Vojvođanka, pusa malenom Mišku!
Alma, bravo za dečka! U zadnje vrijeme su se curke zaredale.
Printable View
Vojvođanka, pusa malenom Mišku!
Alma, bravo za dečka! U zadnje vrijeme su se curke zaredale.
Alma, bravo za maleckog!!!
Spina bifida je otvorena neuralna cijev-tj. rascjep kralješnice koja tako nezatvorena čini da je dio središnjeg živčanog sustava-leđna moždina otvorena i nezaštićena. Ultrazvuk vioke rezolucije može otkriti spinu bifidu, ali i biokemijskim pretragama-mjerenjem alfa-feto proteina (protein koji se mjeri u double testu, ali može i kao samostalna pretraga, izvan dvostrukog testa). Uglavnom, uzimanje folne kiseline u ranoj trudnoći smanjuje vjerojatnost pojave spine bifide i drugih neuroloških oštećenja.
hehe..inesz mi je legenda..ma almu brine zašto su joj preporučili to...pretpostavljam da alma vec zna kaj je spina bifida...smiješna si mi....
našla sam u vezi toga...da..kao ženama iznad 35 najverojatnije umjesto amniocenteze prvo rade neinvazivne postupke a to je vađenje alfa fetoproteina iz krvi(njea proizvosi fetus) i na temelju toga vide dal postoji rizik za bilo šta..ako postoji onda se potvrđuje amniocentezom..
Uh znam sta je Spina imala sam na zalost priliku da par tih slucajeva i vidim uzivo:cry: Ja sam dr. pitala kad sam bila 14tt trebam li na amniocentezu jer imam 35 god i on je rekao da prvo vadim krv za kombinirani(Uz je bio ok,NN 1,1mm,nosna kost prisutna i sve ostalo sto treba),nalaz kombiniranog bio Ok,nema indikacija za amniocenezu i ja se smirila,kad danas mi rece za ovaj drugi test.E sad zaokruzio je na svojoj standardnoj uputnici da uradim taj alfa-feto protein,Toxoplazmozu IgG,Toxoplazmozu IgM(to je u dijelu za prenatalno ispitivanje izmedju 15 i 18 tt).Prosli put mi je radjena kontrola slobodnog beta hormona i PAPP-A-to je bilo ono vezano za Down.Uh jedva cekam sutra da pitam kucnog dr. jel to kod njih standard.
Vojođanka :heart:
Sumskice super za dečkiće koji lijepo napreduju.
Alma uživaj u radosnoj vijesti i probaj se što više opustiti i ne misliti na te pretrage, to su obično rutinske pretrage čiji će rezutati sigurno ispasti zadovoljavajući ;)
Prag ja cijelu trudnoću muku mučim s zubnim mesom. Krvari prilikom svakog pranja, ponekad dok jedem nešto tvrđe (recimo jabuku), a ponekad i samo od sebe. Meni se čini da neke velike pomoći i nema, barem u mom slučaju. Koristim mekanu četkicu, Paradontax sam koristila mjesecima i na kraju odustala od njega jer nikakve rezultate nije davao, a meni ima tako fuj fuj okus da jednostavno više nisam mogla s njim prati zube i naravno tu je i Listerin koji mi je zakon! Eto i ništa mi nije pomoglo, zubno meso mi je u tako očajnom stanju da mi se čini da se počelo i povlačit malo i sada imam i rupu između jedinica.
Moj pregled je prošao ok, rađen je samo ginekološki pregled i ctg tako da nisam vidjela svoju buhtlicu i ne znam koliko je velika.. Koliko sam shvatila nisam još otvorena samo je cerviks smekšan. U nalazu mi piše ovako: "R dio održan sakroponiran, smekšan. Gl." ... pa ako netko zna što točno znači, nek piše. Kontrola za tjedan dana.
alma...sad cu ja tebi morat rec...daaaaaj ženo stani i nemoj se živcirati..pa bolje da radis nego ne..po mom...zar je bitno dal je standard?ko ga šljivi..obavit ces to i gotovo..pusa za sreću
:zaljubljen:
curke..daaaajte recite koja od vas ima noćne orgazme na koje nemre utjecat..ja ih imam kad sanjam neke perverzije..i onda me probudi lagano grčenje maternice..malo boli ali prođe...jedno 3 minute.....strah me da ne odbacim bebača..je li to imala koja od vas i da je ostalo sve u redu:-opliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz help...to me baš počelo brinut....bemu miša.:-x
Evo dobra vijest i za nas,
Nasa bebica se odlucila sinoc javiti po prvi put! Prekrasan osjecaj!!! Nevjerojatno je da je to odlucila napraviti nakon mog milovanja i tepanja da nam se javi!!!
