I ja volim našu domaću hranu. za tu egzotiku bih eventualno otišla u restoran. Ili kod sasa ili munkice.
Kaj se mene tiče, mogla bih danas počet jest sarmu, i prestat tam negdje u veljači
Printable View
I ja volim našu domaću hranu. za tu egzotiku bih eventualno otišla u restoran. Ili kod sasa ili munkice.
Kaj se mene tiče, mogla bih danas počet jest sarmu, i prestat tam negdje u veljači
mmmm da, sarma :heart:
meni muž naručio srnetinu od nekog čovjeka iz Like
pa molim ako netko ima provjeren recept kako da u istoj najviše uživamo :)
primam i tradicionalne i egzotične
Kod mene je najprovjereniji čobanac, divljač se čuva isključivo za čobanac
ja srnetinu koristim na jednak način kao i junetinu
gulaš, saft, na varivo s mahunama, graškom...
Moj jučerašnji meni:
oslić + raštika s par kolutova kuhane mrkve+slani krumpir na kockice s peršinom (ručak-menza)
desert: zobena kaša s narezanim jabukama i orasima na bazi jogurta (oni zdravi kafići-restorani šta nude smoothije i sl.)
Jest da nisam ništa sama kuhala al bilo je mljac i nekome ideja. :-)
Naj, naj mi je bila raštika, prefina.
danas sam prvi puta probala ovu kombinaciju, odlično je ispala, ponovit ću je:
pohani oslić u cornflakesu + pire od slanutka + umak od hrena
Sasa, znam da sam negdje pročitala da radiš doma kobasice, pa me zanima kako ih puniš? Na svinjokoljama obično imaju stroj za kobasice, al to mi se čini too much za kućnu upotrebu. Jel ima možda neki nastavak za flajšericu?
Nisam sasa, al ima.
Moji starci su tak radili kobase
Ima nastavaka ili ih je bilo nekad,ali treba paziti kak se crijevo stavi na nastavak da se ne podrapa
Nemam KitchenAid, niti bilo sto takvo. Kod mene još uvijek sve na ruke ili na noge.
Ali sigurno ima i nastavak za flajšericu, samo moram otkriti gdje ga mogu nabaviti.
Ima zdravoseljačka naprava za punjenje kobasa - ovo: https://www.sumoopskrba.hr/product.a...-&code=PK17021
Ima i nastavak za flajšmašinu - ovo: https://www.sumoopskrba.hr/product.a...&code=PK010203
Znalo je biti i malih mašinica za punjenje kobasa na vijak, ali ne mogu sad naći ništa slično.
Električne flajšmašine isto znaju imati te nastavke. Moj kolega ima neki Bosch, moram ga pitati točno kakav je.
Taj koji pase na kitchenaid ide i na flajsmasinu. Ista stvar. :)
Peterlin, zlato si, točno ti mi tuljci trebaju, br. 5.
Lignje. Ima ih obilato pa ću napraviti na toć da pola ostavim za drugi put.
Inače, u spremanju neće biti ništa posebno, osim što imam svoje usoljene limune pa ih sad stavljam u sve :lool:
Za one koji koriste dimljenu papriku, koju koristite i gdje je kupujete?
Dosad sam imala španjolsku koja je pri kraju.
Pošalji malo liganja
Mi smo ovih dana imali zobenu kasu s majcinom dusicom, shiitake gljivama i posirano jaje.
Fake pohanu piletinu iz pecnice (jogurt umjesto jaja, mix dimljena paprika, parmezan, mrvice, sjemenke) i salata od kineskog kupusa s narom, grozdjicama, korijandrom i tostiranim pistacijama i bademima.
Danas - nisam do kraja smislila, ali pizza ili lepinje s pecenom paprikom, bivoljom mozzarellom, bosiljkom i pinjolama
polpete od liganja, karfiol kuhani i zelena salata. Za alergičare špageti sa šalšom
Isto preporucam Harissu. Kod mene ovih dana file brancina na pireu od celera sa salatom od svjezeg komoraca, prozirno ravioli s kozicama (har gow), mesne okruglice sa ricottom i oreganom, orzoto sa shitakama, gusta juha od gljiva i jecma, lungic s umakom od kikirikija, domaci burgeri ( s fakat ukusnim homemade pecivima koja radim s batatom- to su mi najbolja koja sam probala izvesti), dim sum, wok sa piletinom u tahiniju, pastilla. Uglavnom ovo mi je nazahtjevniji dio godine za smislit menu- jedva cekam mlado zelenje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sasa daj recept za ta peciva, bas sam danas planirala burgere :) a imam i batata
Zapisem kroz sat vremena!
Dakle trebas ispeci batat cijeli malo popijan vilicom u pecnici na 200 kojih 45 minuta dok nije mekan. Onda uzmes 125 g pirea. Onda u 130 g toplog mlijeka stavis 1 vrhom punu zlicicu kvasca, dodas 350 g brasna, pire od batata, 35g svijetlo smedjeg secera, 3/4 zlicice soli, malo muskatnog orascica i jedan zutanjak. Onda miksas kojih 5 minuta dok se sve ne poveze pa dodas 40 g omeksalog maslaca u tri dijela- dakle prvi dio pa umiksas, pa drugi i tako dalje. Onda ga treba miksati na visokoj brzini 6-8 minuta dok tijesto nije glatko i elasticno, glatko, biti ce i dalje ljepljivo malo. Dva sata neka se dize. Onda ga podijelis u 7 dijelova i oblikuje zemicke. Ponovo pustis da se dize sat vremena. Premazes sacuvanim bjelanjkom, pospes sezamom/ nigella sjemenkama/ timijanom i krupnom soli- kako volis i peces na 190 20ak min
Sasa, hvala :)
Komorac narezem skroz tanko, mandolinom za guljenje krumpira i zalijem samo limunovim sokom i pustim 20ak minuta. Poslije posipam s malo sjeckanih pistacija iako nije neophodno. To je jako osvjezavajuce i super pase uz ovaj peceni celer koji pecenjem karamelizira i postane sladak. Jako je jednostavno sve skupa, brzo gotovo, zdravo i fino.
super, hvala ti
dolega, recept za te s bucom, pls.
Stiglo je proljece:heart:
u totalnoj sam bobomaniji, jedemo salate od boba i jecma s meko kuhanim jajima, pesto od boba i pistacija s tjesteninom od graska, bruskete s domacom rikotom i mladim graskom i bobom i mentom i pekorinom, onda fritatu sa sparogama i koprivama, onda grilane articoke s umakom od parmezana i articoka, polpete od kozica s beurre blanc umakom s limetom i mladim salatama i klicama, salate od mladih krumpira i sardina s panceta vinagretom, divno je sada na placu, ima hrpa mladog cesnjaka, medvjedjeg luka, sve je njezno i brzo obradjeno, milina:heart:
je, ovo je najbolje doba godine, prvo šparoge, pa bob i mladi grašak i artičoke
meni je divan ovdje tradicionalni bob sa sipom, ali kod mene kući to nitko ne voli. Zato sam svake godine u Kaštelima na fešti od boba pa tu zadovoljim svoju želju :)
Bob :heart:, hvala na podsjećanju.... Mi svi obožavamo pesto i salatu i sve ostalo.
Ont. Nije mi bob pao na pamet, pa je danas tjestenina s običnom brokulom i sirom. I salata od hobotnice.
od boba imam fobiju otkad sam ovdje pročitala priču forumašice koja se jedva izvukla zbog njega :-o
ne mogu to zaboraviti pa ga onda nikad nismo ni kuhali
danas ćemo neku pečenu ribu i blitvu s krumpirom
ne znam za to, što se dogodilo forumašici?