pečena vratina u komadu (ostala od jučer) i rižica...
Printable View
pečena vratina u komadu (ostala od jučer) i rižica...
Jucer: pecena piletina, tjestenina s porilukom, gljivama i vrhnjem, slanutak na salatu.
danas: ili polpete od tune i blitva s krumpirima ili krpice sa zeljem i neko meso uz to..
jučer: rižoto sa svinjetinom, zelena salata
danas: varivo od bundeve, salata zelena+ matovilac
sutra: pljeskavice punjene kajmakom, miješano povrće, juha od karfiola
četvrtak: varivo od mahuna za dečke, meni proso s povrćem
petak: juha od povrća, tjestenina milanese, miješana salata
subota:juneća juha, pečeni bataci i zabatci, zapečeni karfiol, neka salata
nedjelja:juneća juha od subote, sultanski pilav, neka salata
za desert svaki dan ili miksam frape ili kuham kompot jer smo dobili ogromne količine voća, a drugačije ih nećemo stići pojesti
jučer bosanski lonac
danas... vile znaju
cure kako vi u ponedjeljak vec znate sto u petak kuhate, ja neznam gdje mi je g*z*c* a gdje glava ;-)
varivo od graha s puno povrca, domace suho meso i kobase
pa to su ti one dobro organizirane žene koje u šoping idu jednom tjedno i nabave sve prema popisu
ja ni u 15:30 ne znam što ću taj dan imati za ručak
apri, i ja sam dobro organizirana ali odbijam stajati s miljardu ljudi u redu u supermarketu preko vikenda dok mogu biti s muzem i djetetom u prirodi.
Onda mi je draza nasa varijanta izmisljanja jelovnika u zadnjem trenu, istina da to vjerojatno vise kosta ali sto je tu je ...
Žene sa evropskim radnim vremenom od 9-17 ne mogu smišljati jelovnik u 15:30, a nakon posla teško da mogu nabaviti namirnice za ručak, pa se zato moraju organizirati htjele ili ne, i koliko god voljele prirodu.
Mima, sve je to stvar prioriteta moje je radno vrijeme izmedju 40 i 80 sati na tjedan a jos uvijek nakon posla stignem otici u nabavku.
Preko tjedna jedemo jednostavne ali uvijek svjeze skuhanu veceru, preko vikenda si damo oduska.
Sad sam se sjetila sto cu sutra, savijaca od mesa i ratatouille ;-)
Ja ne stignem, i nije stvar prioriteta nego životnih obaveza.
Osim toga, ogromni dio hrane koju jedemo nabavljamo na tržnici, koja u popodnevnim satima jednostavno - ne radi.
ja živim u vukohebini i do najbližeg dućana imam 5 minuta vožnje ili 20 minuta šetnje. s obzirom na prognozu, ne izlazim s bebom van, pa sam osuđena na ono što imam domna, a onda nije teško planirati unaprijed. osim toga, mm dva dana u tjednu poslije posla ima predavanja na faksu i mora ponijeti od doma jelo, a da nije ni približno tekuće, jer jede za radnim stolom u uredu (nema izbora).
pa eto, planiram
juha pileća s knedlicama
rizi bizi s kobasicama
ja nekada planiram a nekada ne
a više mi paše imati neki plan, makar ugrubo
to mi ulijeva sigurnost jer kad trčim zadnji tren užasno se stresiram
Obično planiram za barem 5 dana u tjednu...
Osobno mrzim odlaske u kupovinu na dnevnoj bazi , pa zato planiram i većinu nabavljam na tržnici.
danas- vinski gulaš
imam :idea:
kad vidim ove vaše popise - samo ću ih kopirati za sebe - nadam se da mi nećete naplatiti autorske honorare
Jučer je bio poriluk + ostaci mesne štruce od nedjelje.
Danas povrtna juha s domaćom kašicom (nisam radila sama, ogrebala se kod susjede :mrgreen:), restani krumpir, krvavice i salata od kiselog zelja s bučinim uljem.
Za sutra još ne znam, što djeca odaberu (imam tikvice doma i slanutak...), možda kakva pastrva iz leda.
Za četvrtak je svekrva najavila špek fileke.
Do petka ću se valjda dokopati još neke ribe, a možda napravim gore opisani rižoto od bilo kakvih smrznutih bljuzgavaca koje nađem.
Jučer su bili ostaci od nedjelje, danas sarma.
