ma da, mislila sam na Trg Stjepana Radića, ne na Gornji grad
Printable View
Subota!
nemojmo ovako glasovati, recite dan, mjesto i vrijeme. meni se čini bolje radni dan, subotom će se sve utopiti u moru špicera, a i kome bi prosvjedovali pred poglavarstvom (ako tamo bude meeting)?.
Meni bolje paše radni dan...
no slažem se da moramo odmah reagirati....
Jer poanta je u tome što će svi iz gradske skupštine glasati za ovaj prijedlog jer ako ne izglasaju njihovi se poslovi dovode pod upitnik!
Javite pa da saljem mail svima koje znam za prosvjed!!
ja ću svakako doći, više mi paše radni dan, ali ako će biti u subotu, isto dolazim
Ja sam za Poglavarstvo.
[QUOTE=Danka_;1746292]Poanta koju ti nisi skužila je da to nećeš moći dokazati. ;)
Kako ne?
Vrtić ima popis koja su se prijavila (s kojeg se vidi tko bi koliko plaćao).
I ima popis djece djece koju primi (i isto se vidi tko bi plaćao koliko).
I vrlo se jednostavno izračuna koji je % upisanih iz "koje kategorije"
I eto ti temelja za tužbu ;-)
pa mislila sam ako se ide na poglavarstvo subota je besmislena.
Ja mogu radnim danom pred poglavarstvom. Imam pol sata pauze, ali moram paziti da ne ostanem predugo.
Subotom se lakše organizirati...
Radnim danom bolje pred poglavarstvo...
da, zato i nudimo poglavarstvo radnim danom, a Trg u subotu.
ali, mislim da je vremenska prognoza odlučila umjesto nas:
http://prognoza.hr/sedam.php?id=seda...ska&code=14240
I ja glasam za vikend.
meni sve odgovara
[QUOTE=icyoh;1746322]Ma možeš ti podnijeti tužbu, ali to ti može s ovim argumentima proći jedino ako ti je Šeks prijatelj.
Jer službeno će kao i sad kriteriji za upis biti jedni (socijalni, broj djece, zaposlenost roditelja), a za plaćanje se uvode novi.
Ako gradski ured i dobije nalog (tajni naravno) da ugura što više djece koja bi više plaćala to će biti teško dokazati kao nešto protupravno i diskriminirajuće jer zapravo osnovni kriterij za prednost kod primanja u vrtić i jest (osim teške socijale i puno djece) zaposlenost oba roditelja. A u obiteljima gdje oboje rade su i primanja najčešće bolja nego tamo gdje samo jedan radi.
apri - istina je da će ljudi teže doći radnim danom, ali subota nema puno smisla osim ako se ne poprati novinarima jako jako
mozemo u ovu subotu krenuti na trgu, jedan od zahtjeva nam moze biti da se hitno sastanemo s predlagateljima
a ako se do srijede ne dogodi sastanak ili inicijativa, onda u srijedu pred poglavarstvom
mislim da sreijedom i jesu sastanci poglavarstva
ne bojim se utopljenosti
a i medijima je ovo trenutno jako zanimljivo
vidite npr moj topik gdje nas zovu i traze roditelje
koji se ne javljaju :)
7 dnevna prognoza je sve samo ne pouzdana 4., 5. i 6. dana :mrgreen:. osim toga svejedno je ako sipi kišica ili prši snježićak - problem je prolom oblaka. koliko prosvjed traje? pola sata, dulje?
ne javljaju se jer je strah od kamenovanja
naslov u novinama je za bogate skuplji vrtić
a poanta je u tome da je fakat dosta toga, vuku nas za nos
Cure-ovi kriterijumi za upis u vrtic. Kod nas ovakav sistem funkcionise vec duze (podnosis sva moguca i nemoguca dokumenta, osim brisa guzice, kako bi dokazao da nemas para da platis vrtic) ali pri upisu dece u vrtic to niko ne pita. Znaci prijava i upis u vrtic idu samo po kriterijumu deca sa zaposlena oba roditelja, a ako ostane mesta onda i ostali.... A tek kad je dete primljeno u vrtic, i plati se prva uplatnica (puna cena) onda se podnose zahtevi za subvencije pa kome se odobri.
sorry, krivo je kvotano, a ne znam popravit... citirala sam zubić vilu.
Apricot definitivno subota!
Mogla bi svašta iskomentirati, ali ću samo reći da je prijedlog sramota bez obzira u koji dohodovnu skupinu ljudi pripadali. Socijalnu pravdu ići graditi na leđima djece je potpuno neprihvatljivo i to ne da bi se postigla zaista neka pravda nego da se pokrpaju rupe promašenih investicija i jelte svega što je dovelo do toga... Mislim da je krajnje vrijeme da se tome kaže stop.
ja razumijem to sto pisete ali ovim nisu ugrozeni samo roditelji iznadprosjecnih primanja, nego svi roditelji prosjecnih primanja
Meni u biti svejedno, možda bolje radni dan, poglavarstvo, blizu radim.
Jel još uvijek tražite roditelje za hateve? Niš ne obećajem.
treba prosvjedovati i protiv principa uzimanja građanima sve više i više svaki put kad se pojavi rupa u proračunu kojeg su oni sami financirali. jer ako ovaj prijedlog prođe, sljedeći put kad ne bude novaca potražit će ga i uzeti negdje drugdje... ako treba uvesti drugačije plaćanje za vrtiće zašto to nije napravio kad je postao gradonačelnik nego sad kad nema novaca pa će uzimati mladim obiteljima s malom djecom...
Mislim da bi kod ovog problema "institucije" trebale reagirati (pravobraniteljica za djecu, pučki pravobranitelj ili tko već). Sva djeca bi trebala biti jednaka bez obzira na njihovo socijalno ili imovinsko porijeklo. Zakon o zabrani diskriminacije govori o tome. Samo, nažalost, izgleda da se taj zakon spominje samo ako su povrijeđena prava punoljetnih osoba.
Ako se nešto daje djeci, pa bila to i subvencija za gradski vrtić, svoj djeci treba dati jednako bez obzira na primanja njihovih roditelja.
Kad bi banalizirali ideju (diskriminaciju) onda bi ispalo da ni novogodišnji paketići ne trebaju biti isti. Oni čiji roditelji zarađuju više trebaju dobiti "skromnije" paketiće pa nek im roditelji doma namire razliku. Možda je tako kod zaposlenih u poglavarstvu.
Iskreno i meni je glupo da netko vozi auto od 300000 kn, a plaća dječji vrtić 200 ili 400 kuna. Ali taj bi se problem trebao rješavati na drugi način, a ne raditi razliku među djecom.