Ne pratim vas baš, ali eto, također se spremam na proljetne polumaratone. Plitvički bude super, jako je težak, ima puno uspona, ali se spoji sa boravkom na cijeli vikend i super društvom i druženjem. Preporučam. Ljubljanski isto sanjam.
Printable View
Ne pratim vas baš, ali eto, također se spremam na proljetne polumaratone. Plitvički bude super, jako je težak, ima puno uspona, ali se spoji sa boravkom na cijeli vikend i super društvom i druženjem. Preporučam. Ljubljanski isto sanjam.
Swingove sa kettleb. Od 7.5 kg, ostalo sa utezima od 3 kg. Moram kupiti teze, iako je i ovako fakat tesko!
Ma teško je i bez utega :lol:
Ali moraš se tjerati na veće kilaže, inače nema napretka.
Ja ću s 5-icom raditi.
Ma tebi treba od 16kg. Ako ja s toliko radim tebi treba i teži saša.
oooo na kojim smo razlicitim nivoima, ja nesto sa 150 burpees smatram zastrasujucim, a ne divnim :respect:
mozda jednog dana...
meni je ovaj vecerasnji tbc bio dovoljan izazov, posebno nakon pauze i posebno s centrom mase u stomaku
ali, ko schwarzi - i'll be back :mrgreen:
Još malo o trčanju: 15 km je bilo u komadu. Trčati sam počela u 4. mjesecu a ovu kilometražu sam istrčala početkom 9. mjeseca.
U 2014 planiram polumaratan, ove godine mi je bilo jakk krivo što nisam išla.
Roza, išla si po nekom programu ili si samo osluškivala tijelo? To je veliki napredak za pet mjeseci za nekoga tko tek počne trčati.
Ja zapravo kad se usporedim s vama vrlo loše napredujem :/ Nisam nikad imala viška kila, cijeli sam život fizički aktivna (plivanje i bicikl), mišićna masa je oduvijek bila pristojna za umjerenu tjelesnu aktivnost, ali kad sam krenula s trčanjem trebalo mi je dugo da napravim neki veći pomak, a i ovi ZWOW-ovi i slični programi mi zapinju npr. na sklekovima, svemu što ima veze s plankom... Burpija u komadu nisam uspjela napraviti nikad više od deset, nisam se nikad uspjela spustiti do poda u skleku itd. Možda dovoljno ne forsiram neke vježbe, tj. izbjegavam ono što mi ne ide pa i ne mogu napredovati, a možda jednostavno imam neke slabe točke, pojma nemam.
Ma nisam imala nikakav program ili plan trčanja, uglavnom se to svodilo na borbu mene i brda. Ali obuzelo me trčanje, onako baš jako.
Ja kod sebe vidim veliki napredak u formi ali nikakav napredak u skidanju kila (što reći, dok ovo pišem grickam paški sir, pršut i pijem crno vino). Ali 1.1. se vraćam svakodnevnom vježbanju, pa se nadam pomaku i na vagi.
Ne znam imaš li vođene treninge vikki, nekad je riječ i o tehnici, sustavnosti. Nisam ni ja mogla sklekove prije poroda a bila sam u odličnoj formi. Onda mi je mm napravio program i jedan dan sam ih tri kom. od šale napravila. Sad ih mogu pumpati dosta. Možda da malo prostudiraš članke na fitness.com.hr, ima ih dosta od stručnih savjeta.
Ja sam npr. od srednje trčala u periodima ali do 8 km maksimalno i jako rijetko, najčešće 6. I nikad uzbrdo. I onda sam se u dva tjedna spremila za polumaraton koji ima 6 km čiste uzbrdice. Nekad je i u glavi.
Ma bravo Roza!
Sigurno je i do tehnike i sustavnosti, to sam zanemarila valjda i zato sto sam radila previse razlicitih stvari pa se nisam stigla posteno pozabaviti jednim tipom treninga. Mislim to popraviti sada kad ionako ne mogu nista drugo osim ovih kratkih kucnih treninga.
S trcanjem je bio problem previsok puls i ostajanje bez zraka uz npr. samo 7 min/km, tako da nikako nisam mogla povecati ni brzinu ni kilometrazu. Kad se popravilo zeljezo (koje se kod intenzivnih treninga jako trosi, sto nisam znala, a i inace sam anemicna), postalo je puno lakse. A na uzbrdicama sam pocela, Maksimir mi je najblizi. Jedna zanimljivost, najnizi puls i najlakse trcanje sam imala u trudnoci, i to relacija Maksimir-Dotrscina-Maksimir, dakle dijelom uzbrdice (to mi je bio i jedini lijek protiv mucnina u prvom tromjesecju).
Razumijem te, to je najbolja ovisnost koju sam imala u životu :-) I sad živim za to kad ću opet imati sat-dva u danu za to.
Zaboravih reći, nemam vođene treninge, radim na što nabasam, gledam da imam više vježbi za donji dio tijela koji je masniji i manje mišićav (čučnjevi, iskoraci i sl.), a tek reda radi odradim ruke i ramena jer tu imam malo masti pa začas izađu mišići ili se osušim pa djelujem koščato (možda je i tu problem, trebala bih podjednako raditi cijelo tijelo). U teretanu sam prestala ići kad sam otkrila Zuzku i Bodyrock (i trčanje), ali sam tamo naučila neke osnovne stvari bar (bili su vođeni treninzi).
živnulo!
sasa, hvala za zwow tip, probat ću svakako. ajme, koliki je popis tamo :lool:
no,vjerojatno ne sutra, imam busy morning, no jedan dan svakako.
MAruška (mislim da si ti pisala), nemoj kupovati kolu i ta s****
ja sam bila ovisnik o koli, baš sam je obožavala. mm i ja smo je odlučili jednostavno ne kupovati. ni to ni napolitanke ni grickalice. ne da mi ne fali, nego kolu ne mogu popiti.
sad smo je kupili, kao za božić :mrgreen:
on nije ni mogao piti, ja pola čaše. s gađenjem :lool:
Roza, sjećam se onog dana kad si istrčala 15 km :)
ja nisam razmišljala o polumaratonu, ajd vidjet ću
ako budem išla na koju zagrebačku trku, javim vam
idem sad, don draper me čeka na stand by-u :mrgreen:
ja mislim da su te 4 kg samo voda, a da je sada stalo ono pravo mršanje...
moj recept za izbacit colu i čips je bio da sam mantrala - nije zdravo, nije zdravo, i tako da sam se riješila toga...nekad mi dođe popiti čašu cole ili koji krompirić pojesti ali nisam ovisnik...ja sam ti ovisnik o kolačima, keksićima i pecivima...al da sam poštovala lchf, jesam...
kavofob, nema sad odustajanja...što kaže maruška i što bi odustale ne možemo od sramote :-)...
danas sam odradila 30 day shred l3...dosta sam radila modifikacije...silovala mi je noge, sutra ću vjerovatno imati problem s kretanjem...
Ajme ,sve me boli:-)
Divno je ponovno osjetiti muskofiber..
Kavofob,znam da ti dojis,pa da te pitam mogu li popiti whey poslje treninga? Nisam nigdje procitala da ti pijes..prije sam pila,sad nekako izbjegavam zbog dojenja jer ne znam jel smijem
Prije prve trudnoće, bila sam pravi ovisnik o čipsu - kesica svaki dan. Pa sam se s MMom okladila da u trudnoći neću pojesti ni komadić. I stvarno nisam. Ali nakon poroda sam najurednije nastavila tamaniti ga. Ni traga gađenju. Tako da se svaki put iznova čudim kad pročitam iskustva poput tvog ili TMovog.
Colu i sokove doma ni ne kupujemo (osim za tako neke prigode) ali još uvijek je previše prilika u kojima se 'nametne'. OT, što naručujete za piti u kafićima?
Idem odraditi c2 - time je gotova prva polovica BR. :-)
Još jedno pitanje. Za tjedan dana idemo na skijanje. Od prije par dana sam počela raditi dodatne čučnjeve (od 100 naviše, kako koji dan). Ima li to smisla ovako 'kasno'?
Maruska,ja sam ovisnik o kavi,pa najcesce narucujem kavu s mlijekom..najvise dvije na dan..i to sam reducirala..ako ne pijem.kavu,obda mineralnu narucim.
U glavi si stavi veto na cipseve i budi ustrajna u odluci..i jednostavno ces se naviknuti na zivot bez njih..
moguće, ali kupila sam ga poslije ljeta, i zapravo mi je težak na svim vježbama osim swingovima. recimo, ne mogu zamislit da radim overhead squats ili crunches sa 16 kg..mislim da cu za pocetak kupiti teže utege, od 5 kg. pa onda pred ljeto jači kb.
ja ne pijem sokove nikakve- doma ne kupujemo baš nikad, pa ni za goste, jer mi uvijek ostane i baci se, a ni u kaficima nikad ne naručujem. od kaloričnih pića prijavljujem samo alkoholna:mrgreen:.
danas grozan muskulfiber. mislim još od onih zwow 11 i 12, dotjeran jučerašnjim treningom. stvarno se moram početi istezati...:roll:
Ovako nekako i ja, mada nisam bila ovisnik. Dvije godine nakon što sam je prestala piti ponudili su me jednom prilikom (bilo mi neugodno odbiti, ljudima je cola vrhunac zadovoljstva) i skoro sam se ispovraćala, cijeli dan mi je bio u ustima taj gadan okus.
