smj pretužno... :cry::cry::love2::love2:
Printable View
smj pretužno... :cry::cry::love2::love2:
Puno hvala svima na podrsci sad.
Kako mi je ovo prva kiretaza, uputite me ima li nesto na sto bih trebala obratiti paznju, sto je dopusteno, a sto treba znati...
I isto molim, uputite me ako ima i neki podforum da se ovo lakse prodje, svaki je savjet dobrodosao...
smj, žao mi je što je tako završilo i što se mrvica nije uspjela izboriti.:-( Drži se!
smj žao mi je...
draga smj, imamo pdf roditelji andjela, najbolje razumiju cure koje su to prosle, drzi se
smj suosjećam sa tobom i jako mi je žao što ovo proživljavaš , vjeruj mi znam koliko ti je teško sada :love: budi hrabra
smj...žao mi je užasno što si i ti postala mama malog anđela...
Nema tu utjehe pa neću ni pokušavat:-(
iskreno se nadam da ti je ovo zadnja kiretaža i zadnje ružno iskustvo u životu.
A što se tiče nekih savjeta...ne znam šta bi ti rekla...nadam se da ćeš imati opću anesteziju...ja sam vagala za i protiv al sam na kraju rekla da ne želim kroz svu tugu i jad još prolazit i fizičku bol za koju sam čula da je gadna.
Tako da ako možeš birat ja bi preporučila opću.
A oporavak (fizički) je meni bio skroz ok... Bolovi i lagano krvaruckanje su mi trajali oko 10 dana ali ništa strašno. M mi je došla 6 tjedana nakon kiretaže i na prvom pregledu mi je bilo sve ok. Rekli su mi da nakon tri ciklusa mogu dalje u akciju.
I da, ja sam u bolnicu primljena u četvrtak, u petak je bila kiretaža i u subotu sam išla doma.
A što se tiče psihičkog oporavka...tu ne znam šta bi ti rekla...ja i danas, 6 mjeseci nakon gubitka moje srečice imam dana kad se rasplačem ko kišna godina pri pogledu na malu sličicu sa uzv-a...ali to nekako treba posložiti u glavi i probati nakon nekog vremena početi normalno živjeti. Ja sam prva dva tjedna samo plakala...al doslovno...bila sam ko zombi...
I nažalost il nasreću ona stara da vrijeme liječi rane je istinita. Nećeš nikada zaboraviti ali moći ćeš s tim živjeti.
Meni se sad bliži dan kad sam trebala rodit i mislim da će mi bit koma...ali mi žene smo lavice i sve ćemo izdržat.
Tako i tebi želim...kad ti se plače- plači...izbaci to iz sebe.
Ako trebaš još neki savjet slobodno pitaj...
I drž' se kolko možeš.
smj žao mi je zbog tvog gubitka, mogu te samo utješiti svojim istim iskustvom da je bolje da se desi ranije ako se već mora desiti fizički i psihički je lakše proći kiretažu nego porod...s vremenom ćeš se naučiti živjeti s tim, tvoj anđeo će uvijek imati mjesto u tvom srcu, druge utjehe nema
moj savjet ti je da odtuguješ, pomiriš se s tim i kreneš dalje jer život ide, nemoj zaglaviti u praznini:taps:
smj, žao mi je.
smj, žao mi je...... i sama sam to prošla sa 12 i pol tjedana.
A za kiretažu, ako možeš birati, uzmi opću. Uz svu tugu i bol ne treba ti još i ta fizička. I još k tome slušat razgovore sestara o cijenama voća i povrća. Moju kolegicu je više bolio taj manjak suosjećanja nego bol koju je osjećala. Ja sam nakon nje tražila opću (ne znam kako je drugdje, meni su ponudili izbor). Došla ujutro, popodne isla doma. Bol nikakvu nisam osjetila poslije, niti sam krvarila osim mrvicu taj dan navečer.
evo i mene s lošim vijestima :-( nisam čula srčeko,nema ga..
vidi se gest.mjehur s malim emb. odjekom ali ne i sa srčekom..baš sam tužna..
idem ponovo u srijedu ali ništa ne očekujem..
bit će da još nije došlo moje vrijeme.. :-(
kiki, koliko si t?
mislim da su sejli pisali, čim je embr odjek tu, bit će i srčeko, al je prerano
a neznam,dr. misli da je rano,jer mi je kasno bio transfer,dan prije nego sam inače trebala dobit M,nada se da će bit sve dobro,ali ja mislim da on mene samo tješi,vidjela sam da mu nije pravo..
a nema druge nego,opet čekati..
