marta!
Printable View
marta!
juneća juha, lešo meso, pire, špinat na mlijeku, cikla
Polpete od oslića i blitva.
Pileći saft sa tjesteninom, a za salatu svježa ribana cikla
pa ništa, rekoh... imal` u tebe danas kelja?
Karfiol cu pojest sirov umjesto deserta.
A za ručak sam napravila sirnicu i zelenu salatu. Lijen mi je neki dan.
treća sirnica sa zelenom salatom danas!
karfiol i moje dijete jede kao desert. isto sirov.
Vodiš statistiku? :mrgreen:
Janis, evo ovako: 200 gr staroga kruha, 2 jaja,1 dcl mlijeka, 250 gr fileta oslića, 1 kapula, 1 češanj češnjaka, sol, papar,sjeckani peršin,krušne mrvice,ulje za prženje.
Kruh izrežemo na kockice. Jaja izmutimo, dodamo mlijeko, sol, papar i peršin sjeckani te prelijemo preko kruha i dobro promiješamo. Ostavimo da miruje 20 minuta. Filete oslića rukama sitno iskidamo.
Kapulu isjeckati i malo popržiti u tavici tj. samo da omekša i dodati joj protisnuti češnjak, pa kapulu kad je gotovo sipati na kruh i ribu. Smjesu dobro rukama umijesiti , praviti polpete i valjati ih u krušne mrvice i pržiti na ulju dok sa obje strane ne poprime zlatno žutu boju. Vaditi ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
Ovo je brza verzija, a ponekad radim i kuglice od oslića s mozzarelom, malo duže traje od ovoga. Ukusno i jedno i drugo :)
Dinstano pureće meso sa porilukom-prilog riža i zelena salata.
riža s mrkvom i gljivama , pureći zabatak , sve pečeno u rerni
Danas: juha od krompira i povrća!
a kako radite te sirnice?
Ma to ti je zapravo burek od sira, samo od apricot ne smijemo napisat tako nesto.
integralno tijesto sa šalšom, zelena salata
Kolač od mrkve
dobre ste, ja sam svojedobno u rijeci jela burek od jabuka :lol:
danas za rucak jeli ostatke od juce: rizoto od jecma, rize ( ovo dodje kao bureci gore citirani rizoto od rize :) ), poriluka, tikvica i mahuna i bilo je super. Za veceru krem juha od poriluka i brokule plus muffin sa bananom za L
sutra sam planirala grah sa jecomom (mljac) ali MM kasno stize s puta pa cu spremiti nesto lagano
bolognese,špageti i zelena salata..
ha ha, i mi burek sa sirom jedemo :lol:
istina, MM sa šećerom pa mi je zelena salata nezamisliva
morat ću probati, bar sebi
sutra paradajz juha, pastrva iz pećnice uz dodatak pečene paprike i tikvica i kelj na lešo s hrpom bijelog luka
lazanje s lećom i salata od kupusa, mrkve i komorača
iako me povukla ova sirnica... ma neću!
četiri dana nismo jeli meso, danas bismo mogli nešto.
djetetu se jede piletina, a ja još imam tikove od kostima za maškare.
ali, piletina will be.
Paradajz juha, zapečeni kelj sa mljevenim mesom i rižom, zelena salata
znas da sam planirala te lazanje sutra ili preksutra. neki dan smo imali lazanje od bundeve pa ne mogu odmah mm-a sokirati. njemu su lazanje jedino one s mesom..
danas su bataci i nadbataci sa porilukom i kvinoom. nasla sam neki recept koji sam htjela probati, a na placu sam nabasala na baby poriluk pa to jednostavno moram probati... uz to slanutak na salatu.
Junetina na lešo s povrćem i juha; salata.
danas juha od rajčice i tjestenina sa sirom.
varivo od leće, poriluka i cvjetače
slana štrudla od blitve i sira
varivo od junetine, graška, mrkve, krumpira i prosa
sutra najvjerojatnije bolonjeze i špagete
u petak, opet rižoto s lignjama iz pećnice
Tralala, danas rižot s kozicama, matovilac i zelena salata, vjerojatno i kuhana blitva.
I mozdaaak banana muffini.
Juha, pohana piletina sa sjemenkama, pire, spinat, carska strudlaod jabuka.
varivo od poriluka
sutra: macaroni and cheese a la Ana Ugarković
nema još recept na njenom blogu, tako da ne znam točne količine. mogu ti napisati otprilike.
skuhaš pužiće/makarone ili neku drugu sitnu tjesteninu.
na maslacu popržiš jednu malu glavicu luka. dodaš brašna i zaliješ mlijekom. kuhaš do željene gustoće (kao bešamel) i zatim dodaš kuhanu šunku narezanu na male kockice (može i bez šunke) i nekog masnijeg sira (gouda npr.) te mozzarelle. kad se sir otopi, u umak staviš tjesteninu.
zatim se to sve stavi u vatrostalnu posudu i posipa mješavinom sira i krušnih mrvica (starih 1-2 dana) i zapeče u pećnici 20 min.