Stranica 60 od 581 PrviPrvi ... 1050585960616270110160560 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,951 do 3,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Lili iste smo...ja isto prsa i trbuh, a ako bok onda moram mijenjat jer ruka na lijevom trne. Meni je ginkač rekao najbitnije je umjereno mirovanje ako je s trdunoćom sve ok, pa da tako i ostane. kad idem na dsni bok, sjetim se tih izjava i onda mogu zaspati mirno na desnom

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

A inače od kad je trbuh počeo rasti, ne mogu na trbuh i prsa eto zbog psihe.
    Iako su mi prijateljice i poznanice rekle da su one bez problema spavale na trbuhu.
    Sad više i ne mogu jer je velik, mislim da bi se samo zaljuljala kao klackalica.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Išla sam vaditi željezo u 31 tj trudnoće, međutim to je sve ok, ali su leukociti 20,5, a neutrofili seg. 76 (s napomenom da je u pojedinima nađena toksična granula), uz limfocite snižene na 10. Uz sve to, CRP miruje te je 4,7.
    Moja krva slika je s leukocitima iznad 15-18, već 3-4 mj., uz uvijek dobar CRP između 4-4,5. Zbog čega liječnik smatra da antibiotik moždai neće djelovati.

Povremeno su se pojavile neke virozice, hunjavica i kašalj, jednom s laganom temp ispod 38, ali to je sve. Jedino možda kašalj traje učestalije, ali prestane. Sad je trenutno aktivan, ali su pluća poslušana i od strane pulmologa koji kaže da na njima ništa ne čuje.
    Osim toga, svaki mjesec sam radila urinokulturu i sterilne su, kao i brisevi s početka trudnoće.

Ja ne znam što dalje činiti, gdje dalje da se okrenem i odem, ili je jednostavno ovo moja reakcija na trudnoću. Ovo je sad stvarno visoko

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Least123 - možda je baš kako kažeš to tvoja reakcija na trudoću.

Jučer sam bila na UZV. Beba je super i jako je aktivna. Mlatarala je ručicama i nožicama
    NN je 1,2 mm, ali gin me naručio na UZV za dva tjedna da ga opet izmjeri. Danas sam 11+1.

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

TinaB, meni je identican NN bio s 11+5, kontr za 4 tjedna, nema razloga za brigu

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer sam bila na UZV. Beba je super i jako je aktivna. Mlatarala je ručicama i nožicama
    NN je 1,2 mm, ali gin me naručio na UZV za dva tjedna da ga opet izmjeri. Danas sam 11+1.
    super,samo nek je aktivna

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo nas na 39+3 još uvijek se nista ne događa, čak se osjecam bolje nego prije koji tjedan.
    Počela me lagano panika hvatat, ne samog poroda ( jer neznam sta me ceka ) nego onog poslije, valjda je i to normalno

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ninunanu
    sve dodje samo na svoje, uzivati ces u svakom trenutku

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ninunanu, porod je divno iskustvo!

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja samčula drukcije
    Ma ne stvarno me nije panika poroda...nego kad malena dode, imam osjecaj da cu je samo gledat i ne znat što dalje

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    Ja samčula drukcije
    Ma ne stvarno me nije panika poroda...nego kad malena dode, imam osjecaj da cu je samo gledat i ne znat što dalje
    o tome i pricam, ne o porodu

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

TinaB bravo za uzv, samo tako dalje..još par tjedana i onda ćeš i osjetiti to mlataranje

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nas na 39+3 još uvijek se nista ne događa, čak se osjecam bolje nego prije koji tjedan.
    Počela me lagano panika hvatat, ne samog poroda ( jer neznam sta me ceka ) nego onog poslije, valjda je i to normalno
    Mislis na ono: aha sada si tu i kaj cu sada s tobom? snaci ces se, ne brini

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

da baš to
    al sam baš uzbuđena, jako sam dobre volje zadnjih dana iako još uvijek nemogu pojmiti da cu je ubrzo upoznati

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cure kolika je bila vasa najvisa razina leukocita u trudnoci? Ajde malo iskustva, znam da su ecini poviseni, ali koliko ?!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo moj nalaz od prije mjesec dana(kad je bila ona alergija).
    10x10 na 9, CRP 7.
    Meni jedino u urinu stoji dosta eritrocita, 4-5 leukocita, a urinokultura uredna.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure kolika je bila vasa najvisa razina leukocita u trudnoci? Ajde malo iskustva, znam da su ecini poviseni, ali koliko ?!

