Super opa! Nek bude 8. mjesec uspjesan!
sos15, skuzila sam da je kaji tu doktor :-)
kaji, hvala sto nam pomazes!
Printable View
Zenice, ja nisam dobila menstruaciju. Imala sam svega nekoliko sati tamnosmedje krvarenje, a jucer mi je gin rekla da cu ovulirati i da si to krvarenje uzmem ipak kao mestruacijsko. Poremeti se ciklus, posebice ako imas inace problema s hormonskom slikom.
Opa, pa ti se i pakirati mozes. Zbilja mi je drago procitati da ste uspjeli dobiti rjesenje od zavoda. Mozda se i drugi ohrabre.
Hvala vam drage nase...da da ja nisam tila odustati id hzzo i mojih/naših prava..i da treba ih zvati svakih deset dana i podsjecati tj.biti doslovno dosadan...ja sam cak navela u zahtjevu da mi je planirani postupak u 8 mjesecu pa eto bice su mi zbog toga pozurili rjesenje pa su ga u roku 2 mjeseca rješili
Ziggi40...kaji ako se vidimo obavezna je kavica...ja ovaj put planiram povesti i svoju curicu tako da ce to biti baš ljepi odmor u Pragu
Htjela sam i srce da stavim ali nesto nece
Opa...super..znaci imamo ljetni tulum u Pragu..curicu ste isto dobili ovim putem ili prirodna radinost
Cure moje,imam pitanje: receno mi je da se obicno punkcije u pronatalu rade 13 dan donatorkinog ciklusa. E sad ako njen 13 dan pada da bude nedjelja,dali ce raditi tada ili ce odloziti za ponadjeljak,dali je neka imala iskustva sa tim?
Mala koliko ja znam nedeljom PFC neradi. Ali ako tvojoj donorki folikuli budi za punkciju i nemogne se odgoditi za ponedeljak nevjerujem da bi oni riskirali da popucaju i sigurno bi punktirali i nedeljom. Nama je friski transfer bio na petak i bila je morula ( 96 sati ) a fet smo uvijek stimali na subote radi posla.
Hvala Kaji! :) A dali neko zna dali estrofem i utrogestan kupujem kada odem tamo ili dobijamo od klinike?
Ja sam u Pronatal pa ne znam kako to kod njih ide
Mala, ne znam kakav ti je tocno protokol, ali pretpostavljam da s estrofemom pocinjes prvi/drugi dan. To i utrogestane ces dobivati od svog soc ginekologa. Nastimat ce nju oni, ne brini. Uhodane su to situacije.
[QUOTE=opa;2993368]Curica je isto dobivena mpo..u pragu 2011 godine[/
Predivno❤️
pozdrav, evo upravo sam se prijavila...bila sam 14.06 po drugi put na fet transfer s doniranom js...9dn pozitivan test 13dn beta 536,9 a 15dn 900...i od tada sve krenulo nizbrdo...ne dupla se beta sad sam 25dn imala betu 5400...na uvz se vidi nepravilna GV i nedaju previse nade sutra ponavljam betu! kaj se dogodilo neznam...dali nakon toga bi trebala nekakve dodatne pretrge npraviti tipa trombofilij ili kaj jos...imam 45g..unaprijed vam se zahvalujem...i da postupak je bio u PFC
Dobro nam dosla..jos brze otisla..nazalost tu imas puno razloga zasto je beta pocela padati..vidom da ti je 2 fet..kako je bilo u prijasnjim postupcima...dali si imala kada pozitivnu betu? Sto se tice same trombofilije, nije na odmet da napravis pretrage radi sigurnosti..Ja nazalost u svim svojim postupcima nikad nisam imala pozitivnu betu i na kraju sam na svoju ruku napravila pretrage, ispala je blaga mutacija ali su mi svejedno dali nmh, tako da sad u svom prvom pokusaju sa doniranom js idem sa heparinom
Mala88..i estroferm i utrogestan ti ide na rp..pretpostavljam da je vise manje svugdje isti postupak, estroferm 2 dc, utrogestan kad je punkcija..a sto se tice samog punktiranja sigurna sam da nebi dopustili da propadnu js bez obzira ako padne na nedjelju
kod prvog transfera nisam nista ekstra i dodatno trazila a sad kod drugoga smo trazili embriogen i laser...ostali su mi 3 i zanima me kad mogu opet na fet transfer obzirom na betu i naravno dali bu doslo do kiretaze ili bude se samo od sebe ocistilo:(:(
Antonija Mia..posto si vec imala urednu trudnocu, ne vjerujem da imas trombofiliju..nazalost zasto se sad ovo dogodilo to je tesko za reci..puno je razloga
Sto se tice sljedeceg feta ukoliko ti nece biti potrebna kiretaza vj da vec za 3 mj mozes ponovno..ali to ce ti najbolje reci ovi u Pfc
Saljem puse i zagrljaje
Antonija Mia..koliko vas je kostalo ovo dodatno sto ste trazili
upravo pitam...jer sam hospitalizirana u petrovoj i nasuprot mene lezi mlada zena koja je isto imala uspjesnu trudnocu zatim 2 spontana jedan sa 6tj a drugi 9tj...isla na tu pretragu koja je pozitivna i sad opet lezi radi trudnoce i pika se heparinom...pitala je dr razlog oni su rekli da je bila puka srece u prijasnjoj trudnoci...sve je to zbunjujuce
Antonija Mia..a sto je embriogen..ja sam si narucila embrioglue..a laser mislis na ono sto kao opnu same morule zareze
embriogen je ta neka otopina u kojoj bude embrio koje bi mi kao trebale imati u maternici kod prirodnog zaceca i sve skupa stim bude transfer...a laser obavezno po meni ga treba uraditi jer kod odmrzavanje opna oko embrio je tvrda...dali bude mogao izaci pitanje...pa mu olaksaju stanjivanjem jedan dio
ma da...tako su ti rekli okvirni datum...meni su u 2 navrata odgadali dolazak...prvi je bio da je u poned pa nista...pa da donatorka dolazi u srijedu pa nista na kraju je punkcija bila u petak...dobili smo 8js jedna se prestala razvijati ostale su nam 7...i dosada svi su se uspjesno odmrzavali i prezivjeli....
Antonia Mia, drži se. Je li bio transfer blastociste ili 3-dnevnog zametka? Vidjeli su samo gestacijsku vrećicu? Nema žumančane vrećice?
S obzirom na tvoje godine, ja bih tražila niskomolekularnu terapiju, barem da ti napišu na bijeli recept da možeš sama kupovati heparin ako ti već neće komisija odobriti.
Inače, beta kad pređe vrijednost od 1000 IU dupla se sporije, ne svakih 48-73 sati. Tebi je sada važniji nalaz ultrazvuka. Sretno!