Ja kao marta.
Stavim na 150 C i zaboravim.
Printable View
Ja kao marta.
Stavim na 150 C i zaboravim.
Mi jucer pekli komad odojka i purece batke skupa...4 sata na 150°C. Presavrseno ispalo..sočno, koža reš pucketava.
Ispala je savrseno! Nisam vidjela post od tanci pa sam radila po svome, prvo na visoku da se zatvore pore, pa poklopljeno na nisku i cca 3h plus pol h stajanja. Bila je rumena, divna, hrskava... ostalo samo malo prsiju za sendvice danas:) bas mi bilo bed, ja skolovani kuhar pa puricu nisam pekla xD a napekla sam se svega. Pecena je u maslacu a na kraju sam mlince uvalila u to a visak spremila za drugo jelo.
Zaboravih napisati da uz sve tehnike, obavezno svako meso ostavim da se "stemperira" nikada ne stavljam iz hladnjaka peci.
Dodala sam deci plavca u bolonjez i ima mi preodurni smrad. Oće to skroz izać kuhanjem?
Paaa, ne nužno.
U bolonjez ja dodajem bijelo vino. Crno nisam nikad probala. Općenito, ne dodajem crno vino kod kuhanja, ali to je samo stvar običaja i navike. Vino za kuhanje isto ne bi smjelo biti baš zadnja kategorija. Ne mora biti vrhunsko, ali ni najlošije. Ako ima puno sumpora, smrdi ko kuga - bez obzira je li bijelo ili crno.
Grozno je ispao. Mislim da neće nitko htjet jest. Moram pripremit drugi obrok.
Pohana pileća prsa i pomfri. :)
To uvijek bude na djecjim izletima, jer 90% djece to pojede.
Pomfri nije junk, to je samo sitnije rezan krumpir.
Ako ne bi popila to vino, nemoj ga dodavati ni u hranu.
koristite li i za što rižin ocat? dobila sam ga u jednom božićnom poklon paketu, a nemam iskustva s njim
Imaš li običaj marinirati meso? Pileća prsa se lijepo mariniraju kombinacijom soja umaka i rizinog octa. Ne dodaje se sol, jer je soja sos slan. Na tri ili četiri žlice soja sosa dodaš jednu žlicu rižinog octa i u to uvališ pileće bijelo meso narezano na trakice, kao za wok.
Ocat se isto koristi kao i obični za salate.
S njim se radi sushi.
I koristi se u kineskim jelima.
Jel itko od vas ikad pokušao recimo potpuno neuspjele kekse, pričekat da se ohlade, samljet, dodat ono što misli da fali, pa ponovo stavit peć?
Možeš ih samljeti kao podlogu cheese cake-u.
Savršen recept sam našla na ovom forumu, ana.m stavila.
Sto sam ga puta radila.
jel neka zamrzavala krem juhe?
kako se ponašaju?
ja sve zamrzavam, meni to bude ok, ionako je poslije prokuham.
ja vrhnje ne dodajem tako da ne znam kako se ponaša krem juha s vrhnjem ako je se zamrzne
Kako od pasirane rajčice (iz tetrapaka) dobiti sok od rajčice?
Je li dovoljno samo razrijediti?
Smije li se zamrznuti janjeća jetrica? Ne znam zašto mi je to ostalo kao neka nedoumica u pamćenju....
Svježa? Da, zašto ne?
Mogu li smrznuti sirove prokulice ili da ih malo prokuham?
Mislim da da.
Ja recimo povrce iz vrta za sataras samo operem, ocistim, izrezem i smrzavam. Tako bih i prokulice.
J bih spremali sirove. Nekad tako spremim kelj kad imam ga puno i odmah u vrucu vodu kad izvadim
Jednom sam ih u zurbi potrpala samo ocicsene u zamrzivac bez balansiranja. Kada sam ih pripremila nisu bile jestive a ja jako volim prokulice, ne mogu ti reci da li su jednostavno bile lose ili je do toga da je obavezno blansiranje kod njih jer u pravilu to radim a ovo je bas bio izuzetak.
Domače mahune se blanširaju
Ja ih ne blanširam i super su mi. Narežem i operem i u škrinju. Evo baš danas kuham.
Zašto kremu i sladoled od vanilije uvijek boje u žuto kad meni zrnca vanilije ne puštaju nikakvu žutu boju? Ne kopčam.
možda zato što je cvijet vanilije žute boje :)
To ti ovisi o proizvođaču arome. Kod nekih bude žuća, pa i krema /sladoled/što god budu žući. Meni je na analizu dolazila u raznim nijansama dok su nam neki proizvodi bili u istraživačkoj fazi
Ha, ne bi mi to palo na pamet.
Čime rezati vrlo, vrlo tvrd sir?
Motorna pila se pokazala jako dobra u tim situacijama