Artemis, vjetroslava
Slazem se s apri oko skracivanja
Prve dvije curke imaju kratka imena, a treca dugo i nema sanse da se skracuje ili daje nadimak
To sam vec svima rekla, imaju je zvati punim imenom- nikakvi nadimci i skracenice ne dolaze u obzir
Ima jedna devojčica Vetra u našem vrtiću![]()
Ajmo ovako. Zelim vidjeti opci dojam ovih imena, pa mi samo recite jesam li pretjerala ili ne.
Kako vam zvuci:
Freya (mozda budem pisala Freja) - znaci dama
Romilly
Melusina
Amoret
Seraphina
Briony
Melisande
Je li pretjerano?
Posljednje uređivanje od Imogen : 08.02.2014. at 12:52
ja glasam za Freya ili Amoret
Najiskrenije, ne svidja mi se ni jedno ime sa popisa. Ali nemoj si dozvoliti da ti tudje mišljenje bude kriterij pri odabiru imena.
Ma da me dira, ne bi ni mislila o takvim imenima. Ali dobro je vidjeli kako ljudi disu oko takvih stvari, tako ljudi (ja) znaju sto ih ceka.![]()
Posljednje uređivanje od Imogen : 08.02.2014. at 13:12
ako ispituješ javno mnijenje u svrhu nekog istraživanja, moraš tražiti dopuštenje admina.
a ako provociraš (što često radiš)... baš bezveze
Pitam nesto sto me zanima. Mozda nazovem dijete Amoret, pa bi voljela znati kako se to ime doima.
odgovori su ti vrlo predvidivi; nama kojima se sviđaju imena Ljubica, Ružica, Vera i Kata... bit će... - nedopadljivo
one kojima se sviđaku Stephanie, Patrizia i slično... bit će super
a ne poznaš niti jednu od nas
tako da te stvarno ne treba boljeti đon što mi ovdje mislimo
Planirala sam ne komentirati, ali i mene ova imena asocirala na isto....možda žena u Meksiku živi.
Salu na stranu, da ja razmišljam svojoj kćeri dati neko tako neobicno ime ne bi ispitivala kako se to ljudima svidja, a ako si nesigurna radije odaberi neko prihvatljivije ime.
ngrace, i meni je Sofi(j)a krasno ime.
Inacel
Inače, jedna moja prijateljica je svojevremeno pričala kako ce imati tri kćeri i zvati ce se Bazilika, Sonda i Elektra. :D
Za sada ima dvije kćeri i zovu se Helena i Dora.![]()
Helena i Dora su super
ja bih, da imam još jednu kćer, vjerojatno imala Sofiju, Jelenu, Mariju ili Martu
joj, kako ima lijepih imena za curke![]()
meni je nekak sjelo ime Jelena,još kad bi bila curica
Nekak mi se čini da ima sve manje Marija. Nitko od mojih u razredu nema Mariju. A baš mi je lijepo ime, da imam još jednu curicu tako bi se zvala![]()
mi imamo mariju u vrtiću, mariju u razredu, i nekoliko marija u produženom boravku
Kod mene je jako malo Marija.
BTW Sofija i Anika, Maša...
Srećom nisam trudna pa se ne moram sekirati oko toga.
Sječam se svoje bebe (lutke) Barbare
Obožavala sam to ime i nisam nikom dala da joj kaže Barica,Bara...tak mi se zovu obje bake,a ja sam htela da mi je beba moderna.
I danas mi se sviđa Barbara![]()
meni je Barbara broj jedan i čekam da mi doktorica kaže da nosim curicu da počnem sa intenzivnim obrađivanjem muža u tom smjeru, nijedno drugo ime mi nije ni sjena.
kad sam podijelila ideju s mamom, rekla je "onda će ti je svi zvat Barica", rekoh "da, jer živimo u sv. Ivanu ZeliniTko bi je u Splitu zvao Barica? Prije Barbie (što ću isto zabranit)
"
Ruska deminutivna verzija Barbare - Varvare je Varja.
Osobno mi je baš neobično i lijepo.
ah, baš sam se ovdje našla....
Nakon Mateja i Petra, došao je red na Klaru....
a sada se očekuju Marta i Marija...
mada je meni na listi bila još Ozana, Barbara, Magdalena, Veronika... ali presudila su kratka imena, jedino što nam Marije nema 5 slova, (kao sva prethodna), ali želimo da bude baš Hrvatsko ime i kraće, ova na popisu su malo preduga....
Barbara je super ime!I mislim da ju nitko neće zvati Barica, pogotovo ne druga djeca.
ja najmanje do tridesete nisam znala da je Barica skraćeno od Barbare![]()
Meni je Judita prekrasno ime, ali MM-u se nikako ne sviđa.
reci mu da nema pojma
Pa rekla sam mu, ali imamo podužu listu imena koja nam se oboma sviđaju pa ćemo se već nekako dogovorit.![]()
[QUOTE=dunja&vita));2573414]Meni je Judita prekrasno ime[/QUOTE
I meni![]()
Nama je prvi izbor Mara, ali toliko losih komentara smo culi, tocnije niti jedan pozitivan. I sad se mislim i ja sama, da li dati to ime curici!!! Mislim svako ima svoje misljenje ali toliko losih s cula da se bojim odluciti na to ime'!!
Mara mi je baš super ime za curu
i podsjeća me na jako dragu osobu![]()
Mara je divno ime.
Mi još ne znamo jel cura ili dečko, ali trenutno imamo poduži popis imena.
U prvoj trudnoći složili smo se odmah oko imena čim smo saznali da nosim curicu, to je bilo njeno ime i drugo nije dolazilo u obzir.
A sad imamo puno imena koja nam se sviđaju, mislim da nećemo odlučit do kraja.
Nama se sviđa i to je najbitnije, ali svi na spomen Mara imaju asocijaciju na staru babu, i govore mi da sam osudila dijete na izrugivanje cijeli život.
nekad su Mare bile stare babe
ali i Ivan, Marko, Luka, Filip, ne daj, Bože - Pavo... samo su djedovi bili
pa se opet zarotiralo i vratilo
tako i Mara
poznajem ih jako puno starih do 4 - 5 godina
Slažem se. Da imamo drugu curu, vjerojatno bi bila Mara. Volim zvučna imena...
Kad smo kćeri dali ime Cvita, bilo je svakakvih komentara. Uglavnom je ime super ili im se uopće ne sviđa. Ili kao komentari da kako smo "dalmatinsko" ime dali u Rijeci. A ne znaju (kako je nama jedan profesor iz ovih krajeva rekao) da je to ime nekad davno bilo specifično od Cresa do Boke Kotorske. I da, kad smo prijavili curku kod matičara, ista nam je rekla da u Rijeci dugo nisu imali to ime. I ne zanima me šta drugi kažu, bitno da se ime nama sviđa.
a pazi ovu maru https://www.google.hr/search?q=roone...w=1600&bih=713
mara mi je baš super ime. Uostalom ima i brdo baba Ana pa je najnormalnije dati ime Ana.
dajte ime koje vam se sviđa, naviknut će se ljudi. Uostalom baš vas briga za njih.
mara se definitivno vratila u modu, ovima koji komentiraju bih za čas objasnila tko je tu u stvari staromodan
jako lijepo ime