Sad sam 15+6 tt i idem za 10-ak dana na pregled pa ću pitati. Pijem dosta kave (cca 2-3 turske na dan) jer mi uopće nije smetala ni smrdila čak ni kad mi je bilo mučno pa me sad savjest malo muči da nije kava krivac?
Sad sam 15+6 tt i idem za 10-ak dana na pregled pa ću pitati. Pijem dosta kave (cca 2-3 turske na dan) jer mi uopće nije smetala ni smrdila čak ni kad mi je bilo mučno pa me sad savjest malo muči da nije kava krivac?
Piki turska uglavnom djeluje ko diuretik tak da ne vjerujem da ti od toga oticu noge.![]()
Nije kava iako nije bas idealno piti 3 kave na dan(znam kako ti je i ja se borim), upravo zato bi trebala se javiti doktorici pogotovo ako je to novitet, znaci nije bilo prisutno tijekom proslog pregleda i pogotovo jer pored kave i ne unosa pretjerane kolicine soli otices a jos nije ni jako toplo. Ne kosta te nista da ju nazoves i ako ti je blizu ljekarna da si tlak prekontroliras.I to kada primjetis da si otecena.Vjerovatno nije nista i oticanje moze poceti u 2 tromjesjecju ali ipak je vazna stavka za prekontrolirati.Jel imas neke druge simptome?Glavobolja?Mucnina?
Da cure, ja sam baš ovisnik o kaviTlak si mjerim doma sama i kad je 110/70 ja sretna jer nije nizak, a preko toga nisam vidla već godinama! Sutra ću razgovarati s mojom dr opće prakse pa ću vidjeti dal da idem ranije kod gina ili drugi tjedan.
Piki ne drzim prodike ali mislim da bi morala smajit kavu na mnimum!
Ja sam smanjila kavu, pijem samo ujutro. Sad kako sam sama doma, ni ne pije mi se samoj a pijem i puno caja pa jednostavno ne stane u mene
Evo kako me zamjenski ginekolog zabrinuo i umalo rasplakao.
Došla sam radi provjere srčane aktivnosti koja je trebala tada po prvi put da se pokaže. Moj ginekolog nije bio taj dan na poslu. I gleda on na ultrazvuk, spominje dopler u boji, pokazuje mi titranje plave i crvene boje sa strane i kaže da su to krvni sudovi i da bi tako trebalo titrati (u boji) i na mjestu srca, ali on NIŠTA NE VIDI... I ja strpljivo čekam da bolje pogleda, gleeeeda on, gleeeeda, ne, on ništa ne vidi. Monitor okrenut prema meni. Ja već računam kako se sigurno moralo pojaviti to kucanje srca, vrijeme je već prošlo da bi bilo prerano. A prijateljica mi imala takav slučaj, i to nedavno, da nije bilo srčane aktivnosti i to je to... ništa od trudnoće...
I tako ja jadna na rubu suza, grizem usnu i pitam ga što bi to sad trebalo značiti. "Pa može ne značiti ništa (pazite, on ni ne zna kad mi je termin, samo otprilike zna stadij rane trudnoće po ultrazvuku), a može značiti i da se plod jednostavno prestao razvijati". Tišina, ja ne ustajem, on i dalje gleda, monitor i dalje okrenut prema meni. I VIDIM pulsiranje, ja znam kako to izgleda, pa bila sam već na ultrazvuku. Tek tada i on reče: "Ma vidi ovo, pa golim okom vidim pulsiranje, ali kako ga dopler ne očitava? Ma dođite vi meni na provjeru pune bešike, 99 posto ima otkucaja srca, al da mi to potvrdimo.
I čemu me čovjek isprepada? I na provjeri nije bilo titraja u boji, ali se puno bolje vidjela srčana aktivnost pa je konačno otvoren trudnički dnevnik. A ja čovječe sad treperim do idućeg pregleda, jedva čekam svog ginekologa da još malo detaljnije prouči sve i da me smiri- ma baš me ovaj uznemirio, sunce li mu brzopleto!
Joj zekana sva sam se najezila.....hvala bogu da je dobro.... Koji si tt?
Last edited by ljubilica; 02.04.2014 at 21:27.
Cure 28-29 t sam i imam osjecaj kao da ce bebacispasti iz mene...onako na grlicu kao da me skaklja. Osjetim ga i gore po trbuhu, ali danas cijeli dan neka tezina dolje i jak pritisak na mjehur kao da tuce i po njemu sto je bilo i dosad.
Iduci tjedan sam na pregledu, valjda je ivo normalno zbog rasta i tezine
Least123 taj osjećaj u tim tjednima je meni u obje trudnoće bio prisutan. Kad osjetiš malo prilegni, uspori..kao što si i sama primjetila, to je od rasta bebice![]()
cure meni je sutra 9-ta nedelja trudnoce i javlja mi se bol u krstima.Citam na forumu da je to normalno ali me interesuje da li je bol prisutna konstantno ili se javlja na momente.
Last edited by smarija; 03.04.2014 at 09:23.
Od nocas imam neki pritisak u donjem dijelu trbuha, neku napetost. A nije mjehur jer normalno piskim. Naravno da sam uplasena. Pritisak se poveca kako stavim utrice i ostane. Nocas prvu noc nisam kasljala
Jel inedna od vas imala tako rano taj pritisak? Ja bi rekla da je to maternica, jajnike gotovo da vise nit ne osjetim
ljubilice, raste bebač ! Imala sam i ja to.
Nije bas neki blazeni osjecaj... Jedva cekam iduci petak, tad smo 7+4 pa da cujemo i srceko.
least jesi bolje? Jel ti jos uvijek pritisak?
Pa kad god se okrene osjetim pritisak, najgore je kaj ne možeš prepoznati o čemu se radi, da li je to normalno ili je nešto s grlićem (tipa skraćivanja, otvaranje ili sl.)...
jooj, tako mi je drago da si to napisala,sad mi je lakše! ja sam usla u 27 tjedan i ista stvar, ta neka težina i pritisak kad hodam...kad se legnem onda lagani bolovi ko na pocetku zbog rastezanja...možda malo slabiji!
danas je malo bolje al jucer sam bila baš prestrašena....slj. tjed uzv, baš cu pitat dr.
ja sam se na kraju sutra naručila..trebala sam u pon na redovni, ali hoću biti mirna za vikend. naime ja radim, i stalno sam u pokretu pa da znam ukoliko treba stati na loptu i početi ležati. nakon posla ležim, ali znate kako je to doma, poluležeće, pa ovo pa ono...
a za vikend planiram u oblizak dječjih trgovina...ovako ću biti mirnijane mirna u potpunosti jer znate i same naše lude glave uvijek rade
)
ma hoću naravno! ti si doma ili radiš? koliko dnevno ležiš?
doma sam od pocetka, bila sam nešto malo otvorena na pocetku pa se to zatvorilo al morala sam mirovat a i imala tj još imam mucnine i tu i tamo povracanje pa sam na komplikacijama cijelo vrj.....
ležim dosta sad zadnja 2-3 dana, skuham rucak, prošetam pesa na kojih 15-20 min i to je to!
inace dosta hodam po okolo...i sve mi je teže, umor, naotecene noge i to![]()
Smarija, sve je to normalno, eto i mene je uhvatila križobolja...a tu smo negdje s trudnoćom..Cure moje, meni još ova upala sinusa ne prolazi...još imam samo jedan antibiotik a još uvijek me muči...uopće ne znam što sam s idućim tjednom, hoću li ići raditi ili ne, vidjet ću što mi doktorica bude sutra rekla. Sva sam nekako kilava..
Danas sam se vagala i ostala paf - 4 kg u 16 dana. Ne mogu vjerovati. U prvoj T sam dobila 8 kg (u cijeloj T). Stvarno ne jedem puno. Desi mi se par dana intenzivnog povracanja, pa par dana mučnina. Gladna sam stalno, ali trudim se ne jesti stalno. Da li je moguće da sam se nalila od utrica? Pijem 4 dnevno. Ako tako nastavim do kraja T... Ne znam![]()
Evo ja mogu reci da kod mene više nema nekih strahova, osim straha od toga sta me niceg nije strahah taj mozak
Mi evo ulazimo u 39 tjedan...nista se ne događa osim sto je sve teže i teže sve nositisamo se nadam da necu prenosit dane
Ja sam u minusu 1 kg. Al dobro, stignemNemam mucnine, al nemam ni apetita. Trudim se pojesti vocku dvije na dan i piti
dosta tecnosti.
Tina sve se to moze preokrenuti. U 1.postupku imala sam osjecaj da kako god da sam stavila utric da sam bi se napuhala i tako ostala. Bilo je tu jos terapije al oni su me ubijali
Pisala sam ja u prošloj trudnoći o utrogestanu. Surfajući po internetu otkrila sam da žene pišu kako im utrogestan stvara mučninu. A ja sam tad bila od 0-24 crkavala od mučnine. Pitala sam tad ginekologa da prijeđem na vaginalno i rekao je da mogu. Tad sam pila 3x1. I nakon manje od tjedan dana su se mučnine smanjile toliko da skoro nisam ni primjetila (u usporedbi s onim mučenjem prije). Ja se tako pridružujem svim onima koje su imale reakciju na pijenje utrogestana. Sad ga koristim samo vaginalnio. Ne bih ga ni u ludilu pila!
evo mene s pregleda, bebač je s glavicom dolje zato sam imala taj osjećaj težine, ali sam zatvorena i sve je ok.
