I nek katolički nauk vrijedi za katolike, ako oni tako žele. Za ostale nek vrijedi nauka, znanost, medicina. I ono u što oni vjeruju.
Zašto bi Jelena i ja bile tretirane u skladu s katoličkom naukom do kojeg ne držimo? A sve to u sekularnoj državi.
Printable View
Tako je. Licemjerno je to sto je i katolicki lijecnicki zbor i katolik ministar i katolik Golem sto mu je na prozoru visila vatikanska zastava znali da lažu. Valjda je bilo uredu da to rade za više ciljeve. Cak su izigrali zidovsku i muslimansku vjersku zajednicu tako da su napravili dokument u kojem su trazili vecu ulogu vjerskih zajednica pri donosenju zakona opcenito, i onda su pitali vjerske vodje slazu li se. Naravno svi bi oni sudjelovali u vlasti i zakonodavstvu, a kaptol je to prikazao kao da imaju podrsku ostalih vjerskih zajednica oko MPO zakona. Rabin se poslije iscudjavao.
Eto, ne mogu nikako shvatiti da vjernici jos dolaze u tu instituciju farizeja, al to je tema za religiozni topic.
Ne dolaze. Na silu ih uvlače.
nisu rekli da se tamo gospa nije ukazala, nisu rekli niti da se ukazala. niti ce reci svoje misljenje sve dok ukazanja traju. to je nepisano pravilo tako je bilo sa svim svetistima koliko znam...opet moje misljenje. evo misljenje jednog vjernika koje ce vam se svidjeti....http://nacija.hr/2016/04/17/sto-je-s...andic-skrivio/
Bili su prilično jasni oko Međugorja, i digla se velika prašina. Tko voli, nek i dalje izvoli.
Per se, nepokapanje pokojnika smatram iživljavanjem.
evo jos nesto i savjetima/misljenjima crkve
da nije zalosno, bilo bi smijesno
http://www.index.hr/mobile/clanak.as...lack&id=887939
elor, dopusti da pravila tvog Boga (kako si rekla) vrijede za tebe, a nas ostale, u navodno sekularnoj drzavi, pustite na miru
Trebala je i robijeva mama bit plišani zeko
ništa više ne razumijem na ovoj temi, o čemu pričamo? :lool:
u međuvremenu , što mislite što će biti sa 20 000 zamrznutih emrija u Zg. meni su to zamrznut djeca koju nitko nece i na kojoj ce se vrsiti istrazivnja u medicinske, farmaceutske svrhe. e, to mi je morbidno. pretpostavljam da ovdje embrij nije covjek...
a, ipak se kuzis u problematiku?
ono sto ti odgovara i kako ti odgovara, naravno
Pa ti ne bi ni dala svoj embrij zamrznuti, pusti mene da zamrznem svoj. Ne misliš li da je pomalo arogantno da ti misliš da trebaš od mene štititi moju djecu. To nije tema za ovdje. Sve smo to prožvakali. Odi na topic o potpomognutoj oplodnji pa što te zanima tamo ćeš već pronaći.
Što se tiče prebacivanja loptice nek mi sad tražimo linkove tebi koja pokazuješ izvjesnu sućut s embrijima, za razliku od nas ubojica, ali te tada uopće niije zanimalo što se uistinu događa, nego si VJEROVALA priči s oltara.
Za početak možeš malo proučiti ovdje
Al nije to priča od jednog dana. To je priča u kojoj se politički probila ekipa iz U ime obitelji i zadržala se u politici. Nema jednog linka na temelju kojeg bi ti mogla kvalitetno donijeti neki svoj vlastiti sud. Niti je ovo topic za to.
Ako te uistinu zanima, odi na tu temu i prouči. Ne mogu ti ja linkat svoja iskustva kad sam išla na Plitvički liječnički kongres slušati laži ili kad sam išla u Židovsku općinu na tribinu u kojoj se rabin išćuđavao otkud sad Kaptolu (Pozaić, Bozanić...) ideja da židovska vjerska zajednica izjednačava život embrija i majke, na kojoj objašnjava s pričama iz Starog zavjeta zašto nije protiv (kao što nije ni musilimanska).
Pretpostavljam da nećeš naći vremena, kao ni ja, da sad ponovo kopam po tome, a Zakon je ionako pao poslije. Nema potrebe da ponovo prolazim te gnjusne gadarije kada je konzervativna desnica donijela zakon koji mene diskriminira u pravu na liječenje prema europskim standardima. Ne mogu ti ni u jednoj rečenici objasniti na koji sam način diskriminirana, jer je to puno složenija priča od jednog članka na portalu bitno.
Nedavno sam gledala filmić o obitelji s dječakom s posebnim potrebama, snimljen baš zato što je majka svjesno htjela načeti tu tabu temu. Oni dječaka vole i brinu se o njemu, i naravno, teško im je razmišljati a kamoli progovoriti o tome da bi im bilo lakše da se nije rodio. Ali majka izjavljuje da bi ipak išla na abrotus da je znala da će biti tako teško i da će dijete biti u tako lošem stanju.
To su ljudi koji su obrazovani, u dobrom braku i očito dovoljno imućni da se za to dijete brinu. To su također ljudi s dovoljno samopouzdanja da javno o tome progovore i ja vjerujem da je to dijete teško moglo dobiti bolje roditelje.
Na žalost, ne mogu sad naći taj film.
Naravno, ima bezbroj slučajeva i bezbroj nijansi. Ima roditelja koji su zavoljeli dijete koje nisu htjeli, ima ih mnogo i onih koji su dijete željeli (iz bilo kojeg razloga) pa se o njemu loše brinu. Kad već jednom imaš dijete pored sebe, koliko je hrabrosti potrebno da istupiš i kažeš da bi ti bilo draže da ga ipak nisi rodila? U našem društvu žene osjećaju krivnju i zbog prljave kupaonice ili nedovoljno dobro speglane muževe košulje, a kamoli da bi o takvim mislima, koje sigurno neke žene imaju, javno govorile.