Ovo i mene zanima, ne pijem ga zbog dojenja, mada mislim da nema više aditiva od keksa, čokolade, salame i sl. što pojedem.
Koliko ti prođe vremena od treninga do dojenja?
Kavu s mlijekom ako je taj dan nisam pila ili čaj zimi (što mi je bezveze, ali da nešto pijem), ljeti mineralnu. Srećom sam malo po kafićima pa mi to nije neki problem. Inače doma samo voda, voda i voda (i crno vino prije trudnoće i dojenja :mrgreen:).
tako je, nema odustajanja, kako bi nam od sramote na oči došle :mrgreen:
uf, ja sam strgana. neka me netko zatuče toljagom ako i pomislim na 4. dijete. užasna noć. buđenje svakih pola sata s beskrajnim nacicavanjima, a snovi da ne pričam. bolje da uopće nisam spavala :roll:
milasova, whey je protein sirutke. nema baš nikakvog razloga da ga ne piješ uz dojenje. ne može nikako naštetiti bebi :)
prvi put javno 8-)
kila imam 71. ja bih cca 60. možda i manje. to mi je onako odokativno, jer se sjećam da sam s tim kilama izgledala dobro (no tad sam bila mlađa..). ali voljela bih ići nizbrdo dok ne dođem do toga da sam si (opet) zgodna u badiću. znam da kile ovise i o sastavu tijela jelte, pa se ne vežem previše uz to. ali znam da ovo nije dobro 8-)
Pitam zbog mliječne kiseline, da ne bi zbog toga odbijao cicati, no nemoguće je narihtati da prođe sat vremena od treninga kad je nacicavanje preko dana svaka dva sata.
Kavofob, svaka čast na vježbanju uz troje djece, uz to i dojenče :)
ajme što je tu živo, što ste sve uspjele napisati dok sam ja filozofirala oko toga koliko kila imam i koliko bi željela imati!!
ovo je dobra ideja da se tu dogovaramo da skupa idemo na utrke, to bi bilo fora :-)
i, cure koje su došle prijaviti da zabušavaju s vježbanjem, jel se vratilo vježbanje? ili se čeka 1.1.? :-)
nego, whey? mm čuo da je protein sirutke dobar pa počeo nakon treninga piti sirutku (veli da mu je o d v r a t n o, ali on je uporan pa zatvori oči i popije). ima neka bolja varijanta od toga? a usput, njegova mama inzistira da je to zapravo jako nezdravo.. di pogledati?
aqua koliko si visoka
ja sad imam 63-64 kg, ne zelim se niti izvagati nakon ovih praznika, a zelim 57, s tim da sam 163 visoka. zapravo niska :mrgreen:
u kaficima pijem kavu ili alkohol :mrgreen:
gazirano nisam nikad pila, moj problem su slatkisi i kruh. kruh sam izbacila prije koji dan, namjeravam se drzat toga. i slatkisa cim manje.
za sad uspjesno prolazim kraj bozicnih kolaca.
jucer cardio condition (ili tako nesto, zaboravila kako se zove) odradjen, ajme jedva hodam jutros.
i da, roza svaka cast :klap:
kad vas vako citam i ja razmisljam o trcanju. bas dajete motivaciju. radi ovog topica sam se i vratila na rodu nakon 2 god ne pisanja :mrgreen:
Jučer zwow 5, i mogu reći da me sutradan boli bar jedna skupina mišića, izgleda da se ne istegnem dovoljno..to mi je onak gubitak vremena ali moram se prisiliti.
Jučer sam iskopala stare utege od dragog koji su još i zapakirani.
Metalna šipka i 2 mala po 1.25 i 2 veća koluta po nekih 2.5 kg i tako dva kofera.
Stavila sam male i sa šipkom imaju nekih 4 kg i to mi je super za sada. Izgledaju opako :D
Nekak se dvoumim za prečku za zgibove, mislim da sam možda preteška za tu vrstu vježbe, dajte mi malo objasnite jel to za mene.
Inače sam konstrukcije pješčanog sata i ramena sam dosta definirala s BR. Nije mi to kritično rađe bi riješila noge, struk i guzu.
vikki :klap:
nego, sad vidim da neman avatar, moram vidit imam li jos negdi onaj prastari, prirasta mi je srcu
Kod mog malenog nema pravila..bekad cica cim dodem doma sa treninga,nekad spava kad se vratim..jos nije negodovao..