Nakon toga trudnica je otisla do kuhinje i beba se javila.Beba je prava gurmanica na tatu nije ni cudo :lol::lol:
Mirna 26, ka imam problema sa noćnim orgazmima i grčenjem i to sat i dva i to baš jako i bila sam na pregledu poslje toga i sve je u redu.
Nego htijela sam vas pitati cure, uglavnom bila ssam u srijedu popodne na pregledu kod gina i sve je u redu, ali u četvrtak popodne me je tako počelo boliti prvo dole u trbuhu ko pred mengu šarafiti to je trajalo neki pol sata i dosta je frkalo i onda počelo u leđima dole nisko, pa se malo smirilo u leđima i sada kako sam se probudila opet danas , ma još u krevetu sam osjetila da me leđa bole, trbuh dole sada ne boli, nego leđa.
Mislim si da nije od pregleda od srijede jer dosta me bolilo kada me gledao i kada sam završila sa pregledom par minut ame bolilo ali je prestalo.
Ili da li je moguće da me boli je jučer danas bi trebela dobiti drugu mengu da nisam ostala trudna, neznma jel to ima kakve veze ili neznam šta je ?
Ali nije da me sada bolilo često do sada, pa sam se zato iznenadila!
huuuuuuuh...sad mi je lakše.....hvala hop....a da znaš samo kakve perverzije sanjam..toliko sam očajna da čak i to sanjam...ali ne želim čak ni mužu reći kaj sanjam jer me sram....ja se u snu oslobodim i totalno zaboravim da sam T.joooooj kaj mi radi moj mišić..joooj..cccccccc:))))))))..nemojte me pitat kaj sanjam..sram me totalno
hop...koliko su meni curke rekle..povremena grčenja su u redu...recimo kod mene pregled ginekološki (prije T) znao boliti i cijeli dan osjetim još bol u maternici...kaj se ne širi maternica?ipak ona mora rasti...moja jedna kolegica je imala konstantne grčeve u prvom tromjesječju i rodila je zdravo dijete
mirna26 malo prolistaj unazad ovu temu već smo pisale i dalje savjete :mrgreen:
Znam , ali nisam imala baš grčenja, i sada tak nakon duljeg vremena odjednom i dosta, malo me brine a i ta leđa sad ne prestaju, tak me bole dole nisko kao kada trebam dobiti, sva sreća trbuh je bolio pol sata dosta, al pol sata , al leđa ne popuštaju od jučer.
ma ja mislim da je sve u redu hop..nazovi svog dr-a da se smiriš ...preporučujem
šiškica.... ja ti imam grčeve po noći od par minuta nakon tih ludih snova na koje nemrem utjecat:(...kaj ce mi savjeti kad nisam ja kriva već mišić u buši:)))daj njemu koji savjet:))hehehe
Tako mi je lipo čitat kako se snalazite sa bebicama,kako je prošao uzv ili kako osjetite bebicu u stomaku :-)
vas dvi preestanite o erotskim snovima,ja sam ih imala kada ste ih prvi put spomenile i probudili me grčevi u maternici,zato pssst o toj temi :lol:
:lol:uh kak cemo se keksat za par mjeseci...fiiiiijuuuuuuu....huhuuuuuuu:klap::lol:m eni se keksa keksa i keksa:lol:
misliš?hm....MM će jadan dobit slom živaca ak bude tako:))
hehe mm nakon svakog uzv pita šta je rekao gin za seks,a ja idem na uzv zato što krvarim,stvarno je optimista :lol:
nego jel ok piti mineralnu vodu u trudnoći? nekada mi baš paše zbog želuca,al ne znam jel ona poželjna za pit
Ja dođem vidjeti sta ima novoga a ovdje samo neki keks..........oooooooooooooooo.....a ja se pitam kada ce ti orgazmicki snovi................
