Preko granice se moze u mk,samo pitaju di se ide i neki dokazat.Nazat netreba nista.Jedino u hrvatsku se ide u samoizolaciju ili test se radi.I onda vas maknu sa samoizolacije.Friske info..
Printable View
Medo2711, thanks za info....samo cu tražit kad bude vrijeme da mi sastave iz klinike nekakvu potvrdu da idem dolje u postupak.
Naravno, sad kad gledam letove CA otkazala sve nakon 17.1. do 29.1. Svaki put neka zapreka....prosli mjesec nije bilo buseva do Zg zbog propusnica....sad ovo....
Medo, jesi sigurna da je ili test ili samoizolacija? Zadnje što sam čitala je obavezan test pri ulasku u Hrvatsku iz Makedonije.
Medo nemam odobrenje jer ovaj put idem o svom trosku... Nadam se da ce let za 29.1. ostati i da mi onda nece biti kasno za FET, tad mi je 14.dan ciklusa. Ostaje jos bus, ali tko zna hoce li i to voziti. Iz Zd cu putovati valjda 20 sati, pa nisam vise pametna za ici tako. A kako idem ovaj put sama, auto nije opcija. U biti nam nije nikako opcija.Stalno je neka zapreka, lagano mi dolazi dignuti ruke od svega. Imam osjecaj kao da pokusavam nemoguce. Znam da sve mi tu vodimo svoje bitke, ali eto tako se osjecam.... valjda je takav dan...
Da,sama biras test ili samoizolacija.Nako trebamo mirovati pa ti na isto dode 10 dana.Imate pravo preko socijalnog koja ide preko hzzo.Ali ja imam pravo,muz ne.Jer u pravilo sad muz vise netreba samnom ici na fet.
Branca_1onda posalji da ti posalju da taj i taj datum trebas biti dolje.Reci da pitaju na granici.Nadam se da ce ti se poklopiti sve.Joj draga moja uvijek nesto kod nas.Nikak da ide kak treba.Ja kad dobim odobrenke od hzzo,nadam se smirivanju situacije.
Cure, ima koja iskustava sa AirSerbia? Sjecam se da je jedna cura spominjala da je letila sa njima. Imaju slicne letove kao CA i cijene ok. Predsjedanje je u Beogradu i ne ceka se dugo. Barem ovi letovi koje sam gledala. Jeli ima koja kakav savjet?
Branca mi smo isli preko AirSerbia. Neznam sta te tocno zanima.. Na check in smo morali biti ako se ne varam 2h prije leta, ako ne i 3 ali to ti sve pise kada uzmes kartu.. U BG smo cekali 3h da krenemo za Skoplje. Obuci se sto toplije, nije bas fora biti na aerodromu izmedu letova pogotovo sada.. Nosili smo sve u onim malim bocicama od kozmetike, a pili i jeli smo po aerodromima. Aerodromi su skupi, u Srbiji malo jeftiniji. Na svakom aerodromu imas pusionu, kafe i nesto za zameziti. Aerodrom u Skoplju je dosta udaljen tako da bi dogovoren taksi bio najbolje rijesenje, ili moze se rentati auto bas ma aerodromu nije pretjerano skupo.
Mango123, nekako mi je i "zvonilo" da si ono ti pisala da ste vi išli sa AirSerbia. Hvala ti na savjetima. Ma čisto me zanimalo jesu li kao kompanija ok, i to presjedanje. Do sad smo imali iskustva samo sa CA. Računam ako otkaže CA za 29. 1. ostaju mi barem oni za taj dan. Još samo da mi na ovom prvom UZV sve bude ok, i dalje naravno, i da uopće mogu ići u FET. A i kad će mi transfer biti. Stvarno se svašta nešto mora posložiti.
Nismo imali nikakvih problema sto se tice njih tako da mozes biti mirna, kada smo isli jedino su oni imali letove.
Bok cure, samo pozdravljam sve...