što se tiče dimenzija, nešto je manji u trbuščiću...ja sam danas prema mengi 29tj, a prema ovulaciji 28+3...
BPD = 7,66
AC = 23,56
FL = 5,58
težina 1300
AU = 0,57
ACM = 0,79
Što znači ovo AU i ACM?
i da koliko dugo su vama trajali pregledi?
ljuta sam, moj mališa se opet sakrio. na kraju sam bila u 15 min gotova i onda si mislim jel sve pogledano ili ne..ma joj
Least super!!! Sad uzivaj u vikendu i kupnji mini stvarcica
Cure meni danas 9+1, i uocim u kutu usana herpes( imala sam ga cesto i prije trudnoce) .da li znate jel herpes moze biti opasan za plod? Jel ga netko imao u trudnoci?
Shadow, evo što kaže stručnjak http://www.cybermed.hr/forum/specija...pes_u_trudnoci![]()
herpes ti se pojavio vjerojatno zbog pada imuniteta.. meni se obično pojavi kad mi imunitet padne ili kad sam pod stresom.. opasan je za novorođenče..
Ja pijem utrogestan 3x2 i tako do 34tt , zamislite kako je meni .....
+ more drugih tableta
Brine me to zaostajanje trbuscica...citam da to mozda najbolje ukazuje na zaostajanje u rastu.
Kod nas je 27+5 a ja sam trudna po mengi 29tj a po ovulaciji 28+4
nisam fulala....ovulacija mi je bila 3-4 dana kasnije odnosno na 18-19 dc umjesto 14
..
Zasto spominjete ovulacije i trudnocu po ovulaciji?
Uvijek se racuna po ZM.
Ja uopce ne kuzim koliko si trudna Least?![]()
I meni racunaju po ZM makar se kod nas zna skoro i sat!
D o ovako
Po mengi sam 29 tj, ali od prvog pregleda kad je bebac bio recimo 6 tjedana, on je meni rekao da je starost trudnoce 4tj + 4 dana. A to je tako od samog pocetka jer je ciklus bio ko mene duzi (iako sam pila klomifene). Oni skolski racunaju termin po mengi jer je tako najlakse, ali realno ima zena kod kojih je ta razlika i veca jer je ovulacija bila jos kasnije. Eto tako, ali to mi je sad malo bitno...mene brine taj moj tbuscic i to sto je po mjerama glave vec u 30tom tj, po mjerama FL u skoro 30, a trbuscic je za 27+6
Least, to su meni zvali ultrazvučni termin ili tako nekako, jer je ovulacija kasnila i po ultrazvuku se u ranom stadiju točno vidjelo da je tjedan dana mlađa nego po ZM.
Na kraju se bebač rodio negdje između ta dva termina.
Za trbuščić ne znam, i ne znam kakav je tvoj ginekolog, ja na moju računam da će mi reći ili bar zavrtit glavom ako je nešto malo brine.
Ja nikad ne računam po O, znam kad je mogla biti ali me to uopće ne abadira.
nego uvijek postoje neka odstupanja + - u danima. da je nešto konkretno vjerujem da bi gin reagirala. a oni to sve mjere rukom pa, uvijek se može fulati koji mm koji puno znači tu.
Least, nemoj brinuti oko ovih mjera, ak ti ginic, bar racunam po svom, nije nista spominjao ili ista napomenuo u UZV knjizici najvjerojatnije ni nije za brigu.
Rijetko kad je po svim parametrima sve u idealnim mjerama, zato i jesu bebaci razliciti![]()
10+1 , 4 utrića dnevno.
Crvenkapica - zašto moraš piti utriće do 34 tt? Pa kaj se oni ne piju samo do 12 tt? Znam kako je piti puno tableta u T. U prvoj T nema kaj nisam pila (osim utrića). I to jer mi je Ena prignječila desni bubreg. Imala sam zastoj bubrega II stupnja.
Least123 - nemoj se brinuti. Ginekolog bi ti rekao da nešto nije u redu.
Ja sam po ZM trudna 12+4, a po UZV 10+1. Kasnim jer mi je O bila na 30 DC ili čak kasnije. To sam i očekivala s obzirom na moje cikluse.