Bila sam po nalaze i ono pise e.coli-s(ja mislila sterilno:lol:) i doktorica mi uvali jos tableta:-P
Šiškice bravo za curku....bas prekrasno
alma i tebi:klap: mislim vama za deckica
mirna26 , MM je ohladio od keksića.. al ja nisam, tako da se guštam u tim snovima...:mrgreen: (nažalost samo u snovima)
Moj savijet od prije je nemoj prkidati orgazam jer će ti grčevi biti još gori.. nego draga odradi ga i opust se (uživaj) .. s vremenom više neće biti grčeva nakon takvih snova, barem je kod mene tako ..(mislim negdje od 16tt)..
Cure... vidim da se pripremate za orgazmički porod. ;)
http://www.orgasmicbirth.com
cure ovo pod prag_mm se javlja moj mužić. prati forum od početka a sad je odlučio otvoriti svoj profil. :)
jučer ( točno punih 20 tjedana ) nam se prvi put javila bebica udarcem na dnu trbuha pa je on požurio i prije mene vam javio. naravno tko sretniji od nas.
sljedeći uzv nam je u utorak. jedva čekam vidjeti bebicu jer je 3D uzv ali isto strahujem hoće li sve biti ok.
zubi su mi malo bolje. čini mi se da je kadulja najviše pomogla.
haha muž me je totalno zbunio, tek kad sam poslala poruku vidim da je još bio prijavljen njegov profil.
mojca dokumentarac je odlican,imam ga. Jesi pogledala? Probaj pogledat i trailer za Birth as we know it. Isto super! Prag bravo za sloznost s tm-om
Ma nisam ga pogledala, ne mogu ga kupiti na Amazonu, jer živim na krivom mjestu. :(
Pogledala sam sve trailere i isječke na jubito-u. ;) A baš bi ga htjela vidjeti, pogotovo sad kad su mi u Feldbachu dali blagoslov da budem u vodi.
Hvala na preporuci, vidjela sam i taj trailer, fantastično! Onaj spiralni pokret mi itekako ima smisla.
Mojca, ti još jaaaako sitno brojiš... ja sam na tvoj današnji dan, točno u 38.tt rodila :-)
evo i ja juce bila na svojoj redovnoj kontroli. danas brojim 35+4 i dr.kaze da bebica raste ,nije nesto krupna ,ali sve u granicama. sad je teska 2500 gr.
juce mi je rekao da ce me porodiri carskim rezom i narucena sam ponovo za 15 dana na kontrolu ,a tad ce vjerovatno biti i porod ...
eto toliko za sada
Cure, mene poslje pregleda vaginalnog boli dole u leđima i malo povremeno u trbuhu, al većunom u leđima u srijedu je bio pregled i od četvrtka me boli , jedino oreko noći se smiri, a i ovi dani su mi kada dobijam mengu, pa neznam dal ima to kakve veze, ali uglavno danas mi se malo onak kada sam se brisala pojavilo sa utrogestanima malo al malkoc onak smeđkastog.
Neznam šta je to sada, dal je moguće da je od pregleda u srijedu je bilo sve u redu?
Danas mi je 7+4
pa meni s čini da može biti oboje...a da ti nazoveš dr-a?
ajd daj nazovi..
seka35 kako to da idete na carski? Zbog nekog konkretnog razloga?
hop meni je uvik gin. naglašavao da je smeđi iscjedak ok u trudnoći, a što te bole leđa pa i to nije netipično,ne znam jel imaš zavaljenu maternicu,ja imam pa me zato boli u križima
e da..klara imaš pravo..i ja imam zavaljenu maternicu pa me zato jače bole križa od drugih cura koje nemaju..da da....imaš pravo...kako se toga nisa sjetila...
Ma ja imam zavaljenu maternicu ali od kada sam pocela piti utrogestane jednostavno me nista vise ne boli,ponekad neki grc u maternici i to je to.
Kriza nista kao da ih nema,dok su me prije tako rasturavala da nisam od bolova mogla zaspati
Cure došla sam sa hitne i sve je uredu, da imam zavaljenu maternicu i doktorica kaže dame od toga dosta više bili a za icjedak da je vjerojatno neka želica pukla, nego brine me krvna slika, leukociti su mi u srijedu bili na samoj granici 9.7 a danas u subotu 13.7, dosta su povišeni, a ne valja mi dosta toga ni segmentirani granulociti, limfociti, ni monociti, eritrociti sn, hemoglobin, hematoktrit, ma dosta toga, brinu me najviše ti leukociti, kako tak rastu, našla sam na internetu da se toleriraju do određene granice do 13, kako je vama bilo sa krvnom slikom i tim leukocitima?