lore prvotno napisa
ja Inace profesorske sam struke ali ne radim u skolstvu, predajem jezik u privatnoj skoli str. jezika..za nas koji radimo taj posao se vecina tih stvari podrazumjeva- imamo mentore, radionice, feedback ucenika, koristimo internet, radimo interaktivne materijale, skeniramo i modificiramo materijale s drugog jezika, imamo polusemestralne ispite za ucenike i finalni ispit, radimo po stranim knjigama (svaki semestar gledamo koje su nove knjige izasle i da li su bolje, kupujemo nove materijale, obradjujemo aktualne teme s tv-a, casopisa, novina, interneta), imamo nenajavljene dolaske drugih profesora na sat na hospitacije, kod nas se ne moze dogoditi da profesor dodje nepripremljen na sat, da nije odlican u svom jeziku, da ucenici vec nakon 1. stupnja ne vladaju gradivom koje su tamo naucili (a to znaci primjena znanja u govoru)..sram me priznati da ljudi koji u nasoj skoli idu na 1. stupanj njemackog ga pricaju bolje nego ja nakon 9 godina ucenja u drzavnoj skoli (a bez lazne skromnosti sam stvarno osoba koja voli jezike i brzo pamti)...da, ima nesto i u broju polaznika koji je duplo manji, medjutim puno ovisi i o radu profesora..dakle potrebna je kompletna reforma skolstva opcenito..i