Sutra? Ne znam još.
jel okrutno da kažem da danas nemam vremena kuhati i da ćemo jesti samo pečena jaja s domaćim kruhom (iz pekača) i turšiju???:unsure:
Tražim ideje za super brze recepte za kuhanje preko tjedna...jer naprosto ne stižem - dolazim kasno doma - a to malo vremena želim se posvetiti djetetu - a ne kuhinji
pa vidi tu na receptima , ima preko nekoliko tema o brzim ručkovima.
upiši u pretražnik , npr, ručak za 20 minuta
Ne znam zbog cega bi se tvrdilo da jednotjedni shopping namirnica moze biti organiziran iskljucivo vikendom s milijardom ljudi u supermarketu. :/
Mi smo vikendom ili na putu, ili na druzenjima, ili vani u prirodi. I ne samo vikendom, bas smo se vratile sa duge setnje uz more. :)
Popis za shopping smislim u ponedjeljak ujutro, i u ducan skocim ponedjeljkom popodne dok mi je E. na baletu. U sat vremena stignem odvesti ju, cekati da lekcija pocne, otici do ducana, kupiti sve sto trebam i vratiti se po nju na vrijeme, gotovo nikad ne naidjem na guzvu. Jucer je shopping obavio MM, ja sam s mamama s baleta kafenisala. :mrgreen:.
Zapravo, cesto shopping obavlja on.
Tjednog jelovnika se drzimo (kuhamo oboje) otprilike nekih 80%, ostalo su promjene prema trenutnoj inspiraciji, ili MM kuha, ili E. zada neku kulinarsku zelju.
Ali okvirni plan postoji.
ja to jučer htjela pitati onu koja je napisala teleća juha, pa onda neko drugo meso
ja svaki tjedan započnem s idejom o planu, super mi je to. oni tjedni kad sam ga uspjela napraviti (par puta u kuharskom životu) su bili super tjedni. još ih pamtim. al baš ovako - cijeli plan. mi imamo plan u glavi subotom na pjaci. al nam obično dura do srijede nedgje, i onda se moraš snalaziti.
da, doprinos temi.
danas - juneće šnicle od jučer, karfiol na salatu i riža. jučer je bio kelj na padelu i salata.
e, znate što naprosto o-bo-ža-vam?
one oprane i očišćene pakete salate u supermarketu. iz nekog razloga mrzim čistiti salatu. ovo mi je presavršen izum. al u rijeku još nekako nije stigao, jako rijetko se nađe u svim supermarketima. u zg ih ima svugdje.
Da nije juha na kostima? Ja tako napravim pileću juhu, i onda nema lešoga.
mi smo to kupovali vrlo često dok je bilo para
sad kupim dvije glavice za cijenu onog malog paketića
ili naribam kupusa za kunu, a tamo je paketić 6
kod mene juha uglavnom od kostiju na kojima su ostaci mesa koje nisam skinula do kraja. moji veliki dečki to ionako neće, a to malo ja pojedem s juhom.
jedu lešo jedino uz neki sos i pire. to je jedan od ručkova za slijedeći tjedan
cvijeto, i meni su dobre te salate pakirane, ali što apri kaže, skupo brate. tako da uzimam samo matovilac pakirani
mi obično nakuhamo tog mesa u juhi, pa onda imamo prvi dan juhu, nakon juhe lešo meso, restani krumpir i šalša, a drugi dan - juha pa meso na salatu.
jako smo maštoviti kako vidite, uvijek iste kombinacije :lol:
Danas piletina ala junetina.:mrgreen:
Za dijete varivo grašak, mrkva, krumpir, noklice.
Za mene (ja ne smijem grašak) i za dijete nakon variva:
Piletina mi več izlazi na uši, pa sam trebala nešto da je zamaskiram:
Narezala sam je na kockice, provrtila na maslinovom, dodala malo vode, crvenog luka, mrkve, paradajz sosa, crvene paprike, suhe šljive, crveno vino.
I u ekspres loncu tako kuhala nekih pola sata.
Umak sam prošla štapnim mikserom.
Znam da suhe šljive i crno vino nisu kombinacija uz piletinu, ali svarno sam je trebala zamaskirati.
Uz to riža i zelena salata.
Sad večinu dana kuham kad dođem s posla od 15.15 do 16 sati.
dajte mi neke ideje za brzopotezni ručak u četvrtak
dolaze mi talijani pa bih nešto iz ovih krajeva
ali radim cijeli dan i nemam vremena za nakuhavanja
a i da imam, znate mene