Ali to nije bit cijele pro-choice priče. Svatko može požaliti zbog nekih odluka, i o nekim je temama teže govoriti. Ono što je bitno je da žena ima pravo izbora bez propitivanja društva koje se neće brinuti za posljedice njene odluke. Jer koliko god mi voljeli djecu i željeli sretan život za svakog pojedinca, bolji je pobačaj zametka nego zlostavljano dijete. Bolji je pobačaj u bolnici, nego kućni ili bilo kakav nestručni pobačaj. Bolji je legalan abortus nego da trudnice koje dođu s krvarenjem u bolnicu ispituje ili čak hapsi policija (zamisli se na mjestu žene koja je spontano pobacila i došla u bolnicu po pomoć, da bi bila prijavljena policiji i optužena za namjerni pobačaj te je osuđena na višegodišnju zatvorsku kaznu a možda već ima djecu o kojoj se sad ne može brinuti! ovo je jedan od tih slučajeva http://www.libela.org/vijesti/6186-p...anog-pobacaja/ pazi, to je u SAD-u! a da ne govorimo o nekim drugim dijelovima svijeta: http://www.libela.org/vijesti/5881-m...anog-pobacaja/ )
I konačno, bolje je (bar za mene i moju obitelj, a ostali neka odlučuju za svoju) malo djece koje mogu normalno othraniti i obrazovati, nego da ih imam koliko bog da, ali da su ograničena lošim početkom u životu.
I o svim tim pitanjima ne može, ne smije odlučivati nitko osim žene.
Još malo literature - ovaj put povijesne, ali i dalje aktualne. Slučajno sam naletjela na ovaj članak, i bio mi je vrlo zanimljiv. Zanimljivo je to licemjerje prema ženama koje nose sav teret trudnoće, poroda, brige za djecu, pa i pobačaja, a nitko im neće pomoći, jedino što će im bližnji dati je predavanja o moralu i krivici. http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=58194
Op, skok.... i evo nas na zamrznutim embrijima. :mrgreen:
Samo čekam, kad ce jos doći krema protiv celulita napravljena od sirotih embrija. Ima li na topiku jos netko da dobrim pamćenjem?
nego elor, ja jos uvijek nisam razumijela tvoj prvi post.
na koga se odnosilo to možebitno vrijeđanje religijskih uvjerenja. Posto jako želiš razumijeti zašto? Odnosi li se to na neko novinare, kolumniste, anonimne komentare na portalima dnevnog tiska, rodin forum ili nesto treće?
bas sam dobar topic pogodila, vidim da ovdje svi o meni sve znaju , sve moje stavove, kako zivim, sto citam, kako odgajam djecu i koja mi je najdraza poza u sexu. super! napokon sam doma. jedino sirota seni jos nije shvatiila pa pita. tako da cu ti odgovoriti : potaknuta sam pisanjem indexa, ali to se odnosi na bilo koju javnu osobu, mislim da je neprimjeren takav nacin pisanja i komunikacije, i izrazavanja stavova uopce.
A ja baš gledam kako mi je post otkrivanje rupe na saksiji :) Kome još te stvari nisu jasne? A što se tiče elorinog poziva ženi koja se kaje što je rodila dijete da nam se lijepo javi, čak i kad bi žena to učinla pod nickom na forumu, pa ovdje smo razapinjali za puno manje. Ne bih ni u bunilu priznala ni da sam nahranila dijete pizza-cutom, a kamoli da mi je žao što nisam pobacila.
Pomikaki super ti je post, svaka čast na trudu. :heart:
samo....:mrgreen:
hoces reci da sam krivo pretpostavila? jer svatko od vas je bio u krivu kad ste insinuirali sve ovo gore o meni
Sto smo insinuirali?
da li smo mi/ja krivo pretpostavili, ako smo pretpostavili?
[QUOTE=Jelena;2875061]Pa ti ne bi ni dala svoj embrij zamrznuti, pusti mene da zamrznem svoj. Ne misliš li da je pomalo arogantno da ti misliš da trebaš od mene štititi moju djecu.
Što se tiče prebacivanja loptice nek mi sad tražimo linkove tebi koja pokazuješ izvjesnu sućut s embrijima, za razliku od nas ubojica, ali te tada uopće niije zanimalo što se uistinu događa, nego si VJEROVALA priči s oltara.
krivo 2
Skroz ti je neočekivano da na forumu tu i tamo nekog razapnu zbog nekog priznanja? Pa u najmanju ruku se ljude optužuje za trolanje. Nisi to primijetila?
a cudno mi je i nepotrebno razapinjati. sigurna sam da svak radi najbolje sto zna u tom trenutko pa pogdio/pogrijesio. on ima i slavu i placanje pogreske. nisam po forumima puno, uopce zapravo. trebalo mi je nesto za bebu i pravno pa sam se ulogirala.
Kako onda tumaciti cinjenicu zvanu biokemijska trudnoca?
"Smatra se da biokemijske trudnoće nastanu kada zametak odumre odmah nakon stvaranja, a prije implantacije (usađivanja u stijenku maternice). Vrlo su česte, i gotovo 50-60% svih trudnoća završava kao biokemijska trudnoća". Izvor
ma neka si ti elor u pravu
:roll:
pomikaki :lool:
eto, ja priznajem :-P jesam
al ono, koga briga, neki ionako smatraju da su moja djeca "stvar, a ne dar"
blah...