Davina, hvala ti na ovoj priči o bezuvjetnoj ljubavi...
Printable View
Davina, hvala ti na ovoj priči o bezuvjetnoj ljubavi...
Davina, kakav kraj te spopao? Vidiš kakvu si pomutnju izazvala! :zaljubljen:
Cvijeta, nema tog holivudskog filma koji može dočarati ovo pismo. Ovo ide iza ponoći u ciklusu manje poznatih kinematografija, s no name glumcima, možda i naturščicima.
Davina, samo ti nastavi! :heart:
I sve čekam hoće li netko predložit najpoznatiji par (boja kosa odgovara), a ono Čokolada dođe s no name idejom. Ihhhh ;)
Davina, zaista predivno pišeš i nemoj prestati :heart:
prekrasna priča :heart:
ja bih da ona glumica iz La vie d'Adele glumi princezu.http://www.imdb.com/name/nm2650819/?ref_=tt_ov_st
a učiteljica Susan Sarandon.
Prekrasno pišeš Davina!
Davina, hvala na prekrasnoj priči :heart: ljubav i prihvaćanje izbija iz svake rečenice.
A glumci, eh ja bih Cvijetinu podjelu uloga, ali ovog tatu
a vidi ih!
Davina, reci im da se casting radi na Rodinom forumu
Davina, i ja pratim tvoju priču otpočetka i jedva čekam svaki novi nastavak :heart:.
Ono što mi je divno u tvom pripovijedanju (nastranu pravopis, gramatika i ostale jezične kategorije, ovdje se radi o priči i pripovijedanju) je njegova smirenost, prividna jednostavnost, savršeno dozirana ironija i ono najvažnije - odnos prema životu. Tek sam nakon nekoliko nastavaka shvatila da me tvoje pričanje podsjeća na stil najboljih bosanskih pripovjedača (i na moga najdražeg pisca s ovih prostora, Andrića). Ono što vam je zajedničko upravo je to shvaćanje života (koje ima veze s prostorom s kojega dolaziš), a iz njega proizlazi i tvoj stil koji nas koji čitamo jednostavno prikuje za tekst.
Zanima me (možda je već netko pitao), pamtiš li sve te detalje iz priča koje si s nama podijelila ili si ih zapisivala dok je tvoja princeza odrastala.
I hvala ti na priči :heart:
Draga Davina, noćas sam sanjala tvoju princezu. Toliko me je dirnula tvoja priča i pripovjedanje...
Bila je krasna smeđokosa i smeđooka djevojčica, iako si ti rekla kako je ona plavušica, i tako se sretno smijala ... a ja pomislila "stvarno, sretno dijete, baš kako ju je Davina opisala!" :zaljubljen:
Potpis na vikki. I ja sam se pitala je l imas kakav dnevnik kao podlogu.
Kad smo vec kod filma, neovisno o mojim neskrivenim simpatijama prema Njemackoj, samo drzim fige da ne bude njemacka produkcija. Barem da bude malko miješana s nekim za film talentiranijim narodom.
kad se god digne tema ja se poveselim novom Davinom postu
ajmo završiti knjigu pa ćemo onda pisati scenarij:-)
ja bih obavezno francusku produkciju,oni znaju onako emocije prenijeti na platno-nekako stvarno, istinski...
tako je hoćemo nastavak.....piši Davina, piši nam....
Ja sam otpočetka princezu zamišljala kao plavušu. Zašto? Zato što su u mojoj mašti sve princeze plavuše. :-)
Davina, piši! Spasi nas ovisnike o tvom pripovijedanju! Inače, čitanje mi je posao i tjedno pročitam 2 do 3 knjige, ali rijetko kad me neko štivo ovako obuzme.
Nebrinite se za produkciju, bez obzira gdje živim i kojim jezikom pričam moje srce ipak kuca na bosanski:zaljubljen:
I da odgovorim na pitanje: i ako me sječanje dobro služi:-), ipak sam ove redove prepisivala iz moga dnevnika kojeg pišem kako smo se odlučili na posvojenje, a ujedno ostavljam za princezu tragove života.
Obečavam pisat ću vam još, obečavam.
I hvala na komplimentima, vi ste mene postidile:oops:
davina :zaljubljen:!
Tulim...
Pukla sam na novi teleskop. Do te mjere da sam morala sam prestati čitati, prošetati i smiriti se...
Sunčica draga kišna... :heart:
I ja sam tek otkrila ovaj topic... jučer mi ga Zuska spomenula... a već tjednima jedva stižem do foruma... je, rekla mi je da je dirljiva tema, da divno pišeš... ali ni u snu se nisam nadala ovolikoj ljepoti. Predivno, bez riječi sam. Suze idu... ne prestaju, srcu mi tijesno u grudima.
Čekam novi nastavak. :heart:
Bravo, Vikki, upravo sam isto i ja pomislila! Bosanska duša ima tu mirnoću i prihvaćanje života onakvim kakav on jest, a baš to daje ovom dnevniku ljepotu.
X da, bosanska duša ima tu mirnoću prihvaćanja života kakav god on je...
mene je Davinino pisanje podsjetilo na pisanje Julijane Matanović (ah, opet Bosanka :) ali i Slavonka) upravo ta mirnoća u opisivanja života me i privukla Julijaninim knjigama koje "progutam" kada krenem čitati.
evo, Davininu cijelu priču sam iskopirala na novi topik:
http://forum.roda.hr/threads/84479-D...%A1nu-princezu
Život nije ono što smo proživjeli, već ono čega se sjećamo,
kao i način na koji se sjećamo
da bismo ga pripovijedali.
(G.G. Marquez, Živjeti da bi se pripovijedalo)
I ja s nestrpljenjem čekam nove nastavke ove divne priče, Davina :heart:
I ja pratim ovu pricu
Isla sam ju ponovo procitati u komadu na novom topicu i skuzila sam da fali jedan post od 30.12.
Pa apricot molila bi te da ga ubacis
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
jesam
nadam se da nema još takvih propusta
Budemo ti ponovo šapnuli.pa ces popraviti ;-)
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
Davina, one začatavaju (gdje ste moderatorice :-) )... a neki strpljivo čekaju nastavak.
ajde, piši.
Sad ne kužim, hoće li Davina na topicu od Apricot dalje pisati, a mi ovdje suze puštati ili ne smijemo nigdje suze puštati i navijati "strpljivo" da hoćemo nastavak :mrgreen:
Genijalno mi je da, Davina, da si vodila dnevnik. Ako ikad posvojimo, morat ću od prvog dana početi. Samo ne znam što se broji pod prvi dan, poslano pismo namjere, procjena posvajatelja, prvi poziv, prvi dobitni poziv, prvi vikend... Samo, usprkos tome što uživam čitati Selimovića, Dizdara pa i Pamuka i što mi u venama teče pomalo B od BiH, nemam ja taj dar, jedino što pijem tursku kavu, i to polako :).
Predlažem da Davina ovdje "ušporko" zalijepi nastavak, mod. ga prebaci na topic "učisto", a svi ovdje slobodno navijaju.
Davina :shykiss:
Princeza ima stvarno super roditelje :heart:
Ja i na jednom i na drugom topicu strpljivo provjeravam ima li koji novi post od Davine :mrgreen:
Inače, moram priznati da sam si, od kad sam naišla na temu (bio je to onaj post s pogledom Srne i mirisom bebe :heart:), kopirala sve Davinine postove. Davina, nadam se da nećeš zamjeriti... Nisam htjela riskirati da ostanem bez tog dragocjenog podsjetnika na ljepotu ljubavi i života, ako se, ne daj Bože, nešto dogodi Rodinom forumu :oops:
predivno :heart::klap::zaljubljen:
e, ovako bih i ja.
oprostite što bogohulim, ali što se tiče nastavka, jel uopće ima nastavak? il se nastavak tek treba dogoditi? jesmo li možda došli do sadašnjosti? ili?
zadnji post i je nekako kraj prvog djela, kako smo došli do dijagnoze.
inače, meni dođe da linkam ovaj topik na svaki topik :lool:
npr tamo di ona bezobrazna sestra na dječjem odjelu ne podnosi djecu - pa da joj kažem, pa vidi frau j kako je bila divna s princezom.
a pazi mene, kako smo došli do dijagnoze :D
:lol: cvijeta!