o tome i pricam, ne o porodu :-D
Printable View
TinaB bravo za uzv, samo tako dalje..još par tjedana i onda ćeš i osjetiti to mlataranje :-)
da baš to :lol:
al sam baš uzbuđena, jako sam dobre volje zadnjih dana iako još uvijek nemogu pojmiti da cu je ubrzo upoznati :mrgreen:
Cure kolika je bila vasa najvisa razina leukocita u trudnoci? Ajde malo iskustva, znam da su ecini poviseni, ali koliko ?!
Evo moj nalaz od prije mjesec dana(kad je bila ona alergija).
10x10 na 9, CRP 7.
Meni jedino u urinu stoji dosta eritrocita, 4-5 leukocita, a urinokultura uredna.
Lola, meni su leukociti 20,5...to je duplo više :(
cure koje koristite utrice, da li vas s vremena na vrijeme pocne dolje peckati? Ja se prije svakog stavljanja operem, ne stavljam previse sapunice (koristim od Holyplanta za intimnu njegu), dobro operem ruke al jutros je bilo za neizdrzati. Namazala sam se plymicolom i tek kroz par sati je postalo bolje. Moguce da je sve iziritirano i od dnevnih ulozaka. Vec ih dugo koristim. Mislim da cu prijeci na one od vate. Neznam sta drugo. Ne mogu ih ne nositi jer utrici cure.
Opet malo upadam, mozda ce vam poci nesto tipa lactogyn, ili domaci kefir, acidosalus ima isto super izbor proizvoda.
A ulosci svakako sa sto manje plastike, meni su naturella ok... I mozda bilje pravi nego dnevni jer vise upiju pa je povrsina vise suha.
Mene su spasili platneni dnevni, baš Rodini.
Nakon njih nema povratka na jednokratne. Nikad više peckanja, svrbeža, ma fenomenalno je :yes:
A za intimnu njegu mi je više ginekologa reklo - ništa osim vode
Ali hajde, jednom-dvaput tjedno koristim iz Bio&Bio dječju kupku koji je skroz neutralna
Kako mogu naruciti te platnene dnevne?
Slazem se da je najbolje samo vodom. Jednom davno mi je jedna magistra predlozila (dobila sam jaku gljivicnu infekciju koja se vise nikad nije ponovila) da kupim za intimno pranje od dr Wolfa (nema sanse da se sjetim imena) bilo je 100-tinjak kn, nije imalo sapuna u sastavu, bas prirodno i da je to jedno od rijetkih sto se moze koristiti bas svaki dan za pranje. Sjecam se da je bilo izvrsno.
tu u Rodinom webshopu
https://webshop.roda.hr/ostalo/platn...ni-ulozak.html
Treba ti cca 6-7 kom koje onda stalno vrtiš. Ja ih perem sa bijelim vešom (posteljinom, donjim vešom i ručnicima na 60 C). Osuše se za par sati na štriku.
Od sapuna vjerojatno možeš probati i sapun "bez sapuna" - sindet. ima od sebameda ili eucerina, avene..
Pitanje: dali ste primijetile na areolama dojki male sitne kao bradavice (ne znam kako da ih nazoven)?
Jako su mi potamnile i bradavice i areole, ali su se pojavile i te sitne tamne izraslinice.
Majuska, posto nemam iskusta moram pitati. Da li taj jedan ulozak imam cijeli dan ili ih mijenjam kao i dnevni?
Nikakva panika samo jedan info :)
Za kombinirani test od 11-13tt se nije potrebno narucivati u Merkuru.Samo se dode s uputnicom izmedu 11-13tt do 12h, biokemija se placa 300kn.
koliko puta se rade vaginalni brisevi u trudnoći? ona 4 brisa ili koliko ih je već :)
Neki rade jednom,niti jednom :D
U 7mj je obavezan bris za ureaplazmu i jos neke bestije.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Ja sam radila na početku trudnoće, oko 10-tog tjedna možda, kasnije više nisam...ne znam hoće li još jednom raditi ili ne...
Prvi puta to cujem. Obvezan je samo bris na streptokok b u 9.mjesecu
To sam i ja čula za ovaj steptokok. Ovo u 7 mj nisam upoznata.
Joj kak je dobro ne bit više tu :mrgreen:
Moja soc.gin se strogo drzi propisa i buduci da je mm nadena urea,tada mi je rekla da se to inace u 7 radi.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Inesz hvala ti. :) Pretpostavila aam da je to sve normalno, al malo ruznjikavo izgleda.
Glede briseva: ja sam ih radila prije trudnoce, nakon prvog ciklusa iza missed ab. Sve je bilo potpuno u redu. I bas sam nekidan na pregledu pitala jel se trebaju brisevi ponavljati ikako za vrijeme trudnoce, rekla mi je dr.da to nije potrebno (osim naravno ako nema nekih simptoma il ona pregledom primijeti iscjedak i slicno).
Radila sam ogtt danas, sad čekam da mi jave nalaze. Odvratno i bljak..a mislila sam da sam već naučena na taj okus
Lili_nova meni su se te žlijezde ispupčile prije pozitivnog testa :-)
Sani, i meni su se prvi simptomi odrazili na dojkama; od povećanja, do vidljivih žila i zatamnjena areole i bradavice.
Al što se bliži termin, sad su te male žljezdice sve tamnije i tamnije. :roll:
Meni su baš te žlijezde prve potamnile i nabubrile.
One ti služe da vlaže i štite bradavicu, tako sam nekako ja to skužila ginića kad sam ga pitala.
Nalaz ogtt je savršen :-D
Sani hvala!! :)
E sada imam jedno pitanje nevezano bas za ovo, al ne mogu pronaci slicnu temu. Mozda neka od vas zna ono sto me zanima. Radi se o porodiljnoj naknadi. Naime, po zakonu treba biti u radnom odnosu 12 mjeseci neprekidno il 18 s prekidima unutar dvije godine. Ja sam ta prva situacija, kad sam bila na pripravnickom stazu, a on mi je zavrsio u 12.mjesecu. Od tad nisam radila. I saznam da ako se sad nadjem u radnom odnosu imam pravo na tu naknadu za zaposlene.
Zna li ijedna koliko bi sada trebala biti u radnom odnosu do trenutka kad pocne porodiljni?
Lili najbolje ti je nazvati, mislim, HZZO, ja za svaku nejasnocu uvijek
lijepo nazovem bilokoju instituciju i pitam. Ta ti je opcija najsigurnija ;)
Za rodiljnu naknadu treba biti zaposlen 12 mjeseci neprekidno do trenutka rodenja djeteta a za komplikacije treba 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci u zadnjih 24 mjeseca.
Ja iskreno, nemam pojma, najbolje ti je nazvati i pitati. Mada ima i na forumu tema o naknadama.
Ja sam majka van sustava rada, i sukladno s time ću dobivati naknadu.
već 3 dan za redom sam u kašlju...i ovo je 3 prehlada kroz moju trudnoću. to valjda mogu samo ja biti toliko puta prehlađena u trudnoći :(
kašalj me najviše muči, trese cijeli trbuh :(
A jooooj least... S cim si pomazes? Mene je drzao jedno 5 dana i stalo je. Jesi bila u Vinogradskoj i rijesila kako si zamislila? Do kad ces raditi? do onih 45 dana do poroda?