Pa tebi su tek neznatno povišeni leukociti, mislim da ne trebas brinuti, pogotovo ako dr kaze da je sve ok

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Lola, meni su leukociti 20,5...to je duplo više

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Lola, meni su leukociti 20,5...to je duplo više

Nije duplo više jer se u trudnoći toleriraju nešto veće vrijednosti leukocita

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

cure koje koristite utrice, da li vas s vremena na vrijeme pocne dolje peckati? Ja se prije svakog stavljanja operem, ne stavljam previse sapunice (koristim od Holyplanta za intimnu njegu), dobro operem ruke al jutros je bilo za neizdrzati. Namazala sam se plymicolom i tek kroz par sati je postalo bolje. Moguce da je sve iziritirano i od dnevnih ulozaka. Vec ih dugo koristim. Mislim da cu prijeci na one od vate. Neznam sta drugo. Ne mogu ih ne nositi jer utrici cure.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    cure koje koristite utrice, da li vas s vremena na vrijeme pocne dolje peckati? Ja se prije svakog stavljanja operem, ne stavljam previse sapunice (koristim od Holyplanta za intimnu njegu), dobro operem ruke al jutros je bilo za neizdrzati. Namazala sam se plymicolom i tek kroz par sati je postalo bolje. Moguce da je sve iziritirano i od dnevnih ulozaka. Vec ih dugo koristim. Mislim da cu prijeci na one od vate. Neznam sta drugo. Ne mogu ih ne nositi jer utrici cure.
    Isti problem, muka mi od njih a nemres bez uloska a u T je bolje biti bez uloska.Iskeno sam se cudila uz peckanje dolje da nisam nekaj skupila, unatoc pranju ruku i kompletne higijene.

Meni pomaze oprati se s sodom otopljenom u vodi.
    Posljednje uređivanje od KrisZg : 13.04.2014. at 15:27

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Opet malo upadam, mozda ce vam poci nesto tipa lactogyn, ili domaci kefir, acidosalus ima isto super izbor proizvoda.
    A ulosci svakako sa sto manje plastike, meni su naturella ok... I mozda bilje pravi nego dnevni jer vise upiju pa je povrsina vise suha.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 13.04.2014. at 17:03

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene su spasili platneni dnevni, baš Rodini.
    Nakon njih nema povratka na jednokratne. Nikad više peckanja, svrbeža, ma fenomenalno je

A za intimnu njegu mi je više ginekologa reklo - ništa osim vode
    Ali hajde, jednom-dvaput tjedno koristim iz Bio&Bio dječju kupku koji je skroz neutralna

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kako mogu naruciti te platnene dnevne?
    Slazem se da je najbolje samo vodom. Jednom davno mi je jedna magistra predlozila (dobila sam jaku gljivicnu infekciju koja se vise nikad nije ponovila) da kupim za intimno pranje od dr Wolfa (nema sanse da se sjetim imena) bilo je 100-tinjak kn, nije imalo sapuna u sastavu, bas prirodno i da je to jedno od rijetkih sto se moze koristiti bas svaki dan za pranje. Sjecam se da je bilo izvrsno.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

tu u Rodinom webshopu
    https://webshop.roda.hr/ostalo/platn...ni-ulozak.html

Treba ti cca 6-7 kom koje onda stalno vrtiš. Ja ih perem sa bijelim vešom (posteljinom, donjim vešom i ručnicima na 60 C). Osuše se za par sati na štriku.

Od sapuna vjerojatno možeš probati i sapun "bez sapuna" - sindet. ima od sebameda ili eucerina, avene..

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pitanje: dali ste primijetile na areolama dojki male sitne kao bradavice (ne znam kako da ih nazoven)?
    Jako su mi potamnile i bradavice i areole, ali su se pojavile i te sitne tamne izraslinice.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Majuska, posto nemam iskusta moram pitati. Da li taj jedan ulozak imam cijeli dan ili ih mijenjam kao i dnevni?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Lili_nova prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje: dali ste primijetile na areolama dojki male sitne kao bradavice (ne znam kako da ih nazoven)?
    Jako su mi potamnile i bradavice i areole, ali su se pojavile i te sitne tamne izraslinice.
    Normalno je to, radi se o areolnim žlijezdama, Montgomerijevim žlijezdama. Nema mjesta strahu ni panici.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nikakva panika samo jedan info

Za kombinirani test od 11-13tt se nije potrebno narucivati u Merkuru.Samo se dode s uputnicom izmedu 11-13tt do 12h, biokemija se placa 300kn.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Majuska, posto nemam iskusta moram pitati. Da li taj jedan ulozak imam cijeli dan ili ih mijenjam kao i dnevni?
    S obzirom da ja ne stavljam utriće i sl. ja ga imam recimo pola dana a pola nemam ništa. Ovisi o potrebi. Nekih dana koristim po dva komada

