Potpisujem .
Nije mi jasna jedna stvar. Ako učiteljica koja svakodnevno radi u tom razredu kaže da ne može preuzeti 5 dana odgovornost za djecu jer su preživahni i neposlušni, zar se vi ne bojite poslati svoje dijete sa nekom drugom osobom koja bi vodila taj razred, a ne poznaje ih dovoljno. Zar ni malo ne vjerujete učiteljici, već odmah drvlje i kamenje na nju? Radim u OŠ 15 godina. Prošla sam 5 ŠUP i znam iz prve ruke kolika je to odgovornost i kad vodiš savršen razred. 5 dana i noći nespavanja i brige. Unatoč tome , slažem se, prekrasno iskustvo, upoznaš djecu na neki drugi način. Ali kad bih imalo dvojila o tome mogu li preuzeti odgovornost, ne bih išla i točka. I da, postoje takvi razredi u kojima se eto tako posložilo, koji su teški ( navodni znaci). U kojima nekoliko učenika ili većina radi probleme, imali smo primjer takvog razreda prošle godine u mojoj školi. Učiteljica radi 30 godina, odgojila puno prekrasnih generacija, al ova zadnja teška. Posložilo se više problema, neki učenici povodljivi, pa krenuli njihovim putem i eto ti teškog razreda. Taj razred nije išao u ŠUP . I mislim s pravom, što god netko rekao. A što se tiče plaćanja ŠUP učiteljima, sramota. I ne možemo uspoređivati rad na terenu učitelja i nekog drugog službenika. Učitelj odlazi sa 20 ( i više) učenika o kojima vodi brigu 24 sata, a službenik sa svojim koferom i papirima.