Prvi put sam ovdje i prvi put se spremam na transfer s doniranom stanicom. .. koja već čeka u Skoplju:trci: toplije vrijeme...
Čitam ovdje svašta nešto i učim :-)
Ej curke,
opet ja. Ponavljam dio posta.
Znate li koliko postupaka nam plaća HZZO? 4 plus FET-ovi ili? Stoji još da FET ne plaćaju ili se može podnijeti zahtjev i probati? Znate li, kolika je cijena FET-a? Jesu što pokupili?
Mene zanima što misle pod medicinski opravdani razlozi za ulazak u RH bez testa. A vidjet ćemo kakva će biti situacija od 1.2.
Jel neko mozda zna jel Bistra na godisnjem.Nema nikakvih odgovora od njih.Koga najbolje pitati za cijenu?
Pozdrav, ja se vratila iz Mk, Bistra je radila..Fet 850€ , ide na teret Hzzo.
Ako niste preboljele koronu u zadnja 3 mj morate imati pcr ne stariji od 48h, ili vas odmah stavljaju u samolizolaciju. Ako se testirate i test negativan posaljete na granicu i prestaje samoizolacija. Na granici ne morate imati potvrdu od sistine da idete dolje, nas onako usput pitali ali nije trazio da mu pokažem išta. Eto, to su najnovije info.
Zaboravila naglasiti pcr za ulazak natrag u hr. Drugdje ne treba
Nisam skužila, za ulazak u Makedoniju treba PCR test ako nismo preboljeli koronu? Za povratak kući, tj. ulazak kažu da treba test, ali ovo na ulazu u Makedoniju nisam razumjela.
Jesu to onda povećali cijenu ili je to zbog HZZO-a? I meni zvoni oko 500 eura da je bilo.
Gdje si ti radila test? U Sistini? Koliko si platila test? Pretpostavljam da je o našem trošku testiranje. Ili??
I neka je dobitan domaćica. :)
Rikku se ništa ne javlja. Nadam se da je ok.
Samo na ulasku u Hr treba test, nigdje drugdje. Ja nisam radila test, u samoizolaciji sam. Sutra se idem testirati i dobila sam uputnicu od svoje dr.
Za cijenu ne znam kako je bilo prije i ne znam ima li razlike ako plaća hzzo ili plaćamo sami. Samo kažem kako je bio moj predračun.
Nekako bi mi bilo lakše platiti FET nego cijeli IVF i malo me strah da "ne potošim" postupak, ako ima određeni broj. Morat ću nazvati pravice.. Najsigurnije.
Koliko ste vratili? Jesu ti mijenjali što od terapije sada nakon transfera?
Nadajmo se najboljem. :)
Ako je stvarno cijena 500 eura onda cu ici u svom trosku.Bune me tih 850eura.Ima mozda koja cura sa novim informacijama.Jer Bistra neznam gdje zapela...
Hvala ti draga Branca, kao što sam već napisala nemam velika očekivanja...
Prolutex sam.platila 3920 denara jednu kutiju, ako ja to dobro racunam rekla bih da je to oko 480 kn, ispravi me ako je krivo. Clexane nisam kupovala, kupovala sam prije 3 mj kad sam bila i bio je 2900denara, znaci nešto manje od 300 kn. Tako je i kod nas ako se ne varam. U onoj apoteci u sistini cula sam ženu da nemaju clexana zbog korone, netko prije mene trazio. Ne znam kako je po ostalim apotekama. Kad ćeš ti opet dole?
Domaćica, kada je bio fet? Ne sjecam se koliko si smrzlića imala...
Tek sad skuzila da ste 2 vratili. Super. Sretno dalje. Vibram za dobru betu
Jedna cura je u 11.mj bila na fetu i.platila je 870 e.
Branca neka je i tebi sa srećom, nakon svega bilo bi vrijeme da i tebi bude pozitivno!