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

koliko puta se rade vaginalni brisevi u trudnoći? ona 4 brisa ili koliko ih je već

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Neki rade jednom,niti jednom :D

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

U 7mj je obavezan bris za ureaplazmu i jos neke bestije.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja sam radila na početku trudnoće, oko 10-tog tjedna možda, kasnije više nisam...ne znam hoće li još jednom raditi ili ne...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Prvi puta to cujem. Obvezan je samo bris na streptokok b u 9.mjesecu

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

To sam i ja čula za ovaj steptokok. Ovo u 7 mj nisam upoznata.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Joj kak je dobro ne bit više tu

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Joj kak je dobro ne bit više tu

Još 3 dana do termina....ja se ljepo naručila za pedikuru za par dana, eto toliko o tome koliko sam uvjerena da nece ona još

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moja soc.gin se strogo drzi propisa i buduci da je mm nadena urea,tada mi je rekla da se to inace u 7 radi.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Inesz hvala ti. Pretpostavila aam da je to sve normalno, al malo ruznjikavo izgleda.

Glede briseva: ja sam ih radila prije trudnoce, nakon prvog ciklusa iza missed ab. Sve je bilo potpuno u redu. I bas sam nekidan na pregledu pitala jel se trebaju brisevi ponavljati ikako za vrijeme trudnoce, rekla mi je dr.da to nije potrebno (osim naravno ako nema nekih simptoma il ona pregledom primijeti iscjedak i slicno).
    Posljednje uređivanje od Lili_nova : 14.04.2014. at 13:32

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Radila sam ogtt danas, sad čekam da mi jave nalaze. Odvratno i bljak..a mislila sam da sam već naučena na taj okus
    Lili_nova meni su se te žlijezde ispupčile prije pozitivnog testa

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Sani, i meni su se prvi simptomi odrazili na dojkama; od povećanja, do vidljivih žila i zatamnjena areole i bradavice.
    Al što se bliži termin, sad su te male žljezdice sve tamnije i tamnije.
    Posljednje uređivanje od Lili_nova : 14.04.2014. at 15:02

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su baš te žlijezde prve potamnile i nabubrile.
    One ti služe da vlaže i štite bradavicu, tako sam nekako ja to skužila ginića kad sam ga pitala.
    Nalaz ogtt je savršen

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Asper prvotno napisa Vidi poruku
    TinaB, meni je identican NN bio s 11+5, kontr za 4 tjedna, nema razloga za brigu
    I ja mislim da nema razloga

Sani1612 - jedva čekam da osjetim to mlatarenje!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Sani hvala!!
    E sada imam jedno pitanje nevezano bas za ovo, al ne mogu pronaci slicnu temu. Mozda neka od vas zna ono sto me zanima. Radi se o porodiljnoj naknadi. Naime, po zakonu treba biti u radnom odnosu 12 mjeseci neprekidno il 18 s prekidima unutar dvije godine. Ja sam ta prva situacija, kad sam bila na pripravnickom stazu, a on mi je zavrsio u 12.mjesecu. Od tad nisam radila. I saznam da ako se sad nadjem u radnom odnosu imam pravo na tu naknadu za zaposlene.
    Zna li ijedna koliko bi sada trebala biti u radnom odnosu do trenutka kad pocne porodiljni?

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Lili najbolje ti je nazvati, mislim, HZZO, ja za svaku nejasnocu uvijek
    lijepo nazovem bilokoju instituciju i pitam. Ta ti je opcija najsigurnija

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Za rodiljnu naknadu treba biti zaposlen 12 mjeseci neprekidno do trenutka rodenja djeteta a za komplikacije treba 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci u zadnjih 24 mjeseca.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja iskreno, nemam pojma, najbolje ti je nazvati i pitati. Mada ima i na forumu tema o naknadama.
    Ja sam majka van sustava rada, i sukladno s time ću dobivati naknadu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

već 3 dan za redom sam u kašlju...i ovo je 3 prehlada kroz moju trudnoću. to valjda mogu samo ja biti toliko puta prehlađena u trudnoći
    kašalj me najviše muči, trese cijeli trbuh

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A jooooj least... S cim si pomazes? Mene je drzao jedno 5 dana i stalo je. Jesi bila u Vinogradskoj i rijesila kako si zamislila? Do kad ces raditi? do onih 45 dana do poroda?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •