Stranica 5 od 16 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 761

Tema: Posvojiti dijete s teškoćama u razvoju

Davina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Zora dubrovačka samo da ti odgovorim: Problem je bio što je princeza imala dijagnozu Deprivacijski Sindrom (domski sindrom, hospitalizam) koji ima dosta sličnih osobina kao autizam. Npr. izbjegavanje pogleda, teškoće kod hranjenja, loša socijalna interakcija itd. itd. Pa su tako i,kako ti kažeš i u jednoj njemačkoj pogriješili. I mi smo čim smo dobili pravu dijagnozu stupili u akciju sa terapijama ali ja danas ne mogu reči da se na mojoj kćeri ne vidi da je autistična. Ali uprkos svemu ona je jedno divno dijete koje se samo poželjeti može. Drago mi je za tvoju prijateljicu da mali napreduje.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Davina, hvala.
    Ja nemam iluzija da su u Njemackoj bolji dijagnosticari. Imaju bolju opremu, al za pacijente nemaju vremena. Ima prednosti i nedostataka.

Dugoselka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

moja prijateljica ima dječaka koji je "drugačiji" i od vrtićkih dana ga vodi na puno pregleda i testiranja, utvrđen je ADHD ali i najvišem stupnju, a prije toga je na puno toga išao kako bi se isključile neke druge sumnje, među kojima je bio i autizam.
    tako da je i meni neobično kako da tako dugo nisu je poslali na testiranje za autizam.

davina, tvoja priča je doista "drugačija"...
    hvala ti što si je podijelila sa nama.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Davina, piši nam piši! Uživamo u tvojoj priči kao u najboljem i najnapetijem romanu, samo ovdje ima više ljubavi nego u svim romanima svijeta. Ovako nešto može napisati samo život!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sančica i Miss July - možete li nam javiti kako su završile vaše priče. Dosta je već vremena prošlo od vaših postova i mislim da bi nam svima bilo korisno čuti vaše iskustvo - bilo ono pozitivno ili negativno.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davina, predugo te nema....