sve bude ok, prerano je. :zaljubljen: imaš vremena za brigu draga, dok budete birale cipelice i mašnice, haljinice....ili igrice, kupit li nogomet, il aute, sad se opusti :-D
Kiki,molim za tebe i mislim samo pozitivno,sjeti se Sejle :love2:
~~~~~~~~~~~~ za drugi UZV
Pitanje za sve koje su spominjale uzimanje andola i normabela.zanima me jel to po preporuci dr i koji andol i koliko?
geceta u prethodnim postupcima sam pila andol 100 1x1 i normabel 2 mg 3x1 (po preporuci dr.) a zadnji aspirin protect 1x1
kiki imaš pp:love2:
moja supruga uzima andol po preporuci dr iz Praga...obicni andol....mislim jedan dnevno
Puno hvala! Citam da je andol 100 kao prevencija srcanog pa mi bilo blesavo.mozda da ipak uzmem obicni andol.na vv inace ne preporucaju to
Moja draga dobila na cuvanje 3 mrvice!! Dvije odlicne i jednu vrlo dobru.
Dobili konacno i Fragmin 2500 i od danas se pikamo i time. Beta 3.8.
Sretno svima
Smj, jako mi je žao.
Kiki, koji ti je danas dan nt?
Kiki :love2::love2:. Sve bude u redu na kraju, kak cure vele, još je rano malo. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Smj, jako mi je žao što to moraš prolaziti. Ja sam to prošla prije malo više od godinu dana i znam kako ti je sad. Ne znam u koju ćeš bolnicu na kiretažu, ali svakako traži anesteziju. I ponesi uloške. Ja sam u bolnicu došla oko 8 ujutro i već sam oko 13 sati išla kući. Fizički sam se oporavila za oko tjedan dana, a psihički ipak traje malo duže. I sad mi je teško kad se sjetim...
Kiki30 držim fige da je prerano i da će u srijedu bit sve ok. Ne mogu uopče povjerovat da uz toliku betu nešto ne bi bilo ok...
Wuhu!!!! Nek se cvrsto primi koja ako ne i sve za mamicu!!! ~~~~~~~~~~~~~~
hvala vam,danas mi je 26dnt
bravo m@tt! 3 komada!!!vi se zbilja ne šalite:rock:
vi jako brzo vadite betu, ja vadim 30.7. a transfer mi je bio 12.7.
Kiki, ni ja nisam čula do 7 i pol tjedana srce,poslije je bilo sve u redu..kasnija implantacija.nek bude to !
Kiki ~~~~~ za srčeko! Neka je još rano!
M@tt sretno s mrvicama!
ma heeeej ma sto to pricas!!!!!meni se sa 5 tjedana vidjla samo gv,ni zumanjcana a ni srceko!
rano je mila jos,stvarno je raaanooo!!!
ima da ocekujes sa ovolikom betom barem dva srca!!!uh kako mi idu na zivce doktori kad nemaju takta i odmah te bespotrebno nasekiraju!kao da nam jos to fali:voodoo:
sve ce to biti super kiki,hoceee!!!
M@tt, sretno i nek se mrve drže za svoju mamu! :-)
nikog ne bih tjela plašiti, ali visoka početna beta ne znači da je to sigurna i zdrava trudnoća.
naprotiv, potrebno je dosta opreza kod ekstremno visokih beta na početku trudnoće. naravno uz visoke bete može bit sve u redu, ali ima i patoloških stanja vezanih uz jako visoke početne vrijednosti bete.
sorry, ali morala sam...
Kiki i Sejla, da li vi možda idete kod istog dr? :lool:
Ja mislim da je ipak prerano, ne brini...
Ja bih samo rekla da uopće vrijednost bete i nije neka sigurnost za urednu trudnoću. I sami smo svjedoci svakodnevnih missed AB i svakakvih tragedija nakon prekrasnih beta.
To ne govorim zbog kiki jer to nije njen slučaj, i ja mislim da je kod nje samo malo prerano za otkucaje, ali da će doći, bitno je da ima embrionalnog odjeka i da je žv na mjestu.
cure moje, kod mene opet stresovi :-( Ujutro se probudim, odem na wc i - krvarim!!!!!!! Naravno, odmah u bolnicu na pregled i uzv. S mrvicom je za sada sve u redu, embrionalni odjek se povećao s 1,5mm od prošlog tjedna na 4,4mm. Dr nije znao reći uslijed čega je krvarenje i rekao je da ako ne prestane unutar 24 sata ponovno dođem....Srećom, popodne je prestalo (za sada, i nadam se da će tako i ostati), odmaram i mirujem (a tako sam i inaće, pa mislim da si nikako sama nisam mogla naštetiti...)