Super za whey..imam jedne od boljih doma..
za sirutku sam cula da je odlicna,bljutava je ali nista sto se neda pregrmiti..svojevremeno sam u njoj mutila whey..
Mi sad u setnji,popodne pravac teretana:-)
aqua, 11 kg nije puno. do ljeta ćeš si biti lijepa u badiću, i ne samo sebi, samo ostani s nama :yes:
vikki, ja sam prije toliko nezdravo jela; junk, slatko u ogromnim količinama, gazirano... kad sam odlučila vježbati i zdravo se hraniti naglavačke sam se bacila u to kad je mala imala 2 mjeseca, računajući da ću joj dugoročno sigurno manje naštetiti ako neke vrijeme mlijekom i pokupi toksine koji se budu oslobađali, ali nove neću unositi. jesam li riskirala mnogo, ne znam, ali je sve dobro prošlo; zdrava je i napredna, a ja zgodna :mrgreen:
sad ima skoro 15 mjeseci, iako puno cica, nije joj više glavna hrana pa sad stvarno ne brinem.
u vezi utrka... imam dojam da će biti živo iduće sezone. što kažete da otvorimo posebnu temu za prijavu utrka i sportskih događanja na koja ćemo ići? ovako se izgubi u postovima pa cure koje ne dolaze svakodnevno mogu propustiti.
sirutka nezdrava!? sirutka je maltane narodni lijek jer je puna minerala, vitamina i proteina. možda je mama mislila u smislu preopterećenja bubrega proteinima. mislim da je to potpuno neosnovano jer teško da se netko može predozirati pijući sirutku. ne znam o kojoj i se litraži trebalo raditi :)
ribice, što se same šipke tiče, bez problema će podnijeti tvoju težinu, ali hoće li podnijeti ruke... sve ovisi koliko su ti ruke jake. meni se zbilja, ali zbilja teško dignuti i sporo napredujem u broju ponavljanja jer i nemam tako malo kila. zgibovi su baš teška vježba.
e da, zaboravih se pohvaliti stvarčicama sa sports directa. prezadovoljna sam kvalitetom, ali mi jedan grudnjak ne odgovara, prevelik je... rekla bi za veličinu 80 C, a ja sam 75C
stavim ga na burzu kasnije, ako bude zainteresiranih radi se o ovom, lila boje http://www.sportsdirect.com/usa-pro-bra-top-ladies-341212?colcode=34121224
edit - ja bih opet naručivala, ima zainteresiranih za skupnu?
Kavofob si napravila 49?
kavofob, ja bih ovaj sportski grudnjak...
summer, može. ne znam jesi skužila da je podstavljen... ako hoćeš pofotkam da vidiš kak stoji.
idemo na pp :)
fakat, ja sam se zaboravila pohvalit da je i meni (jučer) stigo moj paket pa sam već uspjela pripremit top za vježbanje ujutro, jupi jee
ja sam uzela mislim isti kao i kavofob, dvije veličine, kao jednu za sad, jednu za poslije :mrgreen:, ali ne vidim veliku razliku između njih. oba su mi ok. jedino, uzela sam si super slatke papuče (kakve sam već imala), ali sam fulala broj pa mi ih je sad kćer maznula 8-). tako da, kavofob, ja bi naručivala opet :-)
e da, kavofob, imaš novi avatar. fora :mrgreen:
i hvala na poticaju, da, 11 kila se ne čini tako puno. stalno mantram da ću do ljeta izgledati ko moja neva (ona je mršava i trenira već par godina gimnastiku tako da već par godina ima ful mišićavo tijelo i kockice na trbuhu.. a ja ju gledam kao zla maćeha snjeguljicu :-( predivna mi je i toliko ju volim, a tako mi ju je teško gledati dok sam ja tako.. ne mršava)
Odraden i danasnji trening u teretani..ufff,ctkla sam..
I okinula par fotkica prije treninga ali nemam komp trenutno pa ne mogu stavit na fotki..
kavofob kakva je to fotka na avataru? to si ti? :-o
ja nemam konja za jahanje da se hvalim, ali moram ipak reći da radim svoj 30 ds i da mi je to super
nemam viška kila, ali imam potrbu osjećati se dobro a vježbanje za moju psihu čuda čini
zato vas redovito škicam ovdje iako ne stignem svaki put sudjelovati
u svakom slučaju, ova tema je toliko motivirajuća da nemam riječi, sama pozitivna energija :-D