Davina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Evo me tu sam

Uspjeli smo po ko zna koji put princezu da smirimo i ako nije mogla tu veče da posmatra zvijezde. Dogovorili smo se da večeras i ako je radni dan može ostati malo duže budna i da če mo se svi zajedno igrati čovječe ne ljuti se. To je bila jedna omiljena princezina igra, samo što smo mi tu igru malo "prekrojili". Princeza nikad nije podnosila kad bi igru izgubila ,u početku su to bile suze koje su se kasnije pretvarale u suze krokodilske i toliko bi plakala da je nas bilo ponekad strah uopšte se sa njom igrati društveni igara. A s druge strane princezu pustiti uvijek da pobijedi nije isto bilo nikakvo riješenje tj. nebi bilo pedagoški korektno. Tako sam se ja dosjetila da sve igre pa tako i čovječe ne ljuti se malo "prekrojim". Mi bi smo se unaprijed dogovori ko če taj put biti pobjednik, i taj "sretni dobitnik"se nije smjeo izbacivati tako da je imao veće šanse da pobijedi a kad bi " zagustilo" mogao je čak da zaželi šestice koje su stizale samo kad se zažmiri.Kad bi princeza bila gubitnik tj. nije bila na redu da pobijedi nije tad to teško podnosila. Mjenjali smo se u pobjedama tj. gubitcima to je jedan put bila princeza pa mama pa tata pa opet u krug. Princezinom budnom oku nikad nije promaklo ko je sad na redu da pobijedi, tu veče sam ja bila na redu. Uhvatila sam samu sebe kako tu veče neprestano posmatram princezu i tražim neke "znakove",a moja princeza ista kakva je bila i juče i prošle sedmice i prošle godine i prvi dan, slatka i mila i jednostavno savršena.
    Kad je princeza zaspala ja i MM smo još dugo razgovarali, njega nije nimalo današnja vijest potresla. Kao i uvijek njegov odgovor je bio šta je tu je, idemo dalje. I mene je po prvi put obuhvatio neki čudni mir. Tu noć mi je bilo tako jasno da smo dobili odgovor,na pitanje, šta je sa našom princezom, zašto je tako drugačija. Poslije skoro deset godina pronašli smo zadnji dio naše slagalice. Unatoč svemu, naša "slika" je bila gotova i lijepo je izgledala.
    Sutradan sam prvo nazvala našeg pedijatra da njega pitam za mišljenje. Nisam očekivala da če mi reći da se nebrinem da možda to nije tako, a nisam ni htjela. Jednostavno sam vratila film u nazad i prihvatila činjenicu. Odjednom mi je bilo jasno zašto je urlala u avionu prije deset godina, zašto su joj važni rituali, zašto nije volila kreme, zašto je bila tako teška na hranjenju, zašto je nepoznati nisu smjeli dodirivati zašto........zašto, zato što je princeza autist. Pedijatar nam je rekao da možemo isti dan doći. Naš razgovor je dugo trajalo, on je priznao da je pogriješio u njenoj prvoj dijagnozi deprivacijski sindrom. Rekao je da ta dijagnoza nije trebala stajati, jer je princeza unatoč svemu bila jako emocionalno stabilna. Ali da smo i mi pogriješili da ga nismo osvemu obavijestili npr. da je toliko fanatična za svemir, da stalno ponavlja rečenice ( kad ja npr. kažem A idi peri ruke, ona prvo kaže A idi peri ruke pa tek ode da ih pere isl.), da prije spavanja slaže igračke u jedan red , da čak i sa mnom radije komunicira pismeno nego usmeno itd itd. Dogovorili smo se da bi najbolje bilo da sa princezom odemo u jedan veliki specijani institut za autizam i da če mo tu dobiti pravu dijagnozu. Imali smo sreču da je taj insitut udaljen od nas samo stotinu kilometara. Dobili smo od njega uputnicu i adresu.
    Isti dan sam nazvala i poslije kraćeg vremena smo dobili termin. Princezi smo objasnili gdje idemo i zašto, to je baš nije puno tengiralo, njoj je bilo samo važno da ide sa mamom i tatom u veliki grad i da če se voziti vlakom i metroom. Mi inače živimo na selu, pa je to njoj došlo kao ekskurzija. I još je imala sreču da smo termin dobili baš na četvrtak kad princeza ima omrženi sport na rasporedu, to je bilo važno, a gdje idemo i zašto njoj nije igralo ulogu.
    Odmah su nam rekli da se pripremimo da če testiranje duže trajati i da če im trebati najmanje tri termina od otprilike po tri do četiri sata. .....Mi smo taj isti dan, poslije četiri i pol sata izašli iz instituta i krenuli prema metrou, a za ruku smo vodili Aspergerovog Autistu koji je neprestano ponavljao metro metro. Nas troje smo bili tako sretni, ja i mm smo se pogledali i u glas zavikali metro metro. Tako čvrsto se držući za ruke smo trčali prema metrou i našem novom životu sa malom kišnom djevojčicom koja je tu veče bila na redu da pobijedi u "čovječe ne ljuti se" . I stvarno čovječe ne ljuti se , nego napravi ono najbolje od života što ti je dan, jer poslije svakog nevremena opet ogrije sunce, sigurno!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Koja promjena u tako malo vremena!
    Stvarno, toliko ste pozitivni da se ni ja ne mogu prestati smiješiti za kompjuterom!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

divno te čitati

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Predivno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Predivno

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Just perfect <3

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prvi put vidim ovaj topik; pa gdje sam bila do sada?!
    nisam mogla prestati čitati...
    nema te knjige ni tog filma koji bi mi ovoliko zadržali pažnju
    a bome se ne sjećam ni kad sam se zadnji put ovoliko isplakala

Davina...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davina, nastavit ćeš pisat? Jel'da?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

poslije četiri i pol sata izašli iz instituta i krenuli prema metrou, a za ruku smo vodili Aspergerovog Autistu koji je neprestano ponavljao metro metro. Nas troje smo bili tako sretni,
    do tu sam se držala, a onda opet suze...

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

divno, predivno
    čitanje u jednom dahu i potoci suza...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Davina prvotno napisa Vidi poruku
    I stvarno čovječe ne ljuti se , nego napravi ono najbolje od života što ti je dan, jer poslije svakog nevremena opet ogrije sunce, sigurno!

