Što kažete na imena Luna, Melina ili Melisa, Dora i Stela? Meni su to prekrasna imena i raspravljamo o njima, nikako odlučiti koje bi bilo najbolje.
Printable View
Što kažete na imena Luna, Melina ili Melisa, Dora i Stela? Meni su to prekrasna imena i raspravljamo o njima, nikako odlučiti koje bi bilo najbolje.
al si ti nabrijana
ja znam i Bajku
s time da ja Romana ne povezujem sa vrstom književnog djela, nego mi je to u randu sa Slavenom, Hrvojem...
a Novela... ako ti se sviđa, pa daj ime djetetu
i, skoro sve Valerije i Valentine koje znam su Val
a ja ne vidim tazloga davati dugačka imena, ako ih ionako misliš kratiti
Ja mislim da svako ime može biti prihvaćeno pa tako i Novela. I nije baš jako bitno je li moje mišljenje pozitivno ili negativno. Tebi se sviđa i morat će se svidjeti i drugima.
Roman i je zapravo isto što i Slaven, a književna vrsta je francuskog podrijetla, ali zapravo iz latinskog pa dođe na isto. Mene nekako prije podsjeti na djelo.
Meni je isto Val malo preneobično za djevojčicu, više mi je za dječaka. Ali Valnea mi je baš lijepo ime.
Novela nije loše, trebalo bi mi malo vremena da se naviknem da se tako zove netko u mojoj blizini, ali naviknu se ljudi i na neobičnija imena. S vremenom se svako ime prihvati, kako kaže Sarasvati.
Mom muzu je najbolje zensko ima - Vendi :-o
dosta smo se prepirali, ali ja sam rekla da je maternica moja i da je prema tome moja zadnja. Da vendi.
Ne znam za druge, ali meni ta ocigledno anglosaksonska imena s hrvatskim "spellingom" zvuce apsurdno.
Kloto, mom mužu je prijedlog imena za djevojčicu - Artemis :roll:
Rekla sam "ovaj razgovor je završen" :)
:lol:
Možda je to neka taktika.
Moj prijatelj je tako imao prijedloge da ti pamet stane a zapravo mu je cijelo vrijeme na pameti bio Marko, i onda kad mu je žena u moru njoj neprihvatljivih imena čula Marko odmah se složila.
oh, nažalost, poznajući njega, to sigurno neće doći do neke Ivane ili Martine, on zbilja misli Artemis :lool:
:lol:
vjetroslava :lool: :lool: :lool:...
Artemis, vjetroslava :lol:
Slazem se s apri oko skracivanja
Prve dvije curke imaju kratka imena, a treca dugo i nema sanse da se skracuje ili daje nadimak
To sam vec svima rekla, imaju je zvati punim imenom- nikakvi nadimci i skracenice ne dolaze u obzir
Ima jedna devojčica Vetra u našem vrtiću :)
:trep:
Ajmo ovako. Zelim vidjeti opci dojam ovih imena, pa mi samo recite jesam li pretjerala ili ne. ;-)
Kako vam zvuci:
Freya (mozda budem pisala Freja) - znaci dama
Romilly
Melusina
Amoret
Seraphina
Briony
Melisande
Je li pretjerano?
ja glasam za Freya ili Amoret
Najiskrenije, ne svidja mi se ni jedno ime sa popisa. Ali nemoj si dozvoliti da ti tudje mišljenje bude kriterij pri odabiru imena.
Ma da me dira, ne bi ni mislila o takvim imenima. Ali dobro je vidjeli kako ljudi disu oko takvih stvari, tako ljudi (ja) znaju sto ih ceka. :mrgreen:
ako ispituješ javno mnijenje u svrhu nekog istraživanja, moraš tražiti dopuštenje admina.
a ako provociraš (što često radiš)... baš bezveze
Pitam nesto sto me zanima. Mozda nazovem dijete Amoret, pa bi voljela znati kako se to ime doima.
odgovori su ti vrlo predvidivi; nama kojima se sviđaju imena Ljubica, Ružica, Vera i Kata... bit će... - nedopadljivo
one kojima se sviđaku Stephanie, Patrizia i slično... bit će super
a ne poznaš niti jednu od nas
tako da te stvarno ne treba boljeti đon što mi ovdje mislimo
Planirala sam ne komentirati, ali i mene ova imena asocirala na isto....možda žena u Meksiku živi. ;)
Salu na stranu, da ja razmišljam svojoj kćeri dati neko tako neobicno ime ne bi ispitivala kako se to ljudima svidja, a ako si nesigurna radije odaberi neko prihvatljivije ime.
ngrace, i meni je Sofi(j)a krasno ime.
Inacel
Inače, jedna moja prijateljica je svojevremeno pričala kako ce imati tri kćeri i zvati ce se Bazilika, Sonda i Elektra. :D
Za sada ima dvije kćeri i zovu se Helena i Dora. :)
Helena i Dora su super
ja bih, da imam još jednu kćer, vjerojatno imala Sofiju, Jelenu, Mariju ili Martu
joj, kako ima lijepih imena za curke :heart:
meni je nekak sjelo ime Jelena,još kad bi bila curica
Nekak mi se čini da ima sve manje Marija. Nitko od mojih u razredu nema Mariju. A baš mi je lijepo ime, da imam još jednu curicu tako bi se zvala :-)
mi imamo mariju u vrtiću, mariju u razredu, i nekoliko marija u produženom boravku
Kod mene je jako malo Marija.
BTW Sofija i Anika, Maša...
Srećom nisam trudna pa se ne moram sekirati oko toga.
Sječam se svoje bebe (lutke) Barbare :heart:
Obožavala sam to ime i nisam nikom dala da joj kaže Barica,Bara...tak mi se zovu obje bake,a ja sam htela da mi je beba moderna.
I danas mi se sviđa Barbara :-)
meni je Barbara broj jedan i čekam da mi doktorica kaže da nosim curicu da počnem sa intenzivnim obrađivanjem muža u tom smjeru, nijedno drugo ime mi nije ni sjena.
kad sam podijelila ideju s mamom, rekla je "onda će ti je svi zvat Barica", rekoh "da, jer živimo u sv. Ivanu Zelini :roll: Tko bi je u Splitu zvao Barica? Prije Barbie (što ću isto zabranit) :)"