne radi bas vise. ali vaginalci dolaze u paketu. ja sam u drugoj t na dan termina bila u rodilistu na pregledu (ne znam sta mi je bilo ) i napravila ctg (nakon naravno 2 sata cekanja) i kad sam rekla da necu vaginalni dr i sestra su me gledale ko da sam s marsa pala. a to nije bilo tako davno, 2008.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ustvari sam htjela napisati da te taj pristup navodi da pomislis (tj da mislis) da s tvojim tijelom nesto ne valja, a ustvari nije tako. svaka zena ima svoj tempo. to sto nisi otvorena sa 37, ili 39, ili cak 42 ne znaci da se neces otvoriti kad treba i roditi

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

s obzirom kako sam ja rodila nasilno ali opravdano mislim da bih ipak dala sve na svijetu da sam makar malo osjetila što su to prirodni trudovi i prirodan izgon.eto,meni je žao što je to sve tako prošlo,al mi nije važno više uopće

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    e ta zatvorenost i ta sokiranost zatvorenoscu i mene je izludjivala.
    so what!
    puce vodenjak, pregled, ali vi ste zatvoreni, totalno, zabetonirani, ne bude nista od toga.
    jap, eto male 10h kasnije.

Blažena zatvorenost mi je omogućila carski, malo je falilo da neka nadobudna doktorica odluči da pokušam prirodno. I hvala Bogu što mi je u smjenu doveo mog normalnog doktora! Pukao vodenjak, trudovi sve jači i to 4 dana prije dogovorenog carskog, 2 tjedna prije termina, a ja skroz zatvorena!

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

amnioskopija,zastarjela ili ne, nekad zna dobro doći...meni je pomogla...ctg mi rađen u 8h,kaže sve je u redu,beba ok,ja ok, a 41+0...spremaju mi papire za optust jer su me 4 dana držali u bolnici pod dg. sad će porod...u 9 h,prije otpusta,još jednom me pregledaju i to amnioskopom i utvrde zelenu plodovu vodu...naravno do 13 h sam već hitnim CR -om rodila N...tako da bi ću i u drugoj trudnoći pristati na amnioskopiju,ne bih tog straha opet preživljavala...
    Posljednje uređivanje od j-la : 03.01.2014. at 13:15

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    amnioskopija,zastarjela ili ne, nekad zna dobro doći...meni je pomogla...ctg mi rađen u 8h,kaže sve je u redu,beba ok,ja ok, a 41+0...spremaju mi papire za optust jer su me 4 dana držali u bolnici pod dg. sad će porod...u 9 h,prije otpusta,još jednom me pregledaju i to amnioskopom i utvrde zelenu plodovu vodu...naravno do 13 h sam već hitnim CR -om rodila N...tako da bi ću i u drugoj trudnoći pristati na amnioskopiju,ne bih tog straha opet preživljavala...
    uh.. jesi cijelo vrijeme osjećala bebu kao inače ii je bila mirnija/življa?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Apsu, nemoj se sad plasiti i toga
    Je, moguce je, dogadja se, al ne brigaj sad i zbog toga
    Nije da nam vecini to ne prodje kroz glavu, al najverojatnije se nece dogoditi
    Prati bebine pokrete i osluskuj...ma ni ti neces ostati vjecno trudna
    Ajde ti radije zaskoci tog svog muza

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma neda mi A već mi je rekao da nije ok od mene što toliko navaljujem, da se tu ne radi o meni i njemu nego on jednostavno ne može blizu maloga, tako da stvarno ništa od toga

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

a joooj apsu nije mi bila namjera plašiti te ...
    bebu sam osjećala do prokidanja vodenjaka...N. se smirila od tada do CR...za utjehu sam imala jednu super staru sestru koja je onim zastarjelim aparatićem (ono što ide na trbuh i uho) slušala njene otkucaje cijelo vrijeme...
    zanemari moju priču i zaskoči tm ...

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

a razumijem i to tvoje čekanje...mene su od termina do poroda svaki dan, većina poznanika (ne samo bliži), zvala i pitala ima li šta

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

pobježe mi ...
    nemoj puno razmišljati sada o tome, govori ti ona koja je proživjela čekanje kao i ti...samo ti mogu savjetovati da se opustiš i uživaš u nečemu što voliš...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sve to, i obavezno prati pokrete bebe. Bar tri puta dnevno treba leći i brojati pokrete. Treba ih biti najmanje 10 u sat vremena. Ako je manje, odi na pregled.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma miš se super miče, stalno je aktivan.. A bojim se svega ovoga i bez da čitam tuđa iskustva.. mislim, nije to strah i očekivanje najgoreg, nikako se ne smatram pesimistom, ali ovakve misli su vjerojatno normalne svakoj mami koja voli svoje dijete, isto kao što su normalne misli da će sve biti u redu i da će biti najljepše i najzdravije dijete na svijetu

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Čitam o tim trudovima ,svakojaka iskustva i sad budi pametan?! meni je to prva t. cjelu noc su me parali bokovi,a sad opet cjelo vrjeme menst.bol i kriza ,kontrakcije iman ali sve je tako izmjesano da vise ne znam sto boli! Na zadnjem pregledu sam bila otvorena 1.5 ..
    Kako mi je do bolnice 2h (a i vrjeme je nikakvo,snjezno) ne bih htjela prerano doc u bolnicu,a bogami nebi htjela i da me ulovi na putu
    Neznam sto da radim,idem se otusirat,pa cu vidjet dal ce mi se bolovi jos vise pojacavat kroz dan..

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ahaha kak je super citat sebe prije poroda

Dakle - kad stvarno pocnu trudovi, znat cete da je to to nema vise jel je il nije - je ! :D
    Posljednje uređivanje od Apsu : 28.01.2014. at 13:18

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A dal mogu ti trudovi biti isti kao menst.bolovi? Jer moji bolovi za vrjeme menge bili su boze sacuvaj!a i ta kriza ,tocnije doljni dio,kao da mi se ukljesti.. Joj apsu,ti si se rjesila,a kako boli sam porod? Manje ili vise od trudova?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mislis sam izgon? Tiskanje van- to ne boli.. Bole trudovi, to je bol koju nemam s cime usporedit, najblize sto znam je da sam kad je tek pocelo dragom rekla da imam filing ko da mi netko bubrege žmiče ko mokru krpu kad hoce ocijediti.. Al prezivjela sam, svi prezive, a kad ti stave bebu na prsa stvarno sve zaboravis

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •