draga Least, nekako mi se cini nemogucim da ti je ovulacija bila 3-4 DC. Po ZM si mozda 29, po ovulaciji otprilike 9-14 dana manje, ako ti je ciklus 28 dana, izracunaj, nemre ti O biti 3 ili 4 DC, nes ti fulala
Printable View
nisam fulala....ovulacija mi je bila 3-4 dana kasnije odnosno na 18-19 dc umjesto 14
..
Zasto spominjete ovulacije i trudnocu po ovulaciji?
Uvijek se racuna po ZM.
Ja uopce ne kuzim koliko si trudna Least? :lol:
I meni racunaju po ZM makar se kod nas zna skoro i sat!
D o ovako ;)
Po mengi sam 29 tj, ali od prvog pregleda kad je bebac bio recimo 6 tjedana, on je meni rekao da je starost trudnoce 4tj + 4 dana. A to je tako od samog pocetka jer je ciklus bio ko mene duzi (iako sam pila klomifene). Oni skolski racunaju termin po mengi jer je tako najlakse, ali realno ima zena kod kojih je ta razlika i veca jer je ovulacija bila jos kasnije. Eto tako, ali to mi je sad malo bitno...mene brine taj moj tbuscic i to sto je po mjerama glave vec u 30tom tj, po mjerama FL u skoro 30, a trbuscic je za 27+6
Least, to su meni zvali ultrazvučni termin ili tako nekako, jer je ovulacija kasnila i po ultrazvuku se u ranom stadiju točno vidjelo da je tjedan dana mlađa nego po ZM.
Na kraju se bebač rodio negdje između ta dva termina.
Za trbuščić ne znam, i ne znam kakav je tvoj ginekolog, ja na moju računam da će mi reći ili bar zavrtit glavom ako je nešto malo brine.
Ja nikad ne računam po O, znam kad je mogla biti ali me to uopće ne abadira.
nego uvijek postoje neka odstupanja + - u danima. da je nešto konkretno vjerujem da bi gin reagirala. a oni to sve mjere rukom pa, uvijek se može fulati koji mm koji puno znači tu.
Least, nemoj brinuti oko ovih mjera, ak ti ginic, bar racunam po svom, nije nista spominjao ili ista napomenuo u UZV knjizici najvjerojatnije ni nije za brigu.
Rijetko kad je po svim parametrima sve u idealnim mjerama, zato i jesu bebaci razliciti :-*
10+1 , 4 utrića dnevno.
Crvenkapica - zašto moraš piti utriće do 34 tt? Pa kaj se oni ne piju samo do 12 tt? Znam kako je piti puno tableta u T. U prvoj T nema kaj nisam pila (osim utrića). I to jer mi je Ena prignječila desni bubreg. Imala sam zastoj bubrega II stupnja.
Least123 - nemoj se brinuti. Ginekolog bi ti rekao da nešto nije u redu.
Ja sam po ZM trudna 12+4, a po UZV 10+1. Kasnim jer mi je O bila na 30 DC ili čak kasnije. To sam i očekivala s obzirom na moje cikluse.
Pa da, uvijek postoje odstupanja, ja sam po ZM 14+1, a po UZV 15+2, to je sve tak relativno, do kraja trudnoce se tri puta promijeni ;)
Gin je rekao da je malo mrsaviji i da pokusam vise mirovati nakon posla i lezat na lijevom boku, ali da se zasad ne radi o zaostajanju. Narucio me za 4tj., a ja se bojim sto ako u tom periodu dode ipak do zaostajanja..kako cu to prepoznati?!
Pozdrav svima od friške trudnice! Danas smo 5+3 po ZM. Za gina je još rano pa mi svašta prolazi kroz glavu. Npr: više simptoma sam mala od O do termina M, nego sada. Prekjučer su me cice rasturalo i jedva sam držala oči otvorene na poslu, a jučer 0 simptoma i puna energije. Danas nešto malo cicke kao piknu s vremena na vrije, a križa rasturaju od ranog jutra. Jel' bilo kojoj ovako da nema simptoma? Čitala sam ako ih nema u početku, da nešto nije ok s ranim razvojem :(
Stork ma gdje si to procitala???
stork potpuno ne istina. nismo sve iste.
ja nisam imala mučnine niti neke oscilacije na početku.
Otvorila si odbrojavanje a pises ovako nesto?Ja sam pretrnula kada sam procitala...
A kaj nije smisao ove teme upravo iznošenje svojh strahova?
I uspoređujem s prošlom T prije godinu i nešto, tad su me cice ubijale od početka pa mi je sad sumnjivo. I KrisZg otvaranje odbrojavanja je potvrda činjenice da je test bio pozitivan, a ovo sad je novi moment.
stork,na žalost nitko i ništa ti ne može reći točno,morat ces živit u blaženom neznanju do prvog UZV kada cete vidjet srčanu reakciju,pa ces se malo opustit,pa ces čekat 2.UZV ,pa da prođu prvih 12 kritičnih tj. ...tako nam je svima...svi mi imamo svoje strahove ali bi se trebale probat opustit jer sve utjece na bebu.
Ponašaj se kao trudnica,uzmi folnu kiselinu i bit ce sto ce biti...
Zašto koristim utrogestan do 34tj?da se ne desi prijevremeni porod,
Tako mi Dr rekao
Preventivno, izgubila sam dvi trudnoce do sada...
A ja cu i g*** jesti samo da iznesem ovu trudnoću do kraja iako me utrici + željezo+ non-stop ležanje zatvorise totalno :/
Od juce sam počela i partusisten koristiti ... Cervix mi se skraciva :/
Meni se sve čini ok,nisu sve bebe iste,meni je ova veca za tjedan dana a zna se sat oplodnje.
Ako se baš ne možeš smirit i ako te to jako muči naruči se privatno po drugo mišljenje za 2tj. i ponesi stare nalaze.
I podsjećam sve trudnice u višim tjednima da je za bebu naj da smo što više na lijevom boku jer su tako protoci prema bebi bolji.
Least ne brini se uopce oko tih mjera. Meni je svaki put beba bila veca za 10ak dana po glavici i femuru, dok je trbuscic uvijek bas u tjednu. Tek sada ce se poceti debljati i on. A vjerujem da je bilo sto, ginekolog bi ti rekao.
A glede racunanja: uvijek se racuna po ZM, a upravo zbog odstupanja u ovulaciji trudnoca moze trajati do 42 tjedna.
Meni je npr.ovulacija uvijek ranija, oko 10dc pa su mi ciklusi kraci (sto vjerojatno objasnjava to da je cura uvijek veca oko tjedan). Al da nebi bilo nagadjanja, moraju postojati neka ujednacena mjerila, a to je upravo ZM.
stork svaka trudnica i svaka trudnoća su različite. Meni je treća beba na putu i trudnoća se razlikuje od prethodnih.
Mene su mučnine počele rasturati u sedmom tjednu, nakon toga cicobolja, križobolja...
Ja prije nisam imala mučnine pa se nadam da neću ni sada. Ono što mi je čudno: 8dpo su me počele cice pikati i žariti, pa sam 2 dana patila od zatvora, 2 dana žgaravice, umor, križobolja pa je 4-5 dana nakon termina M sve nestalo. Prekjučer sam mislila da ću zaspati pred strankama na poslu, a cice su me rasturale. Jučer apsolutno ništa. Danas tek popodne cice kao malo nešto zažarene, malo križobolja i neki grčići, ali niš posebno. To me muči! Mislim, ako ima nekih simptoma, onda bi bilo normalno da ih ima stalno, a ne da skroz nestanu pa se pojave smanjenim intenzitetom. Koliko sam osobno prošla, a i čitala druga iskustva, u prvim tjednima bi se trebali pojačavati, a ne igrati skrivača. A kod gina se još nisam ni naručila jer je ipak prerano.
Molim Boga da ovaj put bude sve u redu, bit će to dug put...
Stork, draga ajde se smiri i nemoj se uzrujavati oko toga.Ako cemo bas po prosloj, moja je bila nedavno pa se bas dobro sjecam a ono kaj se ne sjecam sjeca se mm.Od jutra mucnine, 2 dan od testa (1 dan od M)nisam znala gdje budem sa sisama, taj dan sam imala i prvo povracanje zbog pranja zubi.Spavanje u 21h kao maljem odvaljena a beta 10x manja nego na isti dan u ovoj T.U ovoj sam cekala na simp kao ozebla sunce,povremene mucnine i to ne svaki dan sve sam ih pisala na odbrojavanju, zadnjih 2 tjedna ujutro ni T od T, sve do 13-14 popodne kada krene mucnina, bar jedno bljuv dnevno, sise su profunkcionirale tek iza 6tt a niti sada nisu onako kako su bile na pocetku prosle u kojoj apsolutno nista nije bilo u redu.Ono sto uvijek kazem, uzrujavanjem mozes nastetiti a nemres nikaj promjeniti.Razumijem na sto mislis i meni je bilo tako, ja sam ih zeljela sve odmah, tak da sam ziher :)I svaka od njih 4 je bila potpuno razlicita.
Stork, nije ti prerano za ginica, ja sam na prvom UZV u ovoj trudnoci bila 5+5 po ZM :)
Opusti se draga moja, nemoj toliko preispitivati simptome, pokusaj se sto manje zivcirati i uzivaj u samoj pomisli da jesi trudna i da u tebi trenutno raste malo cudo koje ce ti promijeniti zivot, u pozitivnom smislu, naravno :-*;)
Jel itko od vas iskusio smetnje s vidom u ranoj T??Imam osjecaj da ce mi oci iskociti van i imam distorzije u slici i textu, uobicajene naocale ne pomazu apsolutno nista.Imam jako malu dioptriju, koristim ih samo kada je oblacno.
stork, simptomi nisu garancija ničega. Ja sam kao imala neko probadanje i ponekad bolne grudi (to je došlo i prošlo). Povraćala nikad nisam, samo mi se par puta dignuo želudac na sirovo meso. Još mi je i beta bila manja u početku. I na kraju je sve bilo ok
I normalno je da simptomi budu pa nestanu pa se možda vrate. Kao što je normalno i da ih nema. I da ih stalno ima. To je trudnoća, a svaka je različita
I ja na pocetku nisam imala nista ni mucnine ni slicno, a brinula nenormalno. Nego vrci dobro kaze, ja sam ovo jednom zapamtila, simptomi su tu da dodu i budu dva dana jaci, pa manji, trudnoca nije bolest da nasmora nesto stalno “boliti ili muciti“. Nemaju stalno isti intenzitet. Nadam se da ce te zaobici, i da ces nakon 12tt zaboravit sta te mucilo.
Nego sebi cu na celo zapisati, da beba nemoze svaki dan lupati ko luda. Jel evo i njoj danas nedjelja, pa je miran
Tiaa...kao sto su meni cure rekle da su sve bebe drugacije po pitanju velicina i tebi kazem da su bebe drugacije i po karakteru. Neke udaraju stalno, neke malo, a neke su povremeno samo malo lijene ;)
nešto se meškoljio malo prije, ali baš je na dane.. jaooo :)
nadam se da će me sutra drugačije dočekati,.
a bio je takav već. ali šta kad bi da stalno lupka.
Bas tako TinaB drzim i ja fige svima!!!! Fakat nije lako ali treba biti pozitivan koliko to mozak dozvoljava.
Cure, koliko cesto piskite po noci? Ja idem prije utrica u 23.30h, po noci jos 2x i ujutro prije utrica u 7.30 jos jednom
ljubilice i ja često piškim, u prosjeku 3-4 puta po noći, a još pazim da ne pijem baš jako kasno
curke koja bi bila normalna težina bebice u 29 tjednu?
Preko noci dva puta i jos ujutro kad mm ide na posao. :)
Zanima jeli ijedna primijetila da joj nateknu noge onako oko zglobova?
Ujutro kad se probudim znaju mi prsti na rukama bit malo nateceni, al to prodje. Medjutim sto se blizi vecer oteknu mi stopala. Najvise se primijeti na gleznju. Nije to sad nesto strasno, al vidi se. Ikakvih savjeta imate?
lili...ja sam primijetila, i to stalno. prste na rukama mi je teško sklopiti kad se probudim, i to vrlo. vjenčani prsten ne nosim jer mi ruke osciliraju kroz dan i sve mi smeta. i na gležnju su mi popucale kapilarice. primjetila sam da nakon odmaranja je manje i uz malo manje uske čarapice
u trudnoći nam je povišeni volumen krvi, pa ako dužeš stojiš, radiš nešto po kući mi je jasno da baš navečer budu natečeni zglobovi.
meni su ujutro ruke natečene, onako da ih nemogu sklopiti, pa nakon ustajanja već dođe sebi.
a neki recept je, možda smanjit ili izbacit slano.