mene zanima što postižete omalovažavanjem i ružnim prikazom nogometa i njegovih navijača?
štošta u životu nije potrebno za goli opstanak pa se radi, treba li ukinuti i sve to?
Printable View
mene zanima što postižete omalovažavanjem i ružnim prikazom nogometa i njegovih navijača?
štošta u životu nije potrebno za goli opstanak pa se radi, treba li ukinuti i sve to?
rehab, ti to ozbiljno?
da je netko potplatio one budale da bacaju baklje?
aj, molim te, reci tko?
Osim toga, a i gledano sa vrlo praktične strane, muškom spolu neophodno je potrebno redovito pražnjenje najrajcanih testesterona. Pa prema tome ta masovna događanja kao što su euro i svjetski nogometni turniri sa te strane imaju svoju i vrlo korisnu funkciju. Empirjski dokazano u ovom dijelu svijeta, ameri npr. imaju svoj ragbi.
Kad malo čovjek bolje razmisli, sva sreča da postoji i da se razvio u ovom obliku u kojem postoji danas.
Pa zapravo nii ne čudi da nogomet privlači sve više i ženski spol:mrgreen:
Ja ne mislim da ih je itko potplatio. Mislim da su to usijane glave koje su u mnogocemu u pravu kad se bune, ali su nasli krivi nacin za pobunu. Dan nakon tekme s ceskom svijet obilaze slike njih kako bacaju baklje, igraca koji ih mole da prestanu i sukera i mamica kojima je to smjrsno. Ostvarili su cilj? E pa nisu. Narugali su se deckima koji su igrali lijepu utakmicu, potaknuli javni linc sebe samih, ozlijedili covjeka koji nije bio ni kriv ni duzan. A mamicu i company je 100 k € kikiriki.
Treba li ekipu iz hns koji je mamiceva privatna prcija razbucati ? Da. Ali na druge nacine. Postoje drugi, puno ucinkovitiji nacini. Ali su tezi ali ucinkovitiji. Najlakse je na tekmi frknut baklju i onda se u lokalnoj birtiji pravit baja jer on rusi mamica. Ma rusi jedino pogled svojoj materi kojoj bude neugodno kad se sazna da je topovski udar ispalio njen potomak.
Sad nesto iz vlastitih cipela. 8 godina mi dijete trenira rukomet. 7 godina je bio u klubu koji je nekad bio pojam, prvak evrope, iz kojeg su potekla velika imena. Danas je i to necija igracka, u prvoj postavi igraju djecaci od 17 godina i rezultata nigdje. Upravu vode ljudi koje sport ne zanima, ali lova da.
Godinama smo ja i drugi roditelji zvali, pisali, molili, ukazivali na propuste, uvjete rada, skupljali potpise, sastancili, kopali rukama i nogama kako da rijesimo probleme. Zbog svoje djece prije svega, ali ne samo zato. I uspjeli smo. Ova uprava odlazi s 1.9. Klub mijenja strukturu i sigurna sam da ce biti bolje.
I iako je Gobac tu ekvivalent mamicu, i iako ima puno mutne vode i tu, stvari sd mijenjaju, ima puno primjera kao ovaj moj.
Moze se. Ali, ako hoces da to bude u novinama, da bide glasno i samo diverzija, onda bacis baklju.
A zašto bi se išta moralo postići? Ne smije se jednostavno samo izreći svoj stav i mišljenje? Meni je sve to oko nogometa smiješno. Eto, tako je. "Kruha i igara" nije moj životni stil, svi ti ljudi koji (pijani ili trijezni) urlaju su mi smiješni. Zastavice na autima i nazivanje to domoljubljem mi je smiješno i glupo. Što mogu: te glupe face koje urlaju: "KAKVA ŠANSAAAAAAA!!!! ", a sami nikad nisu napucali loptu su mi smiješni. Naprotiv, nisu mi smiješni ljudi koji trče nasipom. Ili igraju frizbi. Ili bilo što drugo. Njihovo ime nitko ne nosi na majici niti mlate lovu. Niti imaju navijače. Sorry, tebi se ima pravo sve to sviđati, a ja imam pravo sve to smatrati glupošću. Tolerancija bi trebala postojati s obje strane, kaj ne? 8-)
ja točno mogu razumjeti kako to sve skupa glupo i smiješno izgleda nekome sa strane, tko ne prati sport.
mim je kao igor mandić :D
a kad gledaš, nevjerojatno je koliko emocija prate ta natjecanja i nije ti baš jasno zašto. sjećam se onog wimbledona i ivaniševića, koliko god je trajao meč (a trajao je :D ), meni je j bio na cici, a mama me smirivala da nisam normalna, da sam luda, da jadan mali, traume će imati, koliko sam skakala i vikala :lool:
ne znam jel išta, osim poroda, toliko emocija kojih se dan danas sjećam, u meni izazvalo, majke mi moje :-/
ludo. :?:
to, pa onda košarka u barceloni, utakmica s amerikom.
i onda francuska i nogomet, njemačka - hrvatska.
a rukomet, olimpijade, atena, atlanta, svjetsko prvenstvo u portugalu...
pa zlata u vaterpolu...
Evo ja sam jedna od onih koja je bila zaluđena svim mogućim sportovima...od djetinjstva. Prvo nogomet i Dinamo, na to me tata navukao i vukao po svim mogućim utakmicama i gostovanjima i treninzima i tako sam se zaludila i bilo mi je predivno.
Nisam pratila samo naše sportaše već i strane, sve moguće olimpijade, svijetska, europska prvenstva. Od nogometne repke Brazila, repke Kanade u hokeju, Carla Lewis-a, Michael Johnson-a, umjetničkog klizanja, ma sve, apsolutno sve sportove, da ne kažem da sam kao dijete sanjala biti uspješna sportašica, ali nisam imala predispozicije pa sam glumila uspješnu sportašicu, natjecala se i primala raznorazne olimpijske medalje :D .
I neka je nekada kruha i igara, ne mora uvijek sve imati neki duboki smisao, neka nekada nađemo veselje u malim i besmislenim stvarima.
ma svi razumijemo da je to zabava i naravno da svi ljudi se vole nečim zabavljati
neki ljudi se zabavljaju gledajući Supertalent ili Ples sa zvjezdama, pa se oko toga nema šta reći više od toga da Šemsa gleda, a Manda ne gleda
specifičnost s nogometom je što se za njega često koriste izrazi tipa svetinja, pa važniji od obitelji, svašta nešto, da ne spominjem da cijela država stane na momente, i onda naravno da je reakcija onih koji to ne razumiju burnija
ali eto, ja se učim s godinama biti sve tolerantnija nenavijačica :mrgreen:
ej mim nemoj tako imamo mi trkači svojih navijača i to samo takvih posebno na utrkama, pa meni obitelj i transparente drži u zraku a kolege trkači su najglasniji navijači ;-) meni uvijek nastradaju glasnice kad navijam za druge trkače :-)
Nego imaš pp trebam te za neki health issue, pls zaviri.
a zašto bi "glupe face" trebale ikad napucati loptu u životu?
znači li to da se ja ne mogu diviti profesionalnim tenisačima ili gimnastičarima, a da sama nikad nisam uzela reket u ruke ili napravila vježbu na tlu?
meni je potpuno jasno da nogomet i navijači nekog mogu živcirati, ali ne kužim potrebu za vrijeđanjem u vidu napuhnutih mrtvih krava i glupih faca
pogotovo zato što puno cura na ovom forumu voli nogomet
Toliko o toleranciji :mrgreen:
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Kris e bas tako :mrgreen:
Ajme, n.grace, ti kao nikad nisi pomislila na prvu za nekoga ili skupinu ljudi kako imaju glupe face. Sami puritanci. :)
Sigurno smo svi pomislili, ali štošta stoji između pomisli i posta.
Sasvim sam sigurna da nije vas vrijeđala. Chill.
stop and smell the onions, žuta :lool:
Ja uopce nisam mrzitelj sporta. Kao dijete i u mladosti sam bas dosta gledala, a i trenirala i natjecala se. Al ta objasnjenja da su to ipak vrhunski stucnjaci u najatraktivnijoj grani s najjacom konkurencijom mi nikako ne lezi, da su podredili zivot sportu, odricanja, talent..., to mi je zbilja glupo. Mislim da je ipak "pop moment" bitniji od strucnosti. Inace bismo svake godine zalili sto je taj netko nominiran za Nobelovu, a nije ju dobio. A zbilja je strucan i podredio je zivot grani koja nema najvecu konkurenciju jer nema toliko ljudi koji bi bili u stanju i priblizit im se.
Nego, drago mi za Island :)
Engleska simbolicno ispala.
Uh, kakav Brexit :D Makar djelomicni u nogometu. Wales mi je simpa.
O navijacima ne bih puno, jer je tema dublja nego mediji o tome izvjestavaju. U nasem drustvu navijaci su jedina reakcija - jedini koji imaju i volje i onu mrvu ludila da prozovu, osude i odaju pocast kad to treba, a kad mnogi sute (a ne bi smjeli). Postujem to iako njihove metode i ciljevi nisu ono sto bih ja odabrala. Tako je bilo i kroz povijest, od Zelenih i Plavih u Carigradu, a vjerojatno i ranije - ono kruha i igara nije bezveze. Meni je isto smijesno kako se sada bore protiv HNS-a, dok imamo puno vecih problema. No, cinjenica je da je HNS krak iste te otrovne hobotnice koja nas sise vec 25 godina, makar meni konkretno niti ista znaci, niti na mene utjece. Nitko drugi nema muda za IKAKVU reakciju osim eventualno piskaranja na internetu. Mi smo narod koji sjedi kod kuce dok ga netko nemilice unistava i iz dana u dan ponizava na sve moguce nacine. Zato, u slucaju da netko zeli nekakvu promjenu, zaista podrzavam, sve dok metoda ne ukljucuje nasilje.
E, to te ja pitam!! Plus što je premija od Nobelove nagrade daleko manja od godišnje zarade jednog nogometaša, a dobije se (AKO se dobije! ) jednom u životu nakon mukotrpnog rada. I ne mora čovjek biti mrzitelj spota da mu sve oko nogometa bude glupo (uključujući i face navijača u frenetičnim divljanjima, totalnoj euforiji i posvemašnjoj tuzi). Dapače, sportom sam se bavila od ranog djetinjstva, pratim ga i danas, ali vrhunski nogomet za mene nije sport nego obično pranje novca. Npr., zna li netko od vas, velikih navijača, u čemu je treći u svijetu Domagoj Buden? Kladila bih se da barem trećina nogometnih navijača ni ne zna da postoji sport kojim se dotični, vrlo uspješan sportaš bavi. Njegovi navijači ne bojaju lice u kockice, ne stavljaju zastavice na auto i ne bauljaju pijani nakon njegove medalje ulicama.
A što se "kruha i igara" tiče-zar to nisu bile i gladijatorske borbe u svoje vrijeme? Koja je razlika u navijanju na stadionima? Osim možda u tome što svi igrači ipak izađu sa stadiona živi i više-manje zdravi. Navijači su i tada, a i sada imali slično ponašanje.
Ja sam samo dosla reci da mi je island favorit :mrgreen:
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
ajme pregenijalni su!
a što se tiče navijačkog ludila, danas čujem na radiju da je državni praznik, a ionako je 8% ukupnog stanovništva po mim glupo i već u francuskoj :lool:
Zamisli pola Hrvatske kako posvećeno sjede iza malih ekrana, ili na klupama gdje li se streljaštvo već prati, i jednako nabrijano kao za nogomet galame "Ajde, Domaaaagooj, ... Hrvatskaaa Hrvatskaaa, ... pogodiiiii." Puštaju reklame s Domagojevom facom. "Ja sam jednostavno Hrvat." Pije se piva u potocima, auti i autobusi jurcaju sa zastavama. Žene skidaju grudnjake i mašu cicama. :mrgreen:
Moraš priznati, ne izgleda kao sport koji traži (trpi) takvo navijanje:
https://www.youtube.com/watch?v=dzmSCYaGiVY
Kod nogometa je štos u tome što se igra ekipno. Mi protiv njih, veže se ono iskonsko u nama - čopor, zajedništvo, i te šeme. Meni tu nema ništa dječje, nevino kod navijanja. To je natjecateljski sport, mi se poistovjećujemo s igračima. Stvar je u nadmetanju, snazi, dominaciji. Tipične stvari za odrasle. Zato mi je urnebesno kada čujem sitne, piskutave glasiće koji se trude srčano navijati poput roditelja, iako im nije posve jasno što sav taj cirkus predstavlja. :)
Gle Mim, postoji nesto sto se zove nacionalni sport. Moj muz je svojedobno bio prvak svijeta u jednom sportu, visestruki drzavni prvak, najbolji sportas, lik mu stoji na naslovnici knjige, ali, hbg, to nije nacionalni sport, zanimljiv masama. Ja sam ga samo jednom otisla gledati kako igra, jer je i meni samoj taj sport naprosto dosadan.
Da smo zivjeli u nekoj drugoj drzavi, gdje je taj sport visoko na listi drzavnih prioriteta, danas bi se Rehab sepirila na ljetovanju po Maldivima, kao ove zene nogometasa, a ne bi stizala najdalje do Makarske :D
Zasto Kanadjani vole hokej, Amerikanci bejzbol, Englezi kriket, mi nogomet... To je stvar tradicije, kulture, raznih okolnosti...
n.grace - upravo to i jest poanta mog posta.
sad kužim
Za neke sportove treba tišina i koncentracija, za neke bodrenje.
Ja za svoju djecu uvijek navijam. I vičem i plješćem.
Dok mi ne kažu da im to smeta. Za sada znam da im ne smeta.
Dapače, vole čuti naš glas, znati da su roditelji uz njih.
A i oni isto, navijaju za svoje prijatelje, klupske kolege.
Tako da mi ne stoji da djeca ne znaju što znači navijanje.
Vjerujem da je poticajno kada te bodri pola stadiona.
a inače, među 100 najplaćenijih sportaša, 2014. godine je bilo samo je 15 nogometaša. i samo 3 žene. sve tri tenisačice.
inače mislim da sam negdje pročitala kako naše obojkašice vani puno zarađuju, puno više od nekih muških sportaša u muškim sportovima, ali kako ne pamtim točno bolje da ne pišem radi čli se o košarkašima ili kome već, vjerojatno ne o nogomeetašima
mim, zuta...
ako vas je već zaobišla hrvatska navijačka euforija, na island ne možete ostati ravnodušne :mrgreen:
gledam jučer šprajca, reportaža iz islanda, što nogomet radi od ljudi, neponovljivo. svih 300 i toliko tisuća stanovnika islanda poludilo skroz :lool: a čak i mim mora priznati da nisu baš svi glupi. naprotiv :mrgreen:
joj Island je genijalan - čak sam i ja počela gledati nogomet zbog njih - ne baš cijelu tekmu, al dosta
Šta? Jesu loši ili su dobri?