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mala kišna djevojčica...... prekrasna je.......

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Davina, nastavit ćeš pisat? Jel'da?

Davina, nekako si mi ovaj zadnji post napisala u "the end" stilu....
    pisat ćeš, zar ne?

nemoj stati, molim te.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Davina, ni slučajno nemoj stati!

Predivno pišeš, predivna ste obitelj, princeza je predivna...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naježila sam se, zaista imaš divan pogled na život

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I ja opet cvilim i tulim....pomješanih emocija...u zadnje vrijeme osjećam se kao okorjeli ovisnik....i to ovisnik o tvojoj priči Davina. I to sam toliko ovisna da ću još jednom zacvilit...."nemoj prestat pisat, molim te..."

".....Mi smo taj isti dan, poslije četiri i pol sata izašli iz instituta i krenuli prema metrou, a za ruku smo vodili Aspergerovog Autistu koji je neprestano ponavljao metro metro. Nas troje smo bili tako sretni, ja i mm smo se pogledali i u glas zavikali metro metro. Tako čvrsto se držući za ruke smo trčali prema metrou i našem novom životu sa malom kišnom djevojčicom koja je tu veče bila na redu da pobijedi u "čovječe ne ljuti se" . I stvarno čovječe ne ljuti se , nego napravi ono najbolje od života što ti je dan, jer poslije svakog nevremena opet ogrije sunce, sigurno! "
    Predobro...kišna djevojčica....princeza...ajme koliko ljubavi

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Srećom pa sam na poslu i čitam ubrzanim tempom, a nemam vremena pustiti suzu iako mi je u grlu. Kišna djevojčice, odabrala si predivne roditelje, a oni su dobili jednu malu savršenu princezu u svom svijetu!
    Kad bude priča sa nekakvim 'krajem' predlažem da se svi ostali postovi izbrišu i ostane samo priča koju će nemali broj forumaša/ica čitati bez stanke. A ni knjiga nije loš prijedlog
    Posljednje uređivanje od Snekica : 21.03.2014. at 14:07

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ja sam mislila zamoliti Divinu da nasm dopusti spajanje njezinih postova u jedan veliki
    i da ga stavimo na zaseban topik, Divinina priča

a onda ćemo mi moderatori lijepiti svaki njezin novi post na tu priču i samo dodavati pisana poglavlja tog prekrasnog života
    Posljednje uređivanje od apricot : 21.03.2014. at 14:31

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja sam mislila zamoliti Divinu da nasm dopusti spajanje njezinih postova u jedan veliki
    i da ga stavimo na zaseban topik, Divinina priča

a onda ćemo mi moderatori lijepiti svaki njezin novi post na tu priču i samo dodavati pisana poglavlja tog prekrasnog života
    To bi bilo super!
    Posljednje uređivanje od apricot : 21.03.2014. at 14:31

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zaljubila sam se u vas troje, majke mi! prekrasno!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

apri, odlična ideja. šteta da mnogi ni ne znaju za ovaj topik.

a ovo je drugi korak:

režiser - oliver nakache, francuz obavezno.
    princeza - mlađa verzija audrey tautou
    davina - ona će sigurno htjeti ovu ulogu
    tata - ovako ga zamišljam, čvrst, jak, osjećajan, potpora.

a frau j, od kad sam pročitala - ovako zamišljam, helen mirren bez greške.

malo sam si dala mašti na volju, davina, nadam se da ne zamjeraš

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

a ovo je drugi korak:

ja od sinoć razmišljam o podjeli glumaca
    ali nisam filmski nimalo obrazovana

sviđa mi se tvoja podjela

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

iako je audrey malo prestara već, ha?

aaaaa, sad vidim "mlađa verzija"
    da, da, točno takva
    Posljednje uređivanje od apricot : 21.03.2014. at 14:46

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lol cvijeto

davina, prekrasna priča <3
    no pretpostavljam da i neki epilog slijedi

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

a ovo je drugi korak:

Kako si sjajno složila, jedino tata, ne slažem se s tvojim odabirom, Javier Barden je bolji kanidat http://www.imdb.com/name/nm0000849/?ref_=tt_cl_t11

Davina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Hvala vam drage

Cvijeto legendo da ti pomognem kod podjele uloga, princeza i tata su plavi (prave švabe) a ja sam sušta suprotnost

Apricot slobodno prebacujete kako vam odgovara, kad sam počela pisati nisam se usudila otvarati novi topik jer je ovaj već bio, a kad sam na dugo i široko pisala bojala sam se da me moderatori ne izbace i kažu idi piši blog a vidim da su nam moderatori strašno ljubazni znači mogu dalje ovako da pišem

Izvinjavam se svima na svim pravopisnim greškama ponekad me bude stid kad pročitam šta sam napisala, ali mi se u glavi pomiješo i bosanski i hrvatski i njemački

I ja sam juče sama sebe pitala jeli kraj ili nije, ali eto ako vi hočete nije kraj, a bilo bi šteta jer prije dijagnoze smo plivali nekad u mirnim vodama nekad u valovima a poslije dijagnoze smo bili otpuhani na otvoreno more, pa had čovječe sad plivaj kako znaš i umiješ.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Davina, super

Ne brini za greške, priča ti je toliko dobra ako i ima grešaka ja ih nisam ni primijetila.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Davina prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam drage

Cvijeto legendo da ti pomognem kod podjele uloga, princeza i tata su plavi (prave švabe) a ja sam sušta suprotnost

Apricot slobodno prebacujete kako vam odgovara, kad sam počela pisati nisam se usudila otvarati novi topik jer je ovaj već bio, a kad sam na dugo i široko pisala bojala sam se da me moderatori ne izbace i kažu idi piši blog a vidim da su nam moderatori strašno ljubazni znači mogu dalje ovako da pišem

Izvinjavam se svima na svim pravopisnim greškama ponekad me bude stid kad pročitam šta sam napisala, ali mi se u glavi pomiješo i bosanski i hrvatski i njemački

I ja sam juče sama sebe pitala jeli kraj ili nije, ali eto ako vi hočete nije kraj, a bilo bi šteta jer prije dijagnoze smo plivali nekad u mirnim vodama nekad u valovima a poslije dijagnoze smo bili otpuhani na otvoreno more, pa had čovječe sad plivaj kako znaš i umiješ.
    ni ja ne želim da ovo bude kraj. tako lijepo pišeš i toliko ljubavi izvire iz svake tvoje rečenica da baš vraća vjeru u ljubav (super mi je onaj dio kad opisuješ kako tvoj muž dijeli ljude u dvije skupine, to me baš nasmijalo) i vjeru u dobre ljude (baš ste imali obje vaše Frau)

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma kakvi kraj?! Nemoj nas zalostit..
    Molim te pisi..i to svaki dan)

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Davina, hvala ti na ovoj priči o bezuvjetnoj ljubavi...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Davina, kakav kraj te spopao? Vidiš kakvu si pomutnju izazvala!

Cvijeta, nema tog holivudskog filma koji može dočarati ovo pismo. Ovo ide iza ponoći u ciklusu manje poznatih kinematografija, s no name glumcima, možda i naturščicima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davina, samo ti nastavi!

I sve čekam hoće li netko predložit najpoznatiji par (boja kosa odgovara), a ono Čokolada dođe s no name idejom. Ihhhh

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Davina, zaista predivno pišeš i nemoj prestati
    Posljednje uređivanje od n.grace : 22.03.2014. at 08:55

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    I sve čekam hoće li netko predložit najpoznatiji par (boja kosa odgovara),
    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

prekrasna priča

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja bih da ona glumica iz La vie d'Adele glumi princezu.http://www.imdb.com/name/nm2650819/?ref_=tt_ov_st
    a učiteljica Susan Sarandon.
    Prekrasno pišeš Davina!

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davina, hvala na prekrasnoj priči ljubav i prihvaćanje izbija iz svake rečenice.

A glumci, eh ja bih Cvijetinu podjelu uloga, ali ovog tatu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a vidi ih!
    Davina, reci im da se casting radi na Rodinom forumu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    hi hi hi...njušim još jednu neobožavateljicu.

Stranica